Vitamin Deposu Kırmızı Turp
Diyete başlayan her insan öncelikle salata yemek için kendine sözler verir. Sağlıklı gıdaları almakla başlar. Poşetler hep süt, yoğurt, yeşillik ile dolar taşar. Eve büyük bir heyecan ile gelinir ve son kilo ölçümünden sonra diyet için hazır ve nazır yola çıkılır.
Sağlıklı sebzeler hep klasik kalıplarla bilinir. Salatalık ye, bol su deposudur. Maydanoz tüket, ödem atarsın. Soğanın suyunu iç, yağların yakılsın gibi klişe cümlelerin sonunda diyete ya azimle devam edilir ya da pes edilir. Sağlıklı beslenme sürecinde, ihmal edilen bir konuya değinelim bu yazıda: Sindirim sistemini çalıştıran besinler. Ve o besinlere, rengiyle göz alan kırmızı turpu ekleyelim. Tabi size kırmızı turp tüketin müthiş kilo verdirir dedikten sonra sayfayı kapattırmayacağız. Bilinmeyen yönlerini sizlere sunup daha sağlıklı beslenmeniz adına gereken ne varsa bu başlık altında sunacağız. Haydi başlıyoruz!

Sindirim Dostu Kırmızı Turp Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Kırmızı turp, diğer turplar gibi sindirimi kolaylaştıran, vücuttaki fazlalıkları atarken size yardımcı olan bir turp çeşididir. Fakat beyaz ve siyah turplardan onu ayıran bir özelliğe sahiptir. Sinüsleri temizler ve sinus yollarındaki mikroplarla savaşır. Turplar içerdiği lifler sayesinde bağırsaklarınızı düzenleyen bir toprak altı bitkisidir.
Sağlıklı sofralarda olması gereken kırmızı turp İbrahim Saraçoğlu onayından da geçen ve tavsiye edilen bir şifadır. Kış aylarında vazgeçilmeziniz olacak turp faydalarını öğrenmeye hazır olun. Salatalarınızı süsleyen kırmızı turp, her zaman dolabınızda olmalı.
Bol Lifli Kırmızı Turp Kaç Kalori? Besin Değerleri Nelerdir?
Sağlıklı beslenme yolunda tercih edilecek kırmızı turp, içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde vücut direncinizi güçlendirecektir. Porsiyonlarına dikkat edenler hemen düşünecek acaba kırmızı turp kaç kalori diye. Ortalama 100 gramlık bir turp için 15 kalori, 0,1 yağ, 0 mg yağ, 39 mg sodyum, 233 mg potasyum, 3,4 karbonhidrat, 0,7 protein, 14,8 C vitamini ve 7 IU A vitamini değerine sahiptir diyebiliriz.
İçerdiği çinko, fosfor ve diğer birçok mineral ve vitaminler yardımıyla cilt sağlığınız için gerekli olan ne varsa, turp bu gereksinimleri karşılayacak niteliktedir.
Kırmızı Turpun Faydaları Nelerdir?
Kırmızı turp yememek için bahaneniz olmayacak artık. Kış aylarında yakalandığınız soğuk algınlığını, kırmızı turp ile en iyi şekilde kendinizden uzaklaştırabileceksiniz. İşte merak edilen kırmızı turp faydaları sizin için listelendi.
- Yaz aylarında herkes aşırı terlemekten yana şikayetçidir. İşte yaz ayında da kırmızı turp tüketmeniz için size müthiş bir bilgi veriyoruz: Kırmızı turp harareti alır. Evet, çay gibi harareti alan kırmızı turp, sizi yaz sıcaklarında daha iyi hissettirecektir.
- Bademcikleri hassas olan okurlarımızı da unutmuyoruz. Özellikle de kış aylarında bademcik rahatsızlıkları yaşayanlar mutlaka kırmızı turp tüketmeli. Zira kırmızı turp boğaz şişkinliklerinde size sıhhat verecek en ideal sebze olacaktır.
- Sinüsler, kafa kemikleri içinde yer alan ve ağız kısmı burun boşluklarına doğru açılan hava boşluklarıdır. Çoğu insan sinüs tıkanıklığından şikayetçidir.
- Kırmızı turp, sinüs tıkanıklığı dönemlerinde sizi bir an önce toparlayacak en ideal şifadır.
- İçerdiği diyet lifi sayesinde, sindirim sisteminizi düzenleyecek ve bağırsaklarınızı daha iyi çalıştıracaktır. Düzenli tüketimde ve diyet beslenmelerinde, kırmızı turp size kilo vermenizde yardımcı olur.
- Soğuk algınlığı, grip, nezle ve boğaz yolu hastalıklarında kırmızı turp ve bal tüketimi sizi sağlığınıza kavuşturacaktır. Bolca C vitaminine sahiptir.

- Antioksidan özelliği sayesinde, vücudunuzda biriken toksinlerin kolayca atılmasını sağlar. Hastalık döneminizde öksürük kırmızı turp bal karışımı ile kolayca vücuttan gidebilir.
- Hazımsızlık sorunu yaşıyorsanız, bir iki dilim kırmızı turp yemekleri daha rahat sindirmenize destek olur. Çünkü kırmızı turp, metabolizmanızı harekete geçirerek, midenizi rahatlatacaktır.
- Karaciğer ve safra yetmezliği yaşayan kişilerin,kırmızı turp tüketmesi tavsiye edilir.
- Kalbinizin düzenli çalışması için vücudunuzun potasyuma ihtiyacı vardır. Kırmızı turp bu işlevi görerek, sizi daha rahat hissettirecektir.
- Kan şekerini düzenlediği için, şeker hastalarının kırmızı turp içeren salataları yemesi tavsiye edilir.
- Düzenli tüketim olduğunda, dişlerinizin çürüme ihtimali en aza inecektir.
- Hücre yenileyici özelliği sayesinde cildinize canlılık verecektir.
- Ayrıca kırmızı turp turşusu faydaları ile hem tansiyonunuz dengelenecek hem de antioksidan özelliği sayesinde vücudunuzda size rahatsızlık veren şişlikleri yok edeceksiniz.
- Bu bilgilere ek olarak, kırmızı turp tohumu faydaları ile de kendini sevdirmiştir diyebiliriz. Cilt lekelerine, sivilcelere, iştahsızlık gibi durumlarda size doğal ilaç olmaktadır.
Kırmızı Turp Zayıflatır Mı?
Zayıflama sürecinde sebze ve meyvelerden medet umarız. Peki kırmızı turp bu yolda ne kadar etkilidir. Besin değeri açısından diyet lifine sahip olduğunu ifade edelim. Düzenli tüketimde ise kırmızı turp, bağırsaklarınızı düzenleyecektir. Vücudunuzda biriken ödemleri atmada size kolaylık sağlayacaktır. Bağırsaklarınız düzene girdiği takdirde ve kırmızı turp tüketiminde süreklilik kazandığınız durumda, kilo vermenize yardımcı olacak bir besindir.
Kırmızı Turp Yetiştiriciliği: Kırmızı Turp Ne Zaman Ekilir? Nerede Yetişir?
Turplar, kazık köklü bitkiler arasında yer alır. Yumruları yenilen bazen tek yıllık bazen de iki yıllık bitkilerdir. Ülkemizde ise her zaman yetişebilen, uyum sağlayan bir bitkidir. Serin ve ılıman havalarda kırmızı turp tohumu kendine can bulabilir. Yüksek sıcaklıklar ve uzun günler, turpların oluşumunu olumsuz açıdan etkiler.
Toprak konusunda biraz hassas olan kırmızı turp, hafif bünyeli topraklarda en verimli şekilde yetişir. Ağır topraklarda ne yazık ki can bulamaz. Tohumları tava usulü olarak toprağa serpiştirilip ekilir. Makine ile ekim de mümkündür. Hacimli bitki olduğu için, tohumlar geniş topraklara atılır.İklim şartları da uygun olduğu sürece Ağustos ayı, kırmızı turp ekimi için en uygun zamandır.

Turp Kendini Çok Sevdirecek: Kırmızı Turpla Hazırlayabileceğiniz Sağlıklı Tarifler
Sağlığına dikkat edenlere de, diyet yapanlara da bol vitaminli nefis tarifler hazırladık. Yemeklerinizin yanında mutlaka turp olmalı, rahat sindirim sistemi için tariflerimiz sizlerle.
1) Nefis Kırmızı Turp Yaprağı Salatası
Turp salatalarınıza farklı bir dokunuş ile yaprak salatası da ekleyebilirsiniz. Hiç öyle kırmızı turp yaprağı yenir mi diye düşünmeyin. İsterseniz kahvaltıda isterseniz beyaz etlerin yanında nefis bir tarif olarak aklınızda bulunsun. Kırmızı Turp Yaprağı Salatası

2) Kırmızı Turp Tarator Salatası
Turp ve yoğurt buluşmasından elde edilen nefis bir meze. Yemeklerin yanına ne yapsam diye düşünürken bu tarifimiz yetişsin imdadınıza. Kırmızı Turp Tarator

3) Aman Dikkat: Kırmızı Turp Nasıl Uzun Süreli Saklanır?
Uzun ömürlü sebzeler için harika bir püf noktası burada gizli. İki adımda turpların çürümesine engel olun. Kırmızı Turp Saklama

4) Yoğurtlu Kırmızı Turp Lezzetini Çok Seveceksiniz
Masanıza hem lezzet hem de renk katmak istediğinizde sizi bu tarife bekliyoruz. Tadının nefisliği hakkında sadece susuyoruz. Enfes! Yoğurtlu Kırmızı Turp

5) Her Yemeğe Eşlik Etmeli Kırmızı Turp
Turp biraz sert bir sebzedir. Fakat bu tarifte yer alan püf noktası ile yumuşatıp lezzetli şekilde yiyebilirsiniz. Tarifimizden sonra kırmızı turp salatası nasıl yapılır diye endişelenmeye gerek kalmayacak. Kırmızı Turp

6) Mini Kırmızı Turptan Kuru Biber Mezesi
Yoğurtlu mezelerinize bu tarif ile bir yenisini daha eklemenin vakti geldi. Tadını biz çok sevdik sıra sizde. Denemeniz için tarifimizi şöyle bırakalım. Mini Kırmızı Turptan Kuru Biber Mezesi

7) Göz Alıcı Kırmızı Pancar ve İçi Kırmızı Olan Turp Salatası
Masanızda bu leziz kırmızı turp salatası tarifine yer açın. Önce gözleri sonra da mideyi doyuracak lezzette. Kırmızı Pancar ve İçi Kırmızı Olan Turp Salatası

8) Kırmızı Turp İhtişamı ile Nefis Meze
Tam bir diyet menüsüne yakışır şekilde tarifimiz sizlerle. Yoğurt ve müthiş antioksidan lezzetini denemelisiniz. Üstelik kırmızı turp diyeti en sağlıklı hale getiren bir seçenek olarak aklınızda kalabilir. Kırmızı Turp

Turp tarifleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Turpun Faydaları ve Çeşitleri Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.
Alabaş Turp Nedir? Faydaları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.
Siyah Turpun Faydaları Nelerdir? Kara Turp Bal Kürü yazımızı inceleyebilirsiniz.
--
5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.
İlk yorumu sen yaz.
Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.