Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres Tarifi

Tarihi Yeldeğirmeni Sokaklarında

En İyi Mekan Keşfindeyiz!

İstanbul en eski semtlerinden biri, hiç şüphesiz ki Kadıköy’dür. Kadıköy denince ise, akla ilk olarak son yıllarda birbiri ardına açılan muhteşem kafeleri, restoranları ve kültür merkezleriyle koca bir şehrin kültür sanat ihtiyacını neredeyse tek başına karşılayabilecek kadar zenginleşen Yeldeğirmeni gelir.

Dilerseniz gelin, Kadıköy’ün en gözde, en popüler, en seçkin mahallelerinin başında yer alan Yeldeğirmeni’ne daha yakından göz atalım!

Yeldeğirmeni Mahallesi, ismini Osmanlı döneminde sarayın un ihtiyacını karşılayan yel değirmenlerinden alır. Uzun yıllar boyunca Osmanlı sarayına un üreten yel değirmenleri, günümüzde ortadan kalkmış olsa da, bu tarihi yapılardan geriye isimleri miras kalmıştır. Dört bir yanı tarih ve kültür kokan bu güzel semtin tarihi zenginliği, sadece geçmişte bu bölgede bulunan yel değirmenleriyle sınırlı değil. Bölge, İstanbul’un ilk posta ofisinin açıldığı yer olması sayesinde de tarihi bir özelliğe sahip. Sınırları dahilinde çok sayıda tarihi eser bulunan bu sıra dışı mahalle, ayrıca hem camisi hem kilisesi hem de sinagogu olan az sayıdaki yerleşkeler arasında. Bir dönem Yahudi ve Rum vatandaşlara da ev sahipliği yapan Yeldeğirmeni, son derece karakteristik mimarideki binaları ve hepsi denize açılan birbirinden zarif sokaklarıyla görsel açıdan son derece zengin.

Günümüzden yaklaşık on yıl öncesine kadar son derece sakin, sessiz bir mahalle olan Yeldeğirmeni, aradan geçen süre boyunca hem Türkiye’nin hem de dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıların katkıları sayesinde canlanmış, zenginleşmiş ve her biri son derece yüksek kalitede hizmet veren sayısız mekana kavuşmuştur.

Yeldeğirmeni’nin en çok göze çarpan 10 mekanını yakından keşfetmeye hazır olun!

1) Garda Cafe

Yeldeğirmeni Kadıköy bölgesinde yer alan pek çok gözde mekan, semtin can damarı sayılabilecek olan Karakolhane Caddesi üzerinde yer alır. Bu mekanların en sevilenlerinden biri ise şık ve sıcak dekorasyonuyla konuklarına harika bir ambiyans yaşatan ve Yeldeğirmeni Simit Fırını yakınında yer alan Garda Cafe. Ahşap masa ve sandalyeleri, renkli dekorasyonu ve güler yüzlü personeliyle konuklarına harika bir hizmet sunan Garda Cafe, yiyecek & içecek çeşitlerindeki zenginlik ve kalite ile de Yeldeğirmeni müdavimlerinin en çok rağbet ettiği mekanlar arasında yer alır.

Adres: Karakolhane Caddesi, No:51, Yeldeğirmeni/Kadıköy, İstanbul

Telefon: 0216 418 80 88

garda cafe

2) Küff Yeldeğirmeni

Yeldeğirmeni denince akla gelen ilk mekanlardan biri de elbette ki Küff’tür. Diğer pek çok gözde mekan gibi Yeldeğirmeni’nin tam merkezinde, Karakolhane Caddesi üzerinde yer alan Küff Yeldeğirmeni; dekorasyonundan lezzetli menüsüne, misafirlerine sunduğu dergi ve kitap seçeneklerinden müzik seçimlerine kadar tam bir kültür ve sanat mabedi. Bahariye Caddesi üzerindeki Sanatçılar Sokağı’nda da bir şubesi bulunan Küff, her geçen gün daha fazla misafiri memnun etmekte ve haklı şöhretini giderek arttırmakta…

Adres: Karakolhane Caddesi, No: 54, Yeldeğirmeni/Kadıköy, İstanbul

Telefon: 0553 497 32 16

küff yeldeğirmeni

3) cafeMU

Yeldeğirmeni’nin merkezinde, Karakolhane Caddesi üzerindeki bir diğer gözde mekan olan cafeMU, son derece şık ve sevimli dekorasyonuyla konuklarında heyecan uyandıran kafeler arasında bulunur. Tuğla duvarları ve ahşap sandalyeleriyle adeta bir görsel şölen sunan mekan, sıcak ve soğuk içecek menüsünün çeşitliliği ve tatlılarının lezzetiyle de adından sıklıkla söz ettirir. Yeldeğirmeni’nin en sevilen kafeleri arasında gösterilen cafeMU, kitap ve dergi seven misafirlerine sunduğu okuma seçenekleriyle de mutlaka değerlendirilmesi gereken seçenekler arasındadır.

Adres: Karakolhane Caddesi, No:46/A, Yeldeğirmeni/Kadıköy, İstanbul

Telefon: 0216 337 53 57

cafe mu

4) Benazio Coffee

Son yıllarda ülkemizde de giderek yükselen ve önem kazanan kahve kültürü, pek çok kaliteli kahve dükkanının açılmasını da beraberinde getirmiştir. Kadıköy’ün en beğenilen kahve dükkanları arasında yer alan Benazio Coffee ise, yine Yeldeğirmeni’nin can damarında, Karakolhane Caddesi üzerinde bulunur. Yüksek kaliteli kahve seçenekleri, doğrudan caddeye bakan geniş pencereleri ve lezzetli aperitifleriyle son derece göz dolduran Benazio Coffee, arkadaşlarla sıcak bir sohbet gerçekleştirmek ya da sakin bir şekilde kitap okumak için son derece uygun bir seçenektir.

Adres: Karakolhane Caddesi, No: 48, Yeldeğirmeni/Kadıköy, İstanbul

Telefon: 0216 449 69 69

benazio cafe

5) Choice

Yeldeğirmeni ev yemekleri konusunda da son derece geniş seçeneklere sahip. Ev yemeğinden makarnaya, paçangadan meyve salatasına, tost çeşitlerinden soğuk içeceklere dek uzanan geniş bir ürün yelpazesine sahip, şık bir şekilde dekore edilmiş, nezih bir mekan arıyorsanız, Choice tam size göre. Yeldeğirmeni’nin en sevilen kafeleri arasında olan Choice, güler yüzlü çalışanları, hızlı servisi ve yüksek kalitesiyle isminin hakkını tam anlamıyla veren mekanlardan biri olarak dikkat çeker.

Adres: Karakolhane Caddesi, No: 29, Yeldeğirmeni/Kadıköy, İstanbul

Telefon: 0216 330 01 38

choice cafe

6) Yeldeğirmeni Sanat

Yeldeğirmeni’ndeki mekanlar sadece kafelerle ve yeme içmeyle sınırlı değil. Son derece köklü bir tarihe, yüksek bir kültüre sahip olan Yeldeğirmeni, sanat konusundaki zenginliğiyle de dikkatleri üzerine çeker. Yeldeğirmeni’nde bulunan sanat konseptli mekanların başında ise, Yeldeğirmeni Sanat gelir. İskele Sokak’ta bulunan mekan, çeşitli sanat etkinliklerine ev sahipliği yaparak konuklarına unutulmaz etkinlikler düzenler.

Adres: İskele Sokak, No: 43, Yeldeğirmeni/Kadıköy, İstanbul

Telefon: 0216 337 00 58

yeldeğirmeni sanat

7) NAYN

Son derece şık ve çağdaş dekorasyonu, birbirinden lezzetli tatlıları ve çok sayıdaki kahve seçeneğiyle dikkatleri üzerine çeken bir başka mekan keşfetmek ister misiniz? O halde karşınızda, Nayn. Uzun Hafız Sokak’ta yer alan bu şirin kafe, Yeldeğirmeni’nde kaliteli vakit geçirmek için uğranabilecek en seçkin mekanlardan biri. Sakin ve kaliteli müzikleri, sanat kokan ambiyansı ve takdire şayan servis kalitesiyle göz dolduran Nayn, semt dışından da çok sayıda misafiri cezbeder.

Adres: Uzun Hafız Sokak, No: 117, Yeldeğirmeni/Kadıköy, İstanbul

Telefon: 0555 423 35 82

nayn

8) Mekan Pub

Bu büyülü semt, arkadaşlarıyla sohbetleri esnasında alkollü içecek tüketmeyi tercih edenler için de birbirinden güzel pub seçenekleri barındırır. Bu pubların başında ise, son yıllarda Yeldeğirmeni’nin en çok rağbet edilen mekanlarından biri olan Mekan Pub gelir. Dışarıdan küçük görünmesi sizi aldatmasın; son derece geniş bir iç tasarıma sahip olan bu pub, zengin alkol seçenekleri, nezih müşteri kitlesi ve kaliteli personeliyle bir pubdan beklediklerinizi fazlasıyla karşılar.

Adres: Rasim Paşa Mahallesi, Karakolhane Caddesi, No: 37, Yeldeğirmeni/Kadıköy, İstabul

Telefon: 0532 212 53 89

mekan pub yeldeğirmeni

9) Yeldeğirmeni Sandviççisi

Yeldeğirmeni gibi zengin kültüre sahip bir mahallede kahve dükkanları, sanat merkezleri, publar olur da son derece özel lezzetler sunan restoranlar bulunmaz mı hiç? Elbette bulunur. O özel lezzet mekanlarından biri de, hiç şüphesiz ki Yeldeğirmeni Sandviççisi’dir. Özgün sandviç seçenekleri, doyurucu menüleri ve hızlı servisiyle müşterisini memnun eden Yeldeğirmeni Sandviççisi, yolunuz bu güzel muhite düştüğünüzde mutlaka ziyaret etmeniz gereken adresler arasında yer alır.

Adres: Rasim Paşa Mahallesi, Karakolhane Caddesi, No:45/A, Yeldeğirmeni/Kadıköy, İstanbul

Telefon: 0534 592 18 13

yeldeğirmeni sandviççisi

10) Muhtelif Mekan

Diğer pek çok gözde Yeldeğirmeni mekanı gibi Karakolhane Caddesi üzerinde bulunan Muhtelif Mekan, isminin hakkını tam anlamıyla veren kafelerden bir diğeri. Son derece lezzetli tatlıları, zengin kahve çeşitleri, zarif dekorasyonu ve sıcak müzikleriyle muhtelif renkleri bir arada sunan bu kafe, usta personeli ve hızlı servisiyle de Yeldeğirmeni’nin en çok tercih edilen mekanları arasında.

Adres: Rasim Paşa Mahallesi, Karakolhane Caddesi, Feritbey Sokak, No: 18/B, Yeldeğirmeni/Kadıköy, İstanbul

Telefon: 0542 345 75 70

muhtelif yeldeğirmeni

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

Çukurcuma’da Ne Yenir? Eski Günlere Döndürecek 5 Nostaljik Mekan

İstanbul Kitap Kafe, Motivasyonunuzu Yükseltecek 10 Entelektüel Yer

Pera Müzesi’ni Neden Ziyaret Etmelisiniz? Tek Yazıda Sanat Yolculuğu

Samatya Restoranları – Tarihin İzini Takip Edebileceğiniz 10 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kahveli Kurabiye (Kokusu Sizi Mest Edecek) Tarifi

Kahveli Kurabiye (Kokusu Sizi Mest Edecek)

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ev Halkını Mutlu Edecek Garanti Tarif Çıtır Tavuk Tarifi

Ev Halkını Mutlu Edecek Garanti Tarif Çıtır Tavuk

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Göz Göz Krep Tarifi

Göz Göz Krep

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Tane Tane Pilavın Adresi Tarifi

Tane Tane Pilavın Adresi

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Hürrem Gözü Tarifi

Hürrem Gözü

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Hürrem Gözü Tarifi

Hürrem Gözü

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Mutlu Yıllar Salatası Tarifi

Mutlu Yıllar Salatası

1-2 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Espresso Nedir, Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir, Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri