Koltuk Nasıl Silinir, Temizlenir? 5 Doğal Çözüm

Koltuk Nasıl Silinir, Temizlenir? 5 Doğal Çözüm Tarifi

Evde Pratik Koltuk Temizleme Yöntemleri

Koltuklar birçok kişinin evinde özenle seçilen ve hassas şekilde kullanılan ev eşyalarıdır. Bazen salon ve oturma odası şeklinde ayrılan evlerde salon koltukları hep daha yeni kalmaktadır. Oturma odasındaki koltuğun ise gün içinde üzerinden yemek kırıntıları, toz ve lekeler eksik olmaz. Eğer evde koltuk temizleme nasıl yapılır merak ediyorsanız alt başlıklarımıza doğru ilerleyiniz…

Koltuk Nasıl Silinir, Temizlenir?

  • Deri Koltuklar: Sirke & Zeytinyağı
  • Pamuklu Koltuklar: Sabun & Sirke
  • Kadife Koltuklar: Bulaşık Deterjanı
  • Tüm Yüzeylere: Aspirin Temizleyici
  • Tay Tüyü Koltuklar: Sabun & Sirke & Şampuan
koltuk nasıl silinir

Piyasada bir koltuğun fiyatını araştırdığınızda, koltukları doğal yöntemler ile temizlemek için harekete geçebilirsiniz. Yeni bir koltuk almak mı? Koltuğu yenilemek için kısa süreli bir temizlik yapmak mı? Siz en iyisi biraz düşünün. Daha uzun ömürlü koltuklara sahip olmak için öncelikle özenli kullanmanızı, sonra da bu sayfadaki pratik koltuk temizleme bilgilerini dikkate almanızı rica edeceğiz. Koltuktaki lekeleri çıkarmak isteyenlere mükemmel çözüm önerileri bu sayfada sizlerle olacak.

Koltuk silinmesi ile tertemiz sonuçlar elde etmenin yanında koltuklarınızın yapısını da korumaya özen göstermelisiniz bunun için de bez seçimine dikkat etmelisiniz. Önerileri uygulama aşamasında koltuk nasıl bezle silinir diye aklınızda soru işareti oluşabilir. Mikrofiber bezler ile temizlik yapabilirsiniz.

Çay, pasta, kahve ya da dondurma lekeleri olan koltuk nasıl temizlenir diye kara kara düşünüyorsanız; öncelikle koltuğun döşemesinde kullanılan kumaşa göre bir yol izlemeniz gerekecek. Koltuk nasıl temizlenir, koltuk lekeleri nasıl silinir sorularını cevaplarken deri, kadife, keten koltuklar için ayrı ayrı temizlik önerilerimiz olacak.

Farklı yöntemler tavsiye etmemizin nedeni; koltuğu temizlerken kumaşına zarar vermemek. Eğer evinizde bir bayram temizliği havasını oluşturmak istiyorsanız; temizliğe önce koltuklardan başlayabiliriz! O halde malzemeleri hazırlayın, koltukları en kolay şekilde temizliyoruz!

İlginizi çekebilir: Stor Perde Nasıl Yıkanır? Evde Kolay Temizleme İpuçları

koltuk nasıl silinir

Koltuk Nasıl Silinir, Temizlenir?

1) Deri Koltuklar: Sirke & Zeytinyağı

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı doğal zeytinyağı
  • Yarım fincan sirke

Uygulama:

Koltuk nasıl temizlenir diye düşünenlerin en zorlandığı koltuk türlerinden biri de hassas deri koltuklardır. Deri koltuk nasıl silinir sorusunun cevabını mutfağınızda en hızlı şekilde bulabilirsiniz.

  • Sirke ve zeytinyağını derin bir kap içinde karıştırın ve hazırlanan karışımı sprey şişe içine aktarın.
  • Temizlenecek deri koltukların üzerine sprey ile bu doğal deterjanı püskürtün.
  • Koltuğun tüm yüzeyine geldiğinde, nemli ve yumuşak bir bez kullanarak koltuğu güzelce silin.
  • Deri koltukların zarar görmemesi için kimyasal deterjan kullanmak yerine, bu önerimizi uyguladığınızda deri döşemenin daha parlak göründüğünü ve temizlendiğini anında fark edeceksiniz.

İlginizi çekebilir: Fırın Nasıl Temizlenir? Yağ ve Kirden Arındıracak 5 Kolay Yöntem

sirke

2) Pamuklu Koltuklar: Sabun & Sirke

Malzemeler:

  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 fincan ılık su
  • Çeyrek su bardağı sıvı sabun veya Arap sabunu

Uygulama:

Elde koltuk nasıl silinir ve Arap sabunuyla koltuk nasıl silinir sorularına en doğal yanıtı burada bulacaksınız.

  • Listemizde yer alan tüm malzemeleri bir kap içinde güzelce karıştırın ve tüm malzemelerin erimesini sağlayın.
  • Arap sabunu ile koltuk nasıl silinir diyenlerin çözüm bulduğu bu önerimiz, özellikle de pamuklu kumaşa sahip olan koltukları tertemiz yapacak.
  • Zaman içinde oluşan koltuk lekelerini temizlemek için kullanacağınız bu malzemeleri sprey şişe içine aktarın ve spreyi koltuğun lekeli kısmına ya da tüm yüzeyine püskürtün.
  • Deterjanı temizlemek için nemli bir bez kullanmanız çok iyi olur. Nemli ve yumuşak bez koltuğun yüzeyindeki tozları alacak ve işlem sonunda yeni bir görünüm sağlayacaktır.
  • En iyi koltuk nasıl silinir diyorsanız yüzyıllardır kullanılan temizlik malzemesi Arap sabunu ve sirkeye güvenebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Çamaşır Makinesi Temizleme Püf Noktaları – En Kolay 5 Etkili Yöntem

sabun

3) Kadife Koltuklar: Bulaşık Deterjanı

Malzemeler:

  • 1 bardak ılık su
  • 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı

Uygulama:

Yaşam alanında kadife koltuk kullananlar, olası bir leke ve kir durumunda kadife koltuk nasıl silinir diyecektir. Bu soruya yanıtımız bulaşık deterjanı oluyor.

  • Kadife koltuk nasıl silinir diyorsanız öncelikle işe güçlü bir bulaşık deterjanı edinmekle başlayabilirsiniz.
  • Bulaşık deterjanı ile ılık suyu bir sprey şişe içinde güzelce çalkalayın ve lekeli yüzeye püskürtün.
  • Doğal temizleyicinin yüzeyde bir süre kalmasını sağlayın.
  • Temizleme işlemine geçerken ılık ve nemli bir bez ile kadife yüzeyi zarif hareketler ile ovalayın.
  • Kadife kumaşlı koltukların kurumasını bekleyerek, temizliğin keyfini çıkarın!

İlginizi çekebilir: Mutfak Tezgahı Nasıl Temizlenir? İhtiyacınız Olan 7 Pratik Yöntem

koltuk temizleme

4) Tüm Yüzeylere: Aspirin Temizleyici

Malzemeler:

  • Çok amaçlı Aspirin temizleyici sprey
  • 1 bardak su

Uygulama:

Koltuklarınızda oluşan lekeleri ya da tozları silmek için marketlerde bulunan Aspirin ürününü kullanabilirsiniz. Peki, aspirinle koltuk nasıl silinir?

  • Bu ürünü kullanmadan önce bir suyun içine döküp deterjanı bir miktar açmanız tavsiye edilir.
  • Ya da ıslak bir bez üzerine sıkıp koltukları temizlemeye geçebilirsiniz.
  • Bu konuda bir tavsiyemiz olacak: Aspirin deterjanı doğrudan kumaşa uygulamamalısınız. Su ile karıştırıp ya da ıslak beze döküp kullanabilirsiniz.
  • Koltuk temizliğinde lekeli olan bölgeyi silerek yenilik sağlayabilirsiniz.
  • Koltuk nasıl silinir Kadir Ezildi nasıl ilerliyor acaba diyorsanız onun da leke çıkarıcıyı suya döktükten sonra mikrofiber bir bezle ovalayarak koltuk silme işlemi yaptığını görebilirsiniz.
  • Koltuk nasıl temizlenir evde salonda ferahlığa nasıl ulaşırım diyorsanız aspirin sizin için doğru seçim olabilir.

5) Tay Tüyü Koltuklar: Sabun & Sirke & Şampuan

Malzemeler:

  • 1 bardak ılık su
  • Temizlik bezi
  • Sabun – sirke – şampuan

Uygulama:

Hassas yapıdaki eşyalarımız için temizlikte özen çok önemlidir. Tay tüyü bir oturma grubunuz varsa koltuk nasıl güzel silinir diyorsanız cevabı burada! Tay tüyü koltuk nasıl silinir endişenizi birçok malzeme ile giderebiliriz. Çünkü tay tüyü koltukların temizliği oldukça kolay. Leke tutmayan, suyu neredeyse geçirmeyen bu koltuk kumaşları temizlik konusunda da kullanıcıları yormuyor.

  • Tay tüyü koltuklarda oluşan kirleri temizlemek için 1 bardak ılık suyun içine, listedeki malzemelerden herhangi birini ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra temizlik bezini bu su ile ıslatıp koltuğu silebilirsiniz.
  • Tay tüyü döşemeli koltukların temizliği birçok kişiye zaman kazandıracak!

İlginizi çekebilir: Kahve Lekesi Nasıl Çıkar? Kurumuş Lekelere 7 Pratik Kesin Çözüm

koltuk nasıl temizlenir

Koltuk En İyi Neyle Silinir?

Pek çok koltuk kumaşının zamanla temizlenmesi gerekiyor. Oluşan lekeyi ve kokuyu gidermek için senelerdir devam eden bir uygulama var. Arap sabunu adıyla bilinen temizlik malzemesini suyla karıştırıp koltuklarınızı elinizle ya da silme aparatlarıyla silebilirsiniz. Arap sabunu, leke bırakmayan ve hoş bir koku veren temizlik malzemesi olarak aklınızda kalabilir.

Koltuk Kumaşı Ne ile Temizlenir?

Eğer koltuklarınızın kumaşı koltuktan çıkma özelliğine sahipse; çamaşır makinesinde deterjanla temizleyebilirsiniz. Ancak yüksek derecede yıkama yapmanız önerilmez. Şayet koltuktan çıkmıyorsa ve kumaşı yerinde temizlemeniz gerekiyorsa; yukarıda bahsi geçen temizlik yöntemlerini deneyebilirsiniz. Biraz ılık su ve deterjan sayesinde koltuklarınızı temizlemek çok kolay olabilir.

Koltuk Temizleme Suyuna Neler Eklenir?

Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz. Suyun sık sık değişmesi, daha temiz ve canlı görünüm kazandıracaktır, aklınızda bulunsun.

Koltuk Hangi Aparatla Silinmeli?

Elektrikli süpürgenizde ilave olarak koltuk fırçası varsa bu aparatla koltuklarınızı silebilirsiniz. Eğer elinizde hiçbir şekilde pratik aparat yoksa, kenarları ince olan tencere kapaklarını kullanabilirsiniz. Nemli ve deterjanlı bezi tencere kapağıyla tutarak, koltuklarınızı daha kısa sürede silebilirsiniz. Temizlerken tencere kapağını koltuğun her yüzeyinde gezdirebilirsiniz. Altında temizlik bezi olacağı için daha kolay işlem yapmanıza yardım edebilir.

Koltuktaki Kötü Koku Nasıl Gider?

Sıcak bölgelerde neme ve tere bağlı olarak koltuklarda kötü koku oluşabilir. Bu kokuları gidermek için sık sık odanızı havalandırabilirsiniz. Ayrıca kumaş parfümü kullanarak koltukların daha iyi kokmasına yardım edebilirsiniz. Koku keselerini, sabun keselerini koltuklarınızın arka yüzeyine asarak her zaman ferah koku elde edebilirsiniz.

koltuk nasıl silinir

Ütü Kireci Temizlemenin En Pratik 5 Yöntemi

Evdeki 5 Malzeme ile Beyaz Ayakkabı Temizliği

Fayans Aralarını Temizlemenin En Kolay 5 Yolu

Aspiratör Filtresi Temizlemenin En Pratik 3 Yolu

Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar? 7 Pratik Adımda Lekeleri Yok Edin!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İşkembe Nasıl Temizlenir Tarifi

İşkembe Nasıl Temizlenir

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Öksürüğe Doğal Çözüm Ev Yapımı Pastil Tarifi

Öksürüğe Doğal Çözüm Ev Yapımı Pastil

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
5 Dakika Tatlısı (Tatlı Krizine Çözüm) Tarifi

5 Dakika Tatlısı (Tatlı Krizine Çözüm)

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
İshal Çözüm Tarifi

İshal Çözüm

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Tavada Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Tavada Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Şeftali Suyu (Doğal Doğal) Tarifi

Şeftali Suyu (Doğal Doğal)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Tarifler Geri
Videolar Geri