Sarı Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Sarı Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi

Cilt Bakımında Altın Renginde Bir Şifa: Sarı Kantaron Yağı

Doğada göremediğimiz bazen de görüp çok da önemsemediğimiz pek çok bitki bulunmaktadır. İnsanlar bu bitkileri her ne kadar “yeşillik” olarak görse de her biri ayrı dertlere derman olacak özelliktedir. Bitkilerin kökü, yaprakları ve tohumları cilt, saç ve özellikle sindirim sisteminin sağlığı için kullanılmaktadır. Bu yazımızı da özellikle cilt rahatsızlıklarında tercih edilen sarı kantaron yağı üzerine hazırladık.

Kantaron yağı, kantaron otundan elde edilmektedir. Çok eski zamanlarda da damar toplayıcı özelliği ve mikrop öldürücü etkisi ile bilinmekteydi. Bu yönünü günümüzde de göstererek pek çok alanda tercih ediliyor. Tıbbi alanda sıkça kullanılan kantaron bitkisi cilt hücrelerini hızlı şekilde iyileştiriyor. Sarı kantaron yağı nedir? Nerelerde kullanılır? Sarı kantaron yağı ve cilt ilişkisi hakkında tüm merak edilenler işte burada!

sarı kantaron yağı faydaları

Sarı Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Sarı kantaron yağının geçmişi çok eski dönemlere kadar uzanmaktadır. Eski zamanlarda kantaron çiçekleri toplanır ve kurutulurdu. Hatta taze toplanan çiçekler bir süre yağ içinde bekletilirdi ve bu şekilde cilt rahatsızlıkları için kullanılırdı.
  • Kanama durumlarında kullanıldığında kanayan bölgedeki kan akışını durdurmaktadır.
  • Aromaterapi alanında da kullanılan sarı kantaron yağı, stresi yok eden ve orta derecedeki depresyon durumunda kullanılan bir bitkisel yağdır. Kokusu ile kişiyi sakinleştirdiği bilinmektedir.
  • Dikkat dağınıklığı yaşayan kişilerde, algıyı güçlendirmektedir. Bu nedenle okul dönemindeki çocukların ders isteğini artırmak için odalarda sarı kantaron yağı bulundurulması yaygındır. Derse olan motivasyonu yükselttiği bilinmektedir.
  • Kas, eklem ve özellikle romatizma ağrıları için bir kurtarıcı olan sarı kantaron yağı ağrı kesici özelliği ile dikkat çekmektedir.
  • Doğanın size sunduğu doğal antibiyotikler arasında yerini almıştır. Yaraya sürüldüğünde yaralı bölgedeki mikropları yok ettiği bilinir.
  • Sarı kantaron yağının faydaları arasında cilt yenileyici özelliği bilinmektedir. Ciltte oluşan her problemde akıllara gelecek en etkili yağdır. Kilo alıp verme dönemlerinde ve gebelik döneminden sonra oluşan çatlaklar için kullanılan sarı kantaron yağı çatlak izlerini yok etmede başarılıdır.
  • Yaz sıcaklarında oluşan güneş yanıkları için de etkili sonuçlar göstermektedir. Cildin nem dengesini korur ve kuruluğu önler.
  • Sarı kantaron yağı bebeklerde kullanımı yaygın hale gelmiştir. Yeni doğan bebeklerde oluşan pişikler için etkili sonuçlar verdiğinden dolayı annelerin elinden düşmeyen bir bitkisel yağdır. Hem pişiklerde hem de karın ağrısı tedavilerinde masaj yaparak kullanıldığında faydalı olmaktadır. Yağı bir miktar su ile inceltip kullanabilirsiniz.
  • Sarı kantaron yağı saç maskelerinde kullanıldığında saç derisini iyileştirecektir. Saç derisine bağlı oluşan kepeklenme ve dökülme gibi problemlerde tercih edilir. Saç uzatmak isteyenler için etkili değildir fakat saçlarınıza sağlık ve canlılık katmak için oldukça faydalı hale gelecektir.
  • Sarı kantaron yağı, kan şekerini düşürücü özelliği ile şeker hastalarının ilgisini çekiyor. Kan şekerini dengeleyen yapıya sahip olmasından dolayı, gün içinde 1 çay kaşığı sarı kantaron yağı tüketmek, sağlık için etkili olacaktır.
  • Vücudunuzda oluşan morlukları gidermek için sarı kantaron yağını kullanabilirsiniz. Morarmış bölge üzerine uygulandığında, o bölgedeki kan akışını hızlandıracak ve hücreleri yenileyecektir.

sarı kantaron yağı faydalar

Sarı Kantaron Yağı Neye İyi Gelir? Ne İşe Yarar?

Sarı kantaron yağı pek çok cilt probleminde kullanılmaktadır. Osmanlı döneminde yapılan savaşlarda yaralanan askerler üzerinde kullanıldığı bilinmektedir. Savaşa giden askerlerin yanında mutlaka kantaron yağı bulunurmuş. Temel amaçları yaralanma ve kanama gibi durumlarda hemen müdahale etmekmiş.

Kullananların memnun kaldığı sarı kantaron yağı hemoroidde nasıl kullanılır sorunuza cevap bulmak için buradayız. Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid rahatsızlığında merhem kullanımı gibi sarı kantaron yağı kullanılır. Düzenli kullanımda ağrılı bölgedeki ağrıyı yok edecektir. Bir pamuk yardımıyla kullanabilirsiniz.

Anne adaylarının merak ettiği sarı kantaron yağı hamilelikte kullanımı bilgisini de hemen verelim. Hamilelik döneminde kullanılan sarı kantaron yağı; çatlak oluşumunun önüne geçer. Cildi koruyan yapısından dolayı anne adaylarının gözde bitkisel yağıdır. Doğum sonrası oluşan göğüs ucu kaşıntıları ve yaraları için de etkilidir. Ayrıca pürüzsüz bir cilde sahip olmak için de sarı kantaron yağından faydalanabilirsiniz.

Sarı kantaron yağı mantara iyi gelir mi sorunuzun cevabı “evet” olacaktır. Çünkü bakımlı ayakların sırrı sarı kantaron yağında gizlidir. Mantar rahatsızlığında ayaklarınızı her yıkamadan sonra sarı kantaron yağı ile nemlendirmeniz gereklidir. Uykudan önce sarı kantaron yağını kullanırsanız daha etkili sonuçlar alabilirsiniz. Mantarı iyileştirmek için aklınızda bulunmalı.

Doğum sonrasında ve ağda sonrasında oluşan genital bölgedeki tahrişler için sarı kantaron yağı vajinaya sürülür mü diye düşünebilirsiniz. Bu gibi durumlarda genital bölgedeki sivilce ve tahrişleri yok etmek için kullanabilirsiniz. Hücre yenilediği için sivilce ve tahrişleri kısa sürede yok etmeye yarayacaktır.

sarı kantaron yağı neye iyi gelir

Sarı Kantaron Yağı Yüze Sürülür Mü?

Cilt yenileyici sarı kantaron yağı çeşitli deri rahatsızlıklarında kullanılmaktadır. Sarı kantaron yağı sivilce ve güneş lekelerini gidermede oldukça etkilidir. Yüzde uygulaması ise bir pamuk yardımı ile mümkün olabilir. Uykudan önce cildinizi bir iki damla sarı kantaron yağı ile temizleyebilirsiniz. Sivilceli bölgelerdeki mikropları kırarak sivilceleri yok edecektir. Cilt kuruluğu durumunda cildin nem dengesini sağlayacaktır.

Çok açık tene sahip olan kişiler, sarı kantaron yağını kullanırken güneş ışığından uzak durmaları tavsiye edilir.

sarı kantaron çayı

Sarı Kantaron Yağı İçilir Mi? Mide İçin Nasıl Kullanılır?

Sarı kantaron yağı kontrollü şekilde kullanılması gereken bir bitkisel yağdır. Pek çok yerde içilmez denilse de kimi bitki bilimciler bir çay kaşığı içilmesini sağlık açısından faydalı bulmaktadır. Sarı kantaron yağı zararları arasında çok fazla tüketildiğinde hormonları bastırdığı yer alır. Özellikle de cinsel dürtüleri azalttığı ve cinsel isteği bastırdığından dolayı içilmesinin zararlı olduğu bilinmektedir.

Her sabah 1 çay kaşığı sarı kantaron yağı içildiğinde, mide rahatsızlıklarını en aza indirip kısa bir süre sonra yok edebilirsiniz. Mide ağrıları ve mide sancıları yaşadığınız günlerde de sarı kantaron yağını ölçülü tüketerek, ağrılarınızı yok edebilirsiniz. Soğuk günlerde üşüdüğünüzde mide ve karın ağrısı yaşamamak için her sabah 1 çay kaşığı sarı kantaron yağı size iyi gelecektir.

Sarı kantaron yağı İbrahim Saraçoğlu tarafından araştırılmıştır ve faydaları çeşitli televizyon programlarında anlatılmıştır. İbrahim Saraçoğlu’na göre sarı kantaron yağı cilt ve saç bakımında kullanılabilir. Ayrıca regl dönemi sancıları için de kullanılmaktadır. Antidepresan bir yağ olduğunu da açıklamalarına ekler. Ruhsal problemler için antidepresan ilaç kullanan kişilere tavsiye edilmez. Doktorunuz ilaçla beraber kullanabileceğinizi söylediğinde sarı kantaron yağını tüketebilirsiniz.

sarı kantaron yağı

Sarı ve Kırmızı Kantaron Yağı Arasındaki Fark Nedir?

Kantaron çiçeğinden elde edilen yağların renklerinin farklı olmasının tek nedeni vardır. Çiçeklerin toplanma vaktidir. Kantaron yağı elde edileceği zaman kantaron çiçeklerine ihtiyaç duyulur. Taze toplanan çiçeklerle elde edilen yağ kırmızı renk alırken; kuru çiçeklerle yapılan yağlar sarı renktedir. Etkilerini kıyaslamak gerekirse, kırmızı kantaron yağının sarı kantaron yağına göre daha etkili olduğu söylenmektedir.

Kantaron yağını almak istediğinizde en yakın aktara uğrayabilirsiniz. Günümüzde saç ve cilt bakımında da kullanılmasından dolayı, kozmetik mağazalarında bitkisel yağ raflarında bulabilirsiniz. Sarı kantaron yağı fiyatı 10 TL ile 30 TL arasında değişmektedir.

Sarı Kantaron Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Sarı Kantaron Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Listesi Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Listesi

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Listesi Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Listesi

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Tarifler Geri
Videolar Geri