Pera Müzesi’ni Neden Ziyaret Etmelisiniz? Tek Yazıda Sanat Yolculuğu

https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/pera-muzesini-neden-ziyaret-etmelisiniz-tek-yazida-sanat-yolculugu/
Pera Müzesi
Sinema, Sergi ve Sanat Eserleriyle Entelektüelite
Pera Müzesi, sanat ve tarihin başkenti olan İstanbul’un en zarif mekanlarından biridir. Buram buram sanat kokan bu müze, İstanbul’da yaşayanların ve İstanbul’u ziyaret edenlerin dikkatini çeker. Müzik, resim, sinema ve daha fazlasının can bulduğu Pera Müzesi, hem genel kültür hem de kişisel gelişim alanında insanlara pek çok şey katıyor. Pera Müzesi’ne nasıl giderim? Pera Müzesi’ne gittiğimde neler yapabilirim? diye merak içindeyseniz şimdi tüm bu soru işaretlerine yanıt bulacaksınız.
Hazır olun, İstanbul’da doyumsuz bir sanat yolculuğuna çıkıyoruz!
Pera Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir?
Pera Müzesi İstanbul’da Beyoğlu semtinde yer alıyor. Beyoğlu’na vardığınızda Meşrutiyet Caddesi üzerindedir. Pera Müzesi’ne ulaşmak için birkaç seçeneğiniz var. Bunlar ise:
- Otobüs ile gitmek istediğinizde, Taksim’e doğru giden otobüslere binmelisiniz. Tepebaşı durağına yaklaştığınızda inmek için hazırlanın. Çünkü birazdan durakta inip birkaç dakika yürüyeceksiniz.
- Durakta indikten sonra TRT binasına doğru yürüyün. TRT binasının arka caddesine ulaşın. Sonrasında Meşrutiyet Caddesi’ne varacaksınız. Caddenin sol bölgesinde Pera Müzesi sizi bekliyor olacak.
- Eğer yolunuz İstiklal Caddesi üzerinde ise; Asmalı Mescit Caddesi tarafında ilerleyin. Önünüze bir kavşak çıkacak. Kavşaktan sağa doğru ilerleyip Pera Palas İstanbul Oteli’ni görün. Aynı yol üzerinde birkaç adım sonra Pera Müzesi yer alacak.
Pera Müzesi Giriş Ücreti – Ziyaret Saatleri 2019
Sanata doymak ve ruhunuzu stresten arındırmak için Pera Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Peki Pera Müzesi’ni hangi günlerde ve saatlerde ziyaret edebilirsiniz?
- Pazartesi günleri ziyarete kapalı olduğunu unutmamalısınız.
- Salı ve Cumartesi günleri arasında 10.00 ile 19.00 saatleri ziyaret için belirlenmiştir.
- Pazar günü gitmek istediğinizde ise Pera Müzesi 12.00’de kapılarını açıp 18.00 olduğunda kapatıyor.
- Ayrıca Pera Müzesi ücretsiz ziyaret imkanı da sunuyor. Bu fırsattan faydalanmak için Cuma günleri 18.00 ile 22.00 saatlerinde uğrayabilirsiniz.
- Bayram ve resmi günlerde ise Pera Müzesi kapalı oluyor.
Pera Müzesi’ne giriş için ise belirli bir ücret talep edilmekte. Bu ücretlerin listesini şöyle ifade edelim:
- Eğer müzekartınız varsa bir yıl içinde ücretsiz şekilde bir defa ziyaret edebilirsiniz. Müzekart indirimi ise sizleri bekiyor. ArtShop ve Pera Cafe’den %15 indirim hakkınız oluyor.
- Museum Pass kartı olanlar ise müzeyi %20 indirim ile ziyaret edebilecek. %15 indirimli ArtShop ve Pera Cafe imkanları da yine bu kart sayesinde sizinle.
- Genç Çarşamba kampanyası adı altında öğrenciler çarşamba günleri müzeyi ücretsiz şekilde ziyaret edebilir.
- Ayrıca ücretsiz grupta olanlara basın görevlileri, engelliler ve refakatçileri, 12 yaşın altındaki ziyaretçiler de eklenmekte.
- Pera Müzesi’ne 10 kişiden fazla bir topluluk ile gidecek olursanız, kişi başı 15 TL ödeyebilirsiniz.
- 60 yaş üzerindeki misafirler ve 12 yaş üzerindeki öğrenciler, öğretmenleri 10 TL giriş ücreti ödemelidir.
- Yetişkin bileti ise 20 TL olarak belirlenmiştir.
Her Köşede Bir Sanat: Pera Müzesi
Pera Müzesi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere muazzam bilgiler derledik. Öncelikle Pera Müzesi’nin özel bir müze olduğunu bilmenizde fayda olacak. Kültür ve sanat hizmeti vermeyi amaçlayan bu müze, Suna ve İnan Kıraç Vakfı sayesinde açıldı. Takvimler 8 Haziran 2005’i gösterdiğinde müze, ziyaret için kapılarını sanatseverlere açtı. Pera Müzesi’nin binası önceden Bristol Oteli binasıydı. Bu bina çeşitli tadilat ve düzenlemelerden geçerek günümüzün Pera Müzesi şeklini almıştır.
Çeşitli koleksiyonları sergileyen Pera Müzesi, kültür ögelerinin gelecek kuşaklara miras olarak kalmasını hedefler. Müzenin 1. ve 2. katlarında vakfa ait özel koleksiyonlar ilgilileri bekliyor. Diğer katlar ise çeşitli toplantı ve sergiler için dizayn edilmiştir. Pera Müzesi’nin 8 katı da kültür hizmeti için faaliyete geçmiştir. Yaklaşık 3700 metrekarelik bir alanda olduğunu düşünürseniz, bu müzeyi gezmek için epey bir zaman ayırmalısınız.
Pera Müzesi’ne geldiğinizde sanat yolculuğunuza kısa bir mola vermek isterseniz, sizi Pera Cafe bekliyor olacak. Pera Cafe’de alkollü ve alkolsüz içeceklerinizi yudumlarken, lezzetli pastaların da tadına bakabilirsiniz. Eğer karnınız aç ise sandviç ve atıştırmalık yiyecekler ile bir nebze karnınızı doyurabilirsiniz. Pera Müzesi’ni gezmek istediğinizde bizden tavsiye en üst kattan gezinize başlayabilirsiniz. Asansörü kullanarak en üst kata ulaşmanız mümkün.
Ayrıca Pera Müzesi bienal ev sahipliği de yapmıştır. 15. İstanbul Bienali için kapılarını açan Pera Müzesi, 2017 senesinde 32 ülkenin 55 sanatçısının eserine bünyesinde yer vermiştir.
Pera Müzesi Sanat Eserleri
Pera Müzesi’nin sergilediği 3 koleksiyon bulunuyor. Bunlar:
1) Oryantalist Resim
2) Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri
3) Kütahya Çini ve Seramikleri olarak karşınıza çıkıyor.
- Oryantalist Resim Koleksiyonu: Bu bölümde 17. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar uzanan bir dönem var. Avrupalı ressamların fırçasından çıkan Osmanlı dünyası, bu bölümde sergilenmektedir. Pera Müzesinde Kaplumbağa Terbiyecisi, oryantalist resim koleksiyonunda sergilenmektedir.
- Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu: Pera Müzesi’nde gezerken bu bölümde karşınıza çıkan eserler Anadolu hayatının günlük yaşamını yansıtan eserler oluyor. Neredeyse 10.000 eser bu bölümde sergilenmektedir. Şehir devletinin kullandığı ağırlık ölçüleri, en kantarları ve çeşitli ölçü araçları sizleri Pera Müzesi’nde bekliyor.
- Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu: Kütahya’da gelişen ve çeşitlenen çini sanatı, Pera Müzesi’nde bu koleksiyon ile meraklılara sergileniyor. Osmanlı’da sanat olarak yayılan çini işlemesi, İznik ve Çanakkale’ye de yayılmıştır ve şimdilerde o dönemlerin eserleri Pera Müzesi’nde sergilenmektedir.
Ayrıca Pera Müzesi’nde fotoğraf sergisi de yapılmaktadır. Bu fotoğrafları detaylı şekilde incelediğinizde Caranza, Robertson, Pascal Sébah, Kargopoulo, Sébah & Joaillier, Abdullah Biraderler, Gülmez Biraderler, Ali Sami Aközer, Ali Enis Oza gibi fotoğraf sanatçılarının zamanında çektiği fotoğraflar olduğunu görebilirsiniz. İstanbul’u anlatan yaklaşık 7000 fotoğraf ziyaretinizi bekliyor.
Pera Müzesi Sergiler Bölümü
Pera Müzesi etkinlikleri içerisinde süreli sergiler ve daimi sergiler yer almaktadır. Süreli sergiler yılın belirli dönemlerinde, sanata ilgili kişilerin dikkatini çeken eserlerden meydana geliyor. Fotoğraf sergilerinin ortalama 3 ay boyunca ziyarete açık olması, Pera Müzesi ziyaretçilerini yakından ilgilendirmektedir. Ayrıca eğer kahveye ve kahve kültürüne meraklı biriyseniz, ilginizi çekecek bir sergi daha var: Kahve Molası!
Kahve Molası adlı sergi bölümünde kahvenin ve kahve fincanının Kütahya çinileri ile etkileşimi yer alıyor. Geçmişten günümüze gelen kahve kültürünün, fincanları da şekillendirmesi ve Osmanlı’nın kahveye olan ilgisini bu bölümde görebilirsiniz.
Duvar boyama sanatından seramik sanatına, varlıktan hiçliğe, çocuklardan yetişkinlere kadar hayatın her detayını sergileyen Pera Müzesi, sizleri kısa bir süre için de olsa büyülemek ve düşündürmek için bekliyor.
Pera Müzesi Sinema Bölümü
Pera Müzesi’nde sadece resim sanatı değil televizyon ve film alanındaki sanat eserleri de misafirler ile buluşuyor. Sergiler ile eş zamanlı ve ilgili olarak gösterime giren filmler, ziyaretçilere ücretsiz şekilde sunuluyor. Film etkinliklerine ilk olarak 2008 senesinde başlayan Pera Film, bu etkinlikleri hala devam ettirmektedir. Gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisi ve merakı sayesinde film günlerinin bir süre daha devam edeceğini gösteriyor.
Pera Müzesi İletişim Bilgileri
Pera Müzesi’ne gitmeden önce bilgi almak isterseniz şu numara ile iletişime geçebilirsiniz:
- İletişim: 0 212 334 99 00
- Adres: Meşrutiyet Caddesi No: 65 34430 Tepebaşı – Beyoğlu – İstanbul
- Detaylı bilgi için: www.peramuzesi.org.tr
Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.
Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi
Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan
Büyükada’da Ne Yenir? Ada’nın En Meşhur 10 Nostaljik Lezzet Durağı
Heybeliada Gezilecek Yerler – Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Mekan
Kınalıada Nerede Ne Yenir? En Meşhur 3 Mekan – Gezilecek Yerler
İstanbul Kitap Kafe, Motivasyonunuzu Yükseltecek 10 Entelektüel Yer
Çengelköy Gezilecek Yerler, Uğrak Noktası 10 Meşhur Adres
Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres
İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri – Tam Kafa Dinlemelik 10 Süper Tavsiye
Samatya Restoranları – Tarihin İzini Takip Edebileceğiniz 10 Mekan
Polonezköy Kahvaltı Mekanları – Doğanın İçinde En İyi 5 Kahvaltı Yeri
Eminönü Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 10 Kültürel Mekan Tanıtımı
Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres
Kireçburnu Balık Restoranları – Gidebileceğiniz En İyi 10 Nezih Mekan
Yemek tariflerine yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
üye ol