Samsun’da Ne Yenir? Kalitesiyle Meşhur 10 Leziz Adres

Samsun’da Ne Yenir? Kalitesiyle Meşhur 10 Leziz Adres Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi:

Nefis Yemek Tarifleri seyahat ekibi olarak sizleri mutfağınızdan alıyor ve Karadeniz’in giriş kapısı Samsun’a doğru bir yolculuğa çıkarıyoruz! Orta Karadeniz’in tüm hızıyla gelişmeye devam eden Samsun ili; tarihi geçmişi, yöresel lezzet durakları, gezip görülecek yerleri ve bölge iklimini buram buram yansıtan doğal güzellikleriyle ziyaret edilmeye değer.

Samsun adının kökeni tartışma konusu olan Amisos kelimesinden geldiği bilinmektedir. Tarih boyunca Frig, Hitit, Pers, Makedon, Roma, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine beşiklik etmiş Samsun aynı zamanda Amazon adındaki savaşçı kadınların da yerleşim yeriydi. Yakın tarihimizde ise kurtuluş mücadelesinin başlangıcına tanıklık eden Samsun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güzide eseri Nutuk’un ilk cümlesinde de geçer: “1919 senesi mayısının 19. günü Samsun’a çıktım.”

Samsun

Samsun Gezi Rehberi

Peki, Samsun’da ne yenir nereye gidilir? Samsun’da ziyaret edebileceğiniz doğal ve kültürel mekanlar listesi şu şekilde:

  • Bandırma Vapuru (Milli Mücadele Açık Hava Müzesi)
  • Kurtuluş Yolu
  • Amisos Tepesi
  • Amazon Köyü
  • Gazi Müzesi
  • Büyük Camii
  • Akdağ Kayak Merkezi (Ladik)
  • Ladik Gölü
  • Şahinkaya Kanyonu (Vezirköprü)
  • Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
  • Çakırlar Korusu
  • Tekkeköy Mağaraları
  • Kabaceviz Şelaleri
  • Mater Dolorosa Katolik Kilisesi

Samsun Yemek Rehberi

Samsun’da ne yenir? Samsun’da yenebilecek yöresel lezzetler:

  • Bafra / Samsun Pidesi – Karadeniz Pidesi
  • Baklalı Sarma
  • Nokul
  • Oymaağaç Kebabı
  • Kaz Pilavı
  • Haluçka
  • Mısır Çorbası
  • Turşu Kavurması
  • Katık Sündürmesi
Tarif: Bafra Pidesi

Samsun Mekan Rehberi

Peki, Samsun’da nerede yemek yenir? İşte, Samsun’a özgü lezzetleri tadabileceğiniz en kaliteli mekanlar:

1) Çalıkuşu

Samsun’da et döner çeşitleriyle meşhur olan ilk durağımız Çalıkuşu. Temiz ve kaliteli bir işletme olan bu restoranda hizmet de oldukça hızlı. Çiflik’te gezintiye çıkan pek çok Samsunlu’nun uğrak noktası aynı zamanda. Samsun merkezde yemek yemek isteyen ziyaretçiler için de oldukça ideal. Et döner dışında Karadeniz’e özgü pide çeşitlerini de afiyetle tercih edebilirsiniz; fiyatlar makul. Samsun gezinizde memnun ayrılabileceğiniz bir mekan.

Adres: Çiftlik Mahallesi İstiklal Caddesi No:116 İlkadım, Samsun

İletişim: 0362 233 53 43 – 0362 233 45 53

çalıkuşu muhammet

2) Beyaz Ev

Güler yüzlü hizmet anlayışı, kaliteli döner çeşitleri ile titiz bir işletme olan Beyaz Ev, yıllardır kalitesini koruyan lezzetiyle Samsun halkına hizmet veriyor. Samsun merkezde bir gezintiye çıktıysanız karnınızı doyurmak ve Samsun’un leziz pidelerinden tatmak için Beyaz Ev’i tercih edebilirsiniz. Burada sıklıkla döner çeşitleri de sipariş ediliyor. Damakta iz bırakan bir döner deneyimi yaşamak istiyorsanız adresiniz belli.

Adres: Çiflik Mahallesi İstiklal Caddesi No:126/C İlkadım, Samsun

İletişim: 0362 230 66 40

beyaz ev

3) Öz Terme Pide Salonu

Samsun’da ne yenir sorusunun ilk cevabı pide elbette. Samsun’a özgü çıtır pidenin orijinal lezzetini tatmak isteyenler için önerimiz Öz Terme Pide Salonu. Misafirperver bir hizmet anlayışına sahip Öz Terme, Samsun’dan pide yemeden dönmek istemeyenlerin memnun ayrıldığı bir mekan ayrıca. Açık – kapalı pide çeşitleri, kavurmalı, kıymalı, kuşbaşılı, kaşarlı, sucuklu, yumurtalı ve karışık pide seçenekleriyle göz doyuruyor. Denemeye değer.

Adres: Cumhuriyet Caddesi No: 34 (Eski Adliye Karşısı) İlkadım, Samsun

İletişim: 0362 432 33 38 – 0362 432  50 14

öz terme pide salonu

4) Muhtar’ın Yeri İnanç Menemen Çakallı

Samsun – Ankara kara yolu üzerinde, Samsun’a gelmeden yaklaşık 30 km önce Çakallı sizi karşılar. Çakallı deyip geçmeyin bir menemeni var ki akıllara zarar. Sağlı sollu sıra sıra dizilmiş menemenciler kendi ürettikleri organik domates ve biberlerin tüm lezzetinden faydalanıyor. Karadeniz’in meşhur tereyağı ve köy yumurtalarıyla bütünleşen menemen, kıyas kabul etmeksizin Çakallı’da yenir ;) Yanında servis edilen turşu ve sıcacık özel ekmeği de cabası. Yol güzergahınızda dilediğiniz bir menemencide mola verebilirsiniz. En ideali hangisi diye sorarsanız bizim önerimiz: İnanç Menemen Muhtar’ın Yeri.

Adres: Samsun – Ankara kara yolu 30. km

muhtarın yeri inanç menemen

5) Samsun Pidecisi Nuri Usta

Samsun’da pide nerede yenir? Pide yemek için nereye gitsek diye düşünüyorsanız sizi bu dertten hemen kurtaralım ve adı üstünde Samsun Pidecisi’ne doğru yol alalım. Nuri Usta’da açık ve kapalı pide çeşitleri olarak kıymalı, peynirli, kıymalı – kaşarlı, kuşbaşılı, karışık pide çeşitleri ve güveç çeşitleri yer alıyor. Yemek sonrası fırın sütlaç veya çıtır çıtır ev baklavası ile bu deneyimi taçlandırabilirsiniz. Samsun Pidecisi Nuri Usta’nın Bodrum Akyarlar’da da bir şubesi bulunuyor.

Adres: Karadeniz Mahallesi Aziziye Caddesi No:29 Samsun

İletişim: 0362 437 55 55

samsun pidecisi

6) Pamuk Kardeşler Balık Restaurant

Samsun’da balık nerede yenir? Karadeniz’e kıyısı olan bu kentte en lezzetli balıkları neresi hazırlıyor derseniz doğruca Pamuk Kardeşler’e gidelim ;) 1940 yılından günümüze babadan oğula geçen nezih bir işletme olarak bu restoranda balıklar bizzat kendileri tarafından tutuluyor, yani çok taze. Kısa süre içinde 3 şubeye ulaşan Pamuk Kardeşler’de sıcak ve soğuk mezeler, mevsimine göre palamut, mezgit, hamsi, barbun, çipura ve levrek gibi leziz balıklar yer alıyor. Alkollü ve alkolsüz içecekler eşliğinde enfes bir balık ziyafeti çekebilirsiniz.

Adres: Batıpark Balık Restaurant

İletişim: 0362 445 04 33 – 0362 445 03 44

pamuk kardeşler balık restaurant

7) Fevzi’nin Yeri Gurme Balık Restaurant

Samsun’da ağız tadıyla taze taze balık yiyebileceğiniz bir diğer mekan da Fevzi’nin Yeri. Samsun yerli halkı tarafından da sıklıkla tercih edilen restoran, mimarisi ve deniz manzarası ile de dikkat çekiyor. Nezih ve temiz bir yer arıyorsanız hiç düşünmeden ziyaret edin, menüsünü inceleyin. Alkol içermeyen bu mekanda balığın yanı sıra et ızgara ve pide çeşitleri de tercih edebilirsiniz. Deniz kıyısında hoş bir akşam geçirmek ve kaliteli yemekler tatmak için denemeye değer.

Adres: Batıpark Atatürk Bulvarı No: 63 Samsun

İletişim:  0362 445 15 75

fevzinin yeri gurme balık restaurant

8) Et Atölyesi

30 yıllık et üretimi deneyiminin bir sonucu olarak kurulan Et Atölyesi, Samsunlular için adeta bir B12 kaynağı. Menü ise oldukça iddialı. Lokum ve Dallas steak olmak üzere, çökertme, atölye kavurma ve tava yemekleri dünya mutfağına hakim tecrübeli şefler tarafından hazırlanıyor. Modern ışıklar ve ahşap tasarımla bütünleşen dekorasyon da özenle düşünülmüş. Zengin serpme kahvaltısında da ete ve et ürünlerine öncelik verilmiş. Bol porsiyonlar uygun fiyatlardan sunuluyor, ayrıca vip hizmet de mevcut.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi Lozan Caddesi (Etaş yanı) No:1B/2 Türkiş, Atakum / Samsun

İletişim: 0362 437 00 62 – 0533 953 00 62

et atölyesi

9) Chef Grill & Steakhouse

Atakum sahilde denize karşı nezih ve leziz bir yemek için en ideal mekanlardan biri Chef. Özellikle gün batımında harika bir manzaraya kavuşan Atakum sahilinde Chef menüsündeki dilediğiniz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Dünya mutfağından farklı lezzetleri de tadabileceğiniz gibi steakhouse menüsünde de etler oldukça yumuşak ve sulu. Şato, T-Bone Steak, Lokum ve kebap çeşitleri de en çok sipariş edilenler arasında. Pizza, makarna, pide çeşitleri, salatalar da oldukça başarılı. Alkol menüsü mevcut.

Adres: Mimar Sinan Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 202 Atakum, Samsun

İletişim: 0362 437 00 25

chef grill steakhouse

10) Gülhan Restaurant

Samsun – Bafra kara yolu üzerinde Gülhan Restoran Samsunlular için klasikleşmiş mekanlardan birisi. Kuzu tandır, kapalı ve açık pide çeşitleri, saç kavurma, döner çeşitleri ve kahvaltı menüsüyle göz dolduruyor. Özellikle pide ve kebap çeşitlerinde oldukça sık tercih edilen bu adres Samsun’a seyahat edenler için de ideal bir mekan. Samsun’a özgü Karadeniz pidesini afiyetle yiyebilirsiniz. Kapalı kıymalı pide ve karışık pide ziyaretçiler tarafından en çok beğeni alan lezzetler.

Adres: Samsun – Bafra kara yolu 17. km Körfez Mahallesi Atatürk Bulvarı No:131 Kurupelit, Samsun

İletişim: 0362 457 64 64

gülhan restaurant

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Samsun tarihi kaynakça: www.samsunkulturturizm.gov.tr

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Dama Pasta (Leziz) Tarifi

Dama Pasta (Leziz)

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Güveçte Leziz Dana Kuşbaşı Tarifi

Güveçte Leziz Dana Kuşbaşı

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Samsun Tiridi Tarifi

Samsun Tiridi

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Bafra Pidesi (Samsun) Tarifi

Bafra Pidesi (Samsun)

2-4 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Samsun (Bafra) Pidesi Tarifi

Samsun (Bafra) Pidesi

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tirit (Samsun yöresinden) Tarifi

Tirit (Samsun yöresinden)

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri