Denizli’de Ne Yenir? En Meşhur 11 Yöresel Restoran

Denizli’de Ne Yenir? En Meşhur 11 Yöresel Restoran Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Denizli

Nefis Yemek Tarifleri ekibi olarak sizleri evinizin mutfağından alıp dört bucağı lezzet mirasıyla dolu bu güzel ülkede kısa fakat doyurucu bir seyahate çıkarıyoruz! Bugünkü durağımız ise Denizli. Denizli’de nerede ne yenir? Cevaplamadan önce denize kıyısı olmasa da deniz ruhunu yaşatan 20 plaka kodlu ilimizde biraz gezinelim diyoruz, ne dersiniz?

6000 yıl öncesinde dek gerileyen yerleşim tarihi, Lidya, Frigya, Roma, Selçuklu, nihayetinde Osmanlı Devleti gibi farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olması ve yadsınamayacak doğal güzellikleriyle iyi ki bizimle dediğimiz illerimizden yalnızca biri.

Denize kıyısı yok peki neden Denizli? Esasında bu tamamen Türk dili gramer yapısının bir cilvesi. Ünlü Seyyah İbn-i Batuta, 1300’lü yıllarda Denizli seyahatinde bu şehre ‘Donguzlu’ veya ‘Tonguzlu’ dendiğini kaydetmiştir. Timur dönemi tarih kayıtlarında ise ‘Tenguzluğ’ şeklinde geçmektedir. Gel zaman git zaman 1500’lü yıllar itibarıyla ‘Dinuzlu’ şeklinde değişime uğrayan bu kelime günümüz kullanımında Denizli’dir. Özetleyecek olursak; özünde denizle ilgili herhangi bir bağlantı yok :)

Pamukkale Travertenleri

Denizli Gezi Rehberi

Peki, Denizli’de ne yenir nereye gidilir?

  • Denizli’de görülecek mekanlar listesinde ilk sırayı hiç şüphesiz Pamukkale Travertenleri alıyor.
  • Travertenlerin hemen yanında Hierapolis Antik Kenti
  • Laodikeia Antik Kenti
  • Karahayit Ağlayan Kaya
  • Kaklık Mağarası
  • Tripolis Antik Kenti
  • Yazır Camisi
  • Keloğlan Mağarası
  • Kleopatra Antik Havuz
  • Ornaz Vadisi de bu listede yer alan, gezip görülmesi gereken yerler arasında.

Denizli Yemek Rehberi

  • Biber Tatarı
  • Tandır Kebabı
  • Arabaşı
  • Mısır Gömbesi
  • Leyen Böreği
  • Bazlama
  • Keşkek
  • Zafer Gazozu
  • Güveç
  • Bulamaç Tatlısı
Bulamaç Tatlısı

Denizli Mekan Rehberi

Gezdik, gördük şimdi sıra yemekte! Denizli’de yenecek yemekler, meşhur lezzet durakları sizler için sıralanıyor!

1) Pideci Nihat Usta (Merkez)

Tavas usulü çıtır çıtır ve sıcacık bir porsiyon pideye kim hayır diyebilir? Denizli merkeze yolunuz düşerse -ki düşmeli- çocuk yaşlarda bu işe gönül veren tecrübeli Nihat Usta’nın pidesini tatmadan geçmeyin deriz. Tercih edebileceğiniz en meşhur lezzet ise içli-dışlı da denilen tahinli pidesi. Tahinli dışında kıymalı, kıymalı kaşarlı, kıymalı yumurtalı, yumurtalı peynirli ve kuşbaşı kaşarlı pide ve özel Tavas güveci de diğer seçenekler arasında. Tahinli pideyi tadarken bizi de hatırlayın :)

Adres: İstiklal Mahallesi Merkez İlköğretim Okulu Karşısı No:104/A  Pamukkale, Denizli

İletişim: 0258 211 83 90 – 0535 338 93 57

tavaslı pideci nihat usta

2) Hacı Şerif

Dondurmalı irmik helvasının medar-ı iftiharı Hacı Şerif, 1938 yılından günümüze tam 4 kuşaktır tatlı sektöründe. Tam kıvamında irmik helvasının içine gizlenmiş dondurma, hem helvanın yoğun hem de dondurmanın ferahlatan lezzetini aynı anda sunan bir aromaya sahip. Denizli ile bütünleşen bu çifte tatlı lezzetine şükür ki Denizli dışında İzmir, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Muğla, Aydın, Bursa, Manisa, Antalya ve Samsun gibi belli başlı illerden de ulaşabilir veya internet sitesinden de sipariş verebilirsiniz. Meşhur dondurmalı irmik helvasının küçük boyu 6 tl, orta boyu 8 tl, büyük boyu ise 10 tl; yani oldukça ekonomik bir o kadar da geleneksel bir tat.

Adres: Saraylar Mahallesi 466. Sokak No: 13-15 Denizli, Merkez

İletişim: 0258 261 27 88

hacı şerif

3) Garson Şükrü

6 masalı küçük bir kulübeden oldukça samimi ve kaliteli hizmet sunan bir aile lokantası halini alan Garson Şükrü, 34 yıldır bu sektörde tecrübe kazanmış disiplinli bir işletmeci olarak malzemelerini en doğal kaynaklardan satın alıp lezzetle harmanlıyor. Peki Garson Şükrü’ye gidince ne yemeli? Başlangıç olarak Tatar; ana yemekte Kurban kavurma, Nuriş kebabı; tatlı olarak Hasır künefe ve Trio bu restoranın kendine has lezzetleri arasında ilk sıralarda. Memnun kalacağınız sıcacık bir yemek deneyimi bu adreste sizleri bekliyor.

Adres: Antalya yolu üzeri 7. km Denizli

İletişim: 0258 266 67 82 – 0544 408 88 48

garson şükrü

4) Kocabaylar Kebap Salonu

Denizli’de ne yenir sorusunun en mükellef cevaplarından birisi de şüphesiz tandır kebabı. Denizli’de hiç macera yaşamadan en güzelinden doymak ve yediğiniz yemekten keyif almak istiyorsanız adresiniz Kocabaylar. Baştan belirtelim, çatal veya bıçak yok, tandırı elinizle yiyorsunuz :) Denizli’nin ilk kebap lokantalarından biri olarak Kocabaylar’da fiyat biraz yüksek gelebilir; ama 40 yıllık tecrübe ve hakkını veren lezzet buna değer diye düşünüyoruz.

Adres: Saraylar Mahallesi 420. Sokak No: 20 Dört Çeşme Camisi Karşısı, Denizli

İletişim: 0 258 263 24 61

kocabaylar kebap

5) Değirmende Canlı Alabalık

Denizli’de balık nerede yenir? İşte cevap! 1957 yılı itibarıyla 20 yıllık bir süreçte un değirmeni olarak kullanılmış olan bu mekan daha sonraları doğal güzelliği, serin ve temiz atmosferi sayesinde restoran işletmesine dönüştürülmüş. Denizli – Antalya kara yolu üzerinde Kayhan beldesinde yer alan Değirmende Alabalık, açık havada huzurlu bir yemek deneyimi yaşamak isteyenlere taptaze alabalıklar sunuluyor. Suyun sesi, leziz bir balık tabağı, çeşit çeşit mezeler, temiz hava sizleri tazeleyecek ve unutulmaz bir deneyim yaşatacak ;)

Adres: Denizli – Acıpayam – Antalya kara yolu Kayhan Beldesi, Denizli

İletişim: 0258 213 25 33

değirmende alabalık

6) Kebapçı Halil

Öyle bir tandır kebabı servis ediyorlar ki sloganları da şöyle: Lütfen parmaklarınızla yiyiniz… Soğuk çatal ve bıçak ete değdiğinde etin yağını dondurup lezzetini azaltıyormuş çünkü. Denizli’nin meşhur kuzu kebabını tatmak için leziz bir adres arıyorsanız sizi doğruca Kebapçı Halil’e yönlendiriyoruz ;) Elinizle pamuk gibi pişmiş sulu kuzu etini yerken iyi ki Denizli’deyim diyeceksiniz. Çatal bıçakla birlikte bu mekanda kart da geçmiyor, yani nakit ödemeniz gerekecek aklınızda olsun.

Adres: Eski Sarayköy Caddesi 357. Sokak No: 3/E Denizli

İletişim: 0258 261 13 57

kebapçı halil

7) Bağlı Kokoreç

1892 yılından beri 5 kuşaktır bu sektörde yılların tecrübesini lezzetle harmanlamış Bağlı Kokoreç, Denizli’nin Tavas ilçesinde hizmet veriyor. Gurme ve yemek eleştirmeni Vedat Milor, Tadı Damağımda isimli programında burayı ziyaret ederek tam 5 kuşağa değen 5 yıldız vermiş. Denizli’de ne yenir Vedat Milor nereyi tavsiye ediyor dediğinizde adres belli ;) Izgara kokoreç deneyimi daha önce yediğiniz kokoreçleri unutturabilir, hazırlıklı olun. Kokoreç sevmeyen veya ön yargılı olanların da ilk tecrübesi olabilecek ideal bir mekan.

Adres: Samanlık Mahallesi Denizli – Muğla Yolu No: 201 Tavas, Denizli

İletişim: 0532 774 44 22

bağlı kokoreç

8) Gazezoğlu Pide

Denizli’de pide nerede yenir? Cevabı samimi ve küçük bir işletme olan Gazezoğlu Pide ile veriyoruz. Denizli seyahatiniz esnasında canınız pide çekerse başka bir mekan aramayın ;) İçeride masa sandalye göremezseniz şaşırmayın, mekanın özelliği bu, dışarıdaki masalarda yiyorsunuz. Denizli’nin yerel gazozu Zafer de pidenize iyi bir eşlikçi olacak. Asırlık Gazezoğlu Pide, yıllardır eksilmeyen kalitesi ve uygun fiyatlarıyla müşterilerini ağırlamaya devam ediyor.

Adres: Bakırlı Mahallesi Kaleiçi Mevki 485. Sokak No: 24 Merkez, Denizli

İletişim:  0258 241 07 86

gazezoğlu pide

9) Kebapçı Enver

1927’den günümüze Denizli kebabı denilince akla gelen ilk yerlerden biri olan Kebapçı Enver, tarihi dekoru ve aslına sadık lezzetiyle şehir merkezinde müşterilerini ağırlıyor. Denizli’deki diğer pek çok kebapçı gibi burada da fırın kebabı et elle yeniyor. Bakır kaplarda servis edilen kebabın yanında en iyi giden kurutulmuş biber ve açık ayran. Yumuşacık dokusu, kokusuz, tam kıvamında lezzeti ile Kebapçı Enver’de kebap deneyimi fark yaratacak türden.

Adres: Saraylar Mahallesi Eski Sarayköy Caddesi No: 28/A Denizli

İletişim: 0533 422 60 61

kebapçı enver

10) Kebapçı Baki

Denizli’de kebap yemek isteyenler için bir diğer adresimiz de Kebapçı Baki. Bu alanda Denizli’deki ilk ustalardan biri kabul edilen Kebapçı Baki, yaşını doldurmamış kuzuları sakız ağacı odunlarının ateşinde ağır ağır pişiriyor ve sonuç tel tel ayrılan leziz tandır eti. Birçok ünlü ismin Denizli’deki uğrak yeri haline gelen Baki, kebapçı pidesi, domatesli soğanlı söğüşü, kurutulmuş biberi ve bol köpüklü açık ayranı ile lezzetin hakkını veriyor.

Adres: Eski Sarayköy Caddesi No:15/B Bayramyeri, Denizli

İletişim: 0258 265 50 35

kebapçı baki

11) Kebapçı Rıdvan

90 yıllık geçmişiyle Denizli’nin meşhur kebabını aynı kalitede müşterilerine sunan Kebapçı Rıdvan, Denizli ziyaretinizde tercih edebileceğiniz en iyi restoranlar arasında. 1 asırdır, yıllar yılı değişmeyen geleneksel pişirme yöntemi sayesinde damakta iz bırakan meşhur kebabı burada denemenizi tavsiye ederiz.

Adres: Saraylar, 2. Ticari Yol No:13/C, 20200 Merkez/Denizli

İletişim: 0258 212 00 44 – 0534 362 96 45

denizlide ne yenir
Kaynak: www.kebapciridvan.com

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Denizli tarihi kaynakça: www.denizli.gov.tr

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Öne Çıkan Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Ankaradan tatile giderken Denizlide tavsiyeniz uzerine Tavasli Pideci Nihata uğradık. Pideler, güveç ve tahinli pide cok güzeldi. Ozellikle de yumurtalı peynirli pidesine bayıldık. Bir başka nokta ise tüm çalışanların yoğun tempoları içinde çok yardımcı ve güleryüzlü olmalarıydı. Kuvvetle öneririz…

Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    “garson şükrü” ve “değirmende canlı alabalık” işleri büyütünce bence eski kaliteleri ve samimiyetleri kalmadı,
    “gazezoğlu” yanlış bilmiyorsam 2020 yılında (2019 da olabilir) el değiştirdi, eski kalitesi var mı? kişiden kişiye değişir,
    Bunlara ilaveten Denizli – Pamukkale – Bağbaşı’nda Antalya – Muğla anayol kenarında “Cevizli Çiğköfte” diye bir yer var, bence denemeye değer, farklı bir çiğköfte deneyimi bence.

  • Profil fotoğrafı

    Denizli Akhanı geçince Kırkağa Doğal Gıda Çarşısı var kahvaltısı ve öğle yemeği müthiş tavsiye ederim. Fiyatta baya uygun güler yüzlü hizmet :)

  • Profil fotoğrafı

    Denizli ismi tenguz boyunun isminden geliyor orta asyadan göçmüş bir türk köyü ve öztürkçede kelime deniz anlamına geliyor

  • Profil fotoğrafı

    Ankaradan tatile giderken Denizlide tavsiyeniz uzerine Tavasli Pideci Nihata uğradık. Pideler, güveç ve tahinli pide cok güzeldi. Ozellikle de yumurtalı peynirli pidesine bayıldık. Bir başka nokta ise tüm çalışanların yoğun tempoları içinde çok yardımcı ve güleryüzlü olmalarıydı. Kuvvetle öneririz…

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Denizli'nin Meşhur Bulamaç Tatlısı Tarifi

Denizli'nin Meşhur Bulamaç Tatlısı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Mantı (Hem De En Güzelinden) Tarifi

Mantı (Hem De En Güzelinden)

8-10 kişilik, 2 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Deniz Kestanesi Tarifi

Deniz Kestanesi

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Restoran Ayarında Kalamar Tarifi

Restoran Ayarında Kalamar

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Deniz Dalgası Tarifi

Deniz Dalgası

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Deniz Kestanesi Tarifi

Deniz Kestanesi

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Deniz Kestanesi Tarifi

Deniz Kestanesi

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri