Şifalı Ihlamur Çayının Bilmediğiniz Faydaları

Şifalı Ihlamur Çayının Bilmediğiniz Faydaları Tarifi

Ihlamur Deyince Akan Sular Duracak:

Ihlamurun Faydaları

Hava değişimlerinde veya kendinizi yorgun hissettiğiniz anda, mutfaktaki kurtarıcınız sıcak su, anında bir bitki çayı ile buluşuyor öyle değil mi? Bazen anne eli değen bitki çayları bazen bir dost eli tarafından başucunuza bırakılıyor. Her şey sizin bir an önce iyileşip enerji dolu günlerinize dönmeniz için. Bu bitki çaylarından en çok tercih edileni genellikle ıhlamur olmakta. Ihlamur, her evde adeta kurtarıcı bir çay olarak tüketilmektedir.

Sarı ve beyaz çiçekleri ile bahar aylarında sokakları; yoğun olarak sahil kenarlarını süsleyen ıhlamur ağaçları, haziran ve temmuz aylarında toplanmak için hazır hale geliyor. Ilıman iklimlerde doğal eczane olarak kendine yer bulan ıhlamur ağaçları, ülkemizde de hastalıklı geçen günlerin en yakın arkadaşı olmaktadır.

Ihlamurdan gelen şifa hakkında hazırladığımız bu yazıda, her mevsim sizlerin sağlığı düşünüldü. Herkes için ıhlamurun faydaları ve diğer içecekler yerine tercih edebileceğiniz ıhlamur çayının faydaları bu yazı ile sizlerle olacak. Kendinizi yorgun ve bitkin hissettiğinizde şifanız bir ıhlamur çayında gizli olabilir.

ıhlamur çayı

Ihlamur Çayının Faydaları Nelerdir?

  • Ihlamur çayının faydaları yıllardır grip konusunda etkilerini göstermiştir. Ihlamur içeriğindeki bileşenler ve besin değeri sayesinde vücuttan mikropları atma konusunda çok güçlüdür. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişileri gribe ve soğuk algınlığına karşı korurken, grip olan kişileri de bir an önce iyileştirmektedir.
  • Solunum yolu enfeksiyonlarında, kuru öksürüklerde boğazı yumuşatan en etkili bitki çayıdır. Ihlamur çayını, çay firmaları çeşitli aromalarla piyasaya sunmaktadır. Özellikle ballı ıhlamurun faydaları sade ıhlamurlu çaya göre daha etkili olmaktadır. Bal sayesinde vücut daha dinç olacaktır.
  • İş telaşlarında enerjisi tükenen kişilerde ıhlamur çayı, enerji veren bir sıcak içecek olarak tercih edilmektedir. Vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi ve vitamini ıhlamur çayından alabilirsiniz.
  • Ihlamur çayı, damarların tıkanmasını ve sertleşmesini önler. Böylece düzenli olarak ıhlamur çayı içenlerde kalp ve damar hastalıklarının görülme ihtimali oldukça düşüktür.
  • Bağırsak rahatsızlıklarında da ıhlamur çayı etkili olacaktır. Kabızlık gibi bağırsak sorunu yaşayanlar, ıhlamur çayı tüketirse bu sorun ortadan kalkacaktır. Rahatlayan bağırsaklar sayesinde metabolizma hızı da artacaktır.
  • Terlemeye katkısı olan ıhlamur çayı sizi hasta günlerinizde terleterek vücudunuzdan mikropların atılmasına destek olur.
  • Stresli günlerinizde sizi rahatlatarak kendinizi her açıdan iyi hissetmenizi sağlar.
  • Bal ile tükettiğiniz ıhlamur çayı, mide ülserinin etkilerini azaltacaktır.
  • Ihlamur çayını sade içebileceğiniz gibi ayva aromalı şekilde de içebilirsiniz. Bu şekilde tükettiğinizde ayvalı ıhlamurun faydaları ile sindirim sisteminiz daha aktif hale gelecektir ve bağırsak problemleriniz bir an önce düzelecektir.
  • Öksürüklü geçen kış günlerinizde, elmalı ıhlamurun faydaları ile eski sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Elma ve ıhlamur aynı bardakta sıcak su ile buluştuğunda, boğazınızı yumuşatmak ve öksürüklerinizi gidermek için harekete geçecektir.

ıhlamurun faydaları

Ihlamurun Cilde Faydaları Nelerdir?

Doğanın size sunduğu ıhlamur çiçeğinin faydaları sadece soğuk algınlığı günlerinde değil; aynı zamanda cilt bakımında da sizlere etkili olacaktır. Cildinizin nemlenmesinde ve yenilenmesine ıhlamuru kullanabilirsiniz. Çiçeği ve yapraklarını bir suda kaynatıp cildinize masaj yoluyla uyguladığınızda, hücrelerinizin yenilendiğini kısa zamanda fark edebilirsiniz.

Cilt lekelerinden rahatsızlık duyuyorsanız, yaşlanmaya henüz hazır değilseniz ıhlamur yapraklarını kaynatmak iyi bir fikir olacak. Çünkü ıhlamur sizin yaşlanmanızı geciktirdiği gibi kırışıklık etkisini de kamufle edecektir. Ihlamur ile daha genç ve enerji dolu görünebilirsiniz.

ıhlamur

Ihlamurun Saça Faydaları Nelerdir?

Saçlarınız eski gücünü kaybetti ise, çabuk kırılıyor ve dökülüyor ise ıhlamur ile saçlarınızı buluşturmanın vakti gelmiştir. Çünkü ıhlamur suyu ile yıkanan saçlar, beslenerek daha sağlıklı bir hal alacaktır. Saçlarınızın dökülmesini ve kırılmasını ıhlamur ile giderebilirsiniz.

Ihlamurun Göze Faydaları Nelerdir?

Tüm gün bilgisayar başında olanlar ve çalışanların sıkça şikayet ettiği bir durum göz ağrısıdır. Göz ağrısı bir zaman sonra baş ağrısına dönüşmektedir. Bu durum da stresli ve yorgun bir günü hazırlar. Ihlamur bu konuda da sizlere faydalı olmak için varlığını hatırlatıyor. Gözlerinizde yorgunluk hissettiğiniz durumlarda, kaynamış ve sonrasında sıcaklığını iyice bırakan ıhlamur suyu ile gözlerinizi yıkayabilirsiniz. Bir pamuk yardımı ile de göz makyajını temizler gibi gözlerinize uygulayabilirsiniz. Ihlamur içeriğindeki bileşenler sayesinde gözlerinizi rahatlatacak ve ağrıyı alacaktır.

ıhlamur ağacı

Ihlamur Balı Faydaları Nelerdir?

Ihlamur ağacının faydaları ıhlamurun balı ile devam ediyor. Her bir yönü ile sağlık için doğal ilaç olan ıhlamur bu defa balı ile sizlere sağlık katacak. Artvin, Rize, Yalova ve Bursa’da üretilen ıhlamur balının bilinmeyen faydaları ise şu şekilde:

  • Kansere yol açan hücrelerle savaşarak kanseri önlemektedir.
  • Sinir sistemini güçlendirerek sizi her türlü hastalıktan korur.
  • İshal durumlarında kurtarıcınız olacaktır.
  • Migren sebebiyle oluşan baş ağrılarından şikayetçi olanlara, ıhlamur balı önereceğiz. Çünkü migren ağrılarını kısa bir zaman içinde dindirici özelliğe sahiptir.
  • Tıpkı ıhlamurun çayı gibi balı da sizi gergin günlerinizde rahatlatacak ve kendinizi iyi hissettirecektir.
  • Soğuk kış günlerinde yakalandığınız grip, nezle ve soğuk algınlığı hastalıklarında ıhlamur balı sizi iyileştirecektir.
  • Kuru öksürüklerde ve balgamlı öksürüklerde tercih edeceğiniz ıhlamur balı öksürüklerinizi kesecek ve boğazınızı yumuşatacaktır.
  • Korku ve stresi yok ettiği gibi vücut direncinizi de güçlendirecektir.

ıhlamur faydaları

Vitamini Bol Ihlamur Çayı Tarifleri

Kış soğuklarında, yorgun günlerinizde ve enerjiniz tükendiği anda sizlere enerji veren ıhlamur çayı tarifleri listemiz aklınızda olsun. Sağlıklı ve dinç günler için; doğal yöntemlerle şifa aradığınızda Nefis Yemek Tarifleri ekibi olarak buradayız. İşte sizler için hazırlanan bol vitaminli ıhlamur çayı tarifleri…

1) Haftada 3 Kilo Yakan Mucize Ihlamur Kürü

Ihlamurun faydaları sizlere kilo verme sürecinde de yardımcı olacak. Fazla kilolarınızdan kısa bir süre içinde kurtulmak istiyorsanız, bu tarifimiz tam size göre. Üstelik oldukça doğal ve ekonomik. Denemek ve sağlıkla kilo vermek için işte tarifimiz: Ihlamur Kürü

Tarif: Ihlamur Kürü

2) Kış Soğuklarına Kesin Koruma: Ballı Tarçınlı Ihlamur

Sadece 3 malzeme ile kendinizi kış soğuklarından koruyabilirsiniz. Bağışıklık sisteminiz zayıfsa ve soğuklardan anında etkilenen bir yapınız varsa bu tarifimiz aradığınız tarif olacak. İşte bol şifalı ballı tarçınlı ıhlamur çayı: Ballı Tarçınlı Ihlamur

Tarif: Ballı Tarçınlı Ihlamur

3) Öksürüğe Kesin Çözüm: Ayva Yapraklı Ballı Ihlamur

Ayva yaprakları ile demlediğiniz ıhlamur çayı, size enerji verirken öksürük gibi problemlerinizi de ortadan kaldırır. Bu kış daha sağlıklı ve dinç geçsin istiyorsanız, ayva yapraklı ballı ıhlamur çayı tarifini bir köşeye not etmelisiniz. Ayva Yapraklı Ballı Ihlamur

Tarif: Ayva Yapraklı Ballı Ihlamur

4) Metabolizma Dostu: Zencefilli Ballı Ihlamur Çayı

Zencefille yapılan bitki çayları her zaman metabolizma dostunuz olmaktadır. Zencefilin bağırsakları çalıştırma özelliği ile ıhlamurun ağrı kesici özelliği birleştiğinde mide problemlerinize son verebilirsiniz. Zencefilli Ballı Ihlamur Çayı

Tarif: Zencefilli Ballı Ihlamur Çayı

5) Her Mevsime Şifa: Elma ve Ayvalı Ihlamur Çayı

Mevsim fark etmeden vücudunuza şifa almak istediğinizde bol vitaminli ıhlamur çayı tarifimiz sizler için burada yer alacak. Kendinizi yorgun hissettiğinizde bir sıcak su ve tarifimiz imdadınıza koşabilir. Elma ve Ayvalı Ihlamur Çayı

Tarif: Elma ve Ayvalı Ihlamur Çayı

6) Bağırsak Dostu Şifalı Ihlamur Çayı

Günde en çok 4 defa içebileceğiniz bol şifalı ıhlamur çayı, sıcak içecekler listenizde bir numara olabilir. Tadı ve aroması sizler için adeta şifa kokacak. Fincanlarınızı ıhlamur çayı ile süslerken, damaklarınızda ıhlamur kokusu bırakabilirsiniz. Ihlamur Çayı

Tarif: Ihlamur Çayı

7) Güne Dinç Başlamanız İçin Şifalı Elmalı Ihlamur Çayı

Her sabah uyandığınızda güne sıcak bir şeyler içerek başlamak isterseniz, elmalı ıhlamur çayı bir tercih olabilir. Zinde bir gün için elmalı ıhlamur çayı için. Ihlamur Çayı

Tarif: Ihlamur Çayı

8) Mutfağınızda Aromalı Ihlamura Yer Açın: Zencefilli Fesleğenli Ihlamur

Ihlamurun sade tadından sıkılanlar ve biraz aroma katmak isteyenler için önereceğimiz bu tarif çok sevilecek. Bolca şifa ve vitamin içeren zencefilli fesleğenli ıhlamur çayı size her zaman şifa olsun. Zencefilli Fesleğenli Ihlamur Çayı

Tarif: Zencefilli Fesleğenli Ihlamur Çayı

9) Bahar Esintili Ihlamur Çayı

Ihlamur çayınıza bir tutam papatya eklemeyi hiç düşündünüz mü? Bu tarifimiz ile ıhlamur çayınıza bahar gelecek. Denemek isteyenler için işte tarif: Papatyalı Ihlamur Çayı

Tarif: Papatyalı Ihlamur Çayı

10) En Ekonomik ve Etkili İlaç: Ballı Portakallı Ihlamur

Bu tarifimizi denediğinizde evinizde mutlaka ıhlamur bulunmalı diye düşüneceksiniz. Çünkü ıhlamur çayı sizin için her derde deva, her zaman şifa olmakta. Biraz bal ile lezzetini tatlandırabilirsiniz. Ballı Portakallı Ihlamur

Tarif: Ballı Portakallı Ihlamur

Ihlamur ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Ihlamur Nasıl Demlenir?

Ihlamur Ağacı Nerede Yetişir? Ne Zaman Toplanır?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Şifalı Çay Tarifi

Şifalı Çay

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Şifalı Kurabiye Tarifi

Şifalı Kurabiye

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Detoks Çay Tarifi

Detoks Çay

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Şifalı Mercimek Tarifi

Şifalı Mercimek

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Relax Çay Tarifi

Relax Çay

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Şifalı Brokoli Çorbası Tarifi

Şifalı Brokoli Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Şifalı Et Çorbası Tarifi

Şifalı Et Çorbası

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 3 saat Pişirme
Şifalı Kış Çorbası Tarifi

Şifalı Kış Çorbası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri