Boğaz’da Nezih İftar Yemeği Mekanları

Boğaz’da Nezih İftar Yemeği Mekanları Tarifi

İstanbul Boğazı En İyi İftar Mekanları

Ramazan gelmesiyle evlerde oluşan şenlikler, tüm aile üyelerini mutlu etmektedir. Oruç tutmanın verdiği huzur, lezzetli sofralarda devam eder. İftar anını beklemek için gösterilen sabır ise, oruç tutan için manevi bir sınavdır adeta. Tabii böylesine güzel bir davranışı ödüllendirmek de gereklidir. Oruç tutmanın sağlığa olan etkisinin yanında manevi değeri de düşünüldüğünde, kişinin ereceği huzur paha biçilemez. O halde bu yıl ramazan akşamlarını kendinize vereceğiniz ufak ödüllerle geçirmek için, kolları sıvamanın vakti geldi.

Boğaz’da İftar Yemeği Mekanları

  • Feriye Sarayı
  • Oba Restoran
  • Hamdi Restoran
  • Kuleli Yakamoz Restoran
  • Paysage Restaurant
  • Bridge Restaurant
  • Hünkar Köşk Restoran
  • Uludağ Et Lokantası
  • Ali Ocakbaşı

İş ve hayat telaşı içinde yorgun düşen bedenlerinizi, dışarıda iftar yaparak canlandırabilirsiniz. Kendinizi yormadan oruç açmak istediğinizde aklınıza Boğaz manzaralı iftar mekanları gelmelidir. Boğaz manzarasının eşsiz ışıltısı ile iftar sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Bu yazımızda ele aldığımız Boğaz’daki iftar mekanları sizleri iftar akşamlarında hem doyuracak hem de boğazın kendine hayran bırakan havası ile mest edecektir.

İstanbul’da İftar Mekanları Arasından Neden Boğazda İftar Mekanları Tercih Edilmeli?

Ramazan ayının özellikle havanın güzel olduğu zamanlara denk geldiği yıllarda, iftar yemeklerini manzaralı ortamlarda yemek oldukça keyiflidir. Aslında ramazan sofraları hem oruç tutanlar için çok değerli hem de sevdiklerimizle buluşmamız için de vesiledir.

Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız boğazda iftar keyfi zaten kıymetli olan ramazan sofralarının kıymetini atmosferin güzelliğiyle kat kat artırır. Boğaz iftar mekanları açısından oldukça zengindir. Deniz manzarası ve hafif su sesleri dünyanın güzelliğini bizlere tekrar hatırlatır. Boğazda iftar yemeği hem karnımızın hem de ruhumuzun beslenmesi için hoş bir tercihtir. Çevremizdeki güzellikleri incelerken şükredecek ne kadar çok şey olduğunu idrak etmek kolaylaşır.

İşte sizler için derlenen deniz manzarası eşliğinde Boğaz iftar mekanları listesi. Seçenekler bizden, deneyip tadını alması ve çevrenize tavsiye etmesi sizden olsun.

Boğaz’da En İyi İftar Mekanları

1) Feriye Sarayı

Boğaz’da iftar mekanları denince akla ilk olarak Beşiktaş sahili ve kıyı şeridinde yer alan restoranlar gelir. İftar için henüz bir mekan belirlemediyseniz Boğazda iftar yemeği için birçok kişinin tercih ettiği Feriye Lokantası’nı tavsiye ederiz. Ayaklarınızın altında deniz, masanızda leziz ve doyurucu yemekler ile mükemmel bir iftar akşamı geçirebilirsiniz. Araba ile gelenler için özel otopark hizmeti de veren Feriye Lokantası, misafirlerinin konforu için her şeyi düşünmüş durumda.

Adres: Yıldız Mahallesi Çırağan Caddesi No: 44 Beşiktaş

İletişim: 0212 227 22 16

İlginizi çekebilir: İstanbul İftar Vakti, Ramazan İmsakiyesi, İftar Saatleri

2) Oba Restoran

Boğaza karşı iftar mekanları ramazan ayı boyunca çokça tercih edilen yerler arasındadır. Maneviyatın güçlendiği, oruçların tutulduğu ramazan boyunca denizin engin görüntüsü eşliğinde iftar açmak, Allah’ın yarattıklarını izleyerek şükredip yemek yemek gibisi yoktur… Bir iftar akşamı için Sarıyer’de mekan arıyorsanız ayaklarınız sizi Oba Restoran’a götürebilir. Muhteşem boğaz manzarası eşliğinde, aileniz ve sevdiklerinizle iftar yapmak için ideal mekanlar arasındadır. Gün boyu aç kalan bedeninizi, iftardan sonra boğaza karşı bir Türk kahvesi içerek dinlendirebilirsiniz.

Adres: Rumelihisarı Mahallesi Baltalimanı Caddesi No: 54 Sarıyer

İletişim: 0212 323 40 50

İlginizi çekebilir: Ramazan Ayının Önemi ve Fazileti, Nelere Dikkat Edilmeli?

3) Hamdi Restoran

Boğazın ihtişamı, lezzetli bir iftar akşamı ile Hamdi Restoran’da buluşuyor. Sirkeci’de 40 yıldır lezzetinden ödün vermeden misafirlerini ağırlamaya devam eden Hamdi Restoran, bu ramazan da sizler için harekete geçecek. Restoranın kalitesinin Eminönü Belediyesi’nden aldığı teşekkür belgesi ile tasdiklendiğini de belirtelim. Teras katı için rezervasyon yaptırarak iftar akşamlarına boğaz manzarasını da şahit edebilirsiniz. Boğaza karşı mekanlar nereler diyerek araştırma yapıyorsanız Hamdi Restoran’ın Eminönü dışında Beyoğlu Pera’da manzaralı bir şubesi olduğunu belirtelim.

Adres: Rüstem Paşa Mahallesi Tahmis Caddesi Kalçın Sokak No: 11 Eminönü Fatih

İletişim: 0212 528 03 90

4) Kuleli Yakamoz Restoran

Boğaz iftar mekanları arasında Yakamoz Restoran asırlık çınar ağaçları arasında ferah atmosferiyle öne çıkıyor. Kuleli Askeri Lisesi’nin hemen yanında olan Yakamoz Restoran, sizleri boğaza karşı bir iftar akşamı hizmet vermek için, tüm güleryüzlü personelleri ile bekliyor. Her çeşit et ve balık menülerini de içeren zengin mutfağı ile gittiğinizde aç kalma gibi bir ihtimaliniz olmayacak. Doyurucu ana yemeklere bol malzemeli salatalar eşlik ediyor.

Adres: Kuleli Mahallesi Kuleli Caddesi No: 69 Çengelköy Üsküdar

İletişim: 0216 318 95 05

İlginizi çekebilir: Ramazanın İlk Günü: İbadetler, Okunacak Dualar

5) Paysage Restaurant

Ramazan akşamlarını eğlenceli ve keyifli geçirmek için nezih mekanlar arıyorsanız Paysage Restoran tam aradığınız gibi bir işletme. İlgili ve samimi ekibi, size hizmet sunmaktan mutluluk duyuyor. İftar akşamında aileniz ve dostlarınızla beraber, deniz esintili keyifli dakikalar geçirmeniz için ideal bir yer. Zengin mutfağı ve şık mekanı ile Paysage Restoran sizleri bekliyor.

Adres: Hekimler Sitesi Yolu No: 14/ A Kanlıca Beykoz

İletişim: 0216 322 00 77

6) Bridge Restaurant

Boğazda güzel mekanlar arasında olan ve sloganında “sınırları zorlayan lezzetler” ibaresi geçen bir restoran olan Bridge, ramazan ayı boyunca da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor… Farklı lezzetlere açık olanlarla, Türk mutfağı lezzetini sevenleri bir araya getiren Bridge Restoran, Nakkaştepe’de sizlere boğaza nazır bir iftar imkanı sunmaktadır. Zengin menüleri ile misafirlerini memnun etmek isteyen Bridge Restoran ekibi, iftar akşamlarında sizleri görmek ister. Doyurucu ve keyifli bir akşamı boğaza karşı demli bir çay içerek bitirebilirsiniz.

Adres: Nakkaştepe Yolu Baba Nakkaş Sokak No: 62 Üsküdar

İletişim: 0216 391 95 85

7) Hünkar Köşk Restoran

İftar sofranızda lezzetli et yemekleri ve kebap çeşitleri görmek istiyorsanız, size Cemile Sultan Korusu içinde bulunan Hünkar Köşk Restoran’ı tavsiye ediyoruz. Yöresel yemekler ve diyet yemekleri ile zengin bir mutfağa sahip olan Hünkar Köşk, İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde sizleri ağırlamak için bekliyor. Boğazda aile restoranları arıyorum diyerek araştırma yapmaya başlayıp bu yazıya ulaştıysanız listemizdeki Hünkar Köşk Restoran’dan memnun kalacağınızı düşünüyoruz. Daha konforlu bir akşam geçirmek için rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Adres: Kandilli Mah. Ömürtepe Yokuşu Sok. No: 6 Üsküdar

İletişim: 0216 308 49 43

8) Uludağ Et Lokantası

Türk yemeklerini kalite ve özenle hazırlayan Uludağ Et Lokantası, bu sene iftar sofralarınızı şenlendirmek için hizmet veriyor. Rezervasyon yaptırdığınız takdirde, rahat ve konforlu bir iftar akşamı sizi ve sevdiklerinizi Uludağ Et Restoran’da bekliyor olacak. Boğaz manzaralı bir konumda, özel ve değerli bir akşam geçirmek adına siz de yerinizi şimdiden ayırabilirsiniz. Kırmızı ve beyaz et sevenler için farklı yemeklerin hazırlanacağı, iftar programının yapılacağı, kaliteli ve nezih bir mekan arıyorsanız Uludağ Et Lokantası sizi bekliyor olacak.

Adres: İstanbul Caddesi, No: 2, Florya, İstanbul

İletişim: 0212 624 95 90

9) Ali Ocakbaşı

Sevdiklerinizle beraber unutulmaz, lezzetli, eğlenceli ramazan akşamı geçirmek istediğinizde buluşma adresiniz Ali Ocakbaşı olacak. Buraya geldiğinizde, burnunuza gelen nefis yemek kokuları iştahınızı açtıkça açacak. İftar için yapılan hazırlıklar, konuklara gösterilen ilgi ve özen sizi memnun etmek için düşünülüyor. Türk mutfağının, Anadolu lezzetlerinin en seçkin menülerini bir arada göreceğiniz Ali Ocakbaşı; ramazan günlerinde de sizler için kapılarını açıyor. Kebap, lahmacun, çorba ve salataların tadına varmak için yerinizi ayırmayı unutmayın.

Adres: Gümüşsuyu, İnönü Cd. No:22, 34870 Beyoğlu / İstanbul

İletişim: Tel: 0212 293 67 60

boğazda iftar mekanları

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Anadolu Yakası İftar Mekanları

İstanbul’un En Ucuz İftar Mekanları

Sultanahmet En Meşhur İftar Mekanları

İstanbul İftar Mekanları: En İyi 8 Tavsiye

Üsküdar İftar Mekanları: En İyi 11 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Boğaz Pastili Tarifi

Boğaz Pastili

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Boğaz Pastili Tarifi

Boğaz Pastili

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Boğaz Pastili Tarifi

Boğaz Pastili

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Boğaz Kürü Tarifi

Boğaz Kürü

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Boğaz Şekeri Tarifi

Boğaz Şekeri

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Zencefilli Boğaz Pastili Tarifi

Zencefilli Boğaz Pastili

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Dana Kuyruk Yemeği Tarifi

Dana Kuyruk Yemeği

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Boğaz Pastili (Zencefilli) Tarifi

Boğaz Pastili (Zencefilli)

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Tarifler Geri
Videolar Geri