İstanbul Kitap Kafe, Motivasyonunuzu Yükseltecek 10 Entelektüel Yer

İstanbul Kitap Kafe, Motivasyonunuzu Yükseltecek 10 Entelektüel Yer Tarifi

Kitabınızı Okuyup Kaliteli Vakit Geçirebileceğiniz

En İyi Kitap Kafe Tavsiyeleri

Kitap kafe İstanbul ve diğer şehirlerde oldukça ilgi çekmekte. Kitap kurduyum diyorsanız bu yazımız İstanbul’da size rehber olabilir. İstanbul’un pek çok semtinde kitap kafe konsepti ile dizayn edilmiş, kahve kokulu ve sessiz mekanlar bulunmaktadır. Kitap okumayı seven kişilere ve biraz sessiz kalmak isteyenlere hitap eden bu huzurlu mekanlarda kendinize bir gün ayırabilirsiniz. Şehrin gürültüsünü kafenin dışında bırakıp arka fonda çalan sakin ve dinlendirici müziklere kendinizi bırakmaya ne dersiniz? O halde kitap kahve Üsküdar ve çevre semtlerde nerelerde bulunuyor, hangi sokaklarda hep beraber göz atalım.

Kitap ve kahve kokusu eşliğinde İstanbul’daki 10 mekan listesi sizinle!

kitap kafe

1) İstanbul Kitap Kafe

İstanbul Kitap Kafe Kadıköy içinde nezih mekan arayanlara göre. Kadıköy vapur iskelesine karşı kahvenizi yudumlarken vapurun sesine kitap sayfalarının sesini ortak edebilirsiniz. Denizi havası alıp hem bedeniniz hem de ruhunuz tüm stresten arınacak. Arkadaşınızı beklerken sıcak ortamında kendinize bir çay ısmarlayabileceğiniz İstanbul Kitap Kafe’de gün batımını izlemenin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Vaktiniz çok az ise tatlı, kahve, çay ve soğuk içecekler ile kısa bir zaman geçirmenizi öneriyoruz.

Adres: Kadıköy Vapur İskelesi (Kadıköy Rıhtım) İstanbul

istanbul kitap kafe

2) Sefiller Kitap Kafe

Büyükçekmece’de bulunan Sefiller Kitap Kafe’ye adım attığınız anda ev sıcaklığını hissedebilirsiniz. Sanki kitaplar sizin kitaplarınız gibi düşünebilirsiniz. Bir bardak sıcak çay samimiyeti içinde olan bu minik ama sevimli mekanda sevdiklerinizle sohbet edebilir 40 yıl hatır bırakan kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Yahut şehrin telaşını ve gürültüsünü kapının önüne koyup içeride kitabınızı okumaya devam edebilirsiniz. İstanbul’da kitap kafe arayanlara bir diğer önerimiz de Sefiller Kitap Kafe olacaktır.

Adres: Şükran Caddesi Mimaroba Mahallesi No: 17 A/1 Büyükçekmece, İstanbul

sefiller kitap kafe

3) Çayistanbul Kitap & Kafe

Bu aralar hangi kitabı okuyorsunuz? Okuduğunuz kitabı çantanıza koyup Eyüp’e gitmeye ne dersiniz? Eyüp’te sizi Çayistanbul Kitap Kafe bekliyor olacak. Ev samimiyetinde olan mekanında çayınızı içerken kitabınızı da epey okuyabilirsiniz. Hava güzelse sizi bahçeye de alabiliriz. Çayistanbul Kafe misafirlerine kahvaltı yapma imkanı da sunmaktadır. Sabahtan akşama kadar huzurlu ve keyifli vakit geçireceğiniz bu mekandan ayrılırken not köşesine iki satır not bırakmayı da unutmayın.

Adres: Eyüp, Eyüp Caddesi 34080 İstanbul

İletişim: 0212 545 05 50

çayistanbul kitap kafe

4) İki Kedi Cafe

Tatlı krizi tutanlar, kitap okumak için sakin bir mekan arayanlar, bir tatlı huzur almaya gelenler Kadıköy’de İki Kedi Cafe’ye uğramalılar. Çeşitli tatlılar ile damaklarınızı lezzetlendirip kahve türleri ile günlük kahve ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz hoş mekanlardan biri karşınızda. Kapı önündeki masalarda oturup şöyle bir gökyüzüne bakmak istediğinizde, İki Kedi Cafe’nin tüm masaları sizin için ayrılmış durumda olacak. Kitap kurtlarına özel okuma köşeleri de tabi ki unutulmamış. Oldukça uygun fiyatlara sahip olan bu tatlı mekan sizi de en kısa sürede görmek istiyor. İstikamet: Kadıköy!

Adres: Caferağa Mahallesi Dr. Esat Işık Caddesi, No: 9 / B Kadife Sokak, Kadıköy

İletişim: 0216 347 04 56

iki kedi kitap kafe

5) Zemmekan

Üsküdar’a yolunuz düştüğünde kitaplarla dolu bir atmosferde soluklanmak için Zemmekan’ı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Buram buram edebiyat kokan bu mekanda kitap satışı da mevcut. Cam önündeki masalarda evinizdeymiş gibi oturup kitabınızı okuyabileceğiniz Zemmekan size içecek servisinde de geniş bir yelpaze sunuyor. Kahvenizi içerken hangi tatlıyı yiyeceğinize de vitrine bakarak karar verebilirsiniz. Her yaştan kitap kurduna hitap eden Zemmekan sizi Üsküdar’da bekliyor olacak!

Adres: Çengeloğlu Sokak No: 14, 34680 Çengelköy/Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 318 10 16

zemmekan kitap kafe

6) Minoa Books And Coffee

Bol kitaplı, zaman zaman söyleşili, yüksek oranda huzurlu bir mekan önerisi ile karşınızdayız. Minoa Cafe kitaba dair tüm beklentilerinizi karşılayacak nitelikte. Evde sıkıldığınız her an çıkıp gelebileceğiniz Minoa Cafe kapılarını gece 00.00’ a kadar sizin için açık tutuyor. Kitabınıza kaldığınız yerden devam edebilmeniz adına oldukça huzurlu bir imkan sunan bu kafede, sizler için bolca içecek türü de yer alıyor. İster sıcak ister soğuk kahvenizi nasıl alırdınız?

Adres: Süleyman Seba Caddesi Park Apartmanı Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 236 9452

minoa kitap kafe

7) Fahriye Kafe

Fahriye Kafe her detayıyla kitap kafe konsepti ile dizayn edilmiş bir mekan olarak sizleri bekliyor. Nostalji ile modernizmin bir arada olduğu Fahriye Kafe’de soluklanıp birkaç bölüm kitap okumak güzel bir fikir olabilir. Zihninizi burada dinlendirip beden yorgunluğunu da atabilirsiniz. Gün içinde değişen pasta ve kek seçenekleri ile damaklarınızı tatlandırmak için, İstanbul içinde uğramanız gereken kitap kafelerden biri de Fahriye Kafe olacaktır. Kendine has menüsü ile buradan aç gitme ihtimaliniz çok düşük!

Adres: Leylek Sokak No: 3/A Moda Caddesi, İstanbul

İletişim: 0505 881 13 48

fahriye kitap kafe

8) Heybe Kafe

Heybe Kafe’ye girdiğiniz anda fonda çalan müzikler sizi mest edecek. Müziklerin sıcaklığı kadar çalışan personellerin samimiyeti de bu kafede uzun zaman geçirmeniz için bir neden olabilir. Çantanızda kitabınız da hazırsa, kahvenizi veya çayını sipariş edip derin bir okuma saatine merhaba diyebilirsiniz. Tarih ve edebiyat kokulu Heybe Kafe, uygun fiyatları ile Eyüp’te kapılarını sizler için açmış bulunuyor. İstanbul’a kısa bir süre için gelenler Heybe Kafe’ye uğramadan gitmemeli!

Adres: İslambey Mahallesi Halitpaşa Caddesi Tülbentçi Muhittin Sokak No: 13 Halitpaşa Caddesi Eyüp, İstanbul

İletişim: 0212 532 61 05

heybe kitap kafe

9) Papirüs Kitap & Kafe

Şöyle rotayı Kartal’a doğru çevirmeye ne dersiniz? Kartal’da sizi Papirüs Kitap Kafe karşılayacak. Denize karşı bir şeyler içip ruhunuzu dinlendireceğiniz bu mekanda eğer karnınız aç ise zengin menüsünden bir şeyler sipariş edip yemek de yiyebilirsiniz. Kahvaltı imkanına da sahip olan Papirüs Kitap Kafe’ye geldiğinizde kendinize bir köşe seçip kitabınızı huzurlu şekilde okumak size de iyi gelecektir. Okuma geceleri de düzenleyen Papirüs Kitap Kafe aradığınız mekanlardan biri adeta!

Adres: Kordonboyu Mahallesi Ankara Caddesi No: 64 Kartal, İstanbul (Ankara Caddesi)

İletişim: 0216 473 31 85

papirüs kitap kafe

10) Balat Fida Kitap Kafe

Balat sokaklarında gezerken Fida Kafe’yi gördüğünüzde kendinizi bir an Fransa sokaklarında geziyor gibi hissedebilirsiniz. Fida Kafe sevimli ve hoş dış yapısıyla görenlerin dikkatini çekiyor. Kapıyı aralayıp içeri girenleri ise mest ediyor. Kitap okumak için sessiz bir mekan tercihi olarak Fida Kitap Kafe bir köşede not edilebilir. Kahvaltı vaktinde gittiğinizde harika bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. İstanbul’da kitap kafe tavsiyesi listemizin son önerisi de Balat Fida Kitap Kafe olarak hatrınızda kalabilir.

Adres: Balat Mahallesi, Vodina Caddesi 7/A, 34087 Fatih, İstanbul

İletişim: 0532 494 05 92

fida kitap kafe

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ankara Kitap Kafe Tavsiyeleri, En İyi 10 Entelektüel Mekan

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

Çukurcuma’da Ne Yenir? Eski Günlere Döndürecek 5 Nostaljik Mekan

Pera Müzesi’ni Neden Ziyaret Etmelisiniz? Tek Yazıda Sanat Yolculuğu

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kahveli Yer Fıstıklı Kurabiye Tarifi

Kahveli Yer Fıstıklı Kurabiye

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
5 i Bir Yerde Zayıflama Çayı Tarifi

5 i Bir Yerde Zayıflama Çayı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tadı 10 Numara Limonata Tarifi

Tadı 10 Numara Limonata

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
10 Dakikada Ev Yapımı Limonata Tarifi

10 Dakikada Ev Yapımı Limonata

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
10 Dakikada Kahveli Muzlu Bonbon Tarifi

10 Dakikada Kahveli Muzlu Bonbon

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
10 Dakikada Lokmalık Tiramisu Topları Tarifi

10 Dakikada Lokmalık Tiramisu Topları

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
10 Dakikada Yayla Çorbası ( Videolu ) Tarifi

10 Dakikada Yayla Çorbası ( Videolu )

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri