Moringa Çayı Faydaları, Nasıl Kullanılır? Besin Değeri En Zengin Çay

Moringa Çayı Faydaları, Nasıl Kullanılır? Besin Değeri En Zengin Çay Tarifi

Hiç Duymadığınız Şifalı Özellikleriyle

Mucize Ağaç: Moringa

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren bir bitkisel ilaç niteliği taşıyan Moringa çayı, Himalaya eteklerinden gelen sağlığı evlere getiren özel bir bitkidir. Yurt içi ve yurt dışı resmi akademik makaleler aracılığıyla Moringa çayı ile ilgili araştırmalardan gelen bilgiler sizin için derlendi. İşte Moringa çayı hakkında az bilinen birçok faydalı bilgi!

Moringa Çayı Nedir?

Hindistan’da kuzey Himalaya eteklerinde yetişen bir bitki olan Moringa, Afrika, Arabistan, Güney Amerika gibi bölgelerde de görülür. İsmi geçen ülkelerde geleneksel olarak kullanılan Moringa bitkisi, besin değeri açısından en zengin bitkilerden biri olarak bilinir.

Bazı kaynaklarda diğer adı Horseradish ağacı, Sajna, Kelor ve Marango olarak geçen Moringa çayı, mucize ağaç ismiyle de anılır. Yüzyıllardır tıbbi bir bitki olarak sıkça kullanılan Moringa’nın geçmişte kansızlık, astım, bronşit ve nezle gibi hastalıkların tedavisinde de kullanıldığı bilinir.

Moringa bitkisini oluşturan yaprakların ve tohumların da sağlık için olumlu etkileri olduğu araştırmalarda belirtilir. Sağlığa olumlu etkileri sayesinde birçok kişinin sıkça tercih ettiği bir çay seçeneği olan Moringa, her mevsimde tüketilebilir.

moringa

Moringa Çayı Faydaları Nelerdir?

Moringa çayı faydaları, gerçek anlamda saymakla bitmeyecek kadar çok. En önemli olan ve etkisi ispatlanmış maddelerin aşağıdaki gibi olduğu Putra Malezya Üniversitesi, Gıda Bilimleri Bölümü’nün akademik kaynaklarında da onaylanmış:

  • Ülsere iyi geldiği bilinen Moringa bitkisi, sindirim ve bağışıklık sistemini düzenler.
  • Doğal olarak anti-oksidan içeren Moringa çayı, vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.
  • Metobolizmayı hızlandıran Moringa bitkisi, yağ yakmada başarı gösterir ve kilo vermeye de katkıda bulunur.
  • Sistin, metionin gibi esansiyel amino asitlere sahip olan Moringa, amino asitler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, insülin direncini arttırır, sporcuların performansını güçlendirmeye yardımcı olur ve hastalıkların daha çabuk iyileşmesine de yardımcı olur.
  • Ciltte sarkma, kırışıklık, kuruma gibi sorunların tedavisinde kullanılan Moringa çayı, anti-aging etkisi gösterir.
  • Saç köklerini güçlendiren Moringa bitkisi, saç dökülmelerini de büyük ölçüde engeller ve saç derisinde oluşan kepek sorunlarını giderir.
  • C vitamini, A vitamini ve Omega 3’ü bulunan Moringa çayı içeriği, kalsiyum ve proteine de sahip olduğu için besin takviyesi niteliği taşır.
  • Stres kaynaklı gastrik ülserlere de iyi geldiği bilinen Moringa çayı, bitkisel bir ilaç olarak bilinir.
  • Detoks etkisi gösteren Moringa çayı, vücuttaki ödem ve şişkinliklerin azalmasını sağlar.
  • Demir içeren Moringa çayı, kansızlığı azaltır.
  • Kalp ve böbrek hastalıklarını önlemeye yardımcı olur.
  • Kulak ve baş ağrılarını hafiflettiği de bilinir.
  • Mineral içerdiği için, mineral eksikliği olan bireyler Moringa çayını tüketebilir. Gün içerisinde vücuda enerji veren Moringa çayı, yorgunluk ve halsizlik hissinin giderilmesine de yardımcı olur.

moringa çayı faydaları

Moringa Çayı Nasıl Kullanılır?

Moringa çayı İbrahim Saraçoğlu tarafından da zayıflama çayı olarak verilmiş. Peki bu kadar faydası olan Moringa çayı nasıl kullanılır ve Moringa çayı ne zaman içilir?

  • Etkilerinin çok olumlu olduğu gözlense de bazı durumlarda Moringa çayının kullanılması sakıncalıdır.
  • Örneğin; gebelik sırasında kullanılması veya emziren annelerin Moringa çayı tüketmesi uzmanlarca önerilmez. Hamile olan ve emziren anneler Moringa çayı kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır.
  • Ciddi sağlık problemleri olan bireyler de doktor tavsiyesi almadan Moringa çayı kullanımına başlamamalıdır.
  • En iyi sonucu almak için Moringa çayının yemeklerden yarım saat kadar önce tüketilmesi önerilir. Moringa bitkisi çay şeklinde içilebildiği gibi gıda olarak da tüketilebilir.
  • Uzmanlara göre günde bir veya iki fincandan fazla Moringa çayı tüketilmemelidir. Moringa çayının fazla tüketilmesi yan etkilere neden olabilir.

moringa çayı nasıl kullanılır

Moringa Çayı Zayıflatır mı?

  • Bağışıklık düzenleme, sindirime yardımcı olma, yağ yakma, mide problemlerini giderme gibi etkileri olan Moringa çayı özellikleri, zayıflamak isteyenlere yardımcı olur.
  • Spor sırasında performansı güçlendiren Moringa çayı spordan elde ettiğiniz verimi de arttırması sayesinde vücut sıkılaşmasına ve sporun vücuttaki etkisinin daha hızlı gözlemlenmesine katkıda bulunur.
  • Vücutta oluşan ödem ve şişkinlik gibi problemleri anti-oksidan içerdiği için büyük oranda azaltan ve tekrar oluşmasını engelleyen Moringa çayı, gözle görülen bir incelme etkisi yaratır.
  • Tokluk hissi vermesi sayesinde de çok fazla yemek tüketimini engellediği bilinir.
  • Moringa çayının tüm bu faydaları sayesinde zayıflamaya yardımcı olduğu söylenebilir.

Son zamanlarda sıkça duyulan zayıflama çaylarından ortaya çıkan sağlık problemleri nedeniyle Moringa çayı tüketiminde de dikkatli olunması uzmanların yaptığı tavsiyeler arasında. 2 ay sürekli olarak kullanıldığında zayıflatma etkisini gösteren Moringa çayı, kullanılmaya devam edildiğinde kilo almayı yavaşlatabilir.

moringa çayı

Moringa Çayı Nasıl Yapılır, İçilir?

Taze Moringa yapraklarını dilerseniz saplarıyla birlikte blenderdan geçirerek öğütebilir ve toz haline getirip kullanabilirsiniz. Blenderdan geçirirken yalnızca 10-15 saniye harcamanız yeterlidir. Moringa çayı Asya Araştırma Merkezi’ne göre işlemlerden geçirildiğinde besin değerlerini kaybetmez. Bu nedenle kaynatılması durumunda da besin değerlerini korur.

Toz halde de satılan Moringa çayı, bir fincan kaynar suyun içerisine bir çay kaşığı Moringa atılarak 3 dakika dinlendirildikten sonra içilebilir. Poşet çay olarak satışa sunulan Moringa çayları da demlenme sırasında kolaylık sağlar.

moringa

Moringa Çayı Zararları ve Yan Etkileri

Moringa çayının faydaları saymakla bitmez; fakat bilindiği üzere bazı bitkiler gibi fazlaca tüketildiğinde Moringa çayı da vücutta olumsuz yan etkiler yaratabilir. Bu yüzden günde iki fincandan fazla Moringa çayı tüketilmemesi gerektiği uzmanlar tarafından vurgulanır.

Moringa çayının fazla tüketildiği durumlarda; mide ekşimesi ve mide bulantıları, bağırsakları fazlaca çalıştırması nedeniyle görülebilecek diyare sorunu, kadınlarda rahim kasılmaları ve pelvik ağrılar, gebelik sırasında yaşanabilecek olan düşük ihtimali gibi yan etkiler görülebilir.

Uzmanlara göre bu yan etkiler yalnızca nadir durumlarda izlenir. Dozunda tüketilen Moringa çayının kişilere bağlı özel durumlar dışında (alerji, sürekli bir ilaç kullanma durumu gibi) hiçbir yan etkisi yoktur.

Sorunlarla karşılaşmamak adına, Moringa çayı kullanmadan önce mutlaka doktora danışmak sizin için garanti bir çözüm olacaktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın onaylı bitkiler listesinde olan Moringa bitkisi, 338.sırada yer alır. Yaprak ve tohum bölgesinin kullanılmasını onaylayan bakanlık, ürünlerin üzerinde hamilelerin bitkiyi kullanmaması gerektiğine dair bir bilgilendirme olması koşulunu da öne sürmüştür.

moringa nedir

Moringa Çayı Fiyatı Ne Kadar? Nerede Satılır?

Moringa çayı fiyat bakımından gram değerine göre değişiklik gösterir. Fiyatı 6 ile 59 TL arasında değişebilen Moringa çayı mutlaka güvenli satış noktalarından temin edilmelidir. Piyasada maalesef Moringa çayı olduğu öne sürülen farklı bitki çayları ile sıkça karşılaşılıyor. Bu nedenle satın alınan Moringa çayının içerik bilgilerini incelemenizde fayda var.

”Moringa çayı aktarda bulunur mu?” sorusunun cevabını da merak edenler çoğunlukta. Az bulunan bir çay olduğu için aktarlarda bulunması kolay olmayabilir. Moringa çayı Türkiye genelinde eczanelerde %5 oranında bulunur. Bu yüzden oturduğunuz muhitte eczanelerde Moringa çayı bulamamanız da yüksek bir ihtimal.

Moringa çayı satın almak için güvenilir online alışveriş seçeneklerini kullanabilirsiniz. Moringa çayına en hızlı ulaşabileceğiniz imkan, maalesef çoğunlukla internet mağazaları. Ürünü satın alacağınız firma hakkında ön araştırma yapmak ve daha evvel ürünü satın almış olan kullanıcı yorumlarını okumak, online mağaza hakkında fikir edinmenize yardımcı olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

moringa çayı

Form Çayı Ne Zaman İçilmeli? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

Bitki Çayları Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çayın Tarihçesi, Türk İnsanı Çayla Nasıl Tanıştı?

Tavşan Kanı Çay Demleme Püf Noktaları Fotoğraflı Anlatım

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri