Şirince’de Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 7 Mekan – Gezilecek Yerler

Şirince’de Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 7 Mekan – Gezilecek Yerler Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Şirince

Gezi & Yemek Keşfindeyiz!

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan, doğası ve mimarisiyle Türkiye’nin en güzel eski Rum köylerinden biri olan Şirince, beyaz konak evleri, otantik sokakları ve tüm dünyaya ün salmış olan şaraplarıyla ön plana çıkmayı başarmıştır.

Yemyeşil Ege ağaçlarının arasına gizlenen Şirince, tarihi değerleriyle de ziyaretçileri büyüleyen lokasyonlardan. Arnavut kaldırımlı sokaklarında yılın her mevsimi misafir ağırlayan Şirince Köyü, Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerden olduğu için, ılıman bir havaya da sahip. Özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak sıcak ve sakin bir ortam arayışındaysanız, Şirince sizin için biçilmiş kaftan.

Şirince’nin en güzel özelliklerinden birisi üzüm üretiminde özel bir başarı gösteriyor olması. Bu durum Şirince’de birbirinden lezzetli asırlık şarapların üretilmesini sağlamıştır. Eğer el yapımı şaraplara ilginiz varsa, meyveli Şirince şarabı çeşitlerini deneyebilirsiniz.

Türkiye’nin en popüler ziyaret noktalarından biri olan Şirince’de hizmet sektörü de fazlasıyla gelişmiştir. Birbirinden güzel konak oteller, lezzetli yemekleriyle masaları donatan eşsiz restoranlar, el sanatı sergileri ile güzelleşen sokaklar, Şirince’nin popüler olmasındaki başlıca nedenlerden. Şirince gezi alanlarını da restoran listesinin hemen sonunda görebilirsiniz.

şirince

Şirince’de Ne Yenir? İşte Şirince’nin En Meşhur 7 Mekanı!

1) Şirince Artemis Restaurant ve Şarap Evi

Manzarasıyla Şirince’nin odak noktalarından biri olmayı başaran Artemis Restoran, bol çeşitli yemekleri ve yemek yanında tercih edebileceğiniz şarap seçenekleriyle ün kazanmış uğrak yerlerinden. En meşhur yemekleri arasında başı çeken lezzet ise kebap çeşitleri. Osmanlı usulü kebaplarını patates püresiyle birlikte servis eden mekanın eşsiz manzarasında gözünüzü ve ruhunuzu da doyurabilirsiniz. Özel Şirince kahvaltı çeşitleriyle de oldukça zengin bir menü sunan mekanda ev yapımı pişileri tadabilir, taze reçel seçeneklerini deneyebilirsiniz. Hatta yemekten sonra şömine ateşinde pişen közde kahvenizi söyleyebilirsiniz.

Adres: Şehit Yüksel Özülkü Cad. No:7 Şirince Köyü, Selçuk, İzmir

İletişim: 0232 898 32 40

şirince artemis

2) Kırkınca Arşipel Restaurant

Şevket-i Bostan ve Kırkınca kebabıyla ünlenmiş olan Arşipel Restoran, menüsünde vegan ziyaretçiler için de özel seçenekler ayırmış. Otantik ve sade bir dekor anlayışına sahip olan mekanın, şarap seçenekleri de oldukça lezzetli. Güveç tabaklarında gelen özel Ege zeytinyağlılarıyla birlikte, benzersiz bir yemek deneyimi yaşatan Kırkınca Restoran’a bir gün mutlaka uğramalısınız. Mekanın börülceler, ev yapımı turşular ve patlıcan çorbası gibi kendine has lezzetleri de var üstelik. Arşipel’de cuma ve cumartesi günleri ise yemeklere canlı müzik eşlik eder. Grup ziyaretleri için uygun olan mekanın farklı içecek seçenekleri ve tatlı menüleri de takdire şayan. 10:00 – 00:00 arasında hizmet veren lokanta, güler yüzlü servis anlayışıyla ve doğa manzarasıyla Şirince’nin en güzel durak noktalarından olmuştur.

Adres: Şirince Köyü, 35920 Selçuk, İzmir

İletişim: 0232 898 31 33

şirince arşipel

3) Şirincem Restaurant: Bol İkramlı, Sıcak ve Samimi

Oldukça özverili bir sunum anlayışına sahip olan Şirincem Restoran, çiçeklerle dolu manzaralı bahçesi içerisinde kurulan ziyafet sofralarının ev sahibi. Sıcak bir aile işletmesi olan mekanın, hizmet anlayışı da sizi şımartacak kadar iyi. Ailenizle birlikte gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz mekanlardan olan Şirincem, ekonomik fiyat arayışında olanlar için de mükemmel bir mekan. Düşük bir bütçeyle ailecek doyasıya yemek yiyebilir, manzara eşliğinde kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Şirincem Restoran’ın aynı zamanda pansiyon hizmeti de var. Bu bölgede hem lezzetli yemekler yiyip hem de ekonomik fiyata konaklama yapabileceğiniz lokasyonlardan. Mekanda Akdeniz yemekleri, Türk yemekleri, vejetaryen dostu yemekler ve gıda alerjisi bulunanlar için glütensiz yemek seçenekleri de mevcut. Dilediğiniz zaman rezervasyon yaptırabilir, tatilinizi mükemmel yemeklerle geçirebilirsiniz.

Adres: Şehit Er Yüksel Özülkü Cad, Şirince, İzmir

İletişim: 0537 831 82 97

şirincem restaurant

4) Tarihi Köy Restaurant: Kahvaltı, Öğle Yemeği, Akşam Yemeği

Günün her saatinde taze ve lezzetli yemeklerin piştiği Tarihi Köy Restaurant, Şirince Köyü’nün en eski lokantalarından biri. Şömine ateşinde nezih bir ortam yaratan mekan, mezeleri, canlı müzik dinletileri ve et yemekleriyle ön plana çıkan duraklardan. Misafirlerinden en güzel yorumları alan mekanın açık hava oturma alanı da mevcut. Dilerseniz açık havada yemeklerinizi tadabilir, dilerseniz şömine ateşi önünde eşsiz bir ziyafet çekebilirsiniz. Gürültüsüz bir canlı müziği olan nezih mekan, sizi rahatsız etmeden fon müziği tadında bir canlı müzik şöleni sunmaktadır. Kendinizi oldukça rahat ve huzurlu hissedeceğiniz mekanın öne çıkan favori lezzeti ise çöp şişler. Fiyat konusunda oldukça uygun bulunan mekan, hizmet anlayışıyla da misafirlerini memnun eder.

Adres: Şirince Köyü Merkezi, Tarihi Çınaraltı Meydanı, Selçuk, İzmir

İletişim: 0532 231 34 29

şirince tarihi köy restaurant

5) Ayasuluk Restaurant: Havuz Kenarı Yemekleri

Şirince yemek konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan lokasyonlardan. Ayasuluk Restoran ise Şirince İzmir yemeklerinin en özel tatlarını hissettiren ender mekanlardan birisi. Havuz ve doğa manzarası eşliğinde gün batımında lezzetli bir akşam yemeği yiyebileceğiniz Ayasuluk, otantik dekor anlayışı, benzersiz sunum anlayışı ve taze yemekleriyle de dikkat çeker. Mekanda odun ateşinde pişmiş olan güveç yemekleri bulabileceğiniz gibi ızgara balık çeşitlerini de bulabilirsiniz. Hem kırmızı et hem beyaz et seçeneği olan mekan, içecek servisinde de oldukça zengin bir menüye sahip. Sevdiklerinizle beraber, özel bir akşam geçirmek için en güzel mekanlardan biri olan Ayasuluk, dokuma kilimleri, nişlere dizilmiş olan şarapları ve doğa manzarasıyla da vazgeçilmezler arasındadır.

Adres: Atatürk Mahallesi, 1051.Sk. No:12, Selçuk 35920 İzmir

İletişim: 0232 892 33 34

şirince ayasuluk restaurant

6) Ocakbaşı Restaurant: En İyi Manzara

Şirince’yi kuş bakışı gören mekanın, doğa ve köy manzarası tarif edilemeyecek kadar güzel. Bu manzaraya bir de ocakbaşı lezzetleri eklendiğinde ortaya mükemmel bir ambiyans çıkmış. Serpme köy kahvaltısı, Akdeniz mutfağının en güzel yemekleri ve ızgara çeşitleri bulunan mekan, aileler için de uygundur. Şevketi Bostan, zeytinyağlı yaprak sarma, deniz börülcesi, gözleme çeşitleri ve diğer yemekleriyle hem gözünüze hem damak zevkinize hitap edecek olan bir mekan. Yaz aylarında dondurma sunumlarıyla da dikkat çeken Ocakbaşı Restoran, çiçeklerle ve ahşap masalarla dizayn edilmiş bir dekor anlayışına sahip. Mekanın açık hava oturma alanı da mevcut.

Adres: İstiklal Mah. No:7 Şirince Köyü, Selçuk, İzmir

İletişim: 0232 898 30 94

şirince ocakbaşı restaurant

7) Ejder Restaurant: Küçük ve Nezih

Ejder Restaurant, son derece mütevazı bir yapıya sahip olan oldukça sevimli ve köklü bir mekan. Izgara çeşitlerinin güzelliği dillere destan olan mekanın önünde kuyruklar oluştuğuna dahi şahit olabilirsiniz. Patlıcan dolmaları, haydariler ve lezzetli mezelerle birlikte sunulan ızgara köftesi ve çöp şiş çeşitleriyle meşhur olan mekanın pide seçenekleri de oldukça dikkat çekici. Mekan Şirince’ye yaklaşık 5 km mesafededir.

Adres: Atatürk Mahallesi, Cengiz Topel Cad No:9, Selçuk, 35920, İzmir

İletişim: 0232 892 32 96

ejder restaurant

Şirince Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

  • Matematik Köyü (Kitaplarla dolu yapay köy)
  • Şirince meydan dükkanları
  • Pollio Bisiklet Yolu
  • Efes Antik Kenti
  • Aquapark
  • Aziz John Baptist Kilisesi
  • Tarihi Kapalı Çarşı
  • Kıvırcık Şarap Evi
  • Efes Müzesi
  • St. Jean Kilisesi
  • Celsus Kütüphanesi
  • Aziz Dimitros Kilisesi
  • Kavala Mahzen
  • Hadrian Tapınağı
  • Şirince Müştiyan Kahvecisi
  • Meryem Ana Evi
  • Şirince Taş Mektep
şirince'de gezilecek yerler
gezimanya.com

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Çeşme’de Nerede Ne Yenir? Unutulmaz Bir Tatil İçin 7 Süper Mekan

Ayvalık’ta Nerede Ne Yenir? Ayvalık ve Cunda’da En İyi 10 Lezzet Durağı

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

Bozcaada’da Ne Yenir? Adanın En Meşhur 10 Nefis Lezzet Durağı

Datça’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Meşhur Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Haşhaşlı Cezerye (Çok Hoşunuza Gidecek) Tarifi

Haşhaşlı Cezerye (Çok Hoşunuza Gidecek)

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Hoş Hoş Tatlısı Tarifi

Hoş Hoş Tatlısı

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Şirin Kekler Tarifi

Şirin Kekler

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Şirin Kurabiyeler Tarifi

Şirin Kurabiyeler

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Canavar Şirin Kekler Tarifi

Canavar Şirin Kekler

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Süslü Şirin Pasta Tarifi

Süslü Şirin Pasta

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Şirin Patates Tabağı Tarifi

Şirin Patates Tabağı

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri