Kütahya’da Ne Yenir? Yöresel Lezzetler Sunan 10 Meşhur Restoran

Kütahya’da Ne Yenir? Yöresel Lezzetler Sunan 10 Meşhur Restoran Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Kütahya

Nefis Yemek Tarifleri gezgin gurme ekibi bugün çini diyarı Kütahya’da! Seyahat planı yapanlar ve merak içinde olanlar için Kütahya’da ne yenir, nereye gidilir, nesi meşhur inceliyor olacağımız rehber niteliğindeki bu yazıda tercih edebileceğiniz mekan ve lezzetler sizler için özel olarak seçildi!

Tam yedi bin yıl öncesine gerileyen tarihi geçmişinin verdiği yetkiye dayanarak Kütahya, tahmin edeceğiniz üzere birçok medeniyete ev sahipliği yapmış köklü bir kent. Arkeolojik kazılara göre ilk yerleşik halk Frigler imiş ve o dönemde bilinen ilk adı Kotiaeion olan Kütahya, Antik Yunan hayvan masalcısı Ezop’un memleketi imiş.

7000 yıllık geçmişte Lidya, Pers, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı hakimiyeti sonrası milli mücadele yıllarında ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” komutunu Dumlupınar’da vermiş; Başkomutan Meydan Muharebesi’nin sevk ve idare merkezi de Zafertepeçalköy olmuştur.

Kütahya Zafer Anıtı

Kütahya Gezi Rehberi

Kütahya’yı yakın mercek altında tanımaya devam ediyoruz! Kütahya’ya gelmek için sebep arayanlara bu kentin görülmeye değer kültürel miraslarını listeledik. Kütahya’da gezilebilecek yerler hangileri?

  • Zafertepe Anıtı (Zafer Abidesi)
  • Aizanoi Antik Kenti
  • Dönenler Mevlevihanesi
  • Saat Kulesi
  • Kütahya Kalesi
  • Çinili Camii
  • Ulu Camii
  • Çini Müzesi
  • Domaniç Ormanları
  • Dumlupınar Şehitliği
  • Frig Vadisi
  • Mızık Çam Tabiat Anıtı
  • Macar Evi Müzesi
  • Çiniciler Çarşısı
  • Yeniköy Peri Bacaları
Aizanoi Antik Kenti

Kütahya Yemek Rehberi

Kütahya’da ne yenir? Buralara kadar gelip yemeden dönmemeniz gereken belli başlı yöresel mutfak ürünlerini bir araya getirdik. İşte, Kütahya’nın en meşhur yemekleri:

  • Sini Mantısı
  • Cimcik
  • Ispanaklı Şibit
  • Dolamber Böreği
  • Haşhaşlı Gözleme
  • Ilıbada Dolması
  • Tirit
  • Gökçümen Hamursuzu
  • Tosunum Böreği
  • Sıkıcık Çorbası
  • Kızılcık Tarhanası
  • Küp Kebabı
  • Dövmeç
  • Göveç
  • Sütlü İncir Tatlısı
  • Yufka Tatlısı
  • Gelincik ve Gül Şurubu
Tarif: Sini Mantısı

Kütahya Mekan Rehberi

Kütahya’da nerede yemek yenir? Şehir gezintisi sırasında acıktınız ve yemek yiyebileceğiniz kaliteli mekanlar mı arıyorsunuz? İşte, Kütahya’ya özgü yöresel mutfağı tadabileceğiniz lezzet durakları!

1) Germiyan Konağı

Kütahya’ya özgü restore edilmiş bir konakta yemek yemeye ne dersiniz? Tarih ve lezzettin tadına bir arada varabileceğiniz Germiyan Konağı, yöresel Kütahya yemeklerini sunuyor. Özellikle meşhur sini mantısı, tiriti, sıkıcık çorbası, kuzu göveç ve yaprak sarması en çok sipariş verilenler arasında. Şehir merkezinde gezinti sonrası tercih edebileceğiniz temiz, lezzetli ve samimi bir işletme.

Adres: Pirler Mahallesi Germiyan Sokak No: 85 Balıklı, Kütahya Merkez

İletişim: 0274 224 55 52

germiyan konağı

2) Osmanlı Kebap

Kütahya’da lezzetlisinden, damak çatlatan bir kebap yemek için yerli halkın favorisi sıradaki durağımız Osmanlı Kebap. Ailenizle gidebileceğiniz nezih ve kaliteli bir işletme olan Osmanlı, kebap ve et ızgara çeşitleriyle epey iddialı. Eski bir konakta zaman yolculuğuna çıkabileceğiniz gibi büyük çoğunluğun ortak seçimi olan iskender, Osmanlı kebabı, fırın beyti, kuzu tandır ve lahmacunu afiyetle yiyebilirsiniz.

Adres: Ali Paşa Mahallesi Çamlıbahçe Sokak Kütahya

İletişim: 0274 224 35 52

osmanlı kebabı

3) Mülayimoğulları

1983 yılından günümüze kalite çizgisini ilk günkü disiplinle devam ettiren Mülayimoğulları, serpme kahvaltısından kebap çeşitlerine Kütahya halkının çoktan favorisi olmuş nezih bir işletme. Kiremitte iskenderi, paça çorbası, beyti kebabı, serpme kahvaltısı ve et şiş en çok sipariş edilenler arasında. Kütahya’ya geldiğinizde tercih edebileceğiniz doyurucu bir menüsü var.

Adres: İnköy Mahallesi Kara Yolu Bulvarı No:19 Kütahya

İletişim: 0274 220 00 11

mülayimoğulları

4) Antre Gurme

Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz demek isterdik ama yine de bahsedelim :) Kütahya’da et lezzetine doymak için modern ve kaliteli bir işletme olan sıradaki durağımız Antre! Antre Gurme; lokum et, kuzu incik, ızgara köfte, pirzola, Antre burger ve serpme kahvaltısı ile oldukça meşhur. Etten vazgeçemeyenler için Kütahya’da güvenilir bir et restoranı. Siz de denemeye ne dersiniz?

Adres: Kütahya – Eskişehir Kara Yolu 3. km Kütahya

İletişim: 0274  224 50 50

antre gurme

5) Pesmet

Protein ve B12 kanallarınızı sonuna kadar tatmin edebileceğiniz yeni durağımız Pesmet! Steakhouse ve ızgara ez çeşitleriyle ünlenmiş Pesm-et, doyurucu ve bol çeşit serpme kahvaltısıyla da oldukça meşhur. Fajita, lokum, dallas, kaşarlı köfte ve burger çeşitleri en çok sipariş edilenler arasında yer alıyor. Zengin menü ve yumuşacık sulu etleriyle Pesmet sizleri bekliyor!

Adres: 100. Yıl Mahallesi Kütahya – Afyon Kara Yolu 4. km Kütahya

İletişim: 0274 333 03 69

pesmet

6) Güral Ocakbaşı

Yemek yemek, canlı müzik eşliğinde keyifli bir akşam geçirmek ve günün yorgunluğunu atmak için tercih edebileceğiniz Güral Ocakbaşı, isli lezzetiyle sulu ve yumuşacık et ızgara çeşitlerini müşterilerine sunuyor. Yaprak ciğer, kebap çeşitleri, zeytinyağlılar ve meze çeşitleri arasında en çok beğenileni yaprak ciğer. Kütahya’da eğlenceli bir akşam yemeği için ideal bir mekan.

Adres: Kütahya – Afyon Kara Yolu 7. km Kütahya

İletişim: 0274 227 08 08

güral ocakbaşı

7) Mis Gözleme

Gözleme deyip geçmeyin; Kütahya gözlemelerinin tadını bilen biliyor :) Kütahya’da uygun fiyatlı, doyurucu ve en hızlısından karın doyurmak için yöreye özgü gözleme çeşitlerini ve özellikle de haşhaşlı olanını tadabileceğiniz en popüler adres adı üzerinde Mis Gözleme. En çok sipariş edileni süper yaren ve haşhaşlı gözlemesi. Peynirli, kaşarlı, sucuklu, kıymalı, patatesli gibi seçenekler de var.

Adres: Alipaşa Mahallesi Asım Gündüz Caddesi Genç Ali Sokak No: 9/A Kütahya

İletişim: 0274 212 51 03

mis gözleme

8) Refika Abla’nın Yeri – Beyza Cafe

Ballı kaymaklı gözleme ve sınırsız köy kahvaltısı için doğruca Refika Abla’nın Yerine gidiyoruz! Kütahya’nın o meşhur gözlemelerini çeşit çeşit bulabileceğiniz diğer durağımız Refika Abla’da bükme, tosunum, serpme köy kahvaltısı da oldukça popüler. Doyurucu bir kahvaltıyla güne başlamak ve ballı kaymaklı gözlemeyle enerji depolamak için ideal bir adres; porsiyonlar da bol. Gün boyu gezecek çok yeriniz varsa denemeye değer!

Adres: Kütahya – Eskişehir Kara Yolu 7. km (Azot Fabrikası Karşısı)

İletişim: 0274 225 10 03

refika ablanın yeri

9) Siyah İnci Patisserie

Kütahya için mutluluk kaynağı Siyah İnci, birbirinden lezzetli pastane ürünleriyle endorfin dağıtıyor! Hem kaliteli hem de temiz bir işletme olan Siyah İnci’de yemek ve kahvaltı olanakları da mevcut. Canlı müzik hizmeti de veren bu mekanda en çok bol çikolata soslu profiterol tercih ediliyor. Kütahya şehir gezisi sırasında kahve ve tatlı molası verip enerji depolamak için uygun bir seçim. Tatlılar taze, hoşunuza gideceğini umuyoruz.

Adres: Alipaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:17 (Saklı Bahçe Şubesi) Kütahya

İletişim: 0274 216 21 88

siyah inci patisserie

10) Acar Karavan Gözleme

Kütahya’da nerede ne yenir? Kütahya’daki son lezzet durağımız Acar Karavan Gözleme! Meşhur gözlemeleri tadabileceğiniz çıtır çıtır, sıcacık servislerle midenizde bayram havası estirecek Acar Karavan’da en çok sipariş edilen haşhaşlı gözleme, yaren, kıymalı gözleme ve hatta çikolatalı gözleme! Gözlemeye karşı bakış açınızı değiştirecek Acar Karavan’da fiyatlar makul, porsiyonlar da oldukça doyurucu. Kütahya’dan gözleme yemeden dönmeyin sakın :)

Adres: Alipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 12/A Kütahya

İletişim: 0274 226 40 45

acar karavan gözleme

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Kütahya tarihi kaynakça: kutahyakultur.gov.tr

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Dönderme (Yöresel Lezzet) Tarifi

Dönderme (Yöresel Lezzet)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Yöresel Lezzet Arabaşı Tarifi

Yöresel Lezzet Arabaşı

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak Tarifi

Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kırlona (Yöresel Lezzetler) Tarifi

Kırlona (Yöresel Lezzetler)

12-14 kişilik, 25dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Yöresel Lezzet Halışka Tarifi

Yöresel Lezzet Halışka

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yöresel Lezzet Lokul (Nokul) Tarifi

Yöresel Lezzet Lokul (Nokul)

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Erzincanın Yöresel Lezzeti Siron Tarifi

Erzincanın Yöresel Lezzeti Siron

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ekşili Çorba (Yöresel Lezzet) Tarifi

Ekşili Çorba (Yöresel Lezzet)

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri