Masterchef Başvurusu Nasıl Yapılır?

Masterchef Başvurusu Nasıl Yapılır?

Masterchef Başvuru Formu ve Şartları

TV8 ekranlarının sevilen yarışma programı Masterchef Türkiye, yeni sezonuyla seyircilerine merhaba dedi. Yemek yapma yeteneğine güvenen ve programda yarışmacı olmak isteyenlerin en çok sorduğu soru ise “Masterchef başvuru şartları nelerdir” sorusudur.

Masterchef başvuru ücreti yoktur ama kabul almak için birçok kriter titizlikle incelenmektedir. MasterChef yarışmacılar ve jürilerin aralarındaki sohbetler ile renklenen bir program olduğu için her yıl ekipleri merakla beklenen televizyon programları arasında yer almaktadır.

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki; Masterchef Türkiye programında yarışmacı olmak isteyenlerin Masterchef başvuru formu linkine ulaşarak formu doldurmaları gerekmektedir. Bu sezon, önceki sezonlardan farklı olarak Covid 19 salgını nedeniyle sadece videolu başvurular değerlendirmeye alınmaktadır.

Yarışmacılardan kendilerini tanıttıkları ve becerilerini anlattıkları bir video çekmeleri istenmektedir. MasterChef başvuru videoları için bazı kriterler vardır.

Hazırsanız, başlayalım! İşte “Masterchef başvuruları nasıl yapılır” sorusunun yanıtı…

masterchef başvurusu

Masterchef Türkiye Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Her yıl yarışmada mücadele etmek isteyenler heyecanla Masterchef başvurusu duyurusunu bekliyor. TV8’de yayınlanan ve hayli fazla sayıda izleyicisi olan lezzet yarışması Masterchef Türkiye, her sezon bir yeteneğe “Masterchef” unvanı kazandırıyor.
  • Masterchef başvurusu yapmak isteyenlerin öncelikle TV8’in internet sitesinde yayınlanan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurması gerekmektedir.
  • Linkten sadece Masterchef Türkiye değil, kanalda yayınlanan diğer yarışma ve programların başvuru formuna kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Masterchef Türkiye’de bu yıl diğer yıllardan farklı olarak, yarışmacılardan çekecekleri bir video ile kendilerini tanıtmaları ve tecrübelerini anlatmaları istenmektedir. Bu talebin sebebi olarak ise tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını gösterilmektedir.
  • Video gönderimi olmadan yapılan başvurular değerlendirmeye alınmamaktadır.
  • MasterChef başvuru koşulları, MasterChef başvuru şartları ile ilgili bilgi sahibi olmak için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

Masterchef başvuru adresi: www.tv8basvuru.com

Masterchef Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Türk televizyon tarihinde en sevilen yemek yarışmaları arasına giren Masterchef başvuru formu nasıl doldurulur? Masterchef yarışmacı adayı olabilmek için eksiksiz doldurmanız gereken form hakkında bazı ipuçları:

  • Adınız, soyadınız, doğum tarihi ve yeriniz, iş ve ev adresi ile irtibat numaraları gibi bilgilerden sonra yemek ve mutfak alanı ile ilgili genel soruları doğru ve eksiksiz doldurmalısınız.
  • Bu alanda herhangi bir mutfak okulu veya yemek programına katılıp katılmadığınız, yemek yapma dersleri alıp almadığınız, size özel bir tarifinizin olup olmadığı, ne tür yemekleri yapmaktan hoşlandığınız, ne sıklıkla ve kim için yemek yaptığınız gibi konulara ilişkin tüm soruları eksiksiz yanıtlamanız gerekir.
  • Ardından, fotoğraf ve videonuzu sorunsuz yükledikten sonra gerekli belge ve aydınlatma metinlerini de onayladıktan sonra formunuzu iletebilirsiniz.

Masterchef Hakkında Merak Edilenler

  • Geçtiğimiz sezonlarda da yoğun ilgi gören Masterchef Türkiye, bu yıl da büyük bir ilgiyle yeni sezona başladı.
    Mutfaktaki yeteneklerini ortaya koymak ve Masterchef unvanına sahip olmak isteyenler yarışmacı olmak için yeni sezon duyurusunu heyecanla beklediler. Hatta bu sezon programa rekor sayıda başvuru yapıldığı bilinmektedir.
  • Masterchef bu sezona yine oldukça kalabalık bir kadro ile başladı. Geçen sene olduğu gibi, bu yıl da ilk olarak eleme aşaması olacak. Sona kalan 16 yarışmacı ile programdaki rekabetin dozu daha da artacak.
  • MasterChef başvuru sayısı her yıl binlerce kişiye ulaşıyor ve bu yüzden 16 kişinin içerisinde olabilmeyi her yarışmacı büyük bir şans olarak görüyor.
  • MasterChef yarışmacı evi içinde de birlikte vakit geçiren yarışmacılar program ilerledikçe dostluklarını da pekiştiriyor ve kurulan bağlar yarışmanın enerjisine de güzel bir şekilde yansıyor.
  • Masterchef Türkiye’de yarışan yarışmacılar alanında ün yapan yerli ve yabancı şeflerden ders alma fırsatı yakalıyor.
  • Masterchef Türkiye’nin yeni sezonu 17 Temmuz Cuma günü yayınlanmaya başladı. Programının şef koltuğunda bu yıl da Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna oturuyor. Bu 3 isim aynı zamanda yarışmanın sunuculuğunu da üstlenmektedir.
  • Her yıl olduğu gibi bu yıl da MasterChef yarışmacı adayları programın başlamasıyla birlikte hayran kitleleri oluşan renkli kişilerden oluşuyor.
  • Program ilerledikçe MasterChef yarışmacı bilgileri daha detaylı olarak da paylaşılmaya başlanıyor.
  • MasterChef yarışmacı isimleri neler gibi basit soruların cevaplarından Masterchef yarışmacı burçları neler gibi daha detaylı sorular gündeme geliyor ve izleyiciler yarışmacıları oldukça detaylı tanıma fırsatı buluyor.
  • Yarışmanın şeflerinden Danilo Zanna, aksanlı Türkçesi ve tam yerinde yaptığı esprilerle dikkat çekiyor. İtalyan Şef Zanna aslında ekranlar için tanıdık bir yüz.
  • Çünkü Türkiye onu Elin Oğlu isimli programı ile tanıdı. Zanna, 1982 yılında İtalya’da doğdu. Meslektaşı Şef Tuğçe Demirbilek ile sevgili olduktan sonra ülkemize gelen Zanna, İtalyan işi isimli program ile ekranlarla tanıştı. Zanna ayrıca Görümce isimli filmde de oynadı. Kendisine ait bir restoranı işleten Zanna’nın ailesinin de aşçı olduğu bilinmektedir.
  • Masterchef Türkiye’nin seyirci tarafından çokça sevilen bir diğer şefi ise Somer Sivrioğlu. Sivrioğlu da yaptığı espriler ile dikkat çeken isimlerden biri. 1971 yılında doğan Sivrioğlu, 25 yaşında mutfak eğitimleri almak için Avustralya’ya gitmiş ve orada büyük başarılara imza atmıştır. Sivrioğlu’nun Sidney’de açtığı Türk restoranı kısa bir süre içinde bölgenin en çok tercih edilen mekanlarından biri olmuştur.
  • Türkiye’nin en meşhur executive cheflerinden biri olan Mehmet Yalçınkaya, 1974 yılında Bolu’da doğdu. Yalçınkaya çok küçük yaşlarda mutfağa merak salan isimlerden biri. Amcasının yanında, 12 yaşındayken aşçılık eğitimine başlayan Yalçınkaya, kariyeri boyunca birçok ünlü restoranda çalışmıştır. Yalçınkaya şu anda İstanbul Kalamış Marina Hotel’de Executive Chef olarak görev yapmaktadır.

Masterchef Türkiye Hangi Gün?

Masterchef Ödülü Nedir? Yeni Sezon

Masterchef Yarışmacıları Yeni Kadro

MasterChef Nedir? Merak Edilen Tüm Bilgiler

Masterchef Jürisi: Şefler Hakkında Bilmedikleriniz

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri