Derideki Su Toplaması Nasıl Geçer? 4 Doğal Tedavi

Derideki Su Toplaması Nasıl Geçer? 4 Doğal Tedavi Tarifi

Ciltteki Su Toplamasına İyi Gelen Doğal Çözümler

Cildinizde meydana gelen tahriş ve yaraları iyileştirmek için en acısız ve en kolay yöntemlere ihtiyaç duyarsınız. Koşuşturmalar içinde geçen günler içinde elinizde ya da kolunuzda bazen topuklarınızda dahi tahrişler meydana gelebilir. Yaşanan bu üzücü durumlardan en yaygın olanı da su toplamasıdır. Su toplaması toplumda sık sık yaşanan ve hareketleri engelleyen bir durumdur.

Derideki Su Toplaması Nasıl Geçer?

  • Gazlı Bezle Temizleyin
  • Vazelinle Yumuşatın
  • Cildinizi Sık Sık Havalandırın
  • Kantaron Yağı Kullanın

Şimdi daha sağlıklı şekilde günler geçirmeniz için sizlere deride su toplaması ve kaşıntı hakkında bilgi vereceğiz. Bu üzücü durumu önlemek ve iyileştirmek için bilmeniz gereken bilgiler bu sayfada yer alıyor. Su toplaması nasıl geçer el ve ayaklarda en çok karşılaşılan bu durumun basit çözümleri neler haydi birlikte öğrenelim.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

deride su toplamasına ne iyi gelir

Su Toplaması Nedir?

Su toplaması en özet haliyle dokunun tahriş olmasıdır. Vücudun herhangi bir noktasına meydana gelebilir. Alt deri ve üst deri tabakası arasında  sıvı birikmesi halk arasında su toplaması olarak bilinir. Derinin bir yüzeye sürekli temas etmesinden dolayı oluşan bu problem, kişinin hayatını etkiler. Hareketlerin kısıtlanmasına neden olan su toplaması en yaygın şekilde ayaklarda görülür. Vücutta biriken bu su, vücudun kendi ürettiği fizyolojik bir sıvıdır.

Genellikle ayakkabının yanlış seçilmesinden dolayı oluşur ve kısa sürede gerekli tedbirler alındığında iyileşir. Su toplaması her yaştan ve her kişide yaşanabilir. Eğer cildiniz çok hassas ve narinse bu problemi sık sık yaşayabilirsiniz.

Tahriş olan deri soyulur, bazen kanama meydana gelebilir. Deri iyileşirken su toplayarak kapanır. Bu durum dokunun çok fazla zarar görmesine neden olurken var olduğu bölgeyi de hareket konusunda sınırlandırır. Su toplaması için doktora gidebilirsiniz. Dilerseniz büyük su toplaması için sağlık ocağına da görünebilirsiniz.

Bazen yanık ve sıcak su temaslarından dolayı oluşan su toplaması, tedavi edilmediğinde enfeksiyona neden olabilir. Bunun için mutlaka su toplaması durumunda tedaviye başlamalısınız.

İleri derecede yanıkla su toplamış baloncuklar deride oluşabilir. Su toplaması nasıl geçer yanık ile oluştuysa ne yapmalı diye düşünüyorsa bu durumlarda hekime başvurmak gerekir. Güneş yanığı su toplaması nasıl geçer diye düşünüyorsanız bu tip yanıklar da ileri derece olduğu için süreç benzerdir.

Karında su toplaması nasıl geçer, akciğerde su toplaması nasıl geçer gibi soruların cevapları ise farklıdır. Bu durumda ciddi hastalıklar sebebiyle olabilmekte ve doktorların özel yöntemleriyle giderilebilmektedir.

Derideki Su Toplaması Nasıl Geçer? 4 Doğal Tedavi

1) Gazlı Bezle Temizleyin

Su toplaması nasıl geçer ayak ve ellere müdahale yapılmalı mıdır diyenlere gazlı bezle temizlik öneriliyor. Eğer gün içinde dışarı çıkmak zorundaysanız ve ayakkabı giymek zorundaysanız su toplayan yeri temiz gazlı bezle kapatarak ayakkabı giyebilirsiniz.

Terlik giyecekseniz yine tahrişe neden olmamak için hasar gören dokuyu gazlı bezle kapatın. Bu gazlı bezi eve geldiğinizde çıkarın ve ayağınızı havalandırın.

deride su toplaması nasıl geçer

2) Vazelinle Yumuşatın

Su toplamalarına ne iyi gelir sorusunun bir cevabı deriyi rahatlatmaktır. Su toplaması nasıl geçer el için neler yapılır diyorsanız evde mutlaka vazelin bulundurun. Vazelin su toplayan dokunun hızla onarılmasına yardım eder. Ayaklarda oluşan su toplaması için de vazelin kullanmanız önerilir. Vazelin sürdüğünüz doku yumuşar ve yüzeylere temas ederken acı hissi oluşmaz.

İlginizi çekebilir: Vazelin Faydaları Nelerdir? Cilde Faydaları ve Kullanımı

vazelin

3) Cildinizi Sık Sık Havalandırın

Elde su toplaması nasıl geçer, ayakta su toplaması nasıl geçer soruları için önemli noktalardan biri deriyi oksijenle buluşturmaktır. Elde ya da ayakta oluşan su toplamasını iyileştirmek için dokunun sık sık havalanması gerekir. Oksijenle buluşan tahrişli doku hızla yenilenecektir. Ellerinizi yıkayıp hücre yenilenmesine destek olabilirsiniz. Aynı şekilde ayaklarınızı da yıkayıp havalandırmanız önerilir.

cilt bakımı

4) Kantaron Yağı Kullanın

Güneş yanığı su toplaması nasıl geçer, cilt nasıl toparlanır diye düşünenler kantarondan faydalanabilirler. Cildin kolay toparlanması için cilt problemlerinin çoğundan kantaron yağı kullanılabilmektedir. Kantaron yağını yanık cilde pamuk yardımıyla ya da sprey şişesiyle uygulayabilirsiniz. Kantaron yağı yanığın iyileşme sürecini hızlandırıp iz kalma ihtimalini de azaltabilmektedir.

İlginizi çekebilir: Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Su Toplaması Neden Olur?

Cildin her bölgesinde su toplaması meydana gelebilir. Elde ya da ayakta su toplaması neden olur diye merak ediyorsanız sizlere su toplamasının nedenlerini şöyle ifade edelim:

  • Genel nedeni bölgede çok fazla sürtünme ve tahriş olmasıdır.
  • Dar ayakkabıların uzun süre kullanılması su toplamasına neden olur.
  • Ayakkabıların çorapsız giyilmesi doku tahrişine neden olacağı için su toplaması meydana gelir.
  • Çok fazla yürümek ya da koşu yapmak ayakları yoracağı için su toplamasına bir neden olarak gösterilmektedir.
  • Ayakkabı içinde saatlerce kalan ayak hava almayacağı için su toplamaktadır.
  • Eğer elinizde su toplaması meydana geldiyse bunun nedenlerinden biri alet kullanımıdır. Çalışma koşullarından dolayı bir araç kullanmak zorundaysanız sürekli aynı işi yaptığınız için elinizde su toplaması meydana gelir.

Su toplamasını önlemek için el ve ayakların sık sık yıkanması ve havalandırılması gerekir. Kişisel temizliğe önem verdikten sonra su toplaması durumu çok nadir yaşanır.

deride su toplaması nasıl geçer

Evde En İyi Vücut Peelingi Nasıl Yapılır?

Böcek Isırığına İyi Gelen 7 Bitkisel Çözüm

Tırnak Sararmasını Geçiren 5 Doğal Çözüm

Yüzde Kızarıklık Nasıl Geçer? 5 Doğal Çözüm

Ev Yapımı 4 Sivilce Kremi: Akne ve İzlere Son!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Doğal Meyve Suyu Tarifi

Doğal Meyve Suyu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Doğal Erik Suyu Tarifi

Doğal Erik Suyu

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Doğal Kızılcık Suyu Tarifi

Doğal Kızılcık Suyu

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Doğal Portakal Suyu Tarifi

Doğal Portakal Suyu

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Doğal Meyve Suyu Konsantresi Tarifi

Doğal Meyve Suyu Konsantresi

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Doğal Erik Meyve Suyu Tarifi

Doğal Erik Meyve Suyu

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Doğal Antidoksidan Güvem Eriği Suyu Tarifi

Doğal Antidoksidan Güvem Eriği Suyu

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Doğal Erik Marmaletından Erik Suyu Tarifi

Doğal Erik Marmaletından Erik Suyu

2-4 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Doğal Vişne Suyu(Şekersiz, Fit) Tarifi

Doğal Vişne Suyu(Şekersiz, Fit)

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri