Hamamönü Gezilecek Yerler – En Bilinen 10 Meşhur Mekan

Hamamönü Gezilecek Yerler – En Bilinen 10 Meşhur Mekan Tarifi

Tarihi Miras: Hamamönü’nde Görülmesi Gereken Yerler

Ankara pek çok kişi tarafından binaların çevrelediği bir şehir olarak bilinse de, yolunuzu biraz değiştirip Cumhuriyet öncesinden kalan sokaklara doğru gidebilirsiniz. Bu sokaklardan biri Hamamönü olarak karşınıza çıkacaktır.

Hamamönü adı, 1427 yılında inşa edilen Karacabey Hamamı’ndan gelmektedir. Çeşitli şehirlerden ve ülkelerden ziyaret için gelinen bu tarihi dokunun geçmişi aslında çok eskidir. Bu tarihi semte Ankara’nın daha iyi tanıtılması ve sosyal yaşam alanı oluşturulması için; 2006 yılında ufak dokunuşlar yapılmıştır. Eski ve yıkık binalar restore edilerek şehre kazandırılmıştır. Özellikle de Ramazan gecelerinde Hamamönü’nde olmanız için her türlü imkan sağlanmaktadır. Manevi yapıları da koruyan Hamamönü’nde camiler ve sosyal mekanlar günümüzde de dikkat çekmeye devam ediyor.

Hamamönü konum olarak Hacettepe Üniversitesi ve Talatpaşa Bulvarı arasında kalır. Hamamönü Ankara sınırlarını aşarak pek çok yerden gelen misafirlere tarihi sokaklarda eğlenceli anlar yaşatıyor. Sizler de Hamamönü ziyareti için plan yapıyorsanız, gittiğiniz anda zorluk yaşamayın diye Hamamönü gezilecek yerler listesi hazırladık. Bu liste ile sabah kahvaltınızı keyifli şekilde yapabilirsiniz. Dutlu, İnci, Fırın, Hamamönü, Sarıkadın, İnanlı ve Mehmet Akif Ersoy isimli sokaklarda gezintiniz bittikten sonra bir Türk Kahvesi içmek için de fikir edinebilirsiniz.

1) Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi

Sarıkadın Sokağı’ndan geçtiğiniz anda dikkatinizi çeken Mehmet Akif Ersoy evi, ülkemiz adına büyük önem taşımaktadır. Sadece bir müze olarak değil İstiklal Marşı’nın mısralarının da yazıldığı değerli bir ev olarak değer görüyor. Kurtuluş Savaşı Dönemi’nde Mehmet Akif Ersoy bu evde konaklamıştır ve müzeye girdiğinizde Mehmet Akif Ersoy’a ait kitaplar, şahsi eşyaları ve görseller sizi karşılayacaktır. Müzenin bahçesinde ise BBP başkanlık döneminde elim bir uçak kazası sonucunda hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabri bulunmaktadır.

mehmet akif ersoy kültür evi

2) Bazlama Dünyası Kafe Arkadaş

Hamamönünde keyifli dakikalar geçirmek isteyenlerin ve midesini mutlu etmek isteyenlerin durağı Kafe Arkadaş oluyor. Bazlama ile yapılan lezzetli tostlar arasında dikkatleri en çok ballı kaşarlı ve çikolatalı olanlar çekiyor. Tatlı tost da olur mu arkadaş diyenleri Kafe Arkadaş’ı tavsiye ediyoruz. Ayrıca Hamamönü kahvaltı mekanı aradığınızda da serpme kahvaltı seçeneği ile karşınıza çıkacaktır. Haftasonu kalabalık olacağı için erken gitmenizi tavsiye ederiz.

Adres: Sarıkadın sokak No:1/B Hamamönü

bazlama dünyası kafe arkadaş

3) Faralya Kafe

Kumda Türk Kahvesi sevenler toplansın. Hep beraber Faralya Kafe’ye gidiyoruz. Hamamönü’nde kumda kahve şöhretine sahip bu şirin mekan, zengin menüsü ile de misafirlerini memnun etmeye devam ediyor. Menengiç sevenlere, dibek kahvesi sevenlere ve Türk kahvesi sevenlere güleryüzlü hizmeti ile huzurlu bir ortam sağlıyor. Hamamönü’ne gittiğinizde kahvenizi yudumlamak için Faralya Kafe sizleri bekliyor olacak.

Adres: Hacettepe Mahallesi, Sarıkadın Sokak, No 20, Altındağ

faralya kafe

4) Yeşilçam Turkuaz Bahçe

Yeşilçam filmleri ile büyüyen bir neslin çok iyi bildiği bir şey vardır ki; Yeşilçam filmlerinin eşsiz ve romantik müzikleri. İşte o müziklerin ve film görsellerinin yer aldığı Yeşilçam Turkuaz Kafe, sizi günümüzden alıp Türkan Şoray ve Tarık Akan gibi ünlülerin rol aldığı film setlerine götürecek. Çayınızı veya kahvenizi içerken fonda çalan müzikler ile mest olup, zengin menüsü ile mekandan karnınız tok ruhunuz huzurlu kalkabilirsiniz. Meşhur olan Hatay kahvaltısının da lezzetine bakmayı unutmayın!

Adres: Hacettepe Mahallesi, Sarıkadın Sokak, No:30, Altındağ

yeşilçam turkuaz bahçe

5) Hanzade Cafe

Hamamönü’nün otantik havasına ayak uyduran Hanzade Cafe, sizlere sakin ve huzurlu bir ortamda hizmet vermekten mutluluk duyuyor. İçecek ve yiyecek çeşitlerinin zenginliği ile damaklarınızı memnun ederken, belirli akşamlarda yapılan fasıllar ile de ruhunuzu şenlendiriyor. Vaktiniz az ise bir kahveye, doya doya dinlenmek için ise keyifli bir kahvaltıya Hanzade’ye bekleniyorsunuz.

Adres: Hacettepe Mahallesi, İnanlı Sokak, No 5, Altındağ

hanzade cafe

6) Hacettepe Simit Konağı

Simit denildiğinde akla ilk gelen şehirlerden biridir Ankara. Eh yolunuz da Hamamönü’ne düştüyse, kapısını açacağınız yer Hacettepe Simit Konağı olacak. Taze simitlerin nefis kokusu, sizi mekanın önünden geçerken büyüleyerek içeri davet ediyor. Hamamönü’ne gelmişken bir Ankara simidi yemeden gitmek olmaz değil mi? O halde Ankara simidi yemeyen kalmasın diyoruz!

Adres: Hacettepe Mahallesi, Hamamönü Meydanı, Fırın Sokak, No 2, Altındağ

hacettepe simit konağı

7) Osman Bey Konağı

Ankara’nın farklı bir dokuya sahip olan bölgesi Altındağ’da yer alan Hamamönü, gelen misafirlerini adeta Cumhuriyet Dönemi’ne götürüyor. Tarih ve sanatın bir arada olduğu Hamamönü pek çok kaliteli işletmeye sahip. Bu mekanlardan biri de Osman Bey konağı. Gezilecek yerler gezildiyse nefes almak ve karnınızı doyurmak için sizleri Osman Bey Konağı’na davet ediyoruz. Güveçte menemenden Türk kahvesine kadar pek çok ürünle hizmetinizde!

Adres: Hacettepe, Mehmet Akif Ersoy Sokak No: 25, 06230 Hamamönü / Altındağ / Ankara

İletişim: 0312 324 00 55

osman bey konağı

8) Bahçem Kafe

Hamamönü gezilecek yerler listemizde Bahçem Kafe de yer alıyor. Bahçem Kafe’de kendinize bir kahve içimlik dinlenme molası verebilir eğer karnınız aç ise lezzetli yemeklerden tadabilirsiniz. Hamamönü mekanlarında meşhur olan kumda kahve Bahçem Kafe’de de yapılmaktadır. Şık sunumları ile misafirlerini memnun etme amacını taşıyan Bahçem Kafe, toplantı ve kalabalık davetleriniz için de sizlere kaliteli hizmet sunuyor.

Adres: Hamamönü Sarıkadın Sokak No: 5 Ankara

İletişim: 0539 871 41 11

bahçem kafe

9) Kerasus Yöresel Lezzetler

Yöresel lezzetlere hasret kalanlar için nefis bir mekan önerimiz olacak. Kerasus Yöresel Lezzetler sizlere özlenen Akçaabat köftesini, mıhlamayı, mantıyı en lezzetli haliyle sunacak. Acıktığınız her an çok uygun fiyatlara sahip olan bu mekana gelip karnınızı doyurabilirsiniz. Hamamönü’nü doya doya gezdikten sonra kahve içmek için de Kerasus’u ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Hacettepe Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Sokak No: 11 / A Hamamönü 06230 Altındağ

İletişim: 0 312 324 28 37

kerasus

10) Kanaviçe Çikolata

Tatlı krizi tutanlara, kahve saati gelenlere, birkaç saat oturup dinlenmek isteyenlere ferah ve samimi ortamıyla Kanaviçe Çikolata kapılarını açıyor. Hamamönü’nü ziyarete gelenlerin uğrak mekanlarından biri olan Kanaviçe Çikolata’da birbirinden farklı ve lezzetli çikolata çeşitlerini deneyebilirsiniz. Çikolata vitrini karşısında hangisini yesem diye düşünecek olursanız, çok düşünmeden hepsini yiyebilirsiniz :) Şekeri olanlar dikkat!

Adres: Hamamönü Sokak No: 11 Talatpaşa Bulvarı Ankara

İletişim: 0 312 324 04 05

Web: kanavicecikolata.com

kanaviçe çikolata

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Ankara İftar Mekanları Oruç Açabileceğiniz 10 Farklı Lezzet Durağı

Ankara’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Lezzet Durağı

Ankara Kahvaltı Mekanları, En Doyurucu 10 Leziz Adres

Ankara Kitap Kafe Tavsiyeleri, En İyi 10 Entelektüel Mekan

Aspava Keşfindeyiz! Ankara’nın İkramı En Bol 7 Kral Aspava Şubesi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri