Häfele ile 7 Adımda Mutfakta Kusursuz Düzen

Häfele ile 7 Adımda Mutfakta Kusursuz Düzen Tarifi

Häfele ile İşlevsel Çözümler: Kiler Sistemleri

Evin kalbi mutfakta atar! İçinden yükselen mis gibi yemek kokularıyla, yemeğe eşlik eden aile ve dost sohbetleriyle; bazen en telaşlı, bazen de en tatlı zamanların mekanıdır. Ve pandemi ile birlikte hepimiz kıymetini bir kez daha anladık mutfaklarımızın. Anladık ki hak ettikleri ilgiyi onlara daha fazla vermeli, hatta onları biraz şımartmalıyız.

Çekirdek aileniz için günlük, pratik yemekler hazırlıyor; kalabalık misafirlerinize şık ve özenli davet masası kuruyor ya da gün içinde ayaküstü atıştırmak için kısa süreli ziyaretler yapıyor olsanız da mutfaktan beklenti oldukça yüksek. Peki, mutfakta geçirdiğiniz vakti daha verimli hale getirmek için neler yapıyorsunuz? Düzensiz, kullanışsız ve yorucu bir mutfakta yemek hazırlamak ne kadar keyifli ve kolay olabilir? İşte, bu noktada size enfes bir teklifimiz var: Mutfak düzeni!

Mutfağınızda bir yenilemeye gitmek veya mutfağınızı daha işlevsel hale getirmek için düzenlemek ilk başta korkutucu gelebilir ancak gözünüz korkmasın! Bu süreci doğru adımlarla planlayarak mutfak keyfinizi katlayabilir ve uzun ömürlü kullanım imkanı sunan bir mutfak düzeni sağlayabilirsiniz.

Mutfak düzeni ve tasarım sürecine başlamadan önce ihtiyaçlarınızı iyi analiz etmeli ve mutfaktan beklentilerinizi listelemelisiniz. Yani mutfağınızı hangi amaçlar için, nasıl kullanıyorsunuz? Kalabalık bir aile misiniz yoksa yalnız mı yaşıyorsunuz? Mutfağınız küçük de olsa yemeklerinizi mutfakta yemeyi mi tercih ediyorsunuz? Çok fazla eşyanız olduğu için işlevsel mutfak depolama alanları sizin için vazgeçilmez mi?

Tüm bu soruların yanıtları hazırsa şimdi dilerseniz mutfağınızı 7 adımda kusursuz düzene kavuşturacak ipuçlarına göz atalım:

1) Önce Stilinizi Belirleyin

Bir klasik sever misiniz yoksa modernlikten vazgeçemeyenlerden mi? Bu karar mutfağınızın tasarımında çok önemli. Aksesuar ve donanımların renk ve stillerini de buna göre seçebilirsiniz. İster gözle görünür aksesuarlar olsun ister işlevsel mekanizmalar olsun, mutfaklar için her zevke uygun çözümler mevcut. Burada bir iç mimardan veya mutfak üreticisinden alacağınız tavsiye, fikirleriniz ya da ilhamınızla birleşerek mutfağınızı güzel ve işlevsel hâle getirmeye yardımcı olur.

Mevcut mutfağınızı küçük dokunuşlarla da stilinize uygun hale getirebilirsiniz. Bunun için mobilya kulplarınızı yenileyebilir, mutfak düzeni sağlayan ürünleri stilinize uygun seçebilirsiniz.

2) Depolama İhtiyaçlarınızın Listesini Çıkarın

Mutfağın genel tarzı ortaya çıktıysa artık işlevsel adımlara geçebiliriz. Evin nüfusu, yemek pişirme ve misafir ağırlama sıklığınıza göre ne kadar bir depolama alanına ihtiyacınız olduğunu aşağı yukarı kestirebilirsiniz. Unutmayın, mutfak depolama alanları konusunda ne kadar doğru karar verirseniz mutfakta geçen vakti o kadar kıymetli kılarsınız.

Eğilip bükülmeden alt dolaplardaki tencerelere ulaşabilmek, hoplayıp zıplamadan üst dolaplardaki eşyaları alabilmek, çizilmesi muhtemel mutfak eşyalarını iç içe koymadan düzenli bir şekilde yerleştirebilmek mutfaktaki altın kurallardandır. Özellikle hamile kadınlar, ileri yaşta veya ortopedik sıkıntılar yaşayan kişiler için konforlu bir mutfağın önemi paha biçilemez. Bu nedenle mevcut ve almayı planladığınız mutfak eşyalarınızın bir listesini çıkartıp ne kadarlık bir depolama alanına ihtiyacınız olduğunu tespit edebilirsiniz.

3) Köşe Kiler Sistemleri ile Daha Fazla Depolama Alanı Yaratın

İyi bir mutfak dolabı düzeni nasıl olmalı sorusunun aslında tek bir yanıtı yok. Burada belirleyici olan mutfağınızın tipi. Eğer L tipi bir mutfağınız varsa köşede kalan alanın altını değerlendirmek çok önemli. Burada köşe kiler sistemleri devreye giriyor ve uzanması zor olduğu için genellikle kör kalan alanları verimli mutfak depolama alanlarına dönüştürüyor.

Birbirinden bağımsız çalışan iki raflı setler veya sabit raf üzerine monte edilebilir sepetler şeklinde bulunabilen bu ürünler, özellikle büyük tencere ve tavalar için mükemmel bir depolama alanı yaratıyor. İçeriden dışarıya yumuşak ve sessizce açılıp kapanan köşe kiler sistemleri, kaydırmaz tabanları sayesine içindeki eşyaları sarsmıyor ve devirmiyor.

hafele köşe kiler sistemleri

4) Büyük Bir Aileyseniz Boy Kiler Sistemlerine Göz Atın

Kalabalık nüfuslu veya bol misafirli evlerde mutfakta her gün bir şeyler pişer, yıkanır ve depolanır. Yalnızca günlük yemekler değil; kış için yapılan hazırlıklar, kalabalık misafir yemekleri, özel gün kutlamaları derken mutfak evin tam da merkezinde yer alır. Mutfağı bu kadar yoğun kullanılan bir evin kuru gıdası, salçası, sosu, unu, yağı yani kilerlik ürünü de çok olur.

Tam da bu tür mutfaklar için farklı genişliklerdeki boy kiler sistemleri imdada yetişiyor. Dolap kapağıyla senkronize açılarak raylı sistemle öne çıkan veya kapağa monte raflar şeklinde farklı çeşitleri bulunan boy kiler sistemleri büyük ailelerin kurtarıcısı.

hafele boy kiler sistemleri

5) Üst Kiler Sistemleri ile Konforunuzdan Taviz Vermeyin

Tezgah üstünde kalan raflı mutfak dolaplarının özellikle ikinci ve üçüncü katlarına ulaşmak herkes için kolay olmayabilir. Bu alanlar genellikle tabure veya sandalye desteğiyle kullanılır ve bu da pek konforlu sayılmaz. Ancak yukarıdan aşağıya çekilebilen veya 360 derece dönebilen üst kiler sistemleri ile bu alanları akıllıca değerlendirmek ve konforlu kullanmak mümkün.

Özellikle paketli gıdaları, kahve hazırlama setlerini, sık kullanılan küçük mutfak eşyalarını depolamak için hoplayıp zıplamadan üst rafları önünüze getiren üst kiler sistemlerini tavsiye ederiz.

hafele köşe kiler sistemleri

6) Mutfaktaki En Büyük Yardımcınız Alt Kiler Sistemleri

Tezgah altları, mutfak depolama alanları içindeki en kritik bölümlerden biri. Eviye altı ve çekmeceler dışında kalan bölümlerin ihtiyaçlar doğrultusunda doğru kullanılması günlük hayatı oldukça kolaylaştırır.

Mutfakta en sık kullanılan malzemelerin el altında olması, tezgah altının raylı bir sistemle tamamen dışarı çıkması, her şeyin ihtiyaca göre organize edildiği bir mutfak düzeni tezgah altı kiler sistemleri ile mümkün. 15 cm’den 80 cm’e kadar farklı genişliklerde bulunabilecek bu sistemler yumuşak ve sessiz açılıp kapanma özellikleri, kaydırmaz tabanları ve taşıma kapasiteleriyle mutfaktaki en büyük yardımcılarınız olabilir.

hafele alt kiler sistemleri

7) Tepsiler ve Şişeler için Akılcı Çözümler

Son olarak 15 cm genişliğindeki alanlar için oldukça pratik iki çözümden bahsetmek istiyoruz. Bir tanesi tepsileri buzdolabı üstlerinde kalmaktan kurtaran tepsilik. Özellikle fırın yanında konumlandırıldığında yedek fırın tepsisi için kullanılabilecek bu raylı sistem, günlük tepsileriniz için de ideal bir çözüm.

Bir diğeri de sos, sirke, yağ gibi şişeleri eviye altı dolabında çöp kutusu veya deterjan yanında durmaktan kurtaran şişelik. İki sepetli ve kaydırmaz tabanlı bu ürünler şişelere özel, şık ve pratik bir çözüm.

Tüm bu önerilerimize uygun çözümleri Häfele’nin sunduğu geniş ürün yelpazesi ile evinizde uygulayabilirsiniz. İncelemek için lütfen linke tıklayınız:

hafeleconceptproject.com

 

hafele alt kiler sistemleri

İlginizi Çekebilir:

Häfele Tiny House: Alternatif Yaşam Biçimi

Häfele Dolap Kulpları ile Evinizin Tüm Havasını Değiştirin

Häfele Çekmece Düzenleyici: Mutfağınızın Gizli Kahramanı

Häfele Dar Mutfaklar İçin Çözüm Yaratan Açılır Kapanır Masa Modelleri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Lobik Çorbası (Elazığ Adı İle) Tarifi

Lobik Çorbası (Elazığ Adı İle)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Un Helvası (Kusursuz) Tarifi

Un Helvası (Kusursuz)

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kusursuz Tavuk Schnitzel Tarifi

Kusursuz Tavuk Schnitzel

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Tavada Pizza (Adım Adım Fotoğraflı) Tarifi

Tavada Pizza (Adım Adım Fotoğraflı)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Adı İle Tadı Farklı Mercimekli Köfte Tarifi

Adı İle Tadı Farklı Mercimekli Köfte

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Adım Çöreği Tarifi

Adım Çöreği

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 40dk Pişirme
Yağ Çekmeyen Kusursuz Pişi Tarifi

Yağ Çekmeyen Kusursuz Pişi

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Çikolatalı Mousse Diğer Adı İle Despacito Pasta Tarifi

Çikolatalı Mousse Diğer Adı İle Despacito Pasta

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri