Mihrabat Korusu’nda Ne Yenir? Şahane Manzaraya Karşı Kahvaltı Keyfi

Mihrabat Korusu’nda Ne Yenir? Şahane Manzaraya Karşı Kahvaltı Keyfi Tarifi

İstanbul’a Hiç Mihrabat Korusu’ndan Baktınız Mı?

Mihrabat Korusu, Osmanlı’nın sonraki nesil için miras bıraktığı doğal ve tarihi güzelliklerden biri sayılmaktadır. İstanbul’un her köşesinde bir tarihi dönem yatar ve bu dönemden kalan eserler ve izler, şimdiki nesil için birer hediyedir. Mihrabat Korusu da Osmanlı’nın, vaktinde pek çok amaçla kullandığı yaklaşık 200.000 metrekarelik bir doğal alandır.

Zaman içinde gelişen hayat koşullarının da etkisi ile Mihrabat Korusu üzerinde birtakım değişimler yapılmıştır. Sosyal bir tesis olarak faaliyet gösteren Mihrabat Korusu’na bu yazı vesilesi ile bir yolculuk yapacaksınız. Mihrabat Korusu’nda neler var? Nasıl gidilir? Girişler ücretli midir? Tüm bu sorulara şimdi bu sayfada en net haliyle yanıt veriyoruz.

Mihrabat Korusu Tarihçesi

Mihrabat Korusu hakkında bilinen en net bilgi Damat İbrahim Paşa’nın yaptırmış olmasıdır. Peki Damat İbrahim Paşa Mihrabat Korusu’nu sizce neden yaptırmıştır? 3. Ahmet’e hediye etmek amacıyla yapılan bu koru, ne yazık ki yeniçeriler tarafından isyan sırasında yakılmıştır. Zaten ilk yapıldığı dönemde kasr yani köşk olarak yapılmıştır. Yeniçerilerin Mihrabat Korusu’nu yakmasından sonra bu bölge, Abdülhamit Dönemi’nde hediye olarak Rukiye Hanım’a verilmiştir. Rukiye Hanım kimdir dediğinizi duyar gibiyiz. Rukiye Hanım, o dönemlerde Mısırlı Abbah Halim Paşa’nın kızıdır. Hediyenin verilmesini uygun gören kişi ise Berlin Büyükelçisi’nin eşidir.

Osmanlı Dönemi’nden sonra yeniden düzenlenen Mihrabat Korusu, İstanbul’un en sakin ve huzurlu yerlerinden biridir. Dönem şair ve yazarları halktan biraz uzak kalmak ve ilham almak için Mihrabat Korusu’na gelirmiş. Bu sakin bölgede tüm stresten arınıp yazılarının bir kısmını denize karşı yazmıştır.

Mihrabat Korusu Nerede?

Mihrabat Korusu İstanbul il sınırı içinde, Beykoz semtindedir. Beykoz ile Kanlıca civarında büyük bir alanda yer alarak pek çok kişiye sosyal dinlenme alanı imkanı sunuyor. Mihrabat Korusu’na ulaşmak için şimdi sizlere not aldırdığımız açık adresi kullanabilirsiniz:

Adres: Mihrabat Caddesi No: 50 Kanlıca/Beykoz, İstanbul

Mihrabat Korusu’na Nasıl Gidilir?

İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna gitmek için birçok ulaşım imkanınız olduğunu biliyor muydunuz? Otobüs, tramvay, halk otobüsleri, vapur ve metro gibi toplu taşıma araçlarını kullanarak, dilediğiniz yere biraz zaman harcayarak ulaşabilirsiniz. Boğaz manzarası yönünden dikkat çeken Mihrabat Korusu’na gidip bir tatlı huzur almak istediğinizde, şu ulaşım seçeneklerini değerlendirebilirsiniz:

  • Şahsi aracınız ile gitmek istediğinizde, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Kavacık çıkışından ilerleyin. Karşınıza Mihrabat Korusu tabelaları çıkacaktır. Bu tabelaları izleyerek Mihrabat Korusu’na ulaşabilirsiniz.
  • Otobüs kullanarak gideceğiniz zaman, Üsküdar üzerinden geçen 15, 15t ve 15p numaralı otobüse binmeniz gerekecek.
  • Vapur tercih edip ulaşmak istediğinizde, Beşiktaş’tan Üsküdar’a gelip otobüslere binebilirsiniz. Ayrıca Kanlıca’ya uğrayan vapurları da tercih edebilirsiniz. Kanlıca’da inip koruya doğru biraz yürümeniz gerekecek.

Mihrabat Korusu Giriş Ücreti Ne Kadar?

Mihrabat Korusu içinde yürüyüş alanları, restoran ve kafeler, düğün için uygun restoranlar ve dinlenme alanları yer alıyor. Bu yerlerde gezmek ve biraz vakit geçirmek için hiçbir şekilde ücret ödenmiyor. Halka açık olan yerlerde ücretsiz ve keyifli şekilde vakit geçirebilirsiniz. Boğaz manzarasının eşlik ettiği restoranlarda ise menü oldukça uygun. Yemek yemek için, biraz soluklanıp bir şeyler içmek için bu mekanları tercih edebilirsiniz. Restoranların menüsü pahalı mı? Uygun mu? Haydi şimdi Mihrabat Korusu menü fiyatlarını inceleyelim!

Mihrabat Korusu Kahvaltı Menü ve Fiyatları 2019

Mihrabat Korusu kahvaltı menüsü ile oldukça ilgi gören bir yerdir. Boğaza karşı nezih bir yerde bol çeşitli kahvaltı yapmayı kim istemez ki? Sınırsız ve doyurucu bir kahvaltı için en güncel fiyat bilgisi bir kişi için 60 TL oluyor. 2019 senesi içinde bu rakam piyasadan etkilenir mi bilinmez ama 60 TL ile doyurucu ve unutulmaz bir kahvaltı yapabilirsiniz. Kredi kartı ve nakit şekilde çalışan Mihrabat Korusu, çok meşhur olan Kanlıca yoğurdu lezzetini de menüye eklemiş durumda. Denemeye değer!

Bir pazar sabahı uyanıp kahvaltınızı Mihrabat Korusu’nda yapabilirsiniz. Bizden size tavsiye rahat kıyafetler ile güne başlayın. Çünkü kahvaltı sonrasında yürüyüş alanında, kendinizi açık havanın büyüsüne kaptırabilir ve saatlerce yürüyüş yapabilirsiniz.

Mihrabat Korusu Düğün – Dış Çekim Organizasyonu

Mihrabat Korusu düğün ve özel günlerinizde dış çekim programı için oldukça ideal bir bölge. Ağaçlandırma ve eşsiz manzarası eşliğinde, en özel günlerinizde en güzel gülüşlerinizi yakalayabilirsiniz. Hayatınızdaki unutulmaz anları durdurmak ve fotoğraf hatırası saklamak istediğinizde Mihrabat Korusu bir seçenek olabilir. Ayrıca nişan ve düğün gibi tatlı telaşlı organizasyonları da yine Mihrabat Korusu’nda gerçekleştirebilirsiniz. En fazla 1000 kişiyi ağırlayabilme özelliğine sahip bu mekanda sevdiklerinizle güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Düğün planlarını şimdiden yapmaya başlayanlar için Mihrabat Korusu’nun organizasyonlarını, kendi personellerinin yaptığını belirtmekte fayda var. Yani dışarıdan herhangi bir yemek ve organizasyon şirketini kabul edemiyor. Açılışlar, baby shower, bayi toplantısı, davet ve resepsiyon, doğum günü, kurumsal etkinlikler, mezuniyet törenleri, nişan, parti, sünnet düğünü ve kına için burada kendi bütçenize göre bir paket oluşturabilirsiniz. Halka açık olan bölgelerde ise kendi fotoğrafçınız ile anlaşarak masal gibi karelerde, başrolü oynayabilirsiniz. Eğer Mihrabat Korusu’nda düğün ve yemekli bir organizasyon yapacak olursanız, kurum size fotoğraf hizmetini de çok düşük bir rakamla sunabiliyor.

 

Mihrabat Korusu Doğada Bir Gün – Survivor Macerası

Güneşli bir pazar gününü yahut tatilde olduğunuz bir günü Mihrabat Korusu’na ayırmak için birçok nedeniniz var. Sevdiklerinizle beraber keyifli bir kahvaltı yapmak, sağlıklı bedene sahip olmak için yürüyüş yapmak ve doğada bir gün mücadele etmeyi öğrenmek bu nedenlerden biri olabilir.

Eğitimci Meral Akbulut tarafından geliştirilen bir iş fikrinden söz edeceğiz şimdi sizlere. Mihrabat Korusu Tesisleri’nde yer alan Doğada Bir Gün eğitimleri, büyüme çağındaki çocuklara hitap ediyor. Çocukların kendilerine karşı duyduğu özgüvenin artması ve daha girişken olması adına düzenlenen bu eğitimler, tamamen doğa ortamında veriliyor.

Yaparak ve yaşayarak öğrenme eğitim felsefesini ilke edinen Doğada Bir Gün eğitimcileri, çocukların aynı kas ve beyin gelişimini harekete geçiren etkinlikleri de programa dahil ediyor. Pek çok ailenin dikkatini çeken bu eğlenceli ve eğitici program, İstanbul’da 11 yıldır uygulanmaktadır. Katılımcı gruplar ile başlayan Doğada Bir Gün eğitimleri, bahar ve yaz döneminde aktif hale geliyor. Sabah 09.30’da başlayan etkinlikler 16.00 civarında son buluyor.

Doğada Bir Gün eğitimleri içinde öğrenciler kendilerini Mihrabat Korusu Survivor alanında hissediyor. Kendi yaş ve biyolojik özelliklerine göre tasarlanan parkurlarda, enerjilerini atıp mücadele etmeyi öğreniyor. Bu program içinde çocukların yemek ve oyun ihtiyaçları da en iyi şekilde planlanmış durumda. Öğretmen ve rehber eşliğinde gelen öğrencilerin can güvenliği de tam anlamı ile sağlanmaktadır.

 

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’da Serpme Kahvaltı – Müdavimi Olacağınız En Doyurucu 10 Yer

Rumeli Feneri Garipçe Köyü Kahvaltı Yerleri – En İyi 4 Meşhur Restoran

Rumeli Hisarı En İyi 5 Kahvaltı Mekanı Çok Hoşunuza Gidecek!

Çamlıca Tepesi – Huzur Bulabileceğiniz En İyi 6 Kahvaltı Mekanı

Polonezköy Kahvaltı Mekanları – Doğanın İçinde En İyi 5 Kahvaltı Yeri

Yıldız Parkı’nda Doğayla İç İçe Enfes Kahvaltı Menüsü 2019

Fuat Paşa Yalısı Menü Fiyatları 2019 – Tadı Damağınızda Kalacak!

Anadolu Kavağı Kahvaltı Mekanları – İstanbul’un Gizli Cennetini Keşfedin

Hidiv Kasrı’nda Sultanlara Layık Osmanlı Kahvaltısına Ne Dersiniz?

Beykoz Korusu – Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Açık Büfe Kahvaltı 2019

İstanbul Boğaz Manzaralı Akşam Yemeği – Şık ve Nezih 10 Restoran

Cemile Sultan Korusu Enfes Manzaralı Kahvaltı Menüsü Sizi Bekliyor!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karşı Konulmaz Profiterol Tarifi

Karşı Konulmaz Profiterol

10-12 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Süper Kahvaltı Ya Ne Dersiniz? Tarifi

Süper Kahvaltı Ya Ne Dersiniz?

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kahve Keyfi Tarifi

Kahve Keyfi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kahve Keyfi Tarifi

Kahve Keyfi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Sinema Keyfi Tarifi

Sinema Keyfi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Mıhlama Keyfi Tarifi

Mıhlama Keyfi

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Akşam Keyfi Tarifi

Akşam Keyfi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Evde Kumpir Keyfi Tarifi

Evde Kumpir Keyfi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri