Hidiv Kasrı’nda Sultanlara Layık Osmanlı Kahvaltısına Ne Dersiniz?

Hidiv Kasrı’nda Sultanlara Layık Osmanlı Kahvaltısına Ne Dersiniz? Tarifi

Hidiv Kasrı

Osmanlı Zarafetinde Zaman Yolculuğu

Osmanlı zamanında inşa edilen mimarı yapılar, şimdilerde ülkemizin belirli şehirlerinde gezip görülecek yerlerinden biri oluyor. Bu yapılar köşk, cami, korular ve çeşitli şekillerde karşınıza çıkabilir. Pek çoğu İstanbul’da bulunan tarihi miraslardan biri de Hidiv Kasrı’dır. Hidiv kelimesinin ne demek olduğunu merak ediyorsanız, Osmanlı’da kullanılan bir unvan olduğunu ifade edebiliriz. Kavalalılar arasında kullanılan bu ifade, Mısır valilerini tanımlamak için kullanılırmış. Arapça kökenli olan hidiv kelimesi, baş vezir ya da hakim anlamında kullanılırmış. Hidiv unvanının vücut bulduğu bir mimari yapı ile sizi tanıştırmak için bu sayfada karşınızdayız. Şimdi İstanbul’un simgelerinden biri olan Hidiv Kasrı’nı daha yakından tanıma vakti!

Hidiv Kasrı Nerede? Nasıl Gidilir?

Hidiv Kasrı’nı ziyaret etmek ve bu tarihi yapıyı daha yakından tanımak için öncelikle İstanbul ilinin, Beykoz ilçesine gitmeniz gerekir.

  • Her gün 09.00’da açılan Hidiv Kasrı, 23.00 olduğunda kapanıyor.

Gezi planınızı bu saatlere göre ayarlayabilirsiniz. Beykoz’da Çubuklu civarında olan Hidiv Kasrı’na ulaşmak için şu ulaşım seçeneklerini değerlendirebilirsiniz:

  • Otobüs ile ulaşımı sağlamak için, Beykoz güzergahındaki araçları kullanıp Kanlıca durağında inebilirsiniz.
  • Özel aracınız ile Hidiv Kasrı’na gelecekseniz, Anadolu Yakası üzerinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne gelmeden önce son çıkışı kullanıp Kavacık Köprüsü’ne çıkmanız gerekiyor. Hidiv Kasrı tabelasını izleyerek kolayca ulaşabilirsiniz.Büyüleyici Detayları ile Hidiv Kasrı

Hidiv Kasrı, Beykoz’da bulunan en dikkat çekici yapılardan biridir. Sade fakat şık mimari yapısı ile pek çok kişinin dikkatini çeker. Özellikle de sanata ve tarihe ilgili olan kişilerin muhakkak görmesi gereken bir yapıdır. Osmanlı zamanında Mısır Valisi olan Abbas Hilmi Paşa tarafından yaptırılan Hidiv Kasrı, dönemin ihtişamlı mimari eserlerinden biri olmuştur. Zamanında köşk olarak yaptırılan bu binanın hikayesi de çok ilginçtir.

Tarihler 19. yüzyılı gösterdiğinde Abbas Hilmi Paşa İstanbul’da yaşıyordu. 1903 yılında Abbas Hilmi Paşa Hidiv Kasrı’nın olduğu bölgeyi satın aldı. Yaklaşık 4 yıl sonra burada bulunan tüm binalar yıkıldı ve Hidiv Kasrı inşa edildi. Hidiv Kasrı’nın mimari dokunuşları ise döneminde çok ün yapan Delfo Seminati tarafından verildi. İngilizler tarafından sürgüne gönderilen Abbas Hilmi Paşa, yaptırdığı bu köşkte çok uzun süre yaşayamadı fakat ailesi 1937 senesine kadar burada hayatına devam etti. Daha sonra İstanbul Belediyesi’ne satılan Hidiv Kasrı, pek çok tadilat ve düzenlemeden geçerek günümüzde sosyal bir alan olarak faaliyet göstermeye başladı.

Hidiv Kasrı’nı gösterişli yapan unsurlardan biri gösterişli havuzu ve daire şeklindeki giriş salonudur. Bu yapıda bir kule bulunur ve bu kuleye çıkmak için asansör yapılmıştır. Döneminde bu asansörün buharla çalıştığı kaynaklarda yer alır. Kuleye çıktığınızda ise eşsiz ve doyumsuz bir manzara sizi bekliyor olacaktır. Hidiv Kasrı’nın bahçesinde çeşitli çeşme ve havuzlar da bulunur. Ayrıca Hidiv Kasrı yaklaşık 1000 metrekarelik bir alanın üzerine inşa edilmiştir. Bu alanın her bir karışı, özel işçilik ve mimari dokunuşla doludur. Kapı girişinde ay ve yıldızlı Hidiv Tacı bayrağı yer alır. Dış kapıda ise altından işlenen çiçek motifleri bulunur.

Osmanlı zamanından kalan her yapı gibi Hidiv Kasrı da şimdilerde halka açıktır ve çeşitli faaliyetler için kullanılmaktadır. Tüm özel günler için organizasyon yapılan Hidiv Kasrı’nda hafta sonu kahvaltıları çok ilgi görüyor. Restoran ve kafe hizmetinde olan bu tarihi yapıda, yaz günlerinde bahçe organizasyonları da düzenlenmektedir. İç mekanda 400 misafiri ağırlarken, dış mekanda ortalama 1000 kişi misafir edilebilir. Görenleri büyüleyen iç ve dış görünümü olan Hidiv Kasrı, şu ana kadar pek çok dizi ve reklam filminin çekimine şahit olmuştur.

Hidiv Kasrı’nın civarında yapay fakat görsel açıdan etkileyici bir şelale bulunuyor. Bu şelale Hidiv Kasrı şelalesi olarak isimlendiriliyor. Yapay olmasından dolayı bazı olumsuz eleştirilere maruz kalan şelale, fotoğraf çekmek isteyenlere de bir fon oluyor. Ayrıca şelale ve çevresi doğa yürüyüşü yapmak için harika bir mekan. Çiçekler, ağaçlar ve kuşlar eşliğinde huzurlu bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Özel ve tarihi bir yapı olan Hidiv Kasrı, misafirlerde şu soruyu oluşturabilir: “Hidiv Kasrı giriş ücreti ne kadar?” Hidiv Kasrı’na giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Eğer özel arabanız ile gidecekseniz otopark kısmı için hemen hemen 5 TL ödeyebilirsiniz.

Hidiv Kasrı Kahvaltı Menü ve Fiyatları 2019 – 70 Çeşit Açık Büfe Sultan Kahvaltısı!

Hidiv Kasrı kahvaltı ve çeşitli menüsü ile dikkat çeken mekanlardan biridir. Peki Hidiv Kasrı’nda kahvaltı lezzeti nasıldır? Hidiv Kasrı menü nelerle sınırlıdır?

  • Hidiv Kasrı’nda açık büfe kahvaltı imkanı ile gelen her misafir hem tok hem de çok memnun şekilde ayrılıyor.
  • Açık büfe kahvaltı sistemi içinde çok özel indirimler de mevcut. 6 yaşın altındaki çocuklardan hiçbir şekilde ücret talep edilmiyor. Ayrıca 6 ile 12 yaş arasındaki minik misafirlere de %30 indirim yapılıyor. Bu ince düşünceleri ise çocuklu aileleri oldukça memnun etmekte.
  • Eğer serpme kahvaltı lezzetine ortak olmak istiyorsanız; 09.00 ile 13.00 saatleri arasında kişi başı yaklaşık 30 TL’den nefis bir kahvaltı yapabilirsiniz.
  • Hafta sonu kahvaltı keyfinde ise açık büfe kahvaltı imkanı sunuluyor. Bir kişi için 40 TL ödeyerek sınırsız ve tadına doyum olmayan bir kahvaltı yapabilirsiniz. Sıcak ve soğuk çeşitleri ile masanızda lezzet şöleni oluşturmaya ne dersiniz?
  • Ayrıca Ramazan günlerinde Hidiv Kasrı iftar menüleri ile de misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Üstelik Osmanlı mutfağından gelen lezzetler ile size unutulmaz bir iftar sofrası sunuyor.
  • Türk kahvesini sevenlere özel şık sunumu ile lezzetli kahveler de iftar akşamlarının hatır kahvesi oluyor.
  • Hidiv Kasrı’nda alkol servisinin bulunmadığını da belirtmek isteriz.

Hidiv Kasrı Düğün Organizasyonları 2019

Hidiv Kasrı düğün ve dış çekimler için büyülü yapısı ile ideal mekanlardan biri oluyor. Düğün ve diğer organizasyonlarınızı burada düzenlemek için belediye ile iletişime geçip size uygun tarihi görüşmeniz gerekiyor. Kaç kişiyi ağırlamayı düşünüyorsunuz? Düğün yemekli mi olacak? Hangi tarihte düğün yapılacak? gibi tüm soruları belediyedeki personeller ile görüşüp uygun bir program yapabilirsiniz.

Ayrıca:

  • Fotoğraf çekmeyi çok seviyorsanız,
  • Düğün dış çekimi için doğal ortam arıyorsanız,
  • Özel günlerinizi fotoğraf ile ölümsüzleştirmek istiyorsanız Hidiv Kasrı dış çekim mekanınız olabilir.

Hidiv Kasrı İletişim Bilgileri

Osmanlı’dan kalan tarihi doku hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak ya da bu yapıya ulaşmak için şu adresten yararlanabilirsiniz:

  • Adres: Çubuklu Korusu Çubuklu Yolu No: 32 Beykoz, İstanbul

Gitmeden önce arayıp bilgi almak için ise verilen numaralar ile iletişime geçebilirsiniz:

  • İletişim: 0216 413 96 44 – 64

İnternet sayfası üzerinden incelemek için ise verilen linke tıklamanız yeterli!

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Rumeli Hisarı En İyi 5 Kahvaltı Mekanı Çok Hoşunuza Gidecek!

Çamlıca Tepesi – Huzur Bulabileceğiniz En İyi 6 Kahvaltı Mekanı

Yıldız Parkı’nda Doğayla İç İçe Enfes Kahvaltı Menüsü 2019

Mihrabat Korusu’nda Ne Yenir? Şahane Manzaraya Karşı Kahvaltı Keyfi

Cemile Sultan Korusu Enfes Manzaralı Kahvaltı Menüsü Sizi Bekliyor!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Hidiv Çorbası (Osmanlı Sarayından) Tarifi

Hidiv Çorbası (Osmanlı Sarayından)

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Hidiv Çorbası Tarifi

Hidiv Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Süper Kahvaltı Ya Ne Dersiniz? Tarifi

Süper Kahvaltı Ya Ne Dersiniz?

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Osmanlı Helvası (Osmanlı Mutfağı) Tarifi

Osmanlı Helvası (Osmanlı Mutfağı)

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kendi Mayonezinizi Kendiniz Yapmaya Ne Dersiniz ? Tarifi

Kendi Mayonezinizi Kendiniz Yapmaya Ne Dersiniz ?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Osmanlı Şerbeti Tarifi

Osmanlı Şerbeti

10-12 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Osmanlı Pilavı Tarifi

Osmanlı Pilavı

2-4 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Osmanlı Şerbeti Tarifi

Osmanlı Şerbeti

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri