Farklı İhtiyaçlara Özel 8 Cilt Maskesi Tarifi

Farklı İhtiyaçlara Özel 8 Cilt Maskesi Tarifi

Farklı İhtiyaçlara Özel Ev İmkanlarında Cilt Bakımı

Cildimiz hava kirliliği, güneş ışınları, makyaj, tütün kullanımı, dengesiz ve sağlıksız beslenme gibi sebeplerden dolayı kirlenir, yıpranır ve nem kaybına uğrar. Bu etmenlerden dolayı cildimizin gözenekleri kapanır, sivilcelenir ve özellikle nem kaybından dolayı kırışıklıklar baş gösterir. Bu durumda cilt maskeleri cildimizi derinlemesine temizlemek ve nemlendirmek için cilt bakımında önemli bir rol oynar.

Farklı ihtiyaçlarınıza özel, tamamen doğal 8 farklı tarifi sizler için derledik, ama önce:

Farklı İhtiyaçlara Özel 8 Cilt Maskesi Tarifi

Cilt Maskesi Nedir? Neden Uygulanır?

Günlük hayatın cildimize olumsuz etkisini minimuma indirgemek için günlük veya haftalık kullanabileceğimiz cilt maskelerinden faydalanırız. Tabii ki cilt maskeleri cilt bakımında uygulanması gereken adımlardan sadece bir tanesidir. Fakat cildin derinlemesine temizlenmesi ve nemlendirilmesinin sağlanması için cilt bakımında oldukça önemli bir rol oynar.

Cilt yapısına ve kullanılan amaca göre hem evde yapabileceğiniz hem de dışarıdan temin edebileceğiniz farklı türlerde cilt maskeleri bulunmaktadır. Örneğin kil maskeleri yağlı ve karma ciltlere uygulanarak cildi derinlemesine temizler. Ölü derinin atılmasına ve siyah noktaların giderilmesine yardımcı olur. Yağlı maskeler ise kil maskelerinin tam tersi olarak kuru ve pullanan ciltlerin nem tutmasını sağlamak için kullanılır.

Cilt nemlendirici maskeler kuru ciltleri daha fazla kurutmadan derinlemesine temizlemek amaçlı kullanılır. Kuru cilt maskesi doğal bir şekilde cildi nemlendirir. Aydınlatıcı maskeler, cildi temizler, daha aydınlık gösterir ve amacı ciltteki ton farkını azaltıp daha pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt görünümü sunmaktır. Jelatin cilt maskesi cildi yaşlılığın etkilerinden korur.

Güzel ve temiz bir cilt, kişinin sağlıklı olduğunun en büyük göstergesidir. Bu sağlıklı görünümü elde etmek için kozmetik dükkanlarından alacağınız cilt maskesi fiyatları size fazla gelebilir. Ayrıca kimyasal cilt maskeleri evde yapılan cilt maskelerine göre içeriğini bilmediğiniz birçok kimyasal maddeyi içinde barındırır.

Cilt maskesi yapımı aşağıda anlattığımız cilt maskesi tarifleri ile sandığınızdan daha kolay! Evde gayet kolay temin edebileceğiniz malzemelerle kendi maskelerinizi cilt tipinize uygun olarak hazırlayabilir bunun için sizinle paylaştığımız cilt maskesi önerileri arasında cilt tipinize uygun olanlardan faydalanabilirsiniz.

Burada maskenin faydasını görebilmeniz için en önemli noktalar, maskenin içeriğindeki malzemelerin gerekli ölçüde tam kullanılması ve maske kullanımını en az haftada bir defa olacak şekilde düzenli bir şekilde gerçekleştirmek olacaktır.

Tarif ettiğimiz her cilt maskesi kadın ve erkek kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Hamilelikte cilt maskesi kullanımı, maskenin içerdiği malzemeler bir doktora danışılarak kontrollü şekilde yapılmalıdır.

1) Cilt Beyazlatma Maskesi

Yaz sonu cildinizde oluşan bronz görüntüden sıkıldıysanız, ağda, lazer epilasyon ya da yanık gibi nedenlerden dolayı cildinizin rengi bebeksiliğini kaybettiyse aydınlatma etkili cilt maske çeşitleri denemelisiniz.

Evde kendi cilt beyazlatma maskenizi yapmak sandığınızdan daha basit. En basit tarifimiz: Yoğurt maskesi! Evet yanlış duymadınız. Cilt lekelerine maske olarak yoğurt en kolay ve kesin çözümlerden biri. Cildinize düzenli olarak yoğurt sürüp kuruyana kadar bekleyin ve sonrasında ılık suyla yıkayın.

Yaklaşık bir ay boyunca bu maskeyi uyguladığınızda cildinizin eskisine oranla daha parlak, beyaz ve sağlıklı olduğunu göreceksiniz. Tabii ki burada cildinize uyguladığınız yoğurdun içeriği de önemli. Marketten satın alınan yoğurtlar yerine evde doğal sütten hazırlanan yoğurtlarla bu maskeyi uyguladığınız zaman maskenin bir ay sonundaki etkisi elbette doğal olmayan ürünlere göre daha farklı olacaktır.

Cildi aydınlatan maske olarak tek başına kullanabileceğiniz limon asidik yapısından dolayı tek başına ciltteki kararmalarla baş edebilir ve kokusu da güzeldir. Limon, cilt soyma maskesi olarak da kullanılmaktadır. Kullanımı ise en az yoğurt maskesinin kullanımı kadar basit.

Dışını yıkadığınız bir limonu ortadan ikiye bölün. Yarım limonla cildinizi, özellikle kararmaların yoğun olduğu yerleri bolca ovun. Limon masajı sonrası 20 dakika bekleyerek cildinizi dinlendirin ve ılık suyla yıkayın. Limon asidik ve kurutucu bir özelliğe sahip olduğundan dolayı ılık suyla yıkadıktan sonra cildinize nemlendirici sürebilirsiniz. Düzenli kullanım sonrası limon maskesinin işe yaradığını ve cildinizin rengini açtığını göreceksiniz.

Farklı İhtiyaçlara Özel 8 Cilt Maskesi Tarifi

2) Cilt Bakım Maskesi

Evinizde cildinizi derinlemesine nemlendirecek ve ışıltı katacak bir cilt bakım maskesine mi ihtiyacınız var? Cilt tazeleme maskesi mi yapmak istiyorsunuz? Bakım için hazırlayacağınız bu cilt maskesi evde hazırlama ve uygulama için oldukça pratik. Muzlu cilt maskesi, cilt güzelleştirici maskeler arasında cilde en çok faydası olacak maskelerdendir.

Bir adet muz, bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı limonu ezip karıştırın. Karışımı önceden suyla temizlenip kurulanmış cildinize kalın bir tabaka olarak uyguladıktan sonra 15 dakika boyunca yüzünüzde bekletin. Sonrasında cildinizi sadece suyla ya da sodayla durulayın. Düzenli kullanım sonucunda muz, bal ve limonun cildinize kattığı parlaklığa kendiniz dahi inanamayacaksınız.

Muzun içerisindeki A, B, E vitamini cilt maskesi cildinizi zenginleştirecek, potasyum cildinizi yumuşatacak, yaşlanma hızınızı yavaşlatacak, cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyacak ve kuru cildinizi nemlendirecektir.

Ayrıca bu cilt maskesi sivilce için oldukça etkilidir. Bir adet cennet hurmasının püresi ile hazırlayacağınız hurma cilt maskesi içerdiği vitaminler yardımıyla cilt arındırıcı maske olarak cildinizin nemini ve rengini düzene sokacaktır.

3) Cilt Sıkılaştırma Maskesi

Cildinizi sıkılaştırmak, güzel bir cilt yapısına kavuşmak ve cildinizi cilt problemlerine karşı korumak mı istiyorsunuz? Uzakdoğulu kadınların kullandığı cilt için maya maskesi tarifiyle cildinizdeki akne veya egzama gibi hastalıklardan kurtulurken aynı zamanda sıkılaşmış, sorunsuz ve porselen gibi bir cilde sahip olabilirsiniz.

Cilt gerdirme maskesi olarak da kullanabileceğiniz maya maskesi için ihtiyacınız olan malzemeler sadece 1 çorba kaşığı yaş maya ve 1 çorba kaşığı süt. Bu malzemeleri cam bir kase içerisinde iyice karıştırdıktan sonra yüzünüzün tamamına ve boynunuzun bir kısmına uygulayın. Uygulama işlemi bittikten sonra maskeyi cildinizde 15-20 dakika boyunca bekletin. 15-20 dakika sonunda maya ve sütün cildinizde sertleşmeye başladığını fark edeceksiniz.

Bunun sonrasında maskeyi yüzünüzden sıcak suyla temizleyip soğuk suyla iyice durulayın. Düzenli kullanım sonucunda yüzünüzün sıkı ve porselen gibi olduğunu göreceksiniz. Bir adet şeftaliyi mikserde 1-2 yemek kaşığı yoğurtla karıştırıp yüzünüzde 20 dakika bekletin. Evde hazırladığınız bu şeftali cilt maskesi cildin elastikiyetini arttırıp sıkılaşmasına yardımcı olacaktır.

4) Cilt Nemlendirici Maske

Kuru ciltlerin en büyük problemi nemlendirici krem sürüldüğünde dahi kısa sürede eski haline dönmesi, pullanması ve egzama gibi cilt problemlerine yatkın olmasıdır. Yağlı ciltlere kıyasla gözenekleri daha küçük ve pürüzsüz olan, aşırı parlamayan ve akne oluşumuna daha az müsait olan kuru ciltler dezavantaj olarak yağlı ciltlere kıyasla daha hızlı kırışır ve kırışıklar gitgide derinleşir.

Doğadan gelen formüllerle cilt nemlendirici maskeler hazırlayıp kuru ciltleri derinlemesine nemlendirmek, cildin elastikiyetini kaybetmesini önlemek ve erken yaşlanma belirtilerini engellemek açısından oldukça önemlidir. Avokado cilt maskesi İbrahim Saraçoğlu gibi doğal yaşam ve güzellik uzmanları tarafından tavsiye edilmektedir.

Avokadolu kuru cilt maskesi Ebru Şallı tarafından da kullanılır. Bu cilt nemlendirici maskelerin en fazla nemlendirici ve vitaminli etkiye sahip olanlarındandır. Bunun sebebi de tabii ki avokadonun içeriğinde bulundurduğu yoğun, faydalı yağlar ve vitaminlerdir.

Yarım avokadoyu iyice ezip bir tatlı kaşığı balla karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün ve 10-15 dakika boyunca yüzünüzde bekleyip ılık suyla durulayın. Çok kuru ciltler için bu maskeyi haftada iki kez kullanmak cildi etkili bir şekilde nemlendirecek, hazırladığınız bu cilt maskesi doğal malzemelerle teninizde mucizeler yaratacaktır.

Nemlendirmede etkili olacak mango cilt maskesi yapmak için mango püresine iki yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırarak 20 dk yüzünüzde bekletin. Yüzünüzü yıkadığınızda farkı hissedeceksiniz.

5) Cilt Temizleme Maskesi

Hava kirliliği, sağlıksız beslenme ve düzenli olmayan makyaj ve cilt temizliği ciltte uzun vadede siyah nokta ve sivilcelerin oluşmasına neden olur. Bu yüzden cilt arındırıcı maske kullanmak iyi fikirdir. Ciltte aknelenmenin önlenmesi için haftada bir yapacağınız cilt temizleme maskesi daha sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olmanıza imkan tanır.

Cilt temizlemek için kahve ve zeytinyağı maskesi oldukça etkili bir yöntemdir. Maskeyi hazırlamak için bir tatlı kaşığı Türk kahvesi şekersiz olarak bir fincan suyla pişirilir ve soğumaya bırakılır. Suyu dökülen ve sadece telvesi kalan Türk kahvesine birkaç damla zeytinyağı ilave edilir ve yüzün tamamına sürülür. Yüzde yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulanır.

Kahve bazlı bu maske en etkili cilt pürüzsüzleştirici maske türlerinden biridir. Yağlı ciltlere sahip kişiler bu maskeyi zeytinyağı katmadan kullanabilirler. Ayrıca bir yemek kaşığı karbonatı 1 yemek kaşığı iyi suyla karıştırıp yüzünüze sürün. 10 dakika beklettikten sonra yıkayın. Cilt maskesi karbonat içeriğinden dolayı yüzünüzü kirlerden arındırıp beyazlatacaktır.

6) Cilt Gençleştirme Maskesi

Uzakdoğulu kadınlar için beyaz ve genç bir cilt o kadar çok önemlidir ki, bu sebepten dolayı Uzakdoğu’da kozmetik neredeyse Avrupa’dan çok daha hızlı gelişmiş, cilt beyazlatıcı ve gençleştiricilerin kullanımı rekor seviyelere çıkmıştır. Kozmetik ürünlerin yerine kullanılan pirinç sayesinde de kimyasallar kullanılmadan cilt gençleştirme maskeleri yapılmakta ve mucizevi sonuçlar elde edilmektedir. Pirinçli cilt maskeleri aynı zamanda cilt toparlayıcı maske görevi de görmektedir.

3 çay kaşığı pirinç iki bardak temiz suda kaynatıldıktan sonra su ve pirinç farklı kaplara alınır. 1 yemek kaşığı ılık süt ve bir yemek kaşığı bal pirinçlere eklenir ve iyice karıştırılır. Karışım ciltte 10-15 dakika bekletilir ve sonrasında cilt önceden ayrılan pirinç suyu ile durulanır. Haftada bir uygulama sonrasında daha genç bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Aynı zamanda gençleştirme ve cilt toparlama maskesi olarak kullanılabilecek zerdeçal cilt maskesi yüzünüze çok iyi gelecek. ¼ çay kaşığı zerdeçal tozu, 1 çay kaşığı süt ve 1 çay kaşığını iyice karıştırıp temiz cildinize masaj yaparak uygulayın. 5-10 dakika kurumasını bekledikten sonra soğuk suyla durulayabilirsiniz. Gençleştirici bu cilt maskesi Suna Dumankaya tarafından da kullanılan cilt pürüzsüzleştiren maskeler arasındadır.

7) Cilt Lekelerine Maske Tarifi

Özellikle yaz mevsimlerinde güneş koruyucusu kullanmadan dışarı çıktığınız zamanlarda ciltte lekelenmeler oluşur. Bu lekelenmeler çok büyük boyutlarda olmasa dahi aynaya baktığınızda sizi mutsuz edebilir fakat limonlu şekerli peeling ve bal maskesiyle lekelerinizden kurtulmak çok basit.

1 yemek kaşığı içme suyu, yarım limon suyu ve bir yemek kaşığı şeker karıştırılır ve temiz cilde çok sertçe olmadan masaj yaparak uygulanır. 5 dakika sonrasında cilt durulanır. Peeling sonrası hazırladığınız cilt maskesi bal limon karıştırılarak cilde uygulanır, 20 dakika bekletilip cilt durulanır.

Limon ve turunçgil içerikli bol C vitaminli cilt maskesi güneşe karşı hassasiyeti arttıracağından dolayı sabah vakti güneşe çıkmadan önce değil gece yatmadan önce uygulanmalıdır. 2 adet havucun ve yarım limonun suyunun karıştırılıp yüze sürülmesi ve 10 dakika bekletilmesi ile uygulanan cilt onarıcı havuç maskesi cilt lekelerine karşı oldukça etkili olacaktır.

8) Hassas Cilt Maskesi

Hassas ciltler için maske hazırlarken asidik yapılarından dolayı limon, portakal gibi turunçgilleri içeren maskelerden uzak durulması gerekmektedir. Bu malzemelerin asidik yapısı cildi inceltebilir, lekelenmesine ve kurumasına sebep olabilir.

Hassas cilt maskesi yumurta akı ve yulaf ezmesinin karıştırılması ile çok kolay bir şekilde hazırlanabilir. Bir adet yumurta akı ile yoğun kıvamda olacak şekilde yulaf ezmesini bir kapta karıştırın ve karışımı 10-15 dakika boyunca yüzünüzde bekletip durulayın. Bu cilt rahatlatıcı maske cildinizi yormayacak ve derinlemesine nemlendirecektir. Biraz zencefil kökü, yarım limon ve bir çorba kaşığı karıştırarak hazırladığınız zencefil cilt maskesi hassas ciltleri yeniden yapılandırmada oldukça etkili olur.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Farklı Cacık Tarifi

Farklı Cacık

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Farklı Yumurta Tarifi

Farklı Yumurta

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Özel Pastam Tarifi

Özel Pastam

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Tadı Farklı Brokoli Tarifi

Tadı Farklı Brokoli

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri