Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Çözümler, Doğal Kür Tarifleri

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Çözümler, Doğal Kür Tarifleri Tarifi

Ses Kısılmasına İyi Gelen Pratik ve Etkili Bilgiler

Ses kısılması avukat, öğretmen, tiyatro oyuncusu ve ses sanatçısı gibi sesini yoğun kullanan kişilerde karşılaşılan bir hastalıktır. Sürekli konuşmaya dayanan meslek gruplarında çalışan kişilerin, ses kullanma ve doğru nefes alma tekniklerini çok iyi bilmeleri gerekir. Ses kısılmasının en önemli nedeni gırtlağın ve ses tellerinin bazı etkenler nedeniyle tahriş olmasıdır.

Kimyasal gaz solumak, kronik öksürük, reflü, sürekli olarak fısıltıyla konuşmak ya da bağırarak konuşmak, öfke krizleriyle çığlık atmak ve çok bağırmak, fazla miktarda sigara ve alkol kullanımı, larenjit ve grip nedeniyle boğazda oluşan enfeksiyonlar ses kısılmasına yol açan nedenlerdir.

ses kısıklığına ne iyi gelir

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir? Evde Doğal Çözümler

Ses kısıklığına ne iyi gelir sorusuna yanıt olacak birçok doğal çözüm önerisi vardır. Sorunun nedenine bağlı olarak bu çözüm yollarından faydalanabilirsiniz. Yaşadığınız ses kısıklığının nedeni boğazınızda oluşan enfeksiyon ise öncelikle kulak burun boğaz doktoruna başvurmanız gerekir. Çünkü bazı ses kısılmaları doktor tedavisini zorunlu kılan hastalıkların habercisi olabilir.

Evinizde uygulayacağınız basit şifa önerilerini şöyle sıralamak mümkündür:

  • Bir çay bardağı suyun içerisine bir tane çubuk tarçın koyun ve 7-8 dakika kadar kaynatın. Altını kapatıp ılınmasını bekleyin ve daha sonra için.
  • Grip ve nezle gibi hastalıklar nedeniyle kısılan sesi açmak için çekirdek kakule tüketin.
  • Yarım fındık boyutunda olan hıthıtı, bir fincan sıcak suda eritilerek için. Bir bardak suyun içinde turp kaynatıp elde ettiğiniz suyla gargara yapın.
  • Büyük bir kırmızı turpu ceviz büyüklüğünde oyun. Oyuğun içine 1.5 tatlı kaşığı bal koyun ve 24 saat bekletin. Daha sonra tabağın dibinde akan sıvıyı üç saat arayla azar azar tüketin.
  • Bir miktar kerevizi iyice dövün ve koyun sütü ile karıştırarak için.
  • Birkaç yaprak lahanayı bir miktar suyun içinde kaynatın. Lahana suyunu biraz şeker ilave ederek şerbet haline getirin ve bu şekilde tüketin.
  • Yarım limonu sıkarak suyunu alın. Limon suyunu bir fincan sıcak su ile karıştırıp içine bir tatlı kaşığı bal ilave edin ve karışımı için.
  • Ses kısıklığını gidermek için sabahları aç karnına bıldırcın yumurtası içebilirsiniz. Acı biber tüketmenin de sesi açtığı yönünde görüşler vardır.

boğaz ağrısı ve ses kısıklığına ne iyi gelir

Boğaz Ağrısı ve Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir?

Boğaz ağrısı çoğunlukla grip, larenjit ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar sırasında boğazda meydana gelen enfeksiyonlar nedeniyle oluşur. Enfeksiyonunuz varsa tedavi için mutlaka bir uzman doktora başvurmanız gerekir. Basit nitelikli boğaz ağrısına ve ses kısıklığına ne iyi gelir diye merak ediyorsanız şu doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz:

  • Zencefil çayı içebilirsiniz. Zencefili çorbalarınıza ve yemeklerinize karıştırarak da tüketebilirsiniz. Zencefil, üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı faydalı olan bir baharattır.
  • Ses kısıklığı için ne iyi gelir sorusunun yanıtlarından bir tanesi de baldır. Bal hem boğaz ağrısına hem ses kısıklığına faydalıdır. Hakiki bal, antibiyotik ve antiseptik özelliğine sahiptir. Her gün bir kaşık bal tüketebilir, ıhlamur gibi bitki çaylarınızı balla karıştırarak içebilirsiniz. Böylece boğazınızı nemli tutabilirsiniz. Bir bardak ılık suyun içine bal ve karabiber koyarak içmek de faydalı olacaktır.
  • Boğaz ağrısı ve ses kısıklığı için elma sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke antiseptik ve antibakteriyel etkisiyle boğazda oluşan enfeksiyonlara da iyi gelir. Bir su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi karıştırarak tüketmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca sirkeli suyla gargara da yapabilirsiniz.
  • Ses kısıklığına ne iyi gelir evde çözüm önerileri nelerdir sorusunun bir diğer yanıtı tuzlu ve karbonatlı su gargarasıdır. Boğaz ağrısı hafif kızarıklık yani basit tahriş nedeniyle oluşmuşsa, tuzlu ve karbonatlı suyla gargara yapmaya devam edebilirsiniz. Etkili bir çözümdür.

ses kısıklığına ne iyi gelir evde

Öksürük ve Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir?

Ciddi boyuttaki dinmek bilmeyen öksürükler için doktorunuzdan görüş almanız çok önemlidir. Basit öksürük ve ses kısıklıkları için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

  • Taze zencefili rendeleyerek suyunu çıkarın ve süzün. Bu suya hakiki bal ilave ederek karıştırın ve yarım saat kadar bekletin. Bu karışımdan tak karnınayken birkaç kaşık için.
  • Okaliptüs içeren merhemleri veya yağları gece yatarken ayağınızın altına masaj yaparak sürün ve ayağınıza çorap giyerek yatın. Çocuklarınıza da uygulayabilirsiniz. Gece öksürüklerini engelleyecek bir yöntemdir.
  • Virüs ve bakteri kaynaklı boğaz enfeksiyonları ile oluşan öksürükler, ağrılar ve ses kısılmaları için zerdeçal kullanabilirsiniz. Çaylarınıza ve çorbalarınıza katarak tüketebilirsiniz. Ayrıca 1 çay kaşığı toz zerdeçalı bir su bardağı ılık süte eklenip günde iki defa içebilirsiniz. Bu uygulamayı ılık suyla da yapabilirsiniz.
  • Ekinezya çayı içebilirsiniz. Üst solunum yolu enfeksiyonları için çok faydalıdır. Bağışıklık sisteminizi de güçlendirir. Soğuk algınlığı ses kısıklığına ne iyi gelir sorusuna verilecek en etkili cevap ekinezyadır. Ses kısıklığı, boğaz ağrısı ve öksürük için ekinezya çayını tüketmelisiniz.

ses kısıklığına ne iyi gelir ibrahim saraçoğlu

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu Tarifi

Ses kısıklığına ne iyi gelir bitkisel çözüm önerileri içinde İbrahim Saraçoğlu tariflerinden de yararlanabilirsiniz. Prof. Saraçoğlu’nun önerdiği en etkili formül kabuk tarçın çayıdır: Birkaç tane kabuk tarçını kaynamakta olan bir bardak sıcak suyun içine atın ve 5- 6 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Altını kapatıp biraz demlenmeye bırakın. Süzdükten sonra bir tatlı kaşığı bal ilave ederek iyice karıştırın ve için. Bu küre bir hafta süreyle devam edebilirsiniz.

ses kısıklığına ne iyi gelir bitkisel çözüm

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir Ahmet Maranki Kür Tarifi

Bitkisel şifa uzmanı Ahmet Maranki’nin, ses kısılması problemi yaşayanlar için önerdiği doğal kürün tarifini şöyledir:

Malzemeler:

  • Eşit miktarlarda olacak şekilde zencefil
  • Nar çiçeği
  • Hibiskus
  • Adaçayı kullanılarak hazırlanır.

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler aynı oranda olacak şekilde karıştırılır. Bitki karışımı, kaynamakta olan bir su bardağı sıcak suyun içine atarak kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatılır. Altı kapatıldıktan sonra biraz demlenmeye bırakılır. Daha sonra karışım süzülerek bir bardağa alınır. Sıcak olarak her gün tok karnına bir defa içilir. Uygulamaya iki hafta boyunca devam edilir. Seste düzelme olsa bile uygulamanın 15 gün süreyle sürdürülmesi gereklidir.

ses kısıklığı tedavisi

Tiroid Ameliyatı Sonrası Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir?

Troid ameliyatı sonrası sesin düzelmesi epeyce zaman alabilir. Bir ya da iki ay boyunca sürebilen ses kısılmaları yavaş yavaş etkisini kaybeder. Tiroid ameliyatı olacaksanız doktorunuz size ne yapmanız gerektiğini anlatacaktır. Bir süre hiç konuşmamak gerektiğini bilmelisiniz. Tiroid ameliyatı sonrasında şunları yapabilirsiniz:

  • Ses telleriniz iyileşinceye kadar asla yüksek sesle konuşmayın ve asla bağırmayın.
  • Yediğiniz ve içtiğiniz her şeye özen gösterin. Yiyecekleri iyice çiğnemeden yutmayın. Ağzınıza büyük lokmalar atmayın. Çok sıcak ve çok soğuk içecekler ve yiyecekler tüketmeyin.
  • Gün içerisinde mecbur kalmadıkça konuşmamaya çalışın.
  • Ses açmak için önerilen doğal bitkisel tedavileri uygulayıp ses tellerinizin yavaşça iyileşmesine yardımcı olun.
  • Papatya çayı için. Papatya çayı, boğaz ağrısı ve ses kısıklığı için kullanılan bir uygulamadır. Yatıştırıcı etkisi de bulunur. Papatya çayına bal eklenerek kullanırsanız daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.
  • Sarımsak tüketebilirsiniz. Antibiyotik ve antioksidan özelliği olan sarımsağı tüketirseniz ses telleriniz hızla eski sağlığına kavuşacaktır.
  • Doktorunuzun önerdiği tedavileri ve yöntemleri özenle uygulayın.
  • Sesinizin kısılmaması ve sağlıklı olması için bol bol su içmeniz gerekmektedir. Su, ses tellerinin nemlenmesini sağlayan en doğal ve en sağlıklı içecektir.

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Boğaz İltihabına Ne İyi Gelir? Belirtileri, Şifalı Bitkiler

Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler 7 Doğal Bitki Çayı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bitkisel Şurup Tarifi

Bitkisel Şurup

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Haşlanmış Limon Kürü (Mucize Kür) Tarifi

Haşlanmış Limon Kürü (Mucize Kür)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Bitkisel Antibiyotik (Videolu) Tarifi

Bitkisel Antibiyotik (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Boğaz Kürü Tarifi

Boğaz Kürü

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri