Aspava Nerede Yenir? Ankara’nın İkramı En Bol 7 Kral Aspava Şubesi

Aspava Nerede Yenir? Ankara’nın İkramı En Bol 7 Kral Aspava Şubesi Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Aspava

Ankaralı olanlar ya da bu şehirde bir süre yaşayanların mutlaka adını duyduğu Aspava, Ankara’da oldukça ünlü kebapçıların kullandıkları ortak bir isimdir. Aspava kelimesinin isim babası ünlü bir Türk gazeteci olan Ümit Deniz’dir. Gazeteci olan Ümit Deniz aynı zamanda polisiye roman yazarıdır. Yazarın kitaplarında yer alan dedektif Murat Davman, içki içmek için bara girer ve şerefe yerine Aspava der ve içkisini yudumlar. İşte Aspava kelimesi yazarın kahramanın sözdür. Herhangi bir dilde karşılığı olmayan Aspava ne demek sorusu da en sık sorulan konulardan biridir.

Öncelikle, Aspava Nedir?

Ankara’ya gidenler, özellikle de yolu Esat tarafına düşenler Aspava restoranları ile mutlaka karşılaşır.

Peki, Aspava nedir? 1950’li ve 1960’lı yıllarda çok popüler olan Aspava kelimesi ilk defa bir kebapçı tarafından kullanıldı ve o günden itibaren Ankara’da birçok kebapçı tarafından da yaygın olarak kullanılır.

Peki, Aspava açılımı nedir? İlk kez duyanlar için:

Aspava “Allah Sağlık, Para, Afiyet Versin Amin” cümlesinin baş harflerinden oluşan kısaltmadır. İl içinde birçok Aspava kebapçısı olmasına rağmen aslında bir zincir restoranı değildir. Her biri birbirinden bağımsız kebap salonlarıdır. Ancak hepsinin ortak özelliği sabaha kadar açık olması ve ikram çeşitlerinin fazlalığıdır.

Aspava kebapçılarının bir diğer özelliği de geceleri daha yoğun olmasıdır. Renkli gece hayatına sahip olan Ankara’da içkili mekânlardan çıkanlar ya da gece yarısı canı kebap çekenleri Aspava restoranlarda görmeniz mümkündür.

Kimsenin birbirini rahatsız etmediği bu restoranlarda sakin sakin yemekler yenilir ve yemek sonrası ikramlar ile muhteşem bir şekilde restoran çalışanları tarafından ağırlanılır. Genel olarak Aspava restoranlarını kuranların büyük bir bölümünün Kırşehir’in Sakarya köyünden geldiğine dair duyumlar bulunmaktadır.

Peki, Aspava Menüsünde Ne Var?

Aspava menüsü denildiğinde akla sadece kebap gelmesin. En temel yemek döner dürüm olmasına rağmen tüm Aspava restoranlarda tüm kebap çeşitleri, pide ve lahmacun çeşitleri bulunur. Menünün olmazsa olmazı genellikle üzerinde domates sosu olan patates tava, salata ve cacıktır. İşin en güzel yanı da bu aperitiflerin ikram olması ve sınırsızlığıdır. Bittiğinde yenilenen bu ikramlara ek olarak yemek sonrası çay ile birlikte irmik helvası da ikram edilir.

Ankara döneri olarak bilinen Aspava’nın dürüm dönerlerinde turşu, yeşillik ve patates gibi ekstralar olmaz. Parça etten hazırlanan dönerlerin içine domates sosu, soğan ya da kaşar isteğe göre üç çeşidin üçü birden de eklenebilir. İnce ve taze lavaş içine et döner eklenerek dürüm haline getirilir ve müşteriye sunulur. Aspava restoranları diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ikramlarıdır. Sipariş verildiğinde dolu dolu bir sofra hazırlanır ki insanın önce gözü doyar.

Ankara demişken ilginizi çekebilir: Ankara’da Ne Yenir?

İşte, Ankara’nın En Lezzetli 7 Aspava Şubesi!

1) Özçelik Aspava

Ankaralıların en çok beğendiği ve Aspava Esat dendiğinde akla ilk gelen restoranlardan biri olan Özçelik Aspava, başka herhangi bir yerde şubesi olmayan ve 1896’dan beri hizmet veren bir restorandır. Sahibi İsa Özçelik’in soyadını taşıyan restoranın et dürümü lezzetiyle dikkat çekicidir. Lavaşı yumurtalı olan dürümün yumuşacık dokusu, domates sosu ve muhteşem et döneri ile birleşince ortaya bambaşka bir lezzet çıkar. Dürüm soslu ya da sossuz olarak müşterinin isteğine göre servis edilir. Dürümün içine sos ve soğan istenirse SS kısaltması sos, soğan ve kaşar istenirse SSK kısaltması kullanılır.

Adres: Esat Caddesi No:110/C Küçükesat/Ankara

İletişim: 0 312 437 80 88

özçelik aspava

2) Yıldız Aspava

Hacı Yıldız tarafından kurulan Yıldız Aspava, Esat merkez olmak üzere Balgat, Emek ve İncek olmak üzere 3 adet şubeye sahiptir. 1987 yılından beri Ankara’da hizmet veren Yıldız Aspava, Hacı Yıldız’ın öğrencilere verdiği değere uygun olarak öğrenci menüsü ile dikkat çekicidir. Öğrencilere düşük fiyatlarla sınırsız hizmet vermeyi amaçlayan restoran, soslu patates tava, cacık, salata, semaverde çay ve irmik helvası ikramları ve özellikle künefesi ile ünlüdür. Soslu dürüm dönerin yanında tüm kebap çeşitleri, çorbalar ve pideleri ile de müşterilerine muhteşem lezzetler sunan Yıldız Aspava, ramazan ayındaki iftar menüleri ile de ön plana çıkar.

Adres: Esat Cad. No:110/25 Küçükesat/Ankara

İletişim: 0 312 437 66 87

yıldız aspava

3) Meşhur Gülçimen Aspava

Diğer Aspava restoranlara oranla daha yeni bir restoran olan Meşhur Gülçimen Aspava, güler yüzlü hizmeti ve lezzetli ve doyurucu menüsü ile misafirlerine mükemmel bir hizmet sunar. Cadde üzerinde büyük bir alana sahip olan mekân, otopark ve vale hizmeti ile dikkat çekicidir. Her Aspava’da olduğu gibi salata, cacık ve soslu patates tavaya ek olarak çiğ köfte ve mantar ikramı da olan restoranda semaver çay ve irmik helvası ikramı da geleneksel Aspava ikramına uygundur. Özellikle salata içinde yer alan nar ekşisi ve nar taneleri de denemeye değer.

Adres: Barbaros Mahallesi, Esat Cad. No: 110 Çankaya/Ankara

İletişim: 0 312 436 38 23

gülçimen aspava

4) Yıldırım Aspava

Cengiz Yıldırım tarafından kurulan Yıldırım Aspava, sınırsız ikramları ve güler yüzlü personeliyle Ankara’nın en sevilen restoranlarından biridir. Diğer Aspava restoranlarda olduğu gibi salata, cacık, domates soslu patates tava, çay ve irmik helvası ikramlarına sahip olan restoranın menüsünde dürüm dönerin yanı sıra kiremitte et yemekleri, pideler, çeşitli kebaplar da bulunur. Özellikle fırında kaşarlı mantar ikramıyla dikkat çeken restoranın künefesi de denemeye değer bir lezzete sahiptir.

Adres: Anıt Caddesi No: 10/B Tandoğan/Ankara

İletişim: 0312 215 00 66

yıldırım aspava

5) Kardelen Aspava

1982’den bugüne kadar kaliteli yemekleri ve servis hizmeti ile dikkat çeken Kardelen Aspava, Ankara Esat bölgesinde yaygın olarak bulunan Aspava lezzetini Batıkent’e taşır. Aspava restoranların kendine özgü sınırsız ikram ve dürüm döner lezzetlerini menüsünde barındıran restoranda hemen hemen tüm kebap çeşitleri de bulunur. Bunlara ek olarak pide ve tatlı çeşitlerine de yer veren restoranın özel kardelen kebabı mutlaka denenmelidir.

Adres: Turgut Özal mah, 2113 cad. 2218 sok. No: 1/A Batıkent/Ankara

İletişim: 0 312 666 33 32

kardelen aspava

6) Dürüm Aspava

1970 yılından beri Aspava restoranı olarak hizmet veren Dürüm Aspava, dededen toruna 3 kuşak boyunca Ankaralılara dürüm döner keyfi sunar. Kaliteli etleri ve diğer Aspava’ları aratmayan ikramları ile dikkat çeken restoranın menüsünde dürüm dönerlere ek olarak diğer tüm döner çeşitleri de bulunur. Bunlara ek olarak patlıcan kebap, Adana kebap, Urfa kebap, karışık kebap ve yoğurtlu kebap gibi kebap çeşitleri de yer alır. Ayrıca kiremitte ve ızgara da et ile birbirinden lezzetli pide çeşitleri ile içli köfte ve künefe gibi yöresel lezzetler de sunulur.

Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi, Alacaatlı Cad. No:90, 06810 Çankaya/Ankara

İletişim: 0 312 241 72 73

dürüm aspava

7) Aspava Lezzet Ustası

50 yıllık Aspava lezzetini misafirlerine sunan Aspava Lezzet Ustası, ilk olarak 1978 yılında Kırşehir’de kuruldu ve 2015 yılında Ankara Çukurambar’da da hizmet vermeye başladı.10 yaşından beri restoran işinde çalışan Celal Kaya tarafından kurulan restoran Anadolu’nun kendine has lezzetleri ile Aspava kalitesini bir arada sunar. Tecrübeli bir ekibe sahip olan restoran standart Aspava ikramlarının yanı sıra kaliteli ve taze etleriyle birbirinden özel kebap çeşitlerine de sahiptir.

Adres: Kızılırmak Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Cad. Nova Tower 17/11, 06700 Çankaya/Ankara

İletişim: 0 312 220 40 00

aspava lezzet ustası

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Ankara Kahvaltı Mekanları, En Doyurucu 10 Leziz Adres

Hamamönü Gezilecek Yerler, En Bilinen 10 Meşhur Mekan

Ankara Kitap Kafe Tavsiyeleri, En İyi 10 Entelektüel Mekan

Ankara’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Lezzet Durağı

Ankara İftar Mekanları Oruç Açabileceğiniz 10 Farklı Lezzet Durağı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ankara Tava'nın En Lezzetli Hali Tarifi

Ankara Tava'nın En Lezzetli Hali

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ankara Tavası Tarifi

Ankara Tavası

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

2-4 kişilik, 50dk Hazırlık, Pişirme yok
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri