Sultanahmet En Meşhur İftar Mekanları

Sultanahmet En Meşhur İftar Mekanları Tarifi

Sultanahmet’te Nerede Oruç Açılır?

İstanbul’un her karışında tarihten birer iz olduğunu sadece Türkiye değil, neredeyse tüm dünya bilmektedir. Pek çok kültüre zamanında ev sahipliği yapmış olması, İstanbul’a renk ve hareketlilik katıyor. Misafirperverliğini günümüzde de gösteriyor. Tarihsel dokuları ve asırlardır canlılığını koruyan sosyal mekanlar İstanbul’u İstanbul yapan unsurlar arasında yerini alıyor.

Sultanahmet İftar Mekanları

  • Şerbethane Restoran
  • Armada Teras Restoran
  • Tarihi Sultanahmet Köftecisi
  • Sur Balık Restoran
  • İBB Haliç Sosyal Tesisleri
  • Matbah Restoran
  • Caferağa Medresesi
  • Mihri Restoran
  • Giritli Restoran
  • Tria Terrace Restaurant
  • Sultanahmet Grande Cafe Terrace

Camileriyle ve tarihten kalan anıtlarıyla ünlü bölge Sultanahmet, pek çok turistin ve vatandaşın ilgisini çekmeye devam ediyor. Avrupa yakasının tarihi yansımasıdır adeta. Sultanahmet Cami önündeki banklarda bir hatıra fotoğrafı olmayan insan sayısı oldukça azdır. Bu hatıra fotoğrafları, ramazan günlerinde daha da kalabalık pozlara şahit olmaktadır.

Sultanahmet mekanları ramazan ayı boyunca özellikler iftar zamanlarında adeta şenlik yerine döner desek yeridir. Sultanahmet mekan önerileri arıyorsanız kesinlikle doğru yazıdasınız!

Ramazan neşesine ve iftar heyecanlarına Sultanahmet’i de ortak etmek istediğinizde, bu yazımız akıllara gelsin. Sultanahmet’te iftar mekanları konulu yazımızda Sultanahmet’te iftar yapılacak mekanlar listesi bizden, gidip tadını alması sizden olacak. İşte sizler için hazırlanan Sultanahmet’te iftar mekanları listesi. Bu yıl ramazan günlerini keyifle yaşamanız dileği ile.

Sultanahmet En İyi İftar Mekanları

1) Şerbethane Restoran

Sultanahmet güzel iftar mekanları listesine ilk olarak geleneksel atmosfere sahip bir seçenekle başlıyoruz. Nargilesi ile adını duyuran Şerbethane, ramazan akşamlarında sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacaktır. Testi kebabı başta olmak üzere birçok kebap menüsü hazırlayan Şerbethane ustaları, her ramazan olduğu gibi bu yıl da misafirler için mutfağa geçecek. İftar sofralarının olmazsa olmazı Osmanlı şerbetleri de içinizi ferahlatacak lezzette. Tüm özel lezzetler için Şerbethane Restoran’a davetlisiniz!

Adres: Küçükayasofya Caddesi, Torun Sokak Arasta Pazar No:117 Sultanahmet Fatih

İletişim: 0212 517 00 04

İlginizi çekebilir: İstanbul İftar Vakti, Ramazan İmsakiyesi, İftar Saatleri

2) Armada Teras Restoran

Sultanahmet Cami minarelerinden gelen ezan sesi ile oruçlar açılır. Armada Teras Restoran’da iftar sonrasındaki yemekler ile gün boyu aç kalan mideler doyar. Denizden esen püfür püfür rüzgar, size mekandaki sakinlikle beraber huzur verecektir. Zengin menüleri ile doyurucu bir iftar yapmak istediğinizde aklınıza gelecek duraklardan biri de Armada Teras Restoran olmalı. A’dan Z’ye kadar iftara dair her şeyi içeren zengin menüsü ile Armada Teras’ta lezzet şöleni yaşayacağınıza emin olabilirsiniz. Armada Teras Restoran’da yerinizi ayırarak iftarın tadını doya doya alabilirsiniz! İstanbul Sultanahmet iftar mekan önerileri listelerinde de adını görebileceğiniz Armada Restoran’ı ramazan ayı dışında da tercih edebilirsiniz.

Adres: Cankurtaran Mahallesi, Ahırkapı Sokak No: 24 Sultanahmet Fatih

İletişim: 0212 455 44 55

İlginizi çekebilir: İstanbul Teknede İftar Yemeği Turları

3) Sultanahmet Köftecisi

“Değişmeyen lezzetin adresi” sloganıyla 1920’den günümüze mükemmel köftenin merkezi olan Sultanahmet Köftecisi dört mevsim rağbet gören bir mekandır. İftarınızı lezzeti tescilli bir sofrada açmak istiyorsanız Sultanahmet Köftecisi’ni tercih edebilirsiniz. Menüde ızgara köfte, kuzu şiş, çorba, piyaz, pilav ve dumanı üstünde irmik helvası öne çıkanlar arasındadır. Sultanahmet yemek mekanları denince herkesin aklına ilk gelen yerlerden biri olan bu restoranın yurt dışında ve Göztepe, Ümraniye ve Kağıthane’de de şubeleri bulunmaktadır.

Adres: Alemdar Mahallesi, Divan Yolu Caddesi, No:12 Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 520 05 56

İlginizi çekebilir: Avrupa Yakası İftar Mekanları: En İyi 11 Restoran

4) Sur Balık Restoran

Balık tüketimine ramazan ayında da devam edenler için ideal bir mekan olan Sur Balık Restoran, ramazan ayı boyunca hazırladıkları iftar menüleri ile misafirlerini ağırlayacak. Balık köftesinden irmik helvasına kadar farklı lezzetleri bulabileceğiniz Sur Balık Restoran’da iftarınızı denizin şifalı nimetleriyle yapabilirsiniz. İftar sofrasında taptaze bir balık menüsü görmek isteyenler Sur Balık Restoran’ı tercih edebilir!

Adres: Hobyar Eminönü Mahallesi, Kennedy Caddesi Sahilyolu No: 38/ 1 Fatih

İletişim: 0212 517 53 02

5) İBB Haliç Sosyal Tesisleri

Sultanahmet kafeleri ile de meşhurdur ve cafe-restoran tarzı yerlerde uygun fiyata leziz yemekler yemek de mümkündür. İBB Haliç Sosyal Tesisleri; Sultanahmet’te iftar yapılacak mekanlar arasında sıkça tercih edilmektedir. Her gün değişen ana yemek ve çorbalar ile hazırlanan iftar menülerinin fiyatı da oldukça uygun. İftar sonrasında Haliç kıyısında bir yürüyüş iyi gelecektir. Ramazan akşamlarının tadını almak ve sevdiklerinizle hoşça vakit geçirmek için İBB Haliç Sosyal Tesisleri’ni deneyebilirsiniz!

Adres: Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Abdülezelpaşa Caddesi 34083 Fatih

İletişim: 444 1 034

6) Matbah Restoran

Osmanlı mutfağının esintilerini bu ramazan kendi iftar sofranızda yaşamak isterseniz, bir iftar akşamını Matbah Restoran’a ayırmanızı tavsiye edeceğiz. Osmanlı yemek kültürünün yansıdığı menüleriyle sizleri hem farklı tatlarla tanıştıracak hem de güler yüzlü ekibi ile mekandan memnun ayrılacaksınız. Matbah Restoran, sizlere doyurucu bir iftar sofrası sunmak için hazır!

Adres: Sultan Ahmet Mah. Caferiye Sok. No: 6/1 Fatih

İletişim: 0212 514 61 51

7) Caferağa Medresesi

İstanbul’un tarihi restoranları arasından seçim yapmak istiyor ve semt olarak da Sultanahmet’te orucunuzu açmak istiyorsanız gidebileceğiniz en iyi yer Caferağa Medresesi’dir. Kanuni Sultan Süleyman dönemi eserlerinden olan bu tarihi mekan, ramazanda büyük bir ilgi odağı olmakta. İftar mekanı seçenekleri arasında tarihi dokusuyla farklılığını gösterdiği için iftar planlarınızı yaparken rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Zira plansız gittiğinizde yer bulamayabilirsiniz. Zengin çorba ve sulu yemek çeşitleri ile doyurucu bir menü imkanı sunuyor. Sevdiklerinizle keyifli bir iftar düzenlemek isterseniz mutlaka deneyebilirsiniz!

Adres: Caferiye Sokak Soğukkuyu Çıkmazı No: 1 Sultanahmet Fatih

İletişim: 0212 513 36 01

8) Mihri Restoran

Mihri Restoran, tarihi bir doku arayanlara göre nezih ve huzurlu bir mekan. Sultanahmet Cami ve Ayasofya Müzesi arasında kalarak, 450 yıllık geçmişine sahip çıkıyor. İftar planlarınızı buram buram tarih kokan bir mekanda yapmak istediğinizde, kendinizi Mihri Restoran’da bulabilirsiniz. Çorba, sulu yemek ve fast food seçenekleri ile her damağa hitap eden menüsünden tercih yaparken aklınız karışabilir. Ramazan ayında da hizmette olan Mihri Restoran, keyifli bir iftar akşamı için misafirlerini bekliyor.

Adres: Cankurtaran Mah. Ayasofya Meydanı No:2 Fatih

İletişim: 0212 517 73 73

9) Giritli Restoran

İftarda taze taze balık yemek istiyorum, Sultanahmet’te nereye gidilir diyorsanız sizi Giritli Restoran’a alalım. Deniz ürünleriyle lezzetlenen bir iftar sofrasında oruç açmak isterseniz; Giritli Restoran ramazan ayında da sizler için hizmette. Bu restoranda en taze ve lezetli balıklar, ramazan masalarında yerini alıyor. Salatalar, çorbalar ve iftariyeliklerle hazırlanan doyurucu iftar menüsünü Giritli Restoran’da bulabilirsiniz.

Adres: Cankurtaran, Keresteci Hakkı Sokak No: 8, Fatih / İstanbul

İletişim: 0212 458 22 71

10) Tria Terrace Restaurant

Sultanahmet’in büyüleyici atmosferinde sevdiklerinizle keyifli bir iftar yemeği düzenlemek ister misiniz? Şık ve nezih bir mekanda, kendinizi hem evinizde hissedin hem de kaliteli hizmet sayesine en özel konuk olarak masada yerinizi alın. Ramazan akşamlarında sevdiklerinizle güzel bir gün geçirmek istediğinizde, sizi Tria Terrace Restaurant ağırlayacak. İstanbul’un doyumsuz manzarasına kapılıp bu anın tadını çıkarmak için iftardan önce yerinizi rezerve ederek konforlu bir akşam geçirebilirsiniz.

Adres: Cankurtaran, Terbıyık Sk. No:7, 34122 Fatih / İstanbul

İletişim: 0212 518 45 18

11) Sultanahmet Grande Cafe Terrace

Ramazan yemeklerini sevdiklerinizle bir arada geçirmek için Sultanahmet’i seçebilirsiniz. Bu konumda size hem ana yemekleri hem de tatlı kategorisindeki lezzetli seçenekleri ile servis yapan Sultanahmet Grande Cafe yardımcı olacak. Ramazana özel menüsü ve organizasyonu sayesinde iftara yetişemediğiniz anlarda, özel iftar yemeklerinde size ev sahipliği yapacak. Yerinizi ayırarak iftar yemeğinin tadını doya doya çıkarabilirsiniz!

Adres: Alemdar Mahallesi, Divanyolu Caddesi, No: 44 A Sultanahmet Fatih – İstanbul

İletişim: 0542 434 4279

sultanahmet iftar mekanları

Sultanahmet’te İftar Sonrası Gezilecek Yerler

İftara kadar Sultanahmet’te zaman geçirmek isteyenler, bu konumdaki görülmesi gereken değerli yerleri gezerek iftar saatini bekleyebilir. Sevdiklerinizle, en yakınlarınızla unutulmaz bir ramazan geçirmek için Sultanahmet’i gezebilirsiniz. Peki, Sultanahmet’te neler var? Listemizde görelim:

  • Sultanahmet Meydanı
  • Ayasofya Cami
  • Türk İslam Eserleri Müzesi
  • III. Ahmet Çeşmesi
  • Haseki Hamamı
  • Alman Çeşmesi
  • Büyük Saray Mozaikleri Müzesi
  • Yılanlı Sütun
  • Sultanahmet Cami
  • Aya İrini Müzesi
  • Theodosius Dikilitaşı
  • Topkapı Sarayı
  • Yerebatan Sarnıcı
  • Gülhane Parkı
  • İstanbul Arkeoloji Müzeleri
sultanahmet iftar mekanları

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Boğaz’da Nezih İftar Mekanları

Anadolu Yakası İftar Mekanları

İstanbul’un En Ucuz İftar Mekanları

İstanbul İftar Mekanları: En İyi 8 Tavsiye

Üsküdar İftar Mekanları: En İyi 11 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sultanahmet Köftesi Tarifi

Sultanahmet Köftesi

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Sultanahmet Köftesi Tarifi

Sultanahmet Köftesi

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
New York'un En Meşhur Kurabiyesi Levain Tarifi

New York'un En Meşhur Kurabiyesi Levain

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Meşhur Katmerler Tarifi

Meşhur Katmerler

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Meşhur Künefemiz Tarifi

Meşhur Künefemiz

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri