Tarçınlı Su Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Tarçınlı Su Diyeti

Tarçınlı Su Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Tarçınlı Su Diyeti Tarifi

İştah Kesen Antibiyotik Tarçınlı Su

Mutfaklarda en çok kullanılan baharatlardan biri olan tarçın, hem tatlı hem de tuzlu hamur işlerinde kullanılan, aynı zamanda çay olarak tüketilebilen oldukça lezzetli bir baharattır. Lezzeti ve kendine özgü aroması ile mutfakların aranılan baharatlarından biri olan tarçın, aynı zamanda sağlığa faydaları ile de ön plandadır.

Cinnamomum olarak bilinen defnegiller familyasına ait ağaçların iç kabuklarından elde edilen tarçın, köklü bir geçmişe sahiptir. Tarçına kendine özgü eşsiz kokusunu ve tadını veren içeriğindeki yağ asitleridir. Tarçın yağında bulunan sinnameldehit adı verilen madde tarçının sağlığa faydalı özelliklerinin kaynağıdır. Ayrıca polifenol içeren tarçın güçlü antioksidan içeriğinin yanı sıra güçlü bir antiinflamatuar özellik gösterir.

tarçınlı su faydası

Tarçınlı Su Faydaları Nelerdir?

  • Beyin sağlığını korumaya yardımcı olan tarçınlı su Alzheimer ve Parkinson gibi nörolojik bozuklukların önlenmesine yardımcı olur.
  • Antioksidan bileşenler açısından zengin bir kaynak olan tarçınlı su, kanser hücresi oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Ayrıca oluşan kanser hücrelerinin çoğalmasını da önler.
  • Ayrıca tarçınlı su hücre mutasyonuna ve DNA hasarına karşı vücudu koruyucu özelliğe sahiptir.
  • Doğal antibiyotik, anti-mikrobik, anti-viral ve anti-mantar özelliğe sahip olan tarçınlı su, vücuda zararlı enfeksiyonlara karşı mücadeleye yardımcı olur.
  • Antioksidan bileşenleri sayesinde vücudun bağışıklı sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı vücudu korur.
  • Alerjik reaksiyonlara karşı vücudu koruyan tarçınlı su anti-inflamatuar etkisi sayesinde iltihaplanmayı azaltıcı etki gösterir ve aynı zamanda histamin reaksiyonlarını engelleyerek alerji belirtilerini ortadan kaldırır.
  • Yorgunluğu ve halsizliği giderici etkiye sahip olan tarçınlı su romatizmal hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

tarçınlı su faydaları

Tarçınlı Su Neye İyi Gelir?

Anti-diyabetik etkisi ile ön plana çıkan tarçınlı su kan şekerini düzenlemeye yardımcı olarak şeker hastalığı oluşma riskini önler ve aynı zamanda şeker hastalığının tedavisinde yardımcıdır. Antibiyotik ve anti-mikrobik özelliklere sahip olan tarçınlı su ciltte oluşan alerjik reaksiyonların, kızarıklıkların, tahriş ve enfeksiyonların oluşmasını engeller.

Tarçınlı su ile düzenli olarak yapılan ağız gargarası, ağız içinde yaşayan ve diş çürüğü, ağız kokusu, ağız enfeksiyonuna neden olan bakterilerin oluşmasını engeller. Yüksek tansiyon hastalarına iyi gelen tarçınlı su, bağırsaklarda nitrozamine oluşumumu engelleyerek kabızlığı önler.

Strese iyi gelen tarçınlı su, bu duruma bağlı olarak gelişen baş ağrılarını da dindirmeye yardımcıdır. Tarçınlı su yüksek kolesterole de iyi gelir. İçeriğinde yer alan özel bileşenler sayesinde kötü kolesterol olarak bilinen kandaki LDL ve Trigliserid seviyelerini düşürürken iyi kolesterol olan HDL seviyesini artırır.

tarçınlı su zayıflatır mı

Tarçınlı Su Zayıflatır Mı?

Tarçınlı su içinde yer alan enzimler, özellikle karın bölgesinde yer alan kan damarlarını uyarır ve bu bölgede oluşan yağların yakımını hızlandırır. Kilo vermede en etkin baharatlardan biri olan tarçın, kan şekeri seviyesini düzenler. İnsülin direncini de önleyen tarçınlı su ara öğünlerde kişinin acıkmasını önleyerek uzun süre tok tutar.

Termojenik özelliğe sahip olan baharat sindirim sırasında vücut sıcaklığının yükselmesini sağlayarak metabolizmayı hızlandırır. Vücudun harcadığı enerji miktarını artıran tarçınlı su, gıdaların mideye taşınma sürecini yavaşlatır.

Diyet sırasında oluşabilecek tatlı krizlerine engel olur. İçeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olan tarçınlı su içmek aynı zamanda toksin maddelerin atılmasına da yardımcı olur.

Tarçınlı su ile zayıflamak için aynı zamanda sağlıklı bir diyet programı ile birlikte düzenli fiziksel aktivite de önerilir.

tarçınlı su ile zayıflama

Tarçınlı Su Diyeti Nasıl Yapılır?

1 bardak suyun içerisine atılan 3-4 adet çubuk tarçın kaynatılır ve ocaktan alındıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve 2 adet karanfil eklenir. Hazırlanan karışın kahvaltıdan önce aç karnına ve yatmadan önce tüketilir.

Peki, tarçınlı su kaç gün içilmeli? 15 gün boyunca sağlıklı bir zayıflama programına ek olarak uygulanan tarçınlı su diyeti iştahı azaltarak kilo vermeye yardımcı olur. Bu diyeti uygularken aşırı yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan, hazır gıdalardan, gazlı ve şekerli içeceklerden uzak durmak büyük önem taşır.

tarçınlı su

Tarçınlı Su Nasıl ve Ne Kadar Tüketilmeli?

Çubuk tarçın ya da toz tarçın kullanılarak hazırlanan tarçınlı su gün boyunca özellikle aç karnına ve ara öğünlerde tüketilir. Sadece tarçın ve su kullanılarak hazırlanabileceği gibi etkinliğini arttırmak amacıyla zerdeçal, zencefil, limon, yeşil çay ve karanfil gibi bitkisel ürünlerle birlikte de tüketilebilen tarçınlı su kürü, 15 günlük kürler halinde uygulanmalıdır.

Kabuk ya da toz tarçın kaynamış sıcak su içerisinde 15-20 dakika kadar bekletilir. Ilıdıktan sonra tüketilmesi önerilen tarçınlı su, günlük 1-1.5 litre kadar tüketilebilir.

tarçınlı su

Tarçınlı Su Zararları ve Yan Etkileri

Tarçınlı su faydası olduğu kadar zararları da olabilen bir baharattır. Tüm besin maddelerinde olduğu gibi tarçında aşırı miktarda tüketildiğinde yan etkiler yaratabilir. Uzun süre tarçınlı su kullanımı kabızlığa neden olabilir.

Peki, tarçınlı su tansiyonu düşürür mü? Sürekli ilaç kullanan kişiler özellikle yüksek tansiyon hastalarının tarçınlı su tüketimine dikkat etmeleri gerekir. İlacın etkisini arttıran tarçın, tansiyonun aşırı düşmesine neden olur.

Peki, tarçınlı su şekeri düşürür mü? Aşırı tarçınlı su tüketimi kan şekerinin düşmesine de neden olur. Özellikle cerrahi operasyon geçireceklerin işlemden en az 15 gün önce tarçın tüketimini kesmeleri gerekir.

Gebelik döneminde tarçın suyu tüketiminin yan etkisine dair bilgi almak için mutlaka doktora danışılmalıdır.

Zayıflatan 5 Tarçınlı Su Tarifi

1) Zayıflama İksiri: Zayıflatan Tarçınlı Su

Çubuk tarçın su, karanfil, kök zerdeçal, zencefil, dilimlenmiş elma ve karanfil kullanılarak hazırlanan zayıflatan tarçınlı su, vücutta biriken fazla suyun ve toksin maddelerin atımını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olur. Hazırlanan çubuk tarçınlı su gün boyunca özellikle yemeklerden önce ve sabah aç karnına tüketilir. Zayıflatan Tarçınlı Su

Tarif: Zayıflatan Tarçınlı Su

2) Nefis Aroması ile Ferahlatan Karışım: Tarçınlı Su ile 2 Haftada 5 Kilo Zayıflama

Su ve toz tarçın ya da çubuk tarçın kullanılarak hazırlanan tarçınlı su ile haftada 5 kilo zayıflama mümkün olabilir. Sabah ve akşam yatmadan önce aç karnına tüketilmesi önerilen karışım, 15 gün boyunca tüketildiğinde vücutta biriken toksinlerin ve ödemin atılmasını sağlıyor. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımı sağlayan tarçınlı suyun 15 günden fazla tüketilmesi önerilmemektedir. Tarçınlı Su ile 2 Haftada 5 Kilo Zayıflama

Tarif: Tarçınlı Su ile 2 Haftada 5 Kilo Zayıflama

3) Zayıflamaya Yardımcı Detoks İçeceği: Tarçınlı Su ile 2 Haftada 5 Kilo

Su ve toz tarçın kullanılarak hazırlanan tarçınlı su ile 2 haftada 5 kilo zayıflayabilirsiniz. Kendine özgü aroması ile damakta kalıcı bir lezzet bırakan tarçınlı su detoksu, iştahı baskılayarak zayıflamaya yardımcı olur. Kan şekerini düzenlemeye de yardımcı olan tarçınlı su zayıflamaya yardımcı olmasının şeker hastalığının tedavisine de destek olur. Tarçınlı Su ile 2 Haftada 5 Kilo

Tarif: Tarçınlı Su ile 2 Haftada 5 Kilo

4) Zayıflatan Mucize: İştah Kesen Tarçınlı Su

Çubuk tarçın ve su kullanılarak hazırlanan iştah kesen tarçınlı su, sabah ve akşam aç karnına tüketildiğinde iştahı keserek vücuda yüksek oranda kalori alınmasını önler. İştah kesen tarçınlı su düzenli olarak tüketildiğinde hem kan şekerini düzenler hem de vücutta biriken faza suyun dışarıya atılmasına yardımcı olur. İştah Kesen Tarçınlı Su

Tarif: İştah Kesen Tarçınlı Su

5) Ödem Attıran Detoks İçeceği: Tarçınlı Su

Su ve toz tarçın kullanılarak hazırlanan tarçınlı su vücuttaki ödemin ve toksin maddelerin atılmasını sağlayarak metabolizmayı hızlandırır. Hazırlanan içecek gün boyu ara öğünlerde ve yemek öncelerinde tüketilmelidir. Tarçınlı Su

Tarif: Tarçınlı Su

Tarçının Faydaları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Tarçın Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Tarçın Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Zayıflatır Mı? yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Limonlu Tarçınlı Su Tarifi

Limonlu Tarçınlı Su

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Karanfilli Tarçınlı Kiraz Suyu Tarifi

Karanfilli Tarçınlı Kiraz Suyu

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızılcık Suyu (Diyet) Tarifi

Kızılcık Suyu (Diyet)

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Tarçınlı Karanfilli (Yağ Yakıcı Su ) Tarifi

Tarçınlı Karanfilli (Yağ Yakıcı Su )

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
3 Günde Etkisini Gösteren Tarçınlı Su Tarifi

3 Günde Etkisini Gösteren Tarçınlı Su

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Karanfilli Tarçınlı Taze Kayisi Suyu Ve Kompostosu Tarifi

Karanfilli Tarçınlı Taze Kayisi Suyu Ve Kompostosu

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Tarçınlı Elmalı Yulaf (Diyet Tatlısı) Tarifi

Tarçınlı Elmalı Yulaf (Diyet Tatlısı)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri