İzmir’de Kumru Nerede Yenir? 13 Meşhur Mekan

İzmir’de Kumru Nerede Yenir? 13 Meşhur Mekan Tarifi

Lezzeti Meşhur En İyi İzmir Kumrucuları

İzmir denildiğinde akla gelen ilk lezzet hiç kuşkusuz kumrudur. Lezzetli özel kumru ekmeği içerisinde tulum peyniri ve domates. Bu tadı ve harmoniyi unutmak ne mümkün…

Günümüzde kumru fast food tarzında, içinde farklı malzemeler kullanılarak yapılıyor. Bu da her kumrunun kendine özgü ayrı bir lezzetinin olduğu anlamına geliyor. Yine de birincilik bayrağının sadece domates ve İzmir tulum peyniriyle yapılan kumruda olduğunu söylemeliyiz.

Yolunuz yakın zamanda İzmir’e düşecekse ve İzmir kumru nerede yenir sorusu aklınızdan çıkmıyorsa bu yazı tam size göre. İşte, İzmir’de yer alan ve kumru sevenlerden tam not alan 13 mekan….

Ev Tipi Kumru (Yengen Sandviç)

Ev Tipi Kumru (Yengen Sandviç)

İzmir’de Kumru Nerede Yenir? En İyi 13 Mekan

1) Kumrucu Ömür

İzmir’de en iyi kumruyu yiyebileceğiniz tavsiyelerimizden ilki Kumrucu Ömür. Bostanlı’da yer alan Kumrucu Ömür’de kumrunuzu her daim yeni demlenmiş çay ya da taze sıkılmış meyve suyu eşliğinde yiyebilirsiniz. Klasik kumrudan ziyade fast food tarzı karışık kumruyu seviyorsanız Kumrucu Ömür’e mutlaka uğramalısınız.

Adres: Cemal Gürsel Caddesi, Bostanlı, İzmir

İletişim: 0232 330 60 66

kumrucu ömür

2) Kumrucu Şevki

Özellikle öğrenciler tarafından çok sevilen Kumrucu Şevki’nin İzmir’de farklı noktalarda şubeleri bulunuyor. Hızlı paket servisiyle farklılaşan Kumrucu Şevki’nin önünde de zaman zaman kuyruklar oluyor. İzmir Kumrucu Şevki denildiğinde herkesin aklına aynı lezzet geliyor değil mi? Bu eşsiz lezzeti hala tatmadıysanız rotanızı mutlaka Kumrucu Şevki’ye çevirmelisiniz.

Adres: Bostanlı, Şht. Cengiz Topel Cd. No:9, 35590 Karşıyaka, İzmir

İletişim: 0232 330 86 00

kumrucu şevki

3) Zeynel Ergin Gevrek Fırını

İzmir meşhur kumrucu listemize kumrusuna bayılacağınız tarihi bir mekanla başlıyoruz. 1880’den bu yana faaliyet gösteren Tarihi Alsancak Gevrek Fırını, İzmir’in sembol yiyecekleri kendine özgü bir lezzetle sunuyor. Fırının sadece kumrusu değil gevreği ve boyozu da çok beğeniliyor. Açıldığı dönemde Alsancak’ın ilk gevrek fırını olan Tarihi Alsancak Gevrek Fırını, 1962 yılından beri Zeynel Ergin tarafından işletiliyor. Özellikle sabah saatlerinde fırının önünde uzun kuyruklar olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Mekanda masa sandalye sayısı da az olduğundan, kumruyu alıp dışarıda ya da işyerinde yemek daha mantıklı olabilir. Zaten bir tepsi kumru genelde birkaç dakikada tükenmiş oluyor!

Tadanlar bilir; kumru denildiğinde akla ilk gelen mekan Tarihi Alsancak Gevrek Fırını’dır. Çünkü bu fırında yapılan kumrular geleneksel yöntemlerle pişiriliyor. Nohut mayasıyla hazırlanan ve fırından yeni çıkan sıcacık kumru sandviçleri içine İzmir tulum peyniri ve domates konulduktan sonra birkaç dakikalığına yeniden fırına veriliyor. Tulum peyniri eridikten sonra fırından çıkarılan kumrular muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Yolunuz İzmir’e düşerse Tarihi Alsancak Gevrek Fırını’na uğrayarak sıcacık kumrusunun tadına bakmanızı öneririz. Hatta kumrunun yanı sıra gevrek ya da boyozu da deneyebilirsiniz.

Adres: 1466 Sokak No:1 Alsancak, İzmir

İletişim: 0232 421 65 51

zeynel ergin gevrek fırını

4) Kumrucu Apo

İzmir’in en güzel noktalarından Kemeraltı’nda hizmet veren Kumrucu Apo, hazırladığı kumruların lezzetini Tire sucuğu, Kars kaşarı ve salçayla artırıyor. Harika kumru sandviçleri hazırlayan bu mekanı sora sora bulmak zorunda kalabilirsiniz. Çünkü bir tabelası yok! Ama endişelenmeyin! Kime sorsanız unutulmaz bu lezzetin yerini gösterir.

Adres: Yenigün, 1318. Sk. No:12, 35240 Konak, İzmir

Telefon: 0232 446 86 05

kumrucu apo

5) Kardeşler Büfe

1974 yılından günümüze ekmek arası sandviç lezzetleriyle müşterilerini buluşturan Kardeşler Büfe, İzmir halkının vazgeçilmez sokak atıştırmalıklarından kumrunun da hatırı sayılır adresleri arasındaki yerini koruyor. Kömür ateşinde geleneksel yöntemlerle pişirilen meşhur İzmir kumrusunu tadabileceğiniz bu mekanın Alsancak dışında Bostanlı, Karşıyaka, Güzelyalı ve Hatay’da da şubeleri mevcut.

Adres: 1382. Sokak No:4/C Kordon Ordu Evi Karşısı Alsancak Şubesi, İzmir

İletişim: 0232 421 51 59

kardeşler büfe

6) Kırkmerdiven

Karataş’ta bulunan Kırkmerdiven; İzmir’in ruhunu yansıtan, şirin mi şirin, küçük ve sıcak bir kafe. Eski bir taş evin restore edilmesiyle bugünkü halini alan mekan atmosferiyle herkesi büyülüyor. Tarihi Alsancak Gevrek Fırını gibi, Kırkmerdiven’in mutfağında pişen her yiyecek lezzetiyle akla ve damaklara kazınıyor. Çayından limonatasına, poğaçasından kumrusuna fiyatların oldukça ekonomik olduğunu ayrıca belirtmeliyiz. Kırıkmerdiven’de pişen kumruların en önemli özelliği kuru domatesle yapılması. Kumru siparişi verdiğinizde içinde pırasa veya kabak olduğu söylenebilir. Sakın lezzetinden endişe etmeyin. İzmir’de yiyebileceğiniz en iyi kumru olacağını garanti edebiliriz. Kırkmerdiven sadece kumrusuyla değil deniz manzarasıyla da cezbediyor. Lezzetine doyamayacağınız kumruyu muhteşem deniz manzarası eşliğinde yemek isterseniz Kırkmerdiven’e mutlaka uğramalısınız.

Adres: 305. Sokak No:59/A Karataş, İzmir

İletişim: 0232 482 00 73

kırkmerdiven

7) Üniversite 2 Unlu Mamuller

Konserlere ve etkinliklere ev sahipliği yapan, Ege Üniversitesi kampüsünün hemen yakınında Küçükpark’ta yer alan Üniversite 2, üniversite öğrencilerinin sık sık uğradıkları bir mekan. İzmir’deki en lezzetleri kumruları yiyebileceğiniz Üniversite 2, özellikle sabah saatlerinde üniversite öğrencilerleriyle ekstra dolu oluyor. Yer bulmanız biraz zaman alabilir…

Adres: Kazım Dirik Mahallesi 166 Sokak No:1 Küçükpark, Bornova, İzmir

İletişim: 0232 388 94 31

üniversite unlu mamulleri

8) Kumrucu Ateş

Listemize İzmir Karşıyaka kumrucu seçeneği ile devam edelim. Lezzetli kumrusuyla akıllarda yer edinen Kumrucu Ateş, samimi ortamıyla sevilen mekanlardan birisi. Uygun fiyatlarıyla hizmet kalitesinden ödün vermeyen Kumrucu Ateş’e mutlaka uğramalısınız.

Adres: Gün Sazak Bulvarı Karşıyaka, İzmir

İletişim: 0232 336 03 39

kumrucu ateş

9) Simit Cafe

Kemeraltı’ndaki bir diğer en iyi kumru yapan mekan Simit Cafe. Simit -İzmir deyişiyle nam-ı diğer gevrek- ve poğaça çeşitleri bulunan Simit Cafe’nin kumrusu da çok beğeniliyor. Yolunuz Kemeraltı’na düşerse kumru yemek için Simit Cafe’ye uğrayabilirsiniz.

Adres: Konak, Milli Kütüphane Cd. No:1, 35250 Konak, İzmir

İletişim: 0232 489 68 50

simit cafe kemeraltı

10) Kumrucu Hüseyin

İzmir Çeşme’de lezzetli bir kumru yemek istiyorsanız uzun yıllardır bu işi yapan Kumrucu Hüseyin’e mutlaka uğramalısınız. Tam bir aile mekanı olan Kumrucu Hüseyin, uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Burada hem lezzete hem de deniz manzarasına doyacaksınız. Taş bir binada hizmet veren Kumrucu Hüseyin’de karnınız doyarken sakinliğin ve dalga seslerinin tadını çıkarabilirsiniz. Menüdeki yengenin de en az kumru kadar lezzetli olduğunu söylemeliyiz.

Adres: Ilıca, 5065. Sk., 35940 Çeşme, İzmir

İletişim: 0232 723 06 35

kumrucu hüseyin

11) Alsancak Unlu Mamuller

İzmir’de 27 şubesi bulunan Alsancak Unlu Mamuller sadece İzmir’de değil çevre illerde de hizmet veriyor. Hamur işi çeşitlerinden tatlılara kadar zengin bir meniye sahip olan mekan kafe konseptinde çalışıyor. Çok fazla gezmeden, bulunduğunuz yere yakın bir noktada kumru yemek istiyorsanız Alsancak Unlu Mamuller’i tercih edebilirsiniz.

Adres: 10010. Sk. No:10, 35620 Aosb/Çiğli, İzmir

İletişim: 0232 464 99 99

alsancak unlu mamuller

12) ACR – Acarlar Unlu Mamulleri

İzmir merkez ve çevre illerdeki şubeleriyle birçok noktada hizmet veren Acarlar Unlu Mamulleri’nde kumru başta olmak üzere birçok hamur işi çeşidinin en lezzetli halini bulabilirsiniz. Birçok seyyar satıcı ve kafeye de ürünlerinden temin eden Acarlar Unlu Mamulleri’ne mutlaka uğramalısınız.

Adres: Turgut Reis Mahallesi, Mithatpaşa Cd. No:135, 35280 Konak, İzmir

İletişim: 444 3 227

acarlar unlu mamuller

13) Altınmaşa

Yüksek kaliteli sandviç malzemeleriyle hazırlanan gerçek kumru keyfini doya doya yaşayabileceğiniz, İzmir’de olduğunuzu hissettirecek bir diğer önerimiz ise Altınmaşa! Günün her saati kalabalık, buram buram köz dumanı ve iştah açan erimiş peynir manzarasıyla sizi kendine çekecek bu mekan İzmir halkı ve öğrencilerinin uğrak kumrucuları arasında. Alsancak, Bornova Özkanlar ve Karşıyaka şubeleri mevcut. Denemeye ne dersiniz?

Adres: Kıbrıs Şehitleri Caddesi No:134/1D Alsancak Şubesi,  İzmir

İletişim: 0232 503 18 91

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Seferihisar Sığacık’ta Ne Yenir? En İyi 15 Mekan

Urla’da Ne Yenir? Kahvaltı, Yeme & İçme Rehberi – En İyi 11 Mekan

İzmir’de Ne Yenir? İzmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Çeşme’de Nerede Ne Yenir? Unutulmaz Bir Tatil İçin 7 Süper Mekan

İzmir Kahvaltı Mekanları – Parmaklarınızı Yiyeceğiniz En İyi 15 Kahvaltıcı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İzmir Kumru Tarifi

İzmir Kumru

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kumru Ekmeği (İzmir Kumru) Tarifi

Kumru Ekmeği (İzmir Kumru) Tarifi

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Yumurtalı İzmir Kumru Tarifi

Yumurtalı İzmir Kumru

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
İzmir Kumru Ekmeği Tarifi

İzmir Kumru Ekmeği

4-6 kişilik, 35dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İzmir Bombası 13 Adetlik Tarifi

İzmir Bombası 13 Adetlik

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 5dk Pişirme
İzmir’in Meşhur Kardelen Tatlısı Tarifi

İzmir’in Meşhur Kardelen Tatlısı

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ev Yapımı İzmir Kumru Tarifi

Ev Yapımı İzmir Kumru Tarifi

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kumru Tarifi

Kumru

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kumru Tarifi

Kumru

10-12 kişilik, 45dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri