Türkiye’nin En İyi 15 Kamp Alanı – Ekonomik, Pratik ve Doğayla İç İçe!

Türkiye’nin En İyi 15 Kamp Alanı – Ekonomik, Pratik ve Doğayla İç İçe! Tarifi

Ülkenin En İyi Kamp Alanları Listesi

Mavi – Yeşil Tatil Planınız Hazır!

Türkiye’nin dört bir yanı yılın her mevsiminde cennet gibi! Yoğun trafik koşulları, yorucu iş günleri, stres ve uykusuzluk… Hepsini geride bırakıp ve biraz da doğanın tadını çıkarıp kendinize gelmeye ne dersiniz?

Sırt çantaları, kamp malzemeleri ve yolluklar hazırsa sizin için hazırladığımız en iyi 15 kamp alanından dilediğinizi seçebilirsiniz. İşte 4 mevsim soğuk sıcak dinlemeden gidilen doğa mucizesi bölgeler huzurlarınızda!

türkiyedeki kamp alanları

Tüm Yılın Stresinden Arınabileceğiniz Hesaplı ve Huzurlu Kamp Alanları

1) Burgazada – İstanbul

Burgazada, İstanbul’da gidilebilecek en yakın kamp alanlarından biri. İstanbul dışından gidecekler için de ulaşım kolaylığı olan bir lokasyon. Denizin tam ortasında yemyeşil bir güzellik içerisinde her yanınızdan uçsuz bucaksız bir deniz manzarasının tadını çıkartabilirsiniz. Özellikle hava karardıktan sonra yanaşan vapurların sesleri, denizin ortasında ışıl ışıl parlayan yakamozlar görülmeye değer.

burgazada

2) Kaz Dağları – Balıkesir

Kaz Dağları, Balıkesir’in kızıl yeşil ağaçlarla, doğal kaynak sularıyla ve eşsiz gölleriyle insanın içini yaşam sevinci dolduran özel alanlardan. Uyandığınızda Zeytinli Deresi’nden akan buz gibi suyla cildinizi tazeleyebilirsiniz. Kaz Dağları tamamıyla koruma altına alınmış bir bölge ve Kazdağı Milli Parkı içerisinde de kamp alanları bulunur. Bu kamp alanları arasında özel kamp alanı veya milli park içerisinde bulabileceğiniz kamp alanları da mevcut. Güzelliğiyle övgüler alan ve yerli yabancı birçok turistin severek konakladığı Kaz Dağları’nı seyahat listenize mutlaka eklemenizi öneririz.

kaz dağları

3) Yedigöller Milli Parkı – Bolu

Bolu ile Zonguldak arasında kalan Yedigöller Milli Parkı, içerisinde Türkiye’nin en kıymetli ağaçlarını ve göllerini barındıran, mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Parkta boyu yaklaşık 60 metreyi bulan farklı türlerde ağaçlar bulunur. Aynı zamanda milli parka adını veren 7 ayrı gölü bir arada görebilirsiniz. Daha önce gitmediyseniz, Yedigöller’in kamp alanlarını mutlaka denemelisiniz.

yedigöller

4) İnceğiz Mağara Kampı – İstanbul

Çatalca ve İnceğiz çevresinde bulunan doğal oyuklar, M.Ö 5.000 yıllarına tarihlenen yerleşimlere tanıklık eder. Yeşil alanlarla çevrili olan mağara bölgesi, oldukça sakin ve huzurlu bir alanda bulunur. İnceğiz Mağaraları’nın 4. yy’da manastır olarak kullanıldığı da uzmanlar tarafından bildirilir. Hem doğayla hem tarihle iç içe olacağınız, üstelik kolayca ulaşabileceğiniz bir bölge. Bölgede kolayca kamp alanı da bulabilirsiniz.

inceğiz mağra kampı

5) Patara Kamp Alanı – Kaş, Antalya

Antalya’nın en geniş plajlarından birine ev sahipliği yapan Kaş, Toros Dağları’nın eteğinde benzersiz manzarasıyla içinizi ısıtabilir. Burada ciğerlerinize oksijen doldurup, sırt çantanızı takarak etraftaki antik eserlere de göz atabilirsiniz. Likya uygarlığının başkentlerinden biri olan Patara’da plaj, tarih ve doğa bir arada. Patara’da çadır kurmaya elverişli ücretsiz alanlar bulabileceğiniz gibi özel kamp alanlarını da tercih edebilirsiniz.

6) Kelebekler Vadisi – Fethiye, Muğla

Türkiye’nin şüphesiz en güzel tatil yerleri arasında olan Ölüdeniz’de bulunan Kelebekler Vadisi, eminiz sizi en çok etkileyecek olan seçeneklerden biri. Kamp yapılacak muazzam alanların yanı sıra deniz mavisi, gökyüzü mavisi ve orman yeşilinin birbirine karıştığı harika bir manzarası da bulunur. Su sporlarıyla ilgilenen biriyseniz, burada adrenalin patlaması yaşayabilirsiniz.

kelebek vadisi

7) Sahilköy – Şile, İstanbul

Sahilköy, İstanbul Şile’ye bağlı olan huzurlu bir yerleşim yeri. Sahilköy’de özel kamp alanları ya da ücretsiz kamp alanları bulabilirsiniz. Eğer karavanınızla seyahat eden biriyseniz onun için de oldukça uygun araziler var. Dev ağaçlar, heyecan veren deniz manzarası ve mükemmel bir havaya sahip.

8) Assos Kamp Alanları – Çanakkale

Türkiye’nin en iyi kamp alanlarının bulunduğu Assos, kamp yapmayı sevenlerin adeta bütünleştiği bir bölge haline gelmiş. Büyüleyici atmosferi, tarihi dokusu ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış olan doğal güzellikleriyle Assos, Ayvacık ilçesine bağlı. Bölgeye ulaşım imkanları da oldukça fazla ve ekonomik. Size de geriye bu güzel antik kentin tadını çıkarmak kalır.

9) Geyikli – Çanakkale

Geyikli, Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı olan eşsiz kasabalardan biri. Temizliğiyle dikkat çeken harika bir plajı olan Geyikli yaz aylarında en çok rağbet gören tatil yerlerinden. Aynı zamanda Ata Demirer’in Eyvah Eyvah film serisi de burada çekildi. Bölge halkı da oldukça sıcakkanlı ve yardımsever. Geyikli’nin kamp yapabileceğiniz nefis bir doğası var. Bölgede bulunan Truva Antik Kenti’ni ve Çanakkale zaferine imza atan mehmetçiklerimizin şehitliklerini de ziyaret edebilirsiniz.

10) İğneada Kamp Alanları – Kırklareli

Karadeniz ile Trakya’yı birbirine bağlayan bölgede bulunan İğneada, kilometreler boyu uzanan eşsiz plajın ve çiçeklerle dolu yaylaların olduğu Kırklareli’ndedir. Doğal güzelliğiyle koruma altına alınmış olan İğneada’ya daha önce hiç gitmediyseniz, kuşbakışı görsellerine mutlaka göz atmalısınız. Longoz Ormanları’nda mükemmel bir kamp tatili yapabilirsiniz. İğneada’nın lezzetli ve meşhur lokumlarını daha önce yemediyseniz, denemeden dönmemenizi öneririz.

11) Göynük Kanyonu – Kemer, Antalya

Akdeniz’in en güzel ve en temiz plajlarına sahip olan Antalya’da bulunan Göynük Kanyonu, kayalıklar arasından gürül gürül akan doğal sularıyla hem bedeninize hem ruhunuza iyi gelecek. Göynük Kanyonu’nun Kemer Plajı’na mesafesi de oldukça kısa. Kanyonda body rafting yapabilir, doyasıya yüzebilir, doğal güzelliğin tadını çıkarabilirsiniz. Göynük Kanyon Parkı’nın içerisinde bulunan kamp alanlarını kullanabilirsiniz. Üstelik alana giriş ücretleri de oldukça ekonomik ve bütçenizi sarsmayacak.

12) Gelibolu Kamp Alanları

Çanakkale’de bulunan en iyi kamp lokasyonlarından biri olan Gelibolu’da çok sayıda özel kamp alanı mevcut. Koruköy Köyü, Tayfurköy Köyü, Kocadere Köyü, Gelibolu’da kamp yapabileceğiniz noktalardan bazıları. Gelibolu Milli Parkı içerisinde de kamp alanları bulunur. Bu muhteşem güzelliğin tadını çıkarabilir, 33 bin hektarlık yeşil alan içerisinde Çanakkale Boğazı’nı izleyebilirsiniz. Yöreye özgü meşhur peynir helvasını da tatmanızı öneriyoruz.

13) Fethiye Kamp Alanları

Fethiye Ölüdeniz, kamp için en çok tercih edilen ilçelerden. Doğal güzellikleriyle tüm dünyada ün salmış olan Fethiye’de Cennet Koyu, Yanıklar Köyü Yeşil Vadi Parkı, Gönlük Koyu, Katrancı Tabiat Parkı gibi muhteşem kamp alanları bulunur. Fethiye kamp alanları ücretsiz konaklama avantajı da sağlar. Hemen her noktası deniz, kum, güneş ve ağaç olan Fethiye’nin her yeri kamp yapmaya elverişlidir.

14) Uçmakdere Kamp Alanları

Uçmakdere, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlıdır. Küçük bir köy olmasına rağmen her yaz oldukça kalabalık olan Uçmakdere, tablo gibi duran ağaçlarını, küçük balıkçı dalyanlarını, gözleme yapan Uçmakdere köylülerinin sıcaklığını tanımanızı ve hissetmenizi sağlayacak şahane bir köy. Üstelik Uçmakdere’nin denizi de şüphesiz Türkiye’nin en güzel denizlerinden. Kendinizi sularına bıraktığınızda yeniden doğmuş gibi olacağınıza emin olabilirsiniz. Uçmakdere’nin özel kamp alanı Çınar Kamping’i tercih edebilir, dilerseniz kıyıda ücretsiz kamp yapabilirsiniz.

uçmakdere

15) Gaziköy Kamp Alanı

Uçmakdere’nin yaklaşık 3 km ilerisinde bulunan plaj köylerinden biri olan Gaziköy, eski bir Rum köyüdür. Köyün plajı yaklaşık 5 km devam eder. Kıyı şeridinde kamp yapmaya elverişli olan araziler bulabilirsiniz. Köy içerisinde bulunan henüz restore edilmemiş eski Rum konaklarını dolaşabilirsiniz. Aynı zamanda Uçmakdere Plajı’na sırt çantalarınızla yürüyerek gidebilirsiniz. Tercihinize göre kampınızın iki gününü Uçmakdere’ye, iki gününü Gaziköy’e de ayırabilirsiniz. Bu iki lokasyon da İstanbul’a oldukça yakın. Yaklaşık 2 saat 45 dakikada İstanbul’dan Gaziköy’e ulaşabilirsiniz.

Kamp Yaparken Yanınızda Bulunması Gereken 5 Şey

1) Mevsime uygun uyku tulumu

2) Kafa feneri

3) Çadır altlığı

4) Islak mendil

5) Çakı, bıçak

kamp yaparken yanınıza almanız gerekenler

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Keşfedilmemiş Tatil Yerleri – Yurt İçi Uygun Fiyatlı 11 Mekan

Ayvalık’ta Nerede Ne Yenir? Ayvalık ve Cunda’da En İyi 10 Lezzet Durağı

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

Fethiye’de Ne Yenir? Tatil Cennetinde 10 Süper Mekan – Gezilecek Yerler

Azmak Nehri Sakin ve Huzurlu 8 Kahvaltı Mekanı – Bayılacaksınız!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Doğanın En Tatlı Hali Tarifi

Doğanın En Tatlı Hali

1-2 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Pide Ve Lahmacun İçin Nefis İç Harcı Tarifi

Pide Ve Lahmacun İçin Nefis İç Harcı

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri