Soğan Suyu Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Nasıl Yapılır?

Soğan Suyu Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Nasıl Yapılır?

Vitamin Kaynağı Doğal Antibiyotik Soğan Suyu

Türk mutfağında özel bir yere sahip olan soğan bitkisi, hem yemeklere sunduğu lezzeti hem de faydaları ile dikkat çekicidir. Düşük kalorili bir sebze olan kuru soğan yüksek oranda C vitamini, A vitamini, B vitamini, folik asit ve E vitamini içerir. Ayrıca fosfor, kalsiyum, iyot, silis, kükürt, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi minerallerden de zengindir.

Doğal antibiyotik görevi gören yağ asidi içeriği ve hazmı kolaylaştıran fenol bileşenleri, soğanın birçok hastalığın tedavisinde destekleyici rol oynamasını sağlar. Salatalara, mezelere, çorbalara, kısacası tüm gıdalara lezzet verici olarak kullanılan soğan; bazı bünyelerde çiğ olarak tüketildiğinde mide ağrısı ve yanması yapabilir. Pişirilerek tüketilmesi bu problemi ortadan kaldırır.

soğan suyu faydaları

Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir?

  • Özellikle kış aylarında sıklıkla rastlanılan burun tıkanıklıklarının ve oluşan balgamın söktürülmesinde önemli rol oynar.
  • Kalp damar hastalıklarının tedavisinde etkilidir.
  • Dolaşım sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlayarak dolaşım bozukluklarından kaynaklı damar tıkanıklıklarının tedavisini destekleyici rol oynar.
  • Vücutta biriken fazla suyun ve toksin maddelerin atımını kolaylaştırarak yağ yakımını arttırır.
  • Kaynatılmış soğan suyu faydaları arasında kilo kontrolü sağlaması da sayılabilir.
  • Antioksidan bileşenler içeren soğan suyu bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
  • Kansızlığın tedavisindeki destek ballı soğan suyu faydaları arasında yer alır.
  • İçeriğine yer alan flavon bileşenler damar genişlemesini sağlayarak kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.
  • İçeriğinde yer alan sülfür bileşenlerin doğal antibiyotik görevi vardır. Vücutta oluşan iltihapların tedavisinde önemli bir rol oynar. Bronşit, idrar yolları iltihaplanması, boğaz iltihaplanması ve boğaz ağrılarının tedavisinde etkilidir.
  • Soğan suyu içmenin faydaları arasında menopoz döneminde kadınların yaşadığı sendromları minimuma düşürmesi de yer alır.
  • Kan pıhtılaşmasında önemli bir rol oynayan soğan suyu, kadınlarda görülen polikistik over ve miyom gibi hastalıkları tedavisine yardımcı olur.

soğan suyu kürü

Soğan Suyu Saça Faydaları Nelerdir?

  • Saçın yapısını oluşturan maddeler arasında kükürt de bulunur. Soğanın içeriğinde yer alan kükürtlü maddeler, saç tellerinin yapısını güçlendirir.
  • Saç dökülmelerinin tedavisinde yaygın olarak kullanılan soğan suyu saç köklerinin beslenmesini sağlayarak daha saçların daha çabuk uzamasını destekler. Özellikle saçkıran hastalığının tedavisinde etkili olan soğan suyu, düzenli olarak kullanıldığında saç çıkmayan bölgelerde saç çıkmasını sağlayabilir.
  • Saç derisinde görülen kepeklenme ve yağlanma gibi problemleri ortadan kaldırır.
  • Saç köklerinde hidrojen peroksit birikimine bağlı olarak gelişen saç tellerinin beyazlaşmasını önler. Saç tellerinin kalınlaştırılmasını sağlayarak daha kaliteli saç teli üretilmesine yardımcı olur.
  • Antibakteriyel özelliğe sahip olan soğan suyu, saç derisinde oluşan enfeksiyonların tedavisinde de önemli rol oynar.

soğan suyu

Soğan Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Ciltte oluşan sivilce ve aknelerin tedavisinde soğan suyunun faydaları vardır. Bal ya da zeytinyağı ile karıştırılan soğan suyu düzenli olarak kullanıldığında sivilce ve akne oluşumunu engeller. İltihap sökücü etkiye sahip olan soğan suyu, özellikle iltihaplı sivilcelerin tedavisinde etkindir.
  • Güneş lekelenmelerine karşı zerdeçal ile macun haline getirilerek kullanılan soğan suyu, masaj yapılarak cilt lekelerinin üzerine sürüldüğünde bu lekeleri azaltıcı etki gösterir.
  • Antibiyotik etkisi ile ön plana çıkan soğan suyu, ciltte oluşan mantar enfeksiyonlarının tedavisinde de önemli rol oynar.
  • Cilt altı dokuyu uyandırıcı etkiye sahip olan çiğ soğan suyu faydaları arasında kan dolaşımını arttırması ve cilt hücrelerinin daha iyi beslenmesini sağlaması yer alır. Düzenli olarak soğan suyu ile cilde masaj yapılması daha pürüzsüz ve aydınlık bir cilde sahip olmanızı sağlar.

soğan suyu adet

Soğan Suyu Adet İçin Faydaları Nelerdir?

Adet kanaması gecikmeleri birçok kadında ciddi sendromlara yol açar. Şişkinlik, kabızlık, gaz, sinirlilik, ateş basması, alınganlık ve diğer psikolojik problemler adet gecikmesi nedeniyle oluşabilir. Adet ağrılarının giderilmesinde de önemli bir rol oynayan soğan suyu adet söktürücü olarak da kullanılabilir.

Soğan suyu faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da ele alınmaktadır. Saraçoğlu soğan suyu ile hazırlanan kürlerin kan pıhtılaşmasını önleyerek kanın akıcılığının artmasını sağladığını ve adet söktürücü etki gösterdiğini belirtmektedir. Ancak soğan suyunun bu nedenden dolayı kullanımından önce mutlaka bir doktora danışılması gerekir. Doktor kontrolünde uygulanması gereken soğan suyu, doğru kullanılmadığında ciddi problemlere yol açabilir.

soğan suyu ile zayıflama

Soğan Suyunun Kulak İltihabına Faydaları Nelerdir?

Kulağa su kaçması, kulakta kir birikmesi, alerji, sinüzit ve diğer enfeksiyon hastalıkları gibi nedenlerden dolayı kulak iltihabı görülebilir. Kulak iltihabı bakteri ya da virüs kaynaklı olabilir. Soğan suyunun antibiyotik etkisinden dolayı kulak iltihaplanması tedavisine destek olduğu söylenebilir.

Soğanın suyu sıkılarak kulak içine birkaç damla damlatılması buradaki iltihaplanmayı tedavi edici etki gösterebilir. Ancak öncelikli olarak mutlaka bir doktora gidilerek iltihaplanmanın nedeni bulunmalı ve doktor kontrolünde soğan suyu ile tedavisi yapılmalıdır.

soğan suyu ile zayıflama

Soğan Suyu Zayıflatır Mı?

Yüksek oranda antioksidan bileşenler içeren soğan suyu vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca toksin maddelerin atımını da kolaylaştırarak yağ yakımını hızlandırır. Özellikle aç karnına tüketilen soğan suyu metabolizma hızını arttırır ve kilo vermeyi destekleyici rol oynar.

Sağlıklı bir zayıflama diyetine ek olarak kullanılan soğan suyu, iştahın kontrol altına alınmasını sağlayarak diyeti daha etkin bir hale getirir. Kan şekerini düzenleyici etkisinden dolayı insülin direnci oluşmasını önleyen soğan suyu, bölgesel yağlanmanın da önüne geçebilir. Mide şişkinliğini azaltması ve ödemi yok etmesi maydanoz ve soğan suyu faydaları arasında yer alır.

soğan suyu adet

Soğan Suyunun Zararları ve Yan Etkileri

Sağlığa faydaları ile dikkat çeken soğan suyu, bazı bünyelerde alerjik etkiye sebep olabilir. Yüksek fruktoz içeriğine sahip olan soğan suyu midede sindirilemez. Bazı bünyelerde soğan suyu tüketimi midede gaz oluşumuna neden olur ve ağrılara yol açar. Özellikle reflü hastalarının soğan suyu tüketimini mutlaka doktoruna danışarak yapması gerekir. Bu hastalarda soğan suyu tüketimi hastalığın şiddetini arttırıcı etki gösterebilir. Kan şekerini düşürücü etkiye sahip olan soğan suyu, şeker hastaları için tehlike yaratabilir.

Şeker hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçların etkisini arttırarak ani şeker düşüklüklerine neden olabilir. Kan inceltici ilaç kullanan kişilerin de soğan suyu tüketmeleri ciddi problemlere yol açabilir.

Soğan suyu faydaları hamilelik döneminde önem taşımamaktadır. Kan pıhtılaşmasını önleyici özelliğinden dolayı hamilelik döneminde kanamalara yol açabilir. Düzenli olarak ilaç kullananlar, kronik bir hastalığa sahip olanlar, hamile ve emziren kadınların soğan suyu kullanmadan önce mutlaka doktora danışmaları gerekir.

Her Derde Deva 3 Farklı Soğan Suyu Tarifi

1) Soğan ve Limonun Mükemmel Uyumu: Soğan Suyu Kürü

Soğan, su ve limon kullanılarak hazırlanan soğan kürü; antiinflamatuar etki gösterir. Düzenli olarak aç karnına sabah, öğle ve akşam öğünlerden önce tüketilen limonlu soğan suyu faydaları arasında vücuttaki iltihaplanmaların önüne geçmesi ve aynı zamanda metabolizma hızını da arttırması yer alır. Özellikle yumurtalık kistlerinin tedavisine destek olan soğan suyu kürü, zayıflamaya yardımcı olur. Soğan Suyu Kürü

Tarif: Soğan Suyu Kürü

2) Doğal Antibiyotik: Soğan Suyu Kürü

Soğan ve su kullanılarak hazırlanan soğan suyu kürü, öğünlerden 5-10 dakika önce ılık olarak tüketilmelidir. Doğal antibiyotik özelliklere sahip olan soğan kürünün adet düzensizliğini ve vajinal akıntıyı önlemede önemli rolü vardır. Bağışıklık sistemini desteklenmesini de sağlayan soğan kürü, en az 15 gün boyunca düzenli olarak tüketilmelidir. Soğan Suyu Kürü

Tarif: Soğan Suyu Kürü

3) Şişmanlıktan Nezleye, Menopozdan Kansızlığa: Soğan Suyu

Soğan, sirke ve su kullanılarak hazırlanan soğan suyu; balgam söktürmeden menopoz semptomlarını azaltmaya, kilo vermeden polistik over tedavisine kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilir. Yüksek oranda vitamin ve mineral içeren soğan suyu, vücudu toksin maddelerden arındırır ve vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını sağlar. Her Derde Deva Soğan Suyu

Tarif: Her Derde Deva Soğan Suyu

Kuru Soğanın Faydaları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri