Koltuk Nasıl Silinir, Temizlenir? 5 Doğal Çözüm

Koltuk Nasıl Silinir, Temizlenir? 5 Doğal Çözüm Tarifi

Evde Pratik Koltuk Temizleme Yöntemleri

Koltuklar birçok kişinin evinde özenle seçilen ve hassas şekilde kullanılan ev eşyalarıdır. Bazen salon ve oturma odası şeklinde ayrılan evlerde salon koltukları hep daha yeni kalmaktadır. Oturma odasındaki koltuğun ise gün içinde üzerinden yemek kırıntıları, toz ve lekeler eksik olmaz. Eğer evde koltuk temizleme nasıl yapılır merak ediyorsanız alt başlıklarımıza doğru ilerleyiniz…

Koltuk Nasıl Silinir, Temizlenir?

  • Deri Koltuklar: Sirke & Zeytinyağı
  • Pamuklu Koltuklar: Sabun & Sirke
  • Kadife Koltuklar: Bulaşık Deterjanı
  • Tüm Yüzeylere: Aspirin Temizleyici
  • Tay Tüyü Koltuklar: Sabun & Sirke & Şampuan
koltuk nasıl silinir

Piyasada bir koltuğun fiyatını araştırdığınızda, koltukları doğal yöntemler ile temizlemek için harekete geçebilirsiniz. Yeni bir koltuk almak mı? Koltuğu yenilemek için kısa süreli bir temizlik yapmak mı? Siz en iyisi biraz düşünün. Daha uzun ömürlü koltuklara sahip olmak için öncelikle özenli kullanmanızı, sonra da bu sayfadaki pratik koltuk temizleme bilgilerini dikkate almanızı rica edeceğiz. Koltuktaki lekeleri çıkarmak isteyenlere mükemmel çözüm önerileri bu sayfada sizlerle olacak.

Koltuk silinmesi ile tertemiz sonuçlar elde etmenin yanında koltuklarınızın yapısını da korumaya özen göstermelisiniz bunun için de bez seçimine dikkat etmelisiniz. Önerileri uygulama aşamasında koltuk nasıl bezle silinir diye aklınızda soru işareti oluşabilir. Mikrofiber bezler ile temizlik yapabilirsiniz.

Çay, pasta, kahve ya da dondurma lekeleri olan koltuk nasıl temizlenir diye kara kara düşünüyorsanız; öncelikle koltuğun döşemesinde kullanılan kumaşa göre bir yol izlemeniz gerekecek. Koltuk nasıl temizlenir, koltuk lekeleri nasıl silinir sorularını cevaplarken deri, kadife, keten koltuklar için ayrı ayrı temizlik önerilerimiz olacak.

Farklı yöntemler tavsiye etmemizin nedeni; koltuğu temizlerken kumaşına zarar vermemek. Eğer evinizde bir bayram temizliği havasını oluşturmak istiyorsanız; temizliğe önce koltuklardan başlayabiliriz! O halde malzemeleri hazırlayın, koltukları en kolay şekilde temizliyoruz!

İlginizi çekebilir: Stor Perde Nasıl Yıkanır? Evde Kolay Temizleme İpuçları

koltuk nasıl silinir

Koltuk Nasıl Silinir, Temizlenir?

1) Deri Koltuklar: Sirke & Zeytinyağı

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı doğal zeytinyağı
  • Yarım fincan sirke

Uygulama:

Koltuk nasıl temizlenir diye düşünenlerin en zorlandığı koltuk türlerinden biri de hassas deri koltuklardır. Deri koltuk nasıl silinir sorusunun cevabını mutfağınızda en hızlı şekilde bulabilirsiniz.

  • Sirke ve zeytinyağını derin bir kap içinde karıştırın ve hazırlanan karışımı sprey şişe içine aktarın.
  • Temizlenecek deri koltukların üzerine sprey ile bu doğal deterjanı püskürtün.
  • Koltuğun tüm yüzeyine geldiğinde, nemli ve yumuşak bir bez kullanarak koltuğu güzelce silin.
  • Deri koltukların zarar görmemesi için kimyasal deterjan kullanmak yerine, bu önerimizi uyguladığınızda deri döşemenin daha parlak göründüğünü ve temizlendiğini anında fark edeceksiniz.

İlginizi çekebilir: Fırın Nasıl Temizlenir? Yağ ve Kirden Arındıracak 5 Kolay Yöntem

sirke

2) Pamuklu Koltuklar: Sabun & Sirke

Malzemeler:

  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 fincan ılık su
  • Çeyrek su bardağı sıvı sabun veya Arap sabunu

Uygulama:

Elde koltuk nasıl silinir ve Arap sabunuyla koltuk nasıl silinir sorularına en doğal yanıtı burada bulacaksınız.

  • Listemizde yer alan tüm malzemeleri bir kap içinde güzelce karıştırın ve tüm malzemelerin erimesini sağlayın.
  • Arap sabunu ile koltuk nasıl silinir diyenlerin çözüm bulduğu bu önerimiz, özellikle de pamuklu kumaşa sahip olan koltukları tertemiz yapacak.
  • Zaman içinde oluşan koltuk lekelerini temizlemek için kullanacağınız bu malzemeleri sprey şişe içine aktarın ve spreyi koltuğun lekeli kısmına ya da tüm yüzeyine püskürtün.
  • Deterjanı temizlemek için nemli bir bez kullanmanız çok iyi olur. Nemli ve yumuşak bez koltuğun yüzeyindeki tozları alacak ve işlem sonunda yeni bir görünüm sağlayacaktır.
  • En iyi koltuk nasıl silinir diyorsanız yüzyıllardır kullanılan temizlik malzemesi Arap sabunu ve sirkeye güvenebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Çamaşır Makinesi Temizleme Püf Noktaları – En Kolay 5 Etkili Yöntem

sabun

3) Kadife Koltuklar: Bulaşık Deterjanı

Malzemeler:

  • 1 bardak ılık su
  • 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı

Uygulama:

Yaşam alanında kadife koltuk kullananlar, olası bir leke ve kir durumunda kadife koltuk nasıl silinir diyecektir. Bu soruya yanıtımız bulaşık deterjanı oluyor.

  • Kadife koltuk nasıl silinir diyorsanız öncelikle işe güçlü bir bulaşık deterjanı edinmekle başlayabilirsiniz.
  • Bulaşık deterjanı ile ılık suyu bir sprey şişe içinde güzelce çalkalayın ve lekeli yüzeye püskürtün.
  • Doğal temizleyicinin yüzeyde bir süre kalmasını sağlayın.
  • Temizleme işlemine geçerken ılık ve nemli bir bez ile kadife yüzeyi zarif hareketler ile ovalayın.
  • Kadife kumaşlı koltukların kurumasını bekleyerek, temizliğin keyfini çıkarın!

İlginizi çekebilir: Mutfak Tezgahı Nasıl Temizlenir? İhtiyacınız Olan 7 Pratik Yöntem

koltuk temizleme

4) Tüm Yüzeylere: Aspirin Temizleyici

Malzemeler:

  • Çok amaçlı Aspirin temizleyici sprey
  • 1 bardak su

Uygulama:

Koltuklarınızda oluşan lekeleri ya da tozları silmek için marketlerde bulunan Aspirin ürününü kullanabilirsiniz. Peki, aspirinle koltuk nasıl silinir?

  • Bu ürünü kullanmadan önce bir suyun içine döküp deterjanı bir miktar açmanız tavsiye edilir.
  • Ya da ıslak bir bez üzerine sıkıp koltukları temizlemeye geçebilirsiniz.
  • Bu konuda bir tavsiyemiz olacak: Aspirin deterjanı doğrudan kumaşa uygulamamalısınız. Su ile karıştırıp ya da ıslak beze döküp kullanabilirsiniz.
  • Koltuk temizliğinde lekeli olan bölgeyi silerek yenilik sağlayabilirsiniz.
  • Koltuk nasıl silinir Kadir Ezildi nasıl ilerliyor acaba diyorsanız onun da leke çıkarıcıyı suya döktükten sonra mikrofiber bir bezle ovalayarak koltuk silme işlemi yaptığını görebilirsiniz.
  • Koltuk nasıl temizlenir evde salonda ferahlığa nasıl ulaşırım diyorsanız aspirin sizin için doğru seçim olabilir.

5) Tay Tüyü Koltuklar: Sabun & Sirke & Şampuan

Malzemeler:

  • 1 bardak ılık su
  • Temizlik bezi
  • Sabun – sirke – şampuan

Uygulama:

Hassas yapıdaki eşyalarımız için temizlikte özen çok önemlidir. Tay tüyü bir oturma grubunuz varsa koltuk nasıl güzel silinir diyorsanız cevabı burada! Tay tüyü koltuk nasıl silinir endişenizi birçok malzeme ile giderebiliriz. Çünkü tay tüyü koltukların temizliği oldukça kolay. Leke tutmayan, suyu neredeyse geçirmeyen bu koltuk kumaşları temizlik konusunda da kullanıcıları yormuyor.

  • Tay tüyü koltuklarda oluşan kirleri temizlemek için 1 bardak ılık suyun içine, listedeki malzemelerden herhangi birini ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra temizlik bezini bu su ile ıslatıp koltuğu silebilirsiniz.
  • Tay tüyü döşemeli koltukların temizliği birçok kişiye zaman kazandıracak!

İlginizi çekebilir: Kahve Lekesi Nasıl Çıkar? Kurumuş Lekelere 7 Pratik Kesin Çözüm

koltuk nasıl temizlenir

Koltuk En İyi Neyle Silinir?

Pek çok koltuk kumaşının zamanla temizlenmesi gerekiyor. Oluşan lekeyi ve kokuyu gidermek için senelerdir devam eden bir uygulama var. Arap sabunu adıyla bilinen temizlik malzemesini suyla karıştırıp koltuklarınızı elinizle ya da silme aparatlarıyla silebilirsiniz. Arap sabunu, leke bırakmayan ve hoş bir koku veren temizlik malzemesi olarak aklınızda kalabilir.

Koltuk Kumaşı Ne ile Temizlenir?

Eğer koltuklarınızın kumaşı koltuktan çıkma özelliğine sahipse; çamaşır makinesinde deterjanla temizleyebilirsiniz. Ancak yüksek derecede yıkama yapmanız önerilmez. Şayet koltuktan çıkmıyorsa ve kumaşı yerinde temizlemeniz gerekiyorsa; yukarıda bahsi geçen temizlik yöntemlerini deneyebilirsiniz. Biraz ılık su ve deterjan sayesinde koltuklarınızı temizlemek çok kolay olabilir.

Koltuk Temizleme Suyuna Neler Eklenir?

Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz. Suyun sık sık değişmesi, daha temiz ve canlı görünüm kazandıracaktır, aklınızda bulunsun.

Koltuk Hangi Aparatla Silinmeli?

Elektrikli süpürgenizde ilave olarak koltuk fırçası varsa bu aparatla koltuklarınızı silebilirsiniz. Eğer elinizde hiçbir şekilde pratik aparat yoksa, kenarları ince olan tencere kapaklarını kullanabilirsiniz. Nemli ve deterjanlı bezi tencere kapağıyla tutarak, koltuklarınızı daha kısa sürede silebilirsiniz. Temizlerken tencere kapağını koltuğun her yüzeyinde gezdirebilirsiniz. Altında temizlik bezi olacağı için daha kolay işlem yapmanıza yardım edebilir.

Koltuktaki Kötü Koku Nasıl Gider?

Sıcak bölgelerde neme ve tere bağlı olarak koltuklarda kötü koku oluşabilir. Bu kokuları gidermek için sık sık odanızı havalandırabilirsiniz. Ayrıca kumaş parfümü kullanarak koltukların daha iyi kokmasına yardım edebilirsiniz. Koku keselerini, sabun keselerini koltuklarınızın arka yüzeyine asarak her zaman ferah koku elde edebilirsiniz.

koltuk nasıl silinir

Ütü Kireci Temizlemenin En Pratik 5 Yöntemi

Evdeki 5 Malzeme ile Beyaz Ayakkabı Temizliği

Fayans Aralarını Temizlemenin En Kolay 5 Yolu

Aspiratör Filtresi Temizlemenin En Pratik 3 Yolu

Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar? 7 Pratik Adımda Lekeleri Yok Edin!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İşkembe Nasıl Temizlenir Tarifi

İşkembe Nasıl Temizlenir

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
İshal Çözüm Tarifi

İshal Çözüm

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Tavada Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Tavada Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Şeftali Suyu (Doğal Doğal) Tarifi

Şeftali Suyu (Doğal Doğal)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tatlı Krizine Çözüm Tarifi

Tatlı Krizine Çözüm

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Tarifler Geri
Videolar Geri