Yeni Sezon Masterchef Ödülü Nedir?

Yeni Sezon Masterchef Ödülü Nedir? Tarifi

Bu Yıl Masterchef Ödülü Ne Olacak?

2022 yılında 6. sezonu yayınlanan Masterchef Türkiye yarışması heyecan ve aksiyon dolu bölümleriyle izleyicileri ekrana kilitleyen programlar arasındadır. Yarışmanın sezonları sırasıyla 2011, 2018, 2019 2020, 2021 ve 2022 yıllarında yayınlanmıştır. İlk sezon Show TV’de diğer sezonlar ise TV 8’de yayınlanmıştır. Yarışmanın kapıları hem amatör aşçı adaylarına hem de profesyonel aşçılara açıktır. Geçtiğimiz 2020 yılında 100 bin kişiyle yarışmaya rekor başvuru olduğu söylenmektedir.

Masterchef’te yarışmacılar mutfaktaki hünerleri kadar, sohbetler esnasında ortaya çıkan renkli kişilikleri ve hırslarıyla da seyir zevkini yükseltirler. Program, yarışmacılarıyla olduğu kadar birbirinden başarılı jüri üyeleriyle de dikkat çekmektedir. Murat Bozok, Batuhan Piatti, Erol Kaynar ve Hazer Amani önceki sezonlarda jüri koltuklarını dolduran şefler arasındayken, 2022 yılında ise Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna birbirini tamamlayan eğlenceli sunumları ve bilgi paylaşımlarıyla ekranda yer almaktadır.

Verilen kısıtlı sürede istenen tarifleri en iyi şekilde yapmaya çalışan yarışmacılar Masterchef 1.lik ödülü için kıyasıya mücadele etmektedir. Peki, bu çetin mücadele sonucunda kazanılacak Masterchef ödülü ne kadar? Bu sorunun cevabına ve yarışmanın tarihinde neler yaşandığına dair ilginç bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz. Keyifli okumalar!

masterchef ödülü

Masterchef Ödülü Nedir? Para Ödülü Ne Kadar?

  • Kocaman tezgahlar, çeşit çeşit mutfak gereçleri, kolay kolay beğenmeyen jüriler, ve birbirinden farklı hikayelerle yarışmaya katılan kişiler! Yemekler tavada, tencerede, fırında; yarışmacılar sanki birer karınca!
  • Heyecan, aksiyon, hırs… Tüm bunlar ne için? Elbette Masterchef’te her yarışmacı kendini geliştirmek, jürilerden bir şeyler öğrenmek ister ama hepsinin gönlünde yatan hedef 1. olmaktır.
  • Peki, herkesin uğrunda ter döktüğü masterchef birincisi ödülü ne?
  • Uğrunda tüm el hünerlerinin ve bilginin tezgaha döküldüğü MasterChef ödülü ne?

Önce geçtiğimiz yıllarda yarışmada nasıl ödüller dağıtıldı ondan kısaca bahsedelim yani, 2011, 2018 ve 2019’da masterchef ödülü ne oldu? Masterchef birincilik ödülü gerçekten verilen emeklere değer bir ödül mü?

  • İlk iki dönemde master chef yani usta şef olmayı başaran isimler 100 bin TL para ödülü kazandı.
  • MasterChef birincilik ödülü her zaman nakit para olmadı, yıllar geçtikçe formatta bazı değişiklikler yapıldı.
  • 2019’da ise yine şampiyon için para ödülü beklenirken para ödülü son model araba ile değiştirildi. Yani masterchef para ödülü ne kadar olacak diye merak edilirken 2019 şampiyonu bir sürprizle karşılaştı ve Fiat Dolce Vita sahibi oldu.
  • MasterChef ödülü 2020 yılında da araba oldu. Masterchef ödülü araba fiyatı yaklaşık 300 bin TL’ydi.
  • Masterchef 2022 ödülü nedir sorusu için ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
  • MasterChef ödülleri konusunda maddi boyut önemseniyor ve çok merak ediliyor olsa da yarışmacılar için birincilik ile kazanılan Master Chef unvanı ve kupa da büyük önem taşıyor.
  • Bu yüzden de MasterChef ödülü final yarışmasına yükselen yarışmacılar arasında rekabet hat safhada oluyor.
  • Masterchef’te büyük ödül ve birincilik için her ne kadar ateşli bir rekabet ortamı olsa da yarışma içerisinde sağlam dostluklar da kurulmaktadır.
  • Özellikle 2019 şampiyonu Cemre’nin finalde yarıştığı Alican ile kupayı birlikte kaldırmaları ve birbirlerine iltifatlar ederek yarışmayı bitirmeleri Masterchef tarihinde takdir kazanan konuşmalar arasındadır.
  • Masterchef yeni sezon ödülü hakkında Acun Medya ajansından net bir bilgi aktarılmamıştır. 2022 yaz aylarında yeni bölümleri yayınlanan Masterchef para ödülü ne kadar, şampiyona ne kadar para verilecek bu gibi soruların yanıtı için yarışmayı takibe devam edeceğiz.

Masterchef Ödülünü Kimler Kazandı?

Masterchef Türkiye ödülü nedir diye merak edenler için detaylı bilgi verdikten sonra haydi şimdi de bugüne kadar ödül kazanan isimler kimlermiş ona bir göz atalım…

Masterchef Türkiye 2011 1.si Muzaffer Şenduran

  • Masterchef’in Show TV’de yayınlandığı dönemde birinci olan Muzaffer Şenduran ithalat ve ihracatla uğraşan, 1981 doğumlu bir yarışmacıydı. Masterchef ile mutfak ile ilgili hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi başaran Muzaffer zorlu elemeleri geçerek son düelloya kadar gelebilmişti.
  • Şampiyonluk mücadelesinde tatlı tarifi istendiğinde Muzaffer’in, karşısında tatlı konusunda daha uzman olan Ferhat olduğu için zorlanacağı düşünülürken, sonuç şaşırtıcı olmuştu ve Muzaffer kupayı kaldırmıştı.
  • Final gecesinde ödülü kazanan ve ailesi için yarıştığını söyleyen duygusal yarışmacı, kendisine yapılan sürpriz ile stüdyoya gelen ailesiyle mutluluğunu sıcağı sıcağına paylaşabilmişti.
  • 2011 yılındaki programda jürilerin kanala ceza getirecek boyuta ulaşan sert konuşmaları ve eleştirileri en çok akıldan kalanlar arasında yer almaktadır.

Masterchef Türkiye 2018 1.si Uğur Kardaş

  • Masterchef 2018, yarışmacıların sivri çıkışları olan bir sezon olarak hatırlanmaktadır. Özellikle finale kadar süren çekişmeli konuşmalarının ilgiyle takip edildiği Uğur ve Kerem’in hem sözel hem de yeteneksel rekabetleri ekranlarda heyecanı üst seviyelere taşımıştı.
  • Son bölümde 5 yemek yapan finalistler zorlu bir süreç atlatmıştır ve neticede Masterchef Türkiye 2018’in birincisi stratejileriyle ünlü Uğur Kardaş olmuştur.
  • 1996 doğumlu genç şampiyon 100 bin TL para ödülünün yanında Dubai’de süper lüks bir restoranda çalışma imkanı da kazanmıştır. İdari yöneticilik yapan Uğur Kardaş yarışmaya dede mesleğini devam ettirmek istediği için katıldığını dile getirmiştir. Yarışmacının mutfağın yanında en büyük tutkuları ise motosikletler ve yelken sporudur.
  • 2018 Masterchef’te özellikle Veliefendi Hipodromu’nda jokey adaylarına yemek hazırlamak gibi çeşitli konseptler için dış mekanlarda yapılan özel çekimlerle yarışma daha da renkli hale gelmiştir.

Masterchef Türkiye 2019 1.si Cemre Uyanık

  • 2019 Masterchef birincisi diğer sezonların birincilerine göre mutfak konusunda daha tecrübeli bir isimdir.
  • 2019 Masterchef şampiyonu, Amerika’da mutfaklarda farklı görevlerle çalışmış ve öğrencilik yıllarından beri farklı yarışmalara da katılmış olan Cemre Uyanık olmuştur.
  • 1992 doğumlu olan Cemre Uyanık yarışmanın başlarında konuşmalarıyla zaman zaman yanlış anlaşılarak fazla sivri bir karakter gibi algılansa da zamanla jürilerin takdirini kazanmayı başarmıştır. Başarılı aşçı Şanlıurfa’nın yöresel mutfağında uzman olduğunu söylediği anneannesini ustası olarak gördüğünü her fırsatta dile getirmiştir.
  • Masterchef ödülü olarak araba kazanan ilk yarışmacı olan Cemre Uyanık yarışmaya adını altın harflerle yazdıran önemli bir kadın aday olarak da öne çıkmaktadır.
  • Mehmet Şef’in “Eyvah, eyvah!” nidaları, Somer Şef’in özlü sözleri ve Danilo Şef’in kusursuz Türkçe konuşma denemeleriyle atmosferi şenlenen 2019 Masterchef diğer sezonlar gibi her bölümüyle ilgi toplamıştır.

Masterchef Türkiye 2020 1.si Serhat Doğramacı

  • 2020 MasterChef şampiyonu genç aşçı Serhat Doğramacı olmuştur.
  • Yarışmaya başladığı günden itibaren kendine güvenen tavırları ve iddialı konuşmaları ile tanına yarışmacı sözlerinin hakkının vererek birincilik koltuğuna oturmuştur.
  • 2020 Masterchef ikincisi olan Barbaros Yoloğlu ise renkli kişiliği ile hem programa renk katan hem de hırslı tavrıyla seyir keyfi yüksek anlara imza atan yarışmacılar arasındadır.
  • Masterchef Serhat’ın ödülü olan araba herkesin dudağını uçuklatan bir araba olmasının 2021 yılı çekişmelerinin de artmasında etken olduğunu söyleyebiliriz.

Masterchef Türkiye 2021 1.si Eren Kaşıkçı

  • 2021 Masterchef şampiyonu otun ateşinde pişirdiği kuzu yemekleriyle ün kazanan Eren Kaşıkçı olmuştur.
  • Babasının askerlik mesleği vesilesiyle pek çok il gezen Eren Kaşıkçı, iyi bir şef olmak kadar tarımın ve toprağın önemini vurgulayarak iyi bir çiftçi olmayı da hedeflediğini belirtmiştir.
  • 2021 Masterchef final bölümünde Hasan Biltekin ile son ikiye kalan Kaşıkçı, şampiyon olduğu an kupayı finalist arkadaşı ile birlikte kaldırarak centilmenlik örneği sergilemiştir.
  • Tarıma ve iyi ürün yetiştirmeye verdiği önemi final tabağı olan ‘bostan’ ile vurgulamıştır. Tabağını toprak üzerinde mahsul görüntüsünde tasarlayan Kaşıkçı, ilk turda da İmroz kuzusu pişirerek şeflerin dikkatini çekmişti.

Masterchef Türkiye Hangi Gün?

Masterchef Başvurusu Nasıl Yapılır?

Masterchef Yarışmacıları Yeni Kadro

Masterchef Nedir? Merak Edilen Tüm Bilgiler

Masterchef Jürisi: Şefler Hakkında Bilmedikleriniz

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Balık Sezonu Açıldı Tarifi

Balık Sezonu Açıldı

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Masterchef Vişneli Köfte Tarifi

Masterchef Vişneli Köfte

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Küçük Bir Ödül (Profiterol) Tarifi

Küçük Bir Ödül (Profiterol)

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ödül Alan Starbucks Kurabiye Tarifi

Ödül Alan Starbucks Kurabiye

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yeni Yıl Pastası Tarifi

Yeni Yıl Pastası

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yeni Yıl Çikolatası Tarifi

Yeni Yıl Çikolatası

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yeni Dünya Kebabı Tarifi

Yeni Dünya Kebabı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi

Yeni Yıl Kurabiyesi

10-12 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri