9 Adımda Salatalık Turşusu Yapımı Püf Noktaları

9 Adımda Salatalık Turşusu Yapımı Püf Noktaları Tarifi

Enfes Salatalık Turşusu İçin İhtiyacınız Olan İpuçları

Kış telaşları yazdan başlar ülkemizin dört bir yanında. Kışın sebzelerin pahalı olmasından ve her sebzenin bulunması zor olduğundan, kış yemeklerine turşular eşlik eder. Çeşit çeşit ve birbirinden lezzetli turşuları yapmak da ustalık ister hani. Her işin bir sırrı olduğu gibi turşu yapmanın da bir gizemi vardır. Lahana, biber, domates, havuç, fasulye turşusu derken en çok da salatalık turşusu sevilir değil mi? Öyle doğramaya da ihtiyaç duymadan tek lokmada yenilen cinsler de ayrı bir lezzetlidir.

Yediklerinde tuza ve kaloriye dikkat edenlerin bile gördüğünde, her şeyi unutturan salatalık turşusu kalori açısından da çok da tehlikeli rakamlarda değildir. Bir adet salatalık turşusu 5 kaloriye sahiptir. Üstelik turşunun her türü vücut direncini koruduğu gibi güçlü bir antioksidan özelliğine de sahiptir.

Lezzetli ve uzun ömürlü salatalık turşusu yapılışı için birkaç noktaya dikkat etmek gereklidir. Limon mu sirke mi münakaşası burada da gündeme gelecektir. Lezzetli yemeklerinize daha da lezzet katacak salatalık turşuları için aklınızda bulunması gereken birkaç püf noktası paylaşalım sizlerle. Salatalık turşusu neden erir ve salatalık turşusu suyu neden bulanır diye merak ediyorsanız, lezzetli salatalık turşusu için gerekli olan tüm bilgiler bu yazımızda sizler için hazırlandı.

turşu

9 Adımda Mükemmel Salatalık Turşusu

1) Tazelik

Lezzetli ve kıvamında bir turşu için, kullanacağınız salatalığın ve biberin taze olmasına önem vermelisiniz. İçinde mutlaka olması gereken sarımsak da taze ve iri olmalıdır. Özellikle Kastamonu sarımsağı, lezzetiyle oldukça meşhurdur. Lezzetli salatalık turşusu yapılışı için sarımsak tercihinizi Kastamonu sarımsağından yana kullanabilirsiniz.

2) Muhafaza

Turşu yapacağınız kavanoz mutlaka cam olmalıdır. Plastik şişeler ve kavanozlar sağlık açısından tehlikeli olabilir.

3) Tuz

Lezzetli salatalık turşuları için kullanacağınız tuzlar, mutlaka kaya tuzu olmalıdır. Marketlerde satılan turşukur paketlerini tercih etmemelisiniz. Kendi malzemeleriniz ile yaptığınız turşunun lezzeti hiçbir turşuya benzemeyecektir. Sofra tuzu kullanılan turşular çok geçmeden erimeye başlayacaktır. Bu konuya dikkat etmekte fayda var. Emeklerinizin boşa gitmemesini istiyorsanız kaya tuzu kullanmalısınız.

4) Dış Etkenler

Turşunuzu dış etkenlerden korumayı unutmamalısınız. Kıtır kıtır turşular için kapağını kapatmadan önce isterseniz poşet geçirebilirsiniz. Poşet üzerine kapağı kapatıp turşunuzu geçmesi için saklayabilirsiniz. Serin yerde muhafaza etmeye de özen göstermelisiniz. Hava alan turşunun suyu bulanıklaşacaktır. Salatalık turşusu suyu neden bulanır diye düşünmemek için kapağının kapalı olmasına özellikle dikkat etmelisiniz.

5) Ekşi Turşular

Ekşi turşuları seviyorsanız limon tuzunu biraz fazla kullanmanızı önerebiliriz. Limon tuzu ile kurulan turşularınıza sirke de ilave ederek, biraz daha ekşi turşular elde edebilirsiniz. Dilerseniz limon dilimleri de ekleyerek salatalık turşusu limonla nasıl yapılır düşüncenizi hayata geçirebilirsiniz. Limon dilimleri kavanozunuza estetik görünüm katarken turşu lezzetine de mayhoşluk verecektir.

6) Delme İşlemi

Salatalıklarınızı iğne ile deldiğinizde turşunuzun yeme kıvamına gelmesi daha kolay olacaktır. Delmek zorunda değilsiniz fakat salatalıkları deldiğinizde, çok kısa süre içinde yemeklerinizin yanında turşunuzu ikram edebilirsiniz.

7) Haşlama

Turşunun yeme kıvamına gelme süresini azaltan haşlama yöntemi ile haşlama salatalık turşusu yapabilirsiniz. Doğranan salatalıkları ortalama 5 dakika kaynar suda bekleterek turşu kavanozunuza koyabilirsiniz.

8) Su

Eğer salatalık turşusu suyu neden bulanır diye düşünüyorsanız, turşunuza hangi suyu kullandığınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Musluk suyu kullanmışsanız, salatalık turşunuzun suyunun bulanık olması doğal bir sonuçtur. Hazır su kullanma imkanınız yoksa kullanacağınız suyu önceden kaynatıp ılımaya bırakmalısınız.

9) Lezzet Sırrı

Turşularınızın lezzet sırrı aslında malzemelere ilave ettiğiniz asma yaprağı, defne yaprağı veya maydanozdan gelmektedir. Defne yaprağı eklenen turşular, daha hoş bir aromaya sahiptir. Sizler de salatalık turşunuza hafif bir aroma eklemek isterseniz defne yaprağını veya asma yaprağını ekleyebilirsiniz. Kavanoz dibine atacağınız bir avuç çiğ nohut da turşunun hem daha çabuk olmasını hem de lezzetli tat vermesini sağlayacaktır.

kornişon turşu

Güvenle Hazırlayabileceğiniz 5 Salatalık Turşusu Tarifi

1) Tam Ölçüsünde Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

En ince detayları ile nefis bir salatalık turşusu tarifi sizlerle. Üstelik bu tarifle beraber salatalık turşusu erimemesi için ne yapmalı diye düşünmeyeceksiniz. Çünkü tam malzeme listesi ile artık turşularınız kusursuz ve lezzetli olacak. Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

Tarif: Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

2) Çok Lezzetli Salatalık Turşusu

Tam ölçüleriyle pratik salatalık turşusu yapmak artık çok kolay. Turşunun en lezzetlisi kendi evinizde yaptığınız değil midir? Adım adım anlatımıyla leziz salatalık turşusu tarifi sizler için eklendi. Tarif bizden, denemesi sizden. Salatalık Turşusu Yapımı

Tarif: Salatalık Turşusu Yapımı

3) Çok Sevilen Kütür Kütür Salatalık Turşusu Tarifi

Yemekler demini alana kadar masada duran salatalık turşularının bitmesine hazırlıklı olun. Tam tadında kütür kütür salatalık turşusu yapmak isteyenler için nefis tarifimizi ekliyoruz. Yemeklerinizi pratik salatalık turşusu ile daha da lezzetlendirmek sizin elinizde. Salatalık Turşusu

Tarif: Salatalık Turşusu

4) Sıcak Su ile Salatalık Turşusu Lezzeti

Turşu yaparken hangi suyu kullanırsınız? Lezzetli turşular için hazır sular veya ılık sular tavsiye edilirken siz gelin bir de salatalık turşusu sıcak suyla nasıl olur deneyin. Sadece 1 hafta bekleyen turşuyu yemek için sabırsızlanacaksınız. Sıcak Su ile Salatalık Turşusu

Tarif: Sıcak Su ile Salatalık Turşusu

5) Diyabet Hastaları İçin Tuzsuz Salatalık Turşusu

Tuz tüketimi oldukça hassas bir konudur. Tansiyon ve diyabet hastalarının yemek seçimlerinde dikkatli olması gereken bir konu da tuz miktarıdır. Salatalık turşuları da doğal olarak tuzun bol olduğu bir yiyecek türüdür. Bu salatalık turşusu tarifi ile artık herkes turşu yiyebilecek. Hemen denemek için tarifimiz sizlerle. Tuzsuz Salatalık Turşusu

Tarif: Tuzsuz Salatalık Turşusu

Nefis Yemek Tarifleri Kış Hazırlıkları listesine göz atın!

Salatalık turşusu ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Turşu Suyu Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri