Kaz Dağları Kahvaltı & Yemek Mekanları, Gezilecek Yerler, Konaklama

Kaz Dağları Kahvaltı & Yemek Mekanları, Gezilecek Yerler, Konaklama Tarifi

Türkiye’nin Oksijen Deposu!

Kaz Dağları Yemek & Kamp Rehberi

Doğal güzellikleri ile efsanelere konu olan Kaz – İda Dağları, şehrin bunaltıcı havasından uzaklaşmak isteyenler için harika bir seçenek. Tertemiz havası, yemyeşil ormanları ve serin suları ile huzur dolu bir tatil arayanlara hitap eder.

Kaz Dağları yemek & kahvaltı, konaklama & kamp alanları ve gezilecek yerler listesi ile 3 ayrı bölümden oluşan rehber bir yazı hazırladık, doğanın kalbine kendinizi bırakmaya hazır mısınız?

Kaz dağları gezi kamp yerleri

Kaz Dağları Nerede?

  • Eğe ile Marmara Bölgesi’ni birbirinden ayıran Kaz Dağları, Çanakkale ile Balıkesir sınırları içinde yer alır.
  • Edremit Körfezi’nin kuzeyinde yer alan bölge, 1774 m yüksekliği ile Biga Yarımadası’nın en yüksek dağıdır.
  • Akarsuları, zengin bitki örtüsü, bitki çeşitliliği ve hayvan varlığı ile Türkiye’nin zengin coğrafyaları arasına girer.
  • Kızılçam ve Karaçam Ormanları ile birlikte dünyada yalnızca Kaz Dağları’nda bulunan Kazdağı Göknarı veya Troya Çamı ormanları ile tertemiz bir havaya ve muhteşem bir doğaya sahiptir.
  • Doğal güzellikleri ile antik çağlarda İda Dağı olarak adlandırılan ve çeşitli efsanelere ev sahipliği yapan bölge, tarihi değeri ile de ziyaretçilerin ilgisini çeker.
  • Kaynaklarda Truva Savaşı’nın kazanıldığı yer olarak geçer ve farklı Yunan efsanelerinin konusu olan coğrafya, huzurlu bir tatil arayanları bekler.
kaz dağları
www.kucukoteller.com.tr

Kaz Dağları Kahvaltı & Yemek Mekanları – Muhteşem Manzaralı 5 Yer

Doğal güzellikleri ile enfes bir tatil geçirebileceğiniz Kaz Dağları’nda doğal lezzetleri tatmak mümkün. Kahvaltı için meşhur testi peyniri, taze sütü, zeytin çeşitleri ile ünlü olan bölgede yöresel yemekleri deneyebileceğiniz mekanları sizler için araştırdık!

1) Çakır Kahvaltı Evi

Ayvacık Yeşilyurt Köyü’nde konaklayanların kahvaltı yapabileceği Çakır Kahvaltı Evi, samimi atmosferi ve lezzetli kahvaltılıkları ile tavsiye edilir. Mekân, güler yüzlü hoşsohbet çalışanları ile gezinize keyif katar. Yörenin lezzetli peynir ve zeytinlerini tadabileceğiniz kahvaltı evi, akşam yemeğinde mantı gibi yemeklere de menüsünde yer verirken mekânın meşhur kabak çiçeği dolmasını tatmanız özellikle tavsiye edilir.

İletişim: 0507 388 14 75

kaz dağları çakır kahvaltı evi

2) Kaymak Tepesi Tatil Evi

Çanakkale yolu üzerinde bulunan mekân serpme kahvaltısı ile tercih edilir. Zengin kahvaltısı ile yöresel ve doğal tatları deneyeceğiniz mekân, organik sunumları ile dikkat çeker. Kuş sesleri eşliğinde doğayla baş başa kahvaltı yapabileceğiniz tatil evi, çalışanların ilgi ve alakaları ile müşteri memnuniyetine sahip. Öğle ve akşam yemeği de yiyebileceğiniz tatil evinde konaklamak da mümkün.

İletişim: 0532 227 21 14

kaz dağları kaymak tepesi

3) Manici Kasrı

Ayvacık’ta konaklayabileceğiniz aynı zamanda yemek yiyebileceğiniz şık mekânlardan bir diğeri de Manici Kasrı. Kaz Dağlarının enfes manzarası eşliğinde birkaç gün dinlenebileceğiniz mekan, ambiyansı ile tatilcileri kendine çeker. Tadı damakta kalan lezzetli serpme kahvaltısı ile güne enerjik bir şekilde başlamanızı mümkün kılar. Kahvaltının yanında öğle yemeği ve akşam yemeği ile rahat bir tatil geçirmenizi sağlar.

İletişim: 0286 752 17 31

kaz dağları manici kasrı

4) Zeushan Butik Otel

Çanakkale Adatepe’de yer alan butik otel, keyifle kahvaltı yapabileceğiniz diğer bir seçenek. Menemeni, şöminede çayı ve farklı reçel sunumları ile tekrar tekrar gitmek isteyeceğiniz otel, bilhassa kahvaltı için ziyaret edilir. Zengin sofralarının yanında rahat bahçesi ile doğal bir ortamda müşterilerini ağırlar.

İletişim: 0286 752 00 23

kaz dağları zeushan

5) Çınaraltı Cafe & Köy Kahvaltısı

Muhteşem manzarası ile dikkat çeken Çınaraltı Cafe, serpme köy kahvaltısı ile lezzetli organik tatlar denemek isteyenlerin adresi. Tavada yumurtası, zeytini, balı ve doğal sebzeleri ile enfes bir kahvaltı sunan Kaz Dağları kahvaltı mekânı, uygun fiyatlarıyla da müşteri memnuniyetine sahiptir. Öğle ve akşam yemeklerini de yiyebileceğiniz mekânda Girit mutfağından mezeler ile tatmadığınız lezzetleri tadabilirsiniz.

İletişim: 0286 752 55 55

kaz dağları çınaraltı

Kaz Dağları Gezilecek Yerler – Yapabileceğiniz Aktiviteler

Doğal ve kültürel kaynakları ile oldukça zengin bir bölge olan Kaz Dağları, görülmeye değer onlarca yere sahip. Kaz Dağları şelalesi, kanyonları, parkları, mesire alanları ile küçük bir tatile kolay kolay sığmayan yöre, hem doğal güzelliklerden hem de tarihi gezilerden hoşlananlar için birçok alternatif sunar.

Özellikle hafta sonu kaçamağı yapanlar için Pınarbaşı, Çağlayan, Güre Gelinçamı gibi Kaz Dağları piknik alanı seçenekleri tatilcilerin hem dinlenip hem şehirden uzaklaşmasına imkân verir. Kaz Dağları, doğa içinde muhteşem manzaralar eşliğinde dinlenip piknik yapabileceğiniz alanları ve mitolojilere konu olan yöreleri ile harika bir tatil yapmanızı sağlar.

Aşağıdaki fotoğrafta Edremit Körfezi’ni Kaz Dağları manzarasından görmektesiniz. Dağ inişinde sahil hattında (İzmir yolu) sırasıyla Küçükkuyu, Altınoluk, Akçay, Edremit, Burhaniye, Ayvalık gibi sahil kentleri seyahatinize eşlik ediyor olacak.

Kaz dağları gezilebilecek yerler

Yüzlerce güzelliği sahip olan bölgeye gidecek tatilcilerin işini kolaylaştırmak için hazırlanan Kaz Dağları gezilecek yerler hakkındaki listeyi inceleyebilirsiniz.

  • Hasan Boğuldu ve Sütüven Şelalesi
  • Çamlıbel Köyü
  • Mıhlı Şelalesi
  • Tahtakuşlar Köyü Etnografya Galerisi
  • Şahindere Kanyonu
  • Kaz Dağları Millî Parkı
  • Sarıkız Türbesi
  • Adatepe Zeytinyağı Müzesi
  • Darıdere Tabiat Parkı
  • Yeşilyurt Köyü
  • Antandros Antik Kenti
  • Zeus Altarı
  • Kızılkeçili Köyü
kaz dağları nerede
www.avrupai.com.tr

Kaz Dağları Konaklama – Kamp Yerleri

Muhteşem doğası ve birbirinden güzel köyleri ile uzun bir tatil yapmak isteyeceğiniz Kaz Dağları’nda konuklama için birçok seçenek mevcut. Özellikle kamp alanları ile doğada birkaç gün dinlenmek isteyenler için harika mekânlara, parklara ve mesire alanlarına sahip olan Kaz Dağları dağ evleri ve butik otelleri ile tatilcilere birçok alternatif sunuyor.

kaz dağları

1) Adatepe Butik Otel & Restaurant

Kaz Dağları Adatepe’de yer alan butik otel, kafa dinleyebileceğiniz huzur dolu bir yer. Köy evi biçiminde dekore edilen otel, hoş bir atmosferde tatil yapmanızı mümkün kılarken dağ manzarası ile şehirden uzaklaşmanızı sağlar. Klimalı odaları ve restoranı ile ihtiyaç duyulan konforu tatilcilere sunar. Aynı zamanda binicilik, köy gezileri ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteleri ile tatilinize renk katan otel, şirin bir köy evinde dinlenmek isteyenler için ideal bir tercih olur.

Adres: No:77 Adatepe köyü, 17980 Küçükkuyu Belediyesi/Ayvacık, Çanakkale

İletişim: 0286 752 68 03

kaz dağları adatepe butik otel

2) Kaz Dağı Millî Parkı Kamp Alanı

Kaz Dağları kamp alanları arasında Sarıkız Tepesi, Karataş Tepesi ve Baba Tepesi olmak üzere 3 zirvesi bulunan Kaz Dağı Millî Parkı yer alır. Kontrollü alanlar dâhilinde kamp yapmaya imkân veren bölge, özellikle doğayla baş başa kalmak isteyenlere tavsiye edilir ve bölgenin en nadir yerlerini görme fırsatı verir. Ateş yakılmasına izin verilmeyen kamp alanında rehber eşliğinde gezebilir, koruma altında olan bölgenin el değmemiş doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Adres: Pınarbaşı Mahallesi, 10300 Edremit/Balıkesir

kaz dağları milli parkı kamp alanı

3) Akaleos Kamp Alanı

Millî parkın yanında özel alanlarını tercih edenler için iyi bir seçenek olan Akaleos, yerleşim yerleri ve tesisleri ile rahat bir tatil sunar. Zeytinli Deresi’ne yakın olmanın avantajı ile kampçılara keyifli saatler geçirme fırsatı veren kamp alanı, özel bir tesis olmasına rağmen doğallığını korur. Temel ihtiyaçları karşılaşmak için elektriği bulunan bölgeye otomobil ile ulaşım mümkündür. Aynı zamanda kullanışlı bir mutfağa ve restorana sahip bölge, köy ürünleri ile hazırlanmış kahvaltı seçeneği ile tatilcileri kendine çeker.

Adres: Mehmetalan Mahallesi, 10300 Edremit/Balıkesir

kaz dağları kamp alanları

4) Lapeistra

Çamlıbel Köyü içerisinde yer alan Lapeistra Otel, konumu ile tatilcilerin tercihi olur. Rahat ve konforlu bir konaklama sunmanın yanında köy içinde olduğu için doğal bir çevreye sahip olan mekân, özellikle mesire alanları ile ünlü Kaz Dağları Ayazma bölgesine yakınlığı ile bilinir. Doğal ortamlara yakın aynı zamanda konforlu bir konaklama yeri arayanlar için Lapeistra iyi bir seçenek olur.

Adres: Çamlıbel Köyü Okul yolu No: 38 (Kaz Dağları) Güre Edremit, 10300 Edremit/Balıkesir

İletişim: 0532 575 59 92

kaz dağları gezilecek yerler

5) İda Taş Konak

Çevresi çam ormanları ile kaplı olan İda Taş Konak, konforlu otelleri tercih edenlere hitap eder. Ev tipinde dekore edilen geniş odalara sahip otel, kaliteli hizmet anlayışı ile hizmet verir. Kaz Dağları’na bakan odaları ile şehir stresinden uzaklaşmanızı sağlar. Aynı zamanda yemekleri ile de beğenilen konak, misafirperverliği ile tatilinizi unutulmaz kılar.

Adres: Yeşilyurt Köyü Yolu, 17980 Yeşilyurt Köyü/Ayvacık, Çanakkale

İletişim: 0286 752 11 11

ida taş konak kaz dağları

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Keşfedilmemiş Tatil Yerleri – Yurt İçi Uygun Fiyatlı 11 Mekan

Bozcaada’da Ne Yenir? Adanın En Meşhur 10 Nefis Lezzet Durağı

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

Türkiye’nin En İyi 15 Kamp Alanı – Ekonomik, Pratik ve Doğayla İç İçe!

Çanakkale’de Ne Yenir? En İyi 10 Mekanda Çanakkale Lezzetleri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yer Elması Yemeği Tarifi

Yer Elması Yemeği

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yer Elması Yemeği Tarifi

Yer Elması Yemeği

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kaz Lokması Tarifi

Kaz Lokması

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Gavur Dağı Salatası Tarifi

Gavur Dağı Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Gavur Dağı Salatası Tarifi

Gavur Dağı Salatası

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Gavur Dağı Salatası Tarifi

Gavur Dağı Salatası

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Yeşil Elmalı Yer Elması Yemeği Tarifi

Yeşil Elmalı Yer Elması Yemeği

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Yer Lahanası Dolması Tarifi

Yer Lahanası Dolması

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri