İzmir Çorbacıları: En İyi 12 Nefis Mekan

İzmir Çorbacıları: En İyi 12 Nefis Mekan Tarifi

İzmir’de En İyi Çorba Nerede İçilir?

Mevsim ne olursa olsun çorba sağlıklı bir öğün için en doğru başlangıç. Bol kemik sulu, dumanı üzerinde ve marifetli ellerden çıkmış bir kase çorbaya kimsenin hayır diyemeyeceğinden eminiz. İzmir’deyseniz veya yakın zamanda İzmir’e gidecekseniz sizler için bölgenin en iyi çorbacılarını derledik.

İşte, lezzet garantili meşhur İzmir çorbacıları!

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır? (Videolu)

İzmir Çorbacıları: En İyi 12 Mekan

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Çorbacı İsmet Usta

İzmir’in en meşhur çorbacısı olan İsmet Usta, 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Ancak mekanın gecenin geç saatlerinde bile kalabalık olduğu konusuna sizleri uyarmalıyız. 1950 yılından bu yana aynı lezzeti misafirlerine sunan mekan menüsünde 20’den fazla çorba çeşidine yer veriyor. Yolunuz Çorbacı İsmet Usta’ya düşerse özellikle kelle paça veya ezogelin çorbasının tadına bakmanızı öneririz. Çorbanın ardından pide veya pizza çeşitlerinden birini tercih edebilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet Bulvarı, No:123/A-B, Konak, İzmir

İletişim: 0232 463 57 56

çorbacı ismet usta

2) Kısmet Lokantası

Sırada tabiri caizse tam bir esnaf lokantası var. Kemeraltı’nda konumlanan Kısmet Lokantası sıcak ve samimi atmosferiyle seviliyor. Mekan haftanın 7 günü sabah 10 ile akşam 10 saatleri arasına açık. Kısmet Lokantası özellikle sakatat çorbalarıyla rakiplerinden ayrılıyor. Eğer kelle paça, işkembe gibi sakatat çorbalarını sevmiyorsanız tercihinizi mercimekten yana kullanabilirsiniz. Çorba sonrası yine her biri lezzet garantili olan ev yemeklerinden dilediğinizi sipariş edebilirsiniz. Dumanı üzerinde enfes bir çorba içmek istiyorsanız Kısmet Lokantası’na gitmenizi tavsiye ederiz.

Adres: Küçükdemir Han, Kemeraltı, İzmir

İletişim: 0232 489 18 14

kısmet lokantası

3) Bizim Lokanta

Başka bir esnaf lokantası ile devam ediyoruz. İzmir çorbacı mekanları denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri de Bizim Lokanta’dır. Sıcak ve samimi bir atmosfere sahip olan mekan günün büyük bölümünde kalabalık olabiliyor. Hatta zaman zaman kapısında kuyruklar oluşuyor. Mekanın başta çorbası olmak üzere menüsünde yer alan tüm ev yemekleri parmak ısırtan cinsten. Eğer Bizim Lokanta’ya giderseniz nohut ve işkembenin bir araya geldiği nohutlu işkembe çorbasını tatmalısınız. Eminiz ki çok beğeneceksiniz ve tadı damağınıza kalacak!

Adres: Konak, 911. Sokak. No:4, Konak, İzmir

İletişim: 0232 484 42 79

bizim lokanta izmir

4) Çorbacı Ali Usta

Menüsünde çorbanın yanı sıra kebap, tatlı ve salata çeşitlerine de yer veren Çorbacı Ali Usta haftanın 7 günü 24 saat açık. Bu mekanın da sakatat çorba çeşitleri çok beğeniliyor. Rotanızı Çorbacı Ali Usta’ya çevirirseniz tercihinizi hiç tereddüt etmeden sakatat çorba çeşitlerinden birinden yana kullanabilirsiniz. Sakatat çorbalarını sevmiyorsanız mercimek veya et suyu çorbasını deneyebilirsiniz.

Adres: Küçük Çiğli Mahallesi, 8050. Sokak, No:27A, Çiğli, İzmir

İletişim: 0232 370 10 00

çorbacı ali usta

5) Lokanta

Pazar günleri kapalı olan Lokanta, diğer günlerde 07.30 – 17.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Burası Alsancak’ın en özel mekanlarından biri. Enfes lezzetlerinin yanı sıra ambiyansı ve samimi ortamıyla da misafirlerinden tam not alıyor. Fiyatları oldukça ekonomik olan mekanın balık çorbasını mutlaka tatmalısınız.

Adres: Fevzipaşa Bulvarı, No:32, Karaosmanoğlu Han, Konak, İzmir

İletişim: 0232 484 90 80

lokanta alsancak

6) Mustafa Usta Lokantası

Mustafa Usta Lokantası aslında kuru fasulyesi ile meşhur. Ancak mekanın özellikle işkembe çorbası en az kuru fasulyesi kadar iyi. Karşıyaka’da ara sokakta yer alan bu mekan tam anlamıyla bir esnaf lokantası. Çoğu esnaf lokantası gibi küçük bir alana hizmet veriyor. Ortam ise oldukça samimimi ve sıcak. Mustafa Usta Lokantası haftanın 7 günü sabah 11 akşam 10 saatleri arasına hizmet veriyor.

Adres: Goncalar, Ali Alp Böke Caddesi, No:87, Karşıyaka, İzmir

İletişim: 0232 368 38 68

mustafa usta izmir

7) Sevim Lokantası

Sevim Lokantası kendisini “Modern Esnaf Lokantası” olarak tanımlıyor. Çorbaları ile ön plana çıkan lokantanın menüsünde ev yemeği, tatlı ve salata çeşitleri yer alıyor. 11 çeşit çorba servisi yapabilen Sevim Lokantası’nda menüler günlük olarak farklılık gösterebiliyor. Mekan Forum Bornova, Point Avm, Mavibahçe Avm ve Forum Avm karşısındaki şubeleriyle lezzetini daha çok kişiye ulaştırıyor.

Adres: Fevzi Çakmak Caddesi, No:20/A Bornova, İzmir

İletişim: 0232 435 00 32

sevim lokantası

8) Özüm Lokantası

Nohutlu işkembe çorbasıyla ün yapan bir diğer mekan Özüm Lokantası. Bu mekanın ayrıca paça çorbası da çok meşhur. Çamdibi’nde konumlanan Özüm Lokantası haftanın 7 günü 11.00 – 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. 1968 yılından bu yana faaliyette olan mekanın ev yemekleri tadan herkesten tam puan alıyor. Özüm Lokantası özellikle öğle saatlerinde çok kalabalık oluyor. Eğer vaktiniz varsa öğle yemeği saati sonrasında gitmenizi öneririz.

Adres: Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Fatih Caddesi, No:19, Çamdibi, İzmir

İletişim: 0232 486 39 96

özüm lokantası

9) Billur Et Lokantası

Kemeraltı’nda yenilenen balık halinin hemen yanında yer alan Billur Et Lokantası’nın çorbaları çok beğeniliyor. Ayak paça, kelle paça, işkembe, mercimek, ezogelin, yayla ve tavuk suyu bu mekanın en çok sevilen çorbaları. Güne sağlıklı bir başlangıç yapmak istiyorsanız özellikle sabah saatlerinde Billur Et Lokantası’nın nefis çorbalarından birini içebilirsiniz. Pazar günleri kapalı olan mekan diğer günlerde sabah 7.30 akşam 8 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: 873. Sokak, No:78, Güzelyurt, Konak, İzmir

İletişim: 0232 445 05 24

billur et lokantası

10) Gönül Çorba

Haftanın 7 günü 11.00 – 22.00 saatleri arasında hizmet veren Gönül Çorba, Karabağlar Üçkuyular bölgesinde yer alıyor. Mekanın servisi, siparişten önce gelen ikramlıkları ve sıcak ortamı ziyaretçilerin memnun ayrılmasını sağlıyor. Gönül Çorba’nın özellikle kelle paçası dillere destan. Dilerseniz kelle paçanın ardından lahmacun veya pide tercih edebilirsiniz.

Adres: Fahrettin Altay, Mehmetçik Bulvarı, No:4/B, Karabağlar, İzmir

İletişim: 0232 277 55 74

gönül çorba

11) Hakan Çorba

Ayak paça ve kelle paça çorbaları ile meşhur bir başka mekan ile karşınızdayız. Balçova’da hizmet veren Hakan Çorba haftanın 7 günü sabah 9 akşam 10 saatleri arasında açık. Hakan Çorba’da çorbanızı yudumladıktan sonra pilav üstü tandır ile yemeğinize devam edebilirsiniz.

Adres: Bahçelerarası Mahallesi, Balap İş Merkezi, Mithatpaşa Caddesi, No: 22/22, Balçova, İzmir

İletişim: 0232 278 85 86

hakan çorba

12) Çorbacı Kadir Usta

Karşıyaka’nın sevilen mekanı Çorbacı Kadir Usta, haftanın 7 günü 04.30 ila 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Mekanın özellikle kelle paça, mercimek ve işkembe çorbaları lezzet garantili. İzmir’deyseniz ve canınız çorba içmek istiyorsa adresiniz mutlaka Çorbacı Kadir Usta olmalı.

Adres: Dedebaşı Mahallesi, Ali Alp Böke Cd. No: 217/D, 35560 Karşıyaka, İzmir

İletişim: 0232 366 59 26

çorbacı kadir izmir

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İzmir’in En Meşhur 10 Nefis Kokoreççisi

İzmir’de Kumru Nerede Yenir? 13 Meşhur Mekan

İzmir’de Hamburger Yiyebileceğiniz En İyi 10 Mekan

İzmir’de Ne Yenir? İzmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

İzmir Kahvaltı Mekanları – Parmaklarınızı Yiyeceğiniz En İyi 15 Kahvaltıcı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En Basit İzmir Köfte (Kızartmadan) Tarifi

En Basit İzmir Köfte (Kızartmadan)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Tarifler Geri
Videolar Geri