İstanbul İftar Mekanları: En İyi Tavsiyeler

İstanbul İftar Mekanları: En İyi Tavsiyeler Tarifi

İstanbul’da İftar Nerede Yapılır?

Beklenen ramazan bereketiyle geldi. Mutfaklardaki tatlı telaşlar, adeta zamanla yarışıyor. Pilavların demlenmesi, böreklerin pişmesi ve çorbaların son kez karıştırılması iftar sofralarının minik heyecanları olarak hafızalarda kalmakta. Peki, siz bu yıl oruçlarınızı birkaç gün de olsa farklı mekanlarda açarak kendinize bir ödül vermek istemez misiniz? Kendinizi ve ailenizi mutlu etmeniz adına, sizler için İstanbul en iyi iftar mekanları hakkında ufak çaplı bir araştırma yaptık. Ve sonuçları sizlere sunmaktan mutluluk duyarız. İstanbul iftar mekanları 2023 yılında da ramazan ayı boyunca neşeyle dolup taşacak…

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

İstanbul İftar Mekanları

  • Bayramoğlu Döner
  • Antakya Restoran
  • Köşebaşı
  • Fatih Karadeniz Pidecisi İbrahim Usta
  • Fasuli Lokantaları
  • Tepeli Konya Mutfağı
  • Beyti
  • Fevzi Hoca Balık Restoran
  • Uludağ Et
  • Ali Ocakbaşı
  • Tuğra Restaurant
  • Hamdi Restaurant
  • Sahan
  • Bridge
  • Fethipaşa Korusu
  • Develi 1912
  • Filizler Köftecisi Üsküdar
  • Feriye Lokantası
  • Kalbur Et
  • Nevberi
  • Seraf
  • Avliya
  • A’jia Hotel
  • Tarihi Sultanahmet Köftecisi
  • Matbah Restoran
  • Mihrabat Korusu
  • Şerbethane
  • Aziyade Restaurant
  • Güler Osmanlı Mutfağı

Şık sunumları, özenli masaları ve enfes lezzetleriyle konuklarını ağırlayacak İstanbul iftar mekanları Anadolu Yakası olmak üzere, sizleri İstanbul’un her köşesinde ailenizi ve sevdiklerinizi bekliyor. Avrupa Yakası sakinleri de bu yazımızdan kendilerine ayrılan payı alacaklar elbette.

Oruç tutmanın verdiği heyecan ve huzurla çıkılan yollar, bol lezzetli ve kalabalık iftar sofralarında nihayete erecektir. Yenilen yemeklerin ardından içilen Türk kahvesi de gün boyu aç kalan mideyi rahatlatacaktır. Ramazan günlerini biraz daha keyifli geçirmeniz ve kendinizi daha iyi hissetmeniz için hazırlanan İstanbul iftar mekanları yazımız sizlerle. İstanbul lokanta iftar menüleri ile ilgili fikir verecek detaylara yazımızdan ulaşabilir, restoran tercihinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

İstanbul iftar mekanları ve fiyatları ile ilgili bilgi almak isteyenlere detaylı bir liste hazırladık. İftara nereye gidilir İstanbul için seçenekler neler diye düşünenleri seçeneklerimizle aydınlatacağız. Listede lüks seçenekler olduğu gibi ekonomik iftar menüleri sunan mekanlar da yer alıyor.

Bir kültür şehri İstanbul’un iftar mekanları işte sizlerle!

İstanbul İftar Mekanları: En İyi 29 Tavsiye

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Bayramoğlu Döner

Uzun yıllardır olan ve döner sevenlerin gönlünü fetheden Bayramoğlu Döner; güler yüzlü çalışanları ile misafirlerini memnun ediyor. İyi bir dönerin kaliteli et seçimi ile mümkün olabileceğini vurgulayan Bayramoğlu Döner ustaları, leziz dönerlerini tandır fırınında hazırladıkları lavaş ile sunarak iştahları epey açıyor. Ramazan günlerinde de hizmette sınır tanımayarak tüm konuklarını bekliyorlar. İftar soframda döner tadını almak istiyorum diyenler mutlaka Bayramoğlu Döner’de yerini ayırmalı! İstanbul iftar mekanları arasında önceliğiniz tecrübeli ellerden çıkacak tabaklarla sofranın donatılmasıysa Bayramoğlu Döner’den memnun kalacağınızı düşünüyoruz.

Adres: Rüzgarlıbahçe G- 69 Sokak No: 2 Kavacık – Beykoz

İletişim: 0216 413 00 45

İlginizi çekebilir: Avrupa Yakası İftar Mekanları: En İyi 12 Restoran

2) Akdeniz Hatay Sofrası

İstanbul Aksaray iftar mekanları arasında hem ferah atmosferi hem de zengin iftar menüsüyle öne çıkan Akdeniz Hatay Sofrası’nda pırıl pırıl bir restoran orucunuzu açmanın keyfini yaşayabilirsiniz. İftar menüsü içinde köylü emekçi kadınların ürettiği ürünlere yer veren restoran Antakya usulü bir sofrada lezzet patlaması yaşatma garantisi veriyor. Humus, yoğurtlu közlenmiş patlıcan, etli çiğ köftenin başlangıçta sunulduğunu söylemek bile yeterli olur diye düşünüyoruz.

Her gün değişen yöresel çorbalardan sonra ise iftar sofrasını kuzu tandır, firik pilav, sini kebabı, piliç ızgara süslüyor… Kapanış ise Antakya yöresinin geleneksel tatlısı künefe ve ramazan tatlıları arasında favoriler arasında olan güllaç ile yapılıyor… İçecek olarak ise güllü karadut şerbeti, ayran ya da meşrubatla ağzınızı tatlandırabilirsiniz. Kişi başı fiyat 495 TL. Şimdiden afiyet olsun!

Adres: Ahmediye Cad. No:44/A Fatih/İstanbul (Vatan Caddesi üzeri, Historia AVM yanı). (Aksaray metro istasyonuna 2dk. Haseki Tramvay istasyonun 5dk)

İletişim: 444 7 247

İlginizi çekebilir: İstanbul İftar Vakti, Ramazan İmsakiyesi, İftar Saatleri

3) Köşebaşı

İstanbul’da Levent, Cadde ve Ataşehir şubelerinde hizmet veren Köşebaşı, Türkiye’de de 9 ayrı şubede lezzetli sofralar kuruyor. Kadıköy iftar mekanları seçeneklerine bakanlar için özellikle Köşebaşı önerilen yerler arasında bulunuyor. İftar menüsünde mercimek çorba, başlangıç olarak sıcacık pideyle birlikte leziz Erzincan tulumu ve Trabzon tereyağı, zengin içeriğe sahip iftariyelikler, ara sıcak olarak çöp şiş ve fındık lahmacun, gavurdağı salata ve ana yemek olarak kebap çeşitleri bulunuyor. İftar yemeği sütlaç, güllaç ve tahinli kabak tatlısı bulunan tatlı seçenekleri ile muhteşem şekilde kapanıyor. Köşebaşı’nda kişi başı fiyat 750 TL.

Adres: Göztepe, Bağdat Cd. No:235, 34730 Kadıköy/İstanbul

İletişim: 0216 467 53 53

İlginizi çekebilir: İstanbul Teknede İftar Yemeği Turları

4) Fatih Karadeniz Pidecisi İbrahim Usta

Ramazan akşamlarında ezan okunmasına yakın, oruçlu insan neredeyse her yemeği yiyecek hale gelebilir. Canı en olmadık lezzetleri bile isteyecektir. İftar menüsü lokantalar tarafından hazırlanırken listelerde klasik et ve tavuk yemekleri çeşitlerini görmek sizin için biraz sıkıcıysa ve alternatif tatlar denemek istiyorsanız orucunuzu farklı bir sofrada Fatih Karadeniz Pidecisi İbrahim Usta’da açabilirsiniz.

Şöyle biraz Karadeniz mutfağından lezzetler tatmak istiyorum diyorsanız, Trabzon tereyağı ile hazırlanmış enfes pideden oluşan bir iftar menüsü tam damaklarınıza layık olacaktır. Rezervasyon yaptığınız takdirde iftarınız daha rahat ve konforlu geçecektir. Memleket hasreti çekenler için bu leziz durak oldukça doyurucu ve ideal olacak! İstanbul Avrupa Yakası iftar nerede yapılır, ekonomik bir menü arıyoruz diyorsanız pideli bir iftarı beğeneceğinizi düşünüyoruz.

Adres: Zeyrek Mahallesi Büyük Karaman Caddesi No: 45/ 47 Fatih

İletişim: 0212 523 97 95

5) Fasuli Lokantaları

İstanbul lokanta iftar menüleri araştırması yaparken karşımıza et odaklı değil de sebze odaklı ve leziz bir seçenek de çıktı ve Fasuli Lokantaları’nı seçenekler arasına eklemek istedik. Türk mutfağında kuru fasulye denildiğinde hemen yanına bir pilav istenir. Pilav ile beraber gelen turşu da o menüyü tamamlayan bir unsurdur. Bu ramazan iftarınızı dışarıda açmak ve klasik lezzetler ile doyurucu bir masadan kalkmak istediğinizde, adresiniz Beyoğlu olacaktır. Nezih ve otantik mekanı ile içiniz huzurla dolarken, günün verdiği yorgunluğu Fasuli Lokantası’nda giderebilirsiniz. Ev yapımı tadındaki kuru fasulye ve ötesi için buraya siz de davetlisiniz! Kuru fasulye dışında köfte, tavuk ve pide çeşitleri olan menülerden de tercih edebilirsiniz.

Adres: Kemankeş Mahallesi Kılıçali Paşa Caddesi No: 6 Beyoğlu İstanbul

İletişim: 0 212 243 65 80

6) Tepeli Konya Mutfağı

İstanbul’da iftar yapılacak mekanlar arasında Konya’nın manevi derinliğinin hissini taşıyan bir restoranın da bulunması gerekirdi. Hafta sonu iftarınızı dışarıda geçirmek için planlar yapıyorsanız, sizleri şöyle Konya mutfağı ile baş başa bırakalım. Selçuklu saraylarından lezzetlerle hazırlanan Konya mutfağı, bu ramazan da yine damaklarda unutulmaz tatlar bırakacak. Eh Konya demişken etli ekmek yemenizi de tavsiye etmezsek olmaz. İftar menüleri çeşitlerinde mercimek çorba, çiğ köfte, çoban salata, dondurmalı saç arası sarma, meşrubat ve yayık ayran sabit iken ana yemek değişiyor. Ana yemek olarak etli ekmeği, ızgara tavuk şişi, bıçak arasını, Adana veya Urfa kebabı, kuzu tandırı veya pilav üstü tandırı tercih edebilirsiniz. Fiyatlar ana yemek tercihine göre 247-293 TL arasında değişiyor. İftar menüsü fiyatları incelendiğinde Tepeli’nin fiyatlarının ekonomik olduğunu söyleyebiliriz.

Adres: D-100 Güneyyanyol Caddesi No: 12 Topselvi Mahallesi Kartal

İletişim: 0216 353 55 54

7) Beyti

Ramazan ayında İstanbul’da olanlar için adına yakışır bir mekan önerimiz var. Etin en leziz halini ramazan sofrasına da konuk eden Beyti, İstanbul’da iftar yapacak olanları davet ediyor. Otantik ve nezih mekanında iftar sofrasında sevdiklerinizle buluşmak için geç kalmamalısınız. Piyasa ortalamasında olan menü fiyatlarıyla, bolca lezzetle sizi karşılayan Beyti ramazan günlerinde vazgeçilmez bir mekan olarak listemizde yerini alıyor. Kişi başı 1.750 TL ücretli olan Beyti’de iftar menüsünde iftariyelikler, çorba, su böreği, sucuk, mevsim salata, karışık ızgara, tatlı, limitsiz ayran ve meşrubat, çay ve kahve servisi yer alıyor.

Adres: Şenlikköy Mahallesi Orman Sokak No: 8 Florya Bakırköy

İletişim: 0212 663 29 90

8) Fevzi Hoca Balık Restorant

İstanbul Ümraniye’de yer alan Fevzi Hoca Balık Restoran, İstanbul’un doyumsuz manzarasını masanıza konuk eden bir mekan. Ramazan ayında iftar sofrasında sevdiklerinizle bir araya gelmek ve ramazan sofrasında da balık tüketmek için tercih edebilirsiniz. Bu mekanda hazırlanan iftar sofrası tam damak zevkinize göredir. Sıcak çorbalar, salata ve ikramlar balıktan alacağınız lezzeti ikiye katlayacak. Mekanda Güveç Menü 400 TL, Balık Menü 400 TL, Köfte Menü 350 TL. İftar menülerinde iftar tabağı, çorba, salata, ana yemek, tatlı, meyve ve meşrubat sunuluyor.

Adres: Ihlamurkuyu Mahallesi, Bülbüldere Caddesi, Ümraniye / İstanbul

İletişim: 0216 611 61 61

9) Uludağ Et

Uludağ Et, Ramazan ayına özel fiks menüsü ile iftarda misafirlerine hizmeti veriyor. Mekanda deniz manzaralı açık ve kapalı oturma alanları bulunuyor. Günün çorbasıyla başlayan iftar iftariyelikler ve iştah açıcı salata, soğuk meze ve çiğ köftenin ardından fındık lahmacun, içli köfte ve mis gibi tereyağlı su böreği ile devam ediyor. Ana yemek olarak ise Uludağ Et’te tabii ki şahane et çeşitleri var. Kebap, döner, köfte, kuzu şiş, kuzu pirzola, kuzu tandır ya da piliç şiş tercih edilebiliyor. Tatlı ve meyve ile birlikte sınırsız içecekle afiyetle yemeğinizi tamamlayabiliyorsunuz. Kişi başı fiyat: 775 TL.

Adres: Şenlikköy, Basınköy Atatürk Köşkü Cd, Sahil Yolu No:2, 34153 Bakırköy/İstanbul

Tel: 0212 425 63 63

10) Ali Ocakbaşı

Ali Ocakbaşı Gümüşsuyu, Karaköy, Kuruçeşme ve Suadiye’de hizmet veriyor. Sürdürülebilirliğe çok önem veren restoran, aile besi çiftlikleri işletmesiyle coğrafi işaretli endemik hayvan türleri sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor ve karbon ayak izinin minimumda kalmasına önem veriyor. Şehrin dokusuna ve doğanın akışına duyarlı bir mekanda iftar açmanın gönül rahatlığıyla Ali Ocakbaşı’nı seçebilirsiniz. Kuruçeşme şubesi iftar menüsü 2023 fiyatı 1000 TL iken diğer şubelerde fiyat 800 TL olarak belirlenmiş. Menüde çorba, başlangıçlar, iftariyelikler, ara sıcaklar, tatlılar ve içecekler birçok iftar menüsüyle benzer ilerliyor, ana yemek olarak ise ocakbaşına yakışır dumanı üstünde tüten kebaplar sunuluyor.

Adres: Gümüşsuyu, İnönü Cd. No:22, 34870 Beyoğlu/İstanbul

Tel: 0212 293 67 60

11) Tuğra Restaurant

Avrupa Yakası iftar mekanları arasında üst segment bir yer arıyorsanız Tuğra sizin için uygun olabilir. Çırağan Sarayı’nda bulunan ve meşhur Michelin Rehberi’nin de tavsiyesi olan Tuğra Restoran boğaz manzarasında iftar keyfi için kusursuz bir seçim… Geleneksel Türk mutfağının en leziz tatlarıyla iftar açmak isteyenler için ön ödemesiz kişi başı 3.280TL, ön ödemeli ise kişi başı 2.980TL.

Adres: Çırağan Palace Kempinski Hotel, Çırağan Caddesi, 34349 Beşiktaş/İstanbul

Tel: 0212 236 73 33

12) Hamdi Restaurant

Restoran seçiminde sizin için tecrübe önemliyse 50 yıllık tecrübesiyle Hamdi Restoran’ı tercih edebilirsiniz. Mübarek Ramazan ayında iftarı nezih bir ortamda geçirmenin tadını çıkarabilirsiniz. Şişli Eminönü ya da Pera’daki şubelerden size en yakın olanı tercih edebilirsiniz. İftar menüsüne başlangıçta günün çorbasıyla içinizi ısıttıktan sonra kahvaltılıklarla midenizi rahatlatabilirsiniz. Soğuk mezeler ve ara sıcaklar ardından kuzu şiş, fıstıklı kebap, haşhaş kebap, tavuk kanat içeren ana yemek faslında midenizin bayram etmesi içten bile değil! Baklava ya da güllaçla son noktayı koymanın kişi başı ücreti ise 750 TL.

Adres: Tahmis Cad. Kalçın Sokak No:11 Eminönü – İstanbul

İletişim: 0533 658 80 11

13) Sahan

1970’den bu yana yüzlerde gülümseme midelerde ferahlama yaratan Sahan Ramazan’da da misafirlerini ağırlamaktan mutluluk duyuyor. Pırıl pırıl, hoş dekore edilmiş bir restoranda iftar açma fikri sizi cezbediyorsa rotanızı Anadolu Yakası’nın en büyük restoranı Sahan’a çevirebilirsiniz. Zengin iftar menüsünde ana yemekler maşa servisi ile 4 çeşit olarak sunuluyor. Çeşitler arasında acılı kebap, tavuk şiş, terbiyeli kuzu şiş, sebzeli kebap, ızgara köfte, külbastı bulunuyor. Kişi başı fiyat 625 TL.

Adres: Barbaros Mh. Kardelen Sk. No:18 Ataşehir / İstanbul

İletişim: 0216 315 36 36

14) Bridge Restaurant

Bridge Restoran boğaz manzarası eşliğinde iftarını yapmak isteyenleri bekliyor… Bridge’te hem gözünüz, hem gönlünüz hem mideniz bayram edecek. Mekanın iftar menüsünde başlangıç olarak masa donatıldığında kendinizi çok kaptırmayın deriz zira ana yemeğe ulaşamadan doyma ihtimaliniz var çünkü iftariyeliklerde çeşit çok fazla!

Pastırma, hurma, zeytin çeşitleri, yaz helvası, peynir çeşitleri, domates, salatalık, kuru meyveler, ceviz, muhammara, humus, haydari, bal-kaymak ve salata ile başlangıcı yaptıktan sonra çorba ve şefin böreği ardından ana yemeğe ulaşabilirsiniz. Hünkar beğendi, tavuk şiş, günün balığı ana yemek seçenekleri arasında bulunuyor. Tatlı olarak ise güllaç, kadayıf ve kabak tatlısı alternatifler olarak sunuluyor.

Adres: Nakkaştepe Yolu Baba Nakkaş Sokak No:56 Bağlarbaşı 34632 İstanbul

İletişim: 0216 391 95 85

15) Fethipaşa Korusu

Üsküdar iftar mekanları arayışındaysanız yönünüzü sahile ve Fethipaşa’ya çevirebilirsiniz. Fethipaşa Korusu, Üsküdar sahilde yer alıyor ve şahane manzarası ve yemyeşil yürüyüş parkurlarıyla şehrin merkezinde ferahlama imkanı sunuyor. Korusa yer alan farklı tesislerde iftar açtıktan sonra ağaçlar arasında mini bir yürüyüşle hafifleyebilirsiniz. İsterseniz piknik alanlarında hazırladığınız yemeklerle de iftar yapabilirsiniz.

Adres: Kuzguncuk Mahallesi Paşa Limanı Caddesi Nacak Sokak No:6 / Üsküdar

16) Develi 1912

Develi 1912, 100 yılı aşkın süredir, 4 kuşaktır geleneksel ögelerden faydalanarak kendine has mutfak kültürüyle harmanlı yemeklerini misafirlerin beğenisine sunuyor. Her yıl 1 milyondan fazla kişiyi ağırlayan Develi 1912 büyük bir aşkla, her gün mis gibi kokularla leziz tatlar hazırlıyor. Develi 1912 şubeleri ramazan menüleri fiyatları şubelere göre ortalama olarak 750-1000 TL arasında değişiyor. Kebap çeşitleri, geleneksel tatlar, güllaç gibi Ramazan sembolü lezzetlerle iftar yapmak için Develi’yi tercih edebilirsiniz.

Adres: Yeşilköy Mah. Yeşilköy Halkalı Cad. Develi Apt. No:85 Bakırköy/İSTANBUL

İletişim: 0212 662 50 00

17) Filizler Köftecisi Üsküdar

Tuzla’da Balkan köfte geleneği temsilcisi olan Filizler Köftecisi Üsküdar’da da hizmet veriyor. Tarihi yarımadanın mahya ışıkları eşliğinde iftar açmak için Filizler Köftecisi’ne uğrayabilirsiniz. Çorba, iftariyelikleri zeytinyağlılar ile hafif bir başlangıç sunan iftar menüsünde tabii ki ana yemek olarak cızır cızır köfte çeşitleri yer alıyor.

Adres: Harem Sahil Yolu No:61 (Kız Kulesi Karşısı) İstanbul

İletişim: 0216 342 0000

18) Feriye Lokantası

Michelin Guide 2023 tavsiyeli lezzetler ve Boğaz manzarası eşliğinde sevdiklerinizle aynı sofrada buluşmak için Lokanta Feriye sıcacık bir çağrı yapıyor… Özel iftariyelikler, zeytinyağlılar, vişneli lorlu semizotu salatası ve Feriye şerbeti ile iftarda ferah bir başlangıç yapabilirsiniz. Çorbalar arasından zerdeçallı mercimek, kuzu gerdan, taze bakla çorbası seçenekleri sıcacık bir kucaklama için sizi bekliyor olacak.

Etli pazı sarma, içli köfte ve otlu börek sonrası kendinizi neredeyse doymuş hissedebilirsiniz o yüzden yavaş ve az az yiyerek ilerlemeniz iyi olur zira ana yemek olarak kuzu incik, beğendili kebap, hindi tandır, köfte, pazılı logos balığı gibi seçeneklerden birini de doya doya tüketmek isteyeceğinize eminiz. Harika bir kapanış için tatlılar arasında güllaç, baklava, bal kabağı tatlısı ve karadutlu profiterol sizi bekliyor!

Adres: Çırağan Caddesi No:44 34347 Ortaköy/İstanbul

İletişim: 0538 483 20 21

19) Kalbur Et

Anadolu Yakası iftar mekanları arasında doğal bitkilerle oluşturduğu samimi ve nezih atmosferiyle öne çıkan Kalbur Et sıcak dost sohbetleri için lezzetli bir buluşma noktası oluyor. İftar için tam tadında lokum gibi et çeşitleri olan bir yer hayalinizde canlanıyorsa Kalbur Et tam size göre! Kişi başı 735 TL olan iftar menüsünde klasik çorba ve iftariyelik başlangıcından sonra lahmacun, içli köfte ve otlu börek ve mezeler ana yemek öncesi sunuluyor. Ana yemek seçenekleri olarak ise Adana kebap, kuzu şiş, kuzu tandır ve tavuk şiş var. Kadayıf, revani, güllaç ya da kazandibi ile kapanışı tatlı tatlı yapabilirsiniz.

Adres: Şerifali Mh. Turcan Cd. Atabek Sk. No 25 Ümraniye – İstanbul

İletişim: 0216 594 54 91 / 92

20) Nevberi

Ramazan ayı boyunca her hafta değişen iftar menüsünde Neberi’de 11 çeşit iftariyelik, çorba, zeytinyağlılar, salata, ara sıcak, ana yemek, tatlı ve içecek yer alıyor. Ataşehir’de elit bir mekanda keyifle iftar yapma fikri size cazip geliyorsa Nevberi’de leziz saatler geçirebilirsiniz. Kişi başı iftar menüsü fiyatı: 750 TL.

Adres: Barbaros M. Kardelen Sk. No:2/C Palladium Tower, Ataşehir, İstanbul

İletişim: 0850 551 34 34

21) Seraf

En iyi, en sağlıklı ve en lezzetliyi sunma çabasıyla çok titiz çalışan bir ekibe sahip olan Seraf doğal malzemeleri geleneksel pişirme yöntemlerinin çağdaş yorumlarıyla harmanlayarak hazırlıyor… Restoranın 2023 Michelin Guide listesinden yer alması boşuna değil.

950 TL olan Seraf İftar Menüsü şöyle; yöresel çorba, Medine hurması, Kayseri pastırması, Erzincan tulum peyniri, ev yapımı reçeller, organik süzme çiçek balı, çiftlik kaymağı, Gemlik, Hatay ve Edremit yörelerinden karışık zeytin tabağı, restoran fırınından ramazan pidesi, içli köfte, etli kuru patlıcan dolma, geleneksel yöntemle hazırlanmış keşkek, günün zeytinyağlısı, yeşil bahçe salatası, günün kebabı, Konya usulü kuzu tandır ve iç pilav, günün yöresel etli yemeği, güllaç ya da tereyağlı irmik helvası, ev yapımı reyhan şerbeti, ayran veya meşrubat.

Adres: Mahmutbey Mah. Peyami Sefa Cad. 38/D Bağcılar İstanbul / Türkiye

İletişim: 0212 445 55 05

22) Avliya

İftarı Boşnak Mutfağı lezzetleriyle yoğun tatlarla çok keyifli hale getirmek için Avliya Boşnak Mutfağı konuğu olabilirsiniz. Kişi başı 420 TL olan iftar menüsünde soka, ajvar, begova çorba, Boşnak böreği, Boşnak ızgara tabağı ile damaklarınızda lezzet patlaması yaşayabilirsiniz.

Adres: Kocatepe Mah. Avazköyyolu Cad. No 83/A Bayrampaşa

İletişim: 0212 437 37 97

23) A’jia Hotel

Belki ramazanda önemli misafirler ağırlıyor olabilirsiniz. A’jia Hotel boğaz manzaralı restoranı özel buluşmalar için lüks bir alan açıyor… Menü ile ilgili detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için iletişime geçmeniz faydalı olur.

Adres: Halide Edip Adıvar Cad.No:27 34810 Kanlıca, İstanbul

İletişim: 0216 413 93 00

24) Tarihi Sultanahmet Köftecisi

Nesilden nesile lezzet mirası bırakan Tarihi Sultanahmet Köftecisi İstanbul’un klasik gurme duraklarından biridir. İftarı Sultanahmet’in huzur veren atmosferinde sade bir menüyle açmak isterseniz Tarihi Sultanahmet Köftecisi’ni iftar yeri olarak belirleyebilirsiniz. Mekanın çok büyük olmadığını ve genelde kalabalık olduğunu da önceden belirtmiş olalım.

Adres: Alemdar Mahallesi, Divan Yolu Caddesi, No:12 İstanbul, Türkiye

İletişim: 0212 520 05 66

25) Matbah Restoran

Sultanahmet’te iftar nerede yapılır, o eski ramazanları hatırlatan bir mekan var mı diyorsanız Matbah tam size göre! Osmanlı Saray Mutfağı dokunuşları içeren bir iftar menüsü sunan Matbah’ın köşk atmosferi ve sarayları andıran dekorasyonu akşamı muhteşem hale getiriyor… Zeynep Sultan Camii, Ayasofya Müzesi ve Mimar Sinan eseri Caferağa Medresesi manzaralarıyla donanmış olan mekanda mistik hislerle çevrelendiğinizi hissedebilirsiniz.

Adres: Caferiye Sokak No 6/1 34122 Sultanahmet, İstanbul, Türkiye (Ottoman Hotel Imperial içinde)

İletişim: 0533 512 27 68

26) Mihrabat Korusu

Boğaz manzaralı iftar mekanları seçenekleri arasında öne çıkan Mihrabat Korusu Kanlıca’da, yeşillikler içinde, huzur dolu bir iftar için harika bir seçim! İftar öncesinde doya doya manzarayı izleyerek ruhunuzu, ezan sonrası harika menüyle karnınızı doyurabilirsiniz. Mihrabat’ta iftar kişi başı 750 TL.

Adres: Mihrabat Korusu adres: Kanlıca Mahallesi, Mihrabat Caddesi, No 50, Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 425 86 16

27) Şerbethane

Sultanahmet iftar mekanları arasında ilk başta adıyla bir albeni yaratan Şerbethane Osmanlı dönemi izlerini taşıyan tarihi yapısıyla nostaljik bir atmosferde misafirlerini ağırlıyor. Ramazan iftar menüsü başlangıç için; çorba, iftariyelik, ara sıcak olarak patates kroket ve ana yemekte karışık kebap bulunuyor. Tatlı olarak baklava, içecek olarak ise 1 adet su, 1 adet şerbet veya meşrubat, 1 adet çay servis ediliyor. İftar menüsü fiyatı 600 TL.

Adres: Sultanahmet Mahallesi Arasta Çarşısı Sokağı No:98, 34122 Fatih/İstanbul

İletişim: 0532 636 90 89

28) Aziyade Restaurant

İstanbul’da ikonik Pierre Loti Tepesi’nde Haliç manzarası eşliğinde keyifli bir iftar geçirmek için Aziyade’yi tercih edebilirsiniz. Eyüp iftar mekanları arasında öne çıkan restoranda çorbasından iftariyeliğine, ızgara çeşitlerini içeren ana yemek bölümünden baklavayla son bulan tatlı kapanışa kadar klasik bir iftar sofrasında hoş vakit geçirebilirsiniz. Kişi başı iftar menüsü fiyatı Aziyade’de 470 TL.

Adres: Eyüp Pierre Loti Tepesi Turistik Tesisleri, Merkez Mahallesi, İdris Köşkü Caddesi, Eyüp, İstanbul

İletişim: 0212 497 13 13

29) Güler Osmanlı Mutfağı

Kadıköy iftar mekanları arayışınız varsa, işte sizin için efsane bir öneri Güler Osmanlı Mutfağı! Hem hesaplı hem de damak çatlatan lezzetlerle dolu bir iftar menüsü hayaliniz varsa 195 TL’ye sunulan zengin içeriği hemen sıralayalım: İftariyelik 8 çeşit (vişne reçeli, gül reçeli, tulum peyniri, tahin, pekmez, tereyağı, hurma, zeytin), Soran Yemez Çorbası (her gün başka çorba ama adı hep aynı), Osmanlı tabağı (7 çeşit), kaşık salatası (özel sos eşliğinde), padişah tatlısı, demirhindi şerbeti veya Hürrem Sultan şerbeti, su ve çay.

Adres: Hasanpaşa, Kurbağalıdere Cd. No:74, 34722 Kadıköy/İstanbul

İletişim: 0216 348 22 45

istanbul iftar mekanları

İstanbul’un En Ucuz İftar Mekanları

Boğaz’da Nezih İftar Yemeği Mekanları

Sultanahmet En Meşhur İftar Mekanları

Üsküdar İftar Mekanları: En İyi 11 Restoran

Anadolu Yakası İftar Mekanları 10 Kaliteli Adres

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Keyfi Tarifi

İstanbul Keyfi

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Salatası Tarifi

İstanbul Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Tarifler Geri
Videolar Geri