Çanakkale’de Ne Yenir? En İyi 10 Mekanda Çanakkale Lezzetleri

Çanakkale’de Ne Yenir? En İyi 10 Mekanda Çanakkale Lezzetleri Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Çanakkale

Nefis Yemek Tarifleri gezgin gurme seyahat ekibi bugün Çanakkale’de! Çanakkale’ye bir gezi planlıyor; fakat Çanakkale’de ne yenir, nereler gezilir veya nesi meşhur merak ediyorsanız bilinçli ve planlı bir seyahat için gerekli tüm ipuçlarını sizlere sunuyor olacağız ;)

Çanakkale demişken aziz şehitlerimizin ruhuna bir saygı niteliğinde Çanakkale destanının, antik tarihin unutulmayan trajedilerinden Truva Savaşı’nın, Abide’nin ve meşhur boğazın sözünü etmeden konuya girmek yakışık almaz… “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüdeha.” Dizelerinin canlı kanlı hayat bulduğu bu toprakları, ben Türk’üm diyen her vatan evladının ömründe muhakkak ziyaret etmesi gerekir. Kurtuluş Savaşı’nın en acı hatıralarına tanıklık eden Çanakkale Boğazı ve kıyı bölgelerdeki stratejik öneme sahip topraklar adeta bir açık hava şehitliği.

Yalnızca kurtuluş mücadelesi mi peki Çanakkale’yi değerli kılan? Elbette hayır. Bundan yüzlerce yıl öncesinde de konum itibarıyla pek çok medeniyetin gözünü alamadığı Çanakkale, Truva medeniyetinin de kalbiydi. Nitekim Truva kentinin izlerine İlyada ve Odysseus ve Homeros’un destanlarında yer almaktadır. Bunun dışında Çanakkale, Gelibolu Yarımadası ve ilk yerleşim yerlerinden Dardanos; Lidya, Pers, Sparta, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine de tanıklık etmiştir.

Şehitler Abidesi

Çanakkale Gezi Rehberi

Çanakkale’de gezip görülmesi gereken tarihi ve doğal güzelliklerin belli başlıları şu şekilde:

Şehitlikler & Abideler

  • Şehitler Abidesi (Eceabat)
  • Çanakkale Şehitliği – Abide Şehitliği
  • Gelibolu Tarihi Milli Parkı (Kilitbahir, Eceabat, 57. Alay Şehitlikleri)
  • Namazgah, Hamidiye ve Mecidiye Tarabyaları
  • Seyit Onbaşı Anıtı
  • Kilitbahir Kalesi
  • Seddülbahir Kalesi
  • Anzak Koyu
  • Conkbayırı
  • Aynalı Çarşı
  • Çanakkale Kordon – Dur Yolcu Silüeti
  • Çanakkale Kordon – Truva Atı (temsili at)

Kültürel & Doğal Güzellikler

  • Truva Antik Kenti (UNESCO Dünya Kültür Mirası)
  • Piri Reis Müzesi
  • Askeri Deniz Müzesi
  • Bozcaada
  • Gökçeada
  • Assos (Behramkale)

Çanakkale Yemek Rehberi

Peki, Çanakkale’ye özgü yöresel yemekler nelerdir? Çanakkale’de ne yenir ne içilir?

  • Peynir Helvası
  • Domates Salçası (kahvaltılık ve yemeklik)
  • Ezine Peyniri
  • Oğlak Çevirme
  • Karaoğmaç Çorbası
  • Tavuk Böreği
  • Göceli Börek
  • Keşkek
  • Tumbi
  • Çırpma
  • Lüfer Pilavı
  • Melki Yemeği
  • Bulgur Çorbası
  • Balık Çorbası
  • Basma Helva
  • Kabak Böreği
  • Dardanel Konserve Balık Ürünleri
  • Bozcaada Şarapları
Tarif: Çanakkale Köftesi

Çanakkale Mekan Rehberi

Çanakkale’de nerede yemek yenir? Şimdi sıra geldi en meşhur restoranlara!

1) Yalova Restaurant

Çanakkale’nin en nezih işletmelerinden Yalova Restaurant, kordonda denize nazır bir balık ziyafeti için ilk durağımız. Çanakkale limanının en güzel köşesinde 1940 yılından bugüne değin hizmet veren bu restoranda, mevsiminde taze balık ve sıcak-soğuk meze çeşitlerini alkollü ve alkolsüz içecekler eşliğinde tadabilirsiniz. Çanakkale’nin meşhur deniz kokulu esintisi ve “Dur yolcu!” silüeti manzarası ile unutulmaz anılar biriktirmeniz an meselesi. Bozcaada ve Çanakkale merkez şubeleri sizleri bekliyor.

Adres: Fevzipaşa Mahallesi Gümrük Sokak No:7 Merkez, Çanakkale – Gürsel Sokak No:21 Bozcaada, Çanakkale

İletişim: 0286 217 10 45 – 0286 697 00 45

yalova restaurant

2) Sardalye

Balık ekmek deyince Çanakkaleli’nin adresi Sardalye! Küçük ve salaş bir işletme olan Sardalye, hızlı servisi, uygun fiyatları ve temizliğiyle beğenileri çoktan kazanmış. Ekmek arası sardalya, dil balığı, mezgit, midye tava ve mevsimine göre diğer balık çeşitleri hemen o an sıcak sıcak kızartılıp servis ediliyor. Balık ekmeğin yanında özel yapım turşu suları da ağız sulandıran cinsten. Nitekim Çanakkale’de uygun fiyatlı, ayaküstü bir mekan arıyorsanız en leziz rota Sardalye olacak. Bol yeşillikli ve limonlu yemenizi tavsiye ederiz ;)

Adres: Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hamam Sokak No:24/B Merkez, Çanakkale

İletişim: 0286 213 48 48

sardalye

3) Kadir Usta

Çanakkale’ye kadar gelip de peynir helvasını yemeden dönmek olur mu? Çanakkale merkezde peynir helvası için en kaliteli adres şüphesiz Kadir Usta. Her daim taze, kıvamı yerinde ve homojen bir lezzet. Çanakkale çarşıda gezinirken uğrayıp tadabilir veya paketletip yanınızda götürebilirsiniz. Peynir helvasına bir parantez açalım. Kadir Usta’da peynir helvası fırınlanmış olarak servis ediliyor. Dondurmalı da yiyebilirsiniz. Üzeri nar gibi kızarmış peynir aromalı bu tatlının tadı damağınızda kalacak ;)

Adres: Arap İbrahim Paşa Caddesi No:20/A Merkez, Çanakkale

kadir usta peynir helvası

4) Asil Balık Evi

Çanakkale’ye uğrayınca balık yemek için yerli halkın sizi yönlendireceği bir diğer lokanta ise Asil Balık Evi. Burada her çeşit balığı taze taze bulabilirsiniz. Hizmet hızlı ve balıklar da oldukça temiz. Balık ile hazırlanan envaiçeşit yemek çorbasından böreğine hatta mantısına kadar burada sizleri bekliyor olacak. Uygun fiyatlı olmasına karşın porsiyonlar da oldukça doyurucu. Ablalar denilen mekanda manzarası da içinizi açacak, denemeye değer.

Adres: Barbaros Mahallesi Sarıçay Caddesi Merkezi Çanakkale (Ablalar)

asil balık evi

5) Hektor Şarap Evi & Restaurant

Çanakkale’de boğaz manzarasının eşsiz güzelliğine karşı gün batımında bir akşam yemeği nasıl olurdu? Çanakkale – İzmir kara yolu üzeri İntepe mevkiinde Hektor Şarap Evi ve Restoran, canlı müziğin, paha biçilmez manzaranın, ev yapımı şarapların ve leziz balık menüsünün birleşimini müşterilerine sunan salaş bir mekan. Eski bir taş ev mimarisine sahip Hektor, Çanakkale üzümlerinden yapılmış şarapları ve fırınlanmış sarımsaklı ekmeği ile meşhur.

Adres: Çanakkale – İzmir kara yolu İntepe Mevkii İntepe, Çanakkale

İletişim: 0286 223 35 04

hektor şarap evi ve restaurant

6) Balıkçı 286

Sazlı sözlü eğlenceli, itilaf devletlerinin içinde kalan boğaz manzarası, taze balık menüsü ve çeşit çeşit meze eşliğinde bir yemek deneyimi yaşamak isteyenler için önerimiz: 286. İsmini Çanakkale’nin alan kodundan alan bu restoran dünya lezzetleriyle boğazın görkemini bir araya getiriyor. Manzarayı seyrettikçe aziz mehmetçiklerimizin ruhu şad olsun böyle bir emanet bıraktılar diyoruz. 286’nın menüsünde her çeşit balık, kebap ve ızgara çeşitleri, deniz mezeleri, mevsim salataları, alkollü ve alkolsüz içecekler yer alıyor. Kendinizi şımartmak için ideal bir mekan.

Adres: Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi No: 378 Merkez, Çanakkale

İletişim: 0286 218 36 88

balıkçı 286

7) Tarihi Zafer Peynir Helvacısı

Çanakkale peynir helvasını tadabileceğiniz bir diğer işletme ise Zaferler. Gelibolu’da 1950 yılından bu yana aslına sadık kalan tarifiyle özenle hazırlanan Zafer peynir helvaları, fırınlanmış ve klasik hazırlanmış 2 farklı çeşidiyle servis ediliyor. Yoğun kıvamdan hoşlananlar için fırınlanmışı, hafif lezzetlerden yana olanlar için de klasik peynir helvasını tavsiye ediyoruz. Dilerseniz paketletebilir veya internet üzerinden sipariş edebilirsiniz. Peynir helvası dendiğinde artık ağzınızın suyu akacak :) Aşağıdaki fotoğrafta solda klasik açık renkli, sağda fırınlanmış koyu renkli peynir helvasının farkını görebileceksiniz.

Adres: Camikebir Mahallesi Atatürk Caddesi No: 33 Gelibolu, Çanakkale

İletişim: 0286 566 11 15

Web: www.zaferler.com.tr

zafer peynir helvacısı

8) Yükseloğulları Ezine Peyniri

Çanakkale’ye 40-45 km mesafede Ezine, Çanakkale – İzmir rotasında seyahat edecek okurlarımız için muhakkak mola verilmesi gereken bir durak. Neden mi? Ezine peynirinin kıvamlı ve damakta iz bırakan lezzeti ayaklarınıza seriliyor çünkü. 1953 yılından günümüze süt ve süt ürünleri üzerine uzmanlaşan yerli firma Yükseloğulları ise Ezine peynirini tatmak ve satın almak için en uygun adreslerden biri. Keçi, koyun ve inek sütünden dilediğiniz peyniri seçebilir, internet üzerinden sipariş verebilirsiniz.

Adres: Camikebir  Mahallesi  Alisaim Kayaalp Bulvarı No:3/A Ezine, Çanakkale

İletişim: 0286 618 12 13

Web: www.yukselogullari.com

yükseloğulları süt ve süt ürünleri

9) Bozcaadalı Veli Dede Fırını

Bahar veya yaz mevsiminde Çanakkale’ye seyahat ettiyseniz Bozcaada’yı da muhakkak rotanıza eklemelisiniz. Altın gibi kumsalları, tertemiz suları, masmavi koyları ve eski taş evlerin duvarlarından sarkan fuşya begonyaları ile bu ada yazın hem tatil hem de günübirlik bir gezinti için ideal bir adres. Veli Dede fırını da Bozcaada ile bütünleşen lezzetlerden birisi. Mis gibi kokan özel damla sakızlı, bademli ada kurabiyesi, bademli kıyır kıyır kavala kurabiyeleri ve ada meyvelerinden çeşit çeşit reçelleri ile fırına girdiğiniz andan itibaren sizi mutluluğa boğacak. Online satış imkanı da mevcut.

Adres: Alaybey Mahallesi Cumhuriyet Meydanı No:9 Bozcaada, Çanakkale

İletişim: 0505 654 75 97

Web: www.velidede.com.tr

bozcaadalı veli dede fırını

10) Bozcaada Çiçek Pastanesi

Bozcaada’nın ve belki de Orta Doğu ve Balkanlar’ın en çeşitli kurabiyeleri Çiçek Pastanesi’nde! Asırlık çınar ağacının gölgesinde, adanın tam merkezinde yer alan bu pastanede duvarlar şairlerin tabloları ve romantik dizeleriyle dolu. Nostaljik kısa bir kahve molası için oldukça ideal olan Çiçek, 150 yıldır aynı tarifle damla sakızlı ve bademli kurabiyesini pişiriyor. Badem lokumu ve çikolatalı çatlak kurabiyesi var ki ilk ısırıkta sizi Polyanna’ya dönüştürüyor.

Adres: Alaybey, Cumhuriyet Meydanı No:17  Bozcaada, Çanakkale

İletişim: 0286 690 00 53

çiçek pastanesi

Sıralama gelişigüzel verilmiştir, değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Bozcaada’da Ne Yenir? Adanın En Meşhur 10 Nefis Lezzet Durağı

Gökçeada’da Ne Yenir? En Popüler 7 Enfes Mekan – Gezilecek Yerler

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Saçaklı Mantı Çanakkale Yöresi Tarifi

Saçaklı Mantı Çanakkale Yöresi

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Lezzet-i Şahane Tarifi

Lezzet-i Şahane

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En Kolay Lahmacun (10 Dakikada) Tarifi

En Kolay Lahmacun (10 Dakikada)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri