Kırmızı Turpun Faydaları Nelerdir?

Kırmızı Turpun Faydaları Nelerdir? Tarifi

Vitamin Deposu Kırmızı Turp

Diyete başlayan her insan öncelikle salata yemek için kendine sözler verir. Sağlıklı gıdaları almakla başlar. Poşetler hep süt, yoğurt, yeşillik ile dolar taşar. Eve büyük bir heyecan ile gelinir ve son kilo ölçümünden sonra diyet için hazır ve nazır yola çıkılır.

Sağlıklı sebzeler hep klasik kalıplarla bilinir. Salatalık ye, bol su deposudur. Maydanoz tüket, ödem atarsın. Soğanın suyunu iç, yağların yakılsın gibi klişe cümlelerin sonunda diyete ya azimle devam edilir ya da pes edilir. Sağlıklı beslenme sürecinde, ihmal edilen bir konuya değinelim bu yazıda: Sindirim sistemini çalıştıran besinler. Ve o besinlere, rengiyle göz alan kırmızı turpu ekleyelim. Tabi size kırmızı turp tüketin müthiş kilo verdirir dedikten sonra sayfayı kapattırmayacağız. Bilinmeyen yönlerini sizlere sunup daha sağlıklı beslenmeniz adına gereken ne varsa bu başlık altında sunacağız. Haydi başlıyoruz!

Kırmızı Turp

Sindirim Dostu Kırmızı Turp Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Kırmızı turp, diğer turplar gibi sindirimi kolaylaştıran, vücuttaki fazlalıkları atarken size yardımcı olan bir turp çeşididir. Fakat beyaz ve siyah turplardan onu ayıran bir özelliğe sahiptir. Sinüsleri temizler ve sinus yollarındaki mikroplarla savaşır. Turplar içerdiği lifler sayesinde bağırsaklarınızı düzenleyen bir toprak altı bitkisidir.

Sağlıklı sofralarda olması gereken kırmızı turp İbrahim Saraçoğlu onayından da geçen ve tavsiye edilen bir şifadır. Kış aylarında vazgeçilmeziniz olacak turp faydalarını öğrenmeye hazır olun. Salatalarınızı süsleyen kırmızı turp, her zaman dolabınızda olmalı.

Kırmızı Turp

Bol Lifli Kırmızı Turp Kaç Kalori? Besin Değerleri Nelerdir?

Sağlıklı beslenme yolunda tercih edilecek kırmızı turp, içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde vücut direncinizi güçlendirecektir. Porsiyonlarına dikkat edenler hemen düşünecek acaba kırmızı turp kaç kalori diye. Ortalama 100 gramlık bir turp için 15 kalori, 0,1 yağ, 0 mg yağ, 39 mg sodyum, 233 mg potasyum, 3,4 karbonhidrat, 0,7 protein, 14,8 C vitamini ve 7 IU A vitamini değerine sahiptir diyebiliriz.

İçerdiği çinko, fosfor ve diğer birçok mineral ve vitaminler yardımıyla cilt sağlığınız için gerekli olan ne varsa, turp bu gereksinimleri karşılayacak niteliktedir.

Kırmızı Turp

Kırmızı Turpun Faydaları Nelerdir?

Kırmızı turp yememek için bahaneniz olmayacak artık. Kış aylarında yakalandığınız soğuk algınlığını, kırmızı turp ile en iyi şekilde kendinizden uzaklaştırabileceksiniz. İşte merak edilen kırmızı turp faydaları sizin için listelendi.

  • Yaz aylarında herkes aşırı terlemekten yana şikayetçidir. İşte yaz ayında da kırmızı turp tüketmeniz için size müthiş bir bilgi veriyoruz: Kırmızı turp harareti alır. Evet, çay gibi harareti alan kırmızı turp, sizi yaz sıcaklarında daha iyi hissettirecektir.
  • Bademcikleri hassas olan okurlarımızı da unutmuyoruz. Özellikle de kış aylarında bademcik rahatsızlıkları yaşayanlar mutlaka kırmızı turp tüketmeli. Zira kırmızı turp boğaz şişkinliklerinde size sıhhat verecek en ideal sebze olacaktır.
  • Sinüsler, kafa kemikleri içinde yer alan ve ağız kısmı burun boşluklarına doğru açılan hava boşluklarıdır. Çoğu insan sinüs tıkanıklığından şikayetçidir.
  • Kırmızı turp, sinüs tıkanıklığı dönemlerinde sizi bir an önce toparlayacak en ideal şifadır.
  • İçerdiği diyet lifi sayesinde, sindirim sisteminizi düzenleyecek ve bağırsaklarınızı daha iyi çalıştıracaktır. Düzenli tüketimde ve diyet beslenmelerinde, kırmızı turp size kilo vermenizde yardımcı olur.
  • Soğuk algınlığı, grip, nezle ve boğaz yolu hastalıklarında kırmızı turp ve bal tüketimi sizi sağlığınıza kavuşturacaktır. Bolca C vitaminine sahiptir.
Kırmızı Turp
  • Antioksidan özelliği sayesinde, vücudunuzda biriken toksinlerin kolayca atılmasını sağlar. Hastalık döneminizde öksürük kırmızı turp bal karışımı ile kolayca vücuttan gidebilir.
  • Hazımsızlık sorunu yaşıyorsanız, bir iki dilim kırmızı turp yemekleri daha rahat sindirmenize destek olur. Çünkü kırmızı turp, metabolizmanızı harekete geçirerek, midenizi rahatlatacaktır.
  • Karaciğer ve safra yetmezliği yaşayan kişilerin,kırmızı turp tüketmesi tavsiye edilir.
  • Kalbinizin düzenli çalışması için vücudunuzun potasyuma ihtiyacı vardır. Kırmızı turp bu işlevi görerek, sizi daha rahat hissettirecektir.
  • Kan şekerini düzenlediği için, şeker hastalarının kırmızı turp içeren salataları yemesi tavsiye edilir.
  • Düzenli tüketim olduğunda, dişlerinizin çürüme ihtimali en aza inecektir.
  • Hücre yenileyici özelliği sayesinde cildinize canlılık verecektir.
  • Ayrıca kırmızı turp turşusu faydaları ile hem tansiyonunuz dengelenecek hem de antioksidan özelliği sayesinde vücudunuzda size rahatsızlık veren şişlikleri yok edeceksiniz.
  • Bu bilgilere ek olarak, kırmızı turp tohumu faydaları ile de kendini sevdirmiştir diyebiliriz. Cilt lekelerine, sivilcelere, iştahsızlık gibi durumlarda size doğal ilaç olmaktadır.

Kırmızı Turp

Kırmızı Turp Zayıflatır Mı?

Zayıflama sürecinde sebze ve meyvelerden medet umarız. Peki kırmızı turp bu yolda ne kadar etkilidir. Besin değeri açısından diyet lifine sahip olduğunu ifade edelim. Düzenli tüketimde ise kırmızı turp, bağırsaklarınızı düzenleyecektir. Vücudunuzda biriken ödemleri atmada size kolaylık sağlayacaktır. Bağırsaklarınız düzene girdiği takdirde ve kırmızı turp tüketiminde süreklilik kazandığınız durumda, kilo vermenize yardımcı olacak bir besindir.

Kırmızı Turp

Kırmızı Turp Yetiştiriciliği: Kırmızı Turp Ne Zaman Ekilir? Nerede Yetişir?

Turplar, kazık köklü bitkiler arasında yer alır. Yumruları yenilen bazen tek yıllık bazen de iki yıllık bitkilerdir. Ülkemizde ise her zaman yetişebilen, uyum sağlayan bir bitkidir. Serin ve ılıman havalarda kırmızı turp tohumu kendine can bulabilir. Yüksek sıcaklıklar ve uzun günler, turpların oluşumunu olumsuz açıdan etkiler.

Toprak konusunda biraz hassas olan kırmızı turp, hafif bünyeli topraklarda en verimli şekilde yetişir. Ağır topraklarda ne yazık ki can bulamaz. Tohumları tava usulü olarak toprağa serpiştirilip ekilir. Makine ile ekim de mümkündür. Hacimli bitki olduğu için, tohumlar geniş topraklara atılır.İklim şartları da uygun olduğu sürece Ağustos ayı, kırmızı turp ekimi için en uygun zamandır.

Kırmızı Turp

Turp Kendini Çok Sevdirecek: Kırmızı Turpla Hazırlayabileceğiniz Sağlıklı Tarifler

Sağlığına dikkat edenlere de, diyet yapanlara da bol vitaminli nefis tarifler hazırladık. Yemeklerinizin yanında mutlaka turp olmalı, rahat sindirim sistemi için tariflerimiz sizlerle.

1) Nefis Kırmızı Turp Yaprağı Salatası

Turp salatalarınıza farklı bir dokunuş ile yaprak salatası da ekleyebilirsiniz. Hiç öyle kırmızı turp yaprağı yenir mi diye düşünmeyin. İsterseniz kahvaltıda isterseniz beyaz etlerin yanında nefis bir tarif olarak aklınızda bulunsun. Kırmızı Turp Yaprağı Salatası

Tarif: Kırmızı Turp Yaprağı Salatası

2) Kırmızı Turp Tarator Salatası

Turp ve yoğurt buluşmasından elde edilen nefis bir meze. Yemeklerin yanına ne yapsam diye düşünürken bu tarifimiz yetişsin imdadınıza. Kırmızı Turp Tarator

Tarif: Kırmızı Turp Tarator

3) Aman Dikkat: Kırmızı Turp Nasıl Uzun Süreli Saklanır?

Uzun ömürlü sebzeler için harika bir püf noktası burada gizli. İki adımda turpların çürümesine engel olun. Kırmızı Turp Saklama

Tarif: Kırmızı Turp Saklama

4) Yoğurtlu Kırmızı Turp Lezzetini Çok Seveceksiniz

Masanıza hem lezzet hem de renk katmak istediğinizde sizi bu tarife bekliyoruz. Tadının nefisliği hakkında sadece susuyoruz. Enfes! Yoğurtlu Kırmızı Turp

Tarif: Yoğurtlu Kırmızı Turp

5) Her Yemeğe Eşlik Etmeli Kırmızı Turp

Turp biraz sert bir sebzedir. Fakat bu tarifte yer alan püf noktası ile yumuşatıp lezzetli şekilde yiyebilirsiniz. Tarifimizden sonra kırmızı turp salatası nasıl yapılır diye endişelenmeye gerek kalmayacak. Kırmızı Turp

Tarif: Kırmızı Turp

6) Mini Kırmızı Turptan Kuru Biber Mezesi

Yoğurtlu mezelerinize bu tarif ile bir yenisini daha eklemenin vakti geldi. Tadını biz çok sevdik sıra sizde. Denemeniz için tarifimizi şöyle bırakalım. Mini Kırmızı Turptan Kuru Biber Mezesi

Tarif: Mini Kırmızı Turptan Kuru Biber Mezesi

7) Göz Alıcı Kırmızı Pancar ve İçi Kırmızı Olan Turp Salatası

Masanızda bu leziz kırmızı turp salatası tarifine yer açın. Önce gözleri sonra da mideyi doyuracak lezzette. Kırmızı Pancar ve İçi Kırmızı Olan Turp Salatası

Tarif: Kırmızı Pancar ve İçi Kırmızı Olan Turp Salatası

8) Kırmızı Turp İhtişamı ile Nefis Meze

Tam bir diyet menüsüne yakışır şekilde tarifimiz sizlerle. Yoğurt ve müthiş antioksidan lezzetini denemelisiniz. Üstelik kırmızı turp diyeti en sağlıklı hale getiren bir seçenek olarak aklınızda kalabilir. Kırmızı Turp

Tarif: Kırmızı Turp

Turp tarifleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Turpun Faydaları ve Çeşitleri Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Alabaş Turp Nedir? Faydaları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Siyah Turpun Faydaları Nelerdir? Kara Turp Bal Kürü yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kırmızı Turp Mezesi Tarifi

Kırmızı Turp Mezesi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kırmızı Turp Mezesi Tarifi

Kırmızı Turp Mezesi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kırmızı Turp Uzun Saklama Tarifi

Kırmızı Turp Uzun Saklama

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kırmızı Beyaz Turp Salatası Tarifi

Kırmızı Beyaz Turp Salatası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kırmızı Pancarlı Turp Salatası Tarifi

Kırmızı Pancarlı Turp Salatası

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Turp Mezesi Tarifi

Turp Mezesi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Turp Salatası Tarifi

Turp Salatası

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Turp Salatası Tarifi

Turp Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri