Armut Faydaları Nelerdir? Cilde, Mideye, Bebeklere Faydaları

Armut Faydaları Nelerdir? Cilde, Mideye, Bebeklere Faydaları Tarifi

Bol Vitaminli Armutların Bilinmeyen Faydaları

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmek, sağlıklı bir yaşamın şifresidir. Düzenli ve dengeli beslenme, kişiye bir ömür boyu katkıda bulunacaktır. Vücudun ihtiyacı olan vitaminler, mineraller ve protein düzenli beslenme ile alınmaktadır. Bu beslenme programı muhakkak sağlıklı ve faydalı yiyeceklerden oluşmaktadır.

Meyve ve sebze sağlıklı yiyeceklerin temel yapısını oluşturan iki besin grubu olarak bilinmektedir. Özellikle de meyve tüketiminin çocuk yaşta kazandırılması, gelecek zamanlarda kas ve kemik gelişimini olumlu yönde etkilediği gibi zihin gelişimini de destekleyecektir.

Sizler için bu yazıda pek çok çeşit meyve arasından armut meyvesini seçtik. Mideye, cilde, bebeklere ve gelişmeye katkısı olan armut faydaları yazımızda sizler için yer alıyor. Armut yerken bir kere daha “iyi ki” diyeceğiniz mucize armut faydası duyanları çok şaşırtacak. Haydi o halde, armudu sevmek ve sevdirmek için yazımıza başlıyoruz.

armut cilde faydaları

Armudun Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Armut, antioksidan meyveler arasında yer alması sebebiyle, vücutta zararlı hale gelmek isteyen serbest radikaller ile savaşır. Bedeni yaşlanmaya karşı korumakla görevlidir. Cildinizin daha genç görünmesinin sırrını armuttan sağlayabilirsiniz.
  • Armutun yüze faydaları içeriğinde bulunan alfa arbutin maddesinden dolayıdır. Bu madde sayesinde cilt lekelerinden korunabilirsiniz. Cildinizin daha beyaz ve parlak görünmesini de yine armut ile sağlayabilirsiniz. Cildinizi tazelemek ve lekelerden korumak için bir dilim armut ile yüzünüze masaj yapabilirsiniz.
  • Armudun meyvesi kadar kabuğu da cilt için etkilidir. Kabuğunda bulunan antioksidan maddeler, cildinizin iltihaplanmasını önleyecektir. Var olan sivilceleri ve akneleri de armut kabuğu ile cildinize masaj yaparak yok edebilirsiniz.

armut yemenin faydaları

Armudun Mideye Faydaları Nelerdir?

Bol lifli bir meyve olan armut; mideniz ve dolaşım sisteminiz için oldukça etkilidir. Midenize sağladığı katkılar ise şu şekildedir:

  • Sahip olduğu lifler sayesinde sindirim sisteminizin çalışmasını daha aktif hale getirir. Aynı zamanda ağır yemekler sonrası midede oluşan hazımsızlığı giderir. Bir orta boy armut ile gün içinde almanız gereken lif ihtiyacını karşılayıp mide sağlığınıza destek olabilirsiniz.
  • Mide ve bağırsak tembelliği sonucunda oluşan kabızlık problemini de gün içinde lif kaynağı olan armudu tüketerek giderebilirsiniz.
  • Midenizin asit dengesinin korunması için gerekli olan su ihtiyacını karşılar. Armut potasyum oranı yüksek bir meyvedir ve potasyum oranı yüksek olan meyveleri vücutta su dengesini korumaktadır.
  • Mide rahatsızlıklarını önlemek için tüm vitaminleri almanız gerekmektedir. Armut C vitamini açısından zengin bir meyvedir. Vücudunuzun ihtiyacı olan C vitaminini armut ile alarak mide enfeksiyonlarını ve rahatsızlıklarını önleyebilirsiniz.
  • Armut içeriğinde hidroksisinnamik asit bulunuyor. Bu asit ise mide ve akciğer kanserine karşı bir duvar örerek sizi kanserden korumaktadır.
Tarif: Armut Sirkesi

Armut Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Pek çok meyve ve sebzeden sirke yapılmaktadır. Bu başlık ile armudun sirke haliyle sağlığınıza olan etkilerini öğrenebilirsiniz. İşte merak edilen armut sirkesi faydaları:

  • Bağırsakları temizleyen armut sirkesi sıklıkla lavaboya gitmenizi sağlar. Böylece vücudunuzda biriken zararlı maddeler atılır. Aynı zamanda ödem problemi de ortadan kalkar.
  • Böbrek yollarını temizler. Özellikle böbreklerde oluşan kum ve taş gibi ağrılı geçen rahatsızlıklarda sizlere fazlasıyla yardımcı olur.
  • Böbrek ve bağırsakları temizlediği gibi kanı da temizler. Böylece dolaşım ve boşaltım sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
  • Kansızlık, kabızlık, hazımsızlık gibi problemleri ortadan kaldırır.

armutun faydaları

Armudun Bebeklere Faydaları Nelerdir?

  • Armut yetişkinlere faydalı olduğu gibi bebekler için de faydalı bir meyvedir. Anne karnındaki bebeğe folik asit taşır ve bebeğin anne karnındaki gelişimini destekler.
  • Katı gıdaya başlayan bebeklerde en sağlıklı tercih olacaktır. Armutlu püreler ile bebeğinizin ihtiyacı olan B vitaminleri ve diğer tüm mineraller, armut ile karşılanır.
  • Lifli olmasından dolayı kabızlık yaşayan bebeklere daha rahat bir sindirim sistemi hazırlar.
  • Sindirimi kolay ve tatlı tada sahip bir besin olduğu için, bebeklere püre olarak rahatlıkla verilebilir.

armudun faydaları

Deveci Armudu Faydaları Nelerdir?

Armut pek çok türü olan ve ülkemizde de yetiştiriciliği yapılan bir meyvedir. Akça, Mustabey, Etruşka, Tosya çeşitlerine deveci armudu da eklenmektedir. Ülkemizde de sıkça tüketilen deveci armudunun faydaları ise şu şekildedir:

  • Tüm armut türleri gibi susuzluğa, kabızlığa, sindirim problemlerine iyi gelmektedir.
  • Deveci armudu, yorulan zihni dinlendirir ve enerji verir. Bu sebeple öğrencilere ve yoğun iş temposunda çalışan kişilere deveci armudu tüketimi tavsiye edilir.
  • Deveci armudu, hamileliğin ilk dönemlerinde görülen mide bulantılarını dindirmektedir.
  • Stresi yok eder aynı zamanda kalp ritmini düzenler.
  • Starkrimson armut adı verilen kırmızı armutun faydaları da tıpkı diğer armutlar gibi cilde ve bağırsaklara iyi gelmektedir. Bu tür rengi ve kokusuyla diğerlerinden ayrılır.

armutun faydaları

 Tadına Doyamayacağınız Armutlu 12 Tarif

C vitamini kaynağı, lif ve potasyum deposu armut faydaları ile hazırlayabileceğiniz nefis tarifler listesi sunuyoruz sizlere. “Armut ile neler yapabilirim?” diye düşündüğünüzde tariflerimize kolayca buradan ulaşabilirsiniz. Şifalarından herkes faydalansın diye lezzetli tarifleri şöyle bırakalım. Armut kokulu tarifler sizlerle.

1) Nefis Armutlu Altın Damlacık Pastası

Armut ile çok farklı bir o kadar da tatlı bir tarif hazırlamak ister misiniz? Daha önce yediğiniz tatlıları unutturan ve kendine hayran bırakan armutlu altın damlacık pastası ile tanışın. Bir an önce yapmak isteyeceğiniz nefis tarif için tıklayın. Armutlu Altın Damlacık Pastası

Tarif: Armutlu Altın Damlacık Pastası

2) Kekte Farklı Lezzet Arayanlara: Armutlu Kek

Kek yaparken klasik lezzetlerden sıkılanlar için, armut kokulu bir kek önereceğiz. Yapımı kolay, lezzeti olay bu kek ile misafirlerinizi tarife hayran bırakabilirsiniz. Çay saatleriniz için ideal bir tarif denemek isterseniz lezzetin adresine tıklayın! Armutlu Kek

Tarif: Armutlu Kek

3) Çay Saatlerinize Şıklık Katın: Karamelize Armutlu Alt Üst Kek

Karamelden vazgeçemeyenler için bu tarifte armut ile karamel ahenkle dans edecek. En güzel ve özel davetleriniz için de oldukça ideal bir tariftir kendisi. Detaylı anlatımı ile yaparken hiç zorlanmayacaksınız. Haydi denemeye! Karamelize Armutlu Alt Üst Kek

Tarif: Karamelize Armutlu Alt Üst Kek

4) Minik Gurmeler İçin Sağlıklı Armutlu Muhallebi

Armut, bebek sağlığı için de faydalı olan besinler arasında yer alıyor. Katı gıdaya başlanılan günlerde armut ile püreler hazırlayıp minik gurmelerin midelerini neşelendirebilirsiniz. Nasıl yapabilirim derseniz, işte tarifimiz: Bebekler İçin Armutlu Muhallebi

Tarif: Bebekler İçin Armutlu Muhallebi

5) Diyet Ara Öğünleri İçin Armutlu Tarçınlı Fit İçecek

Lif kaynağı olan armut ile metabolizmanızı harekete geçirmek için; tarifimizi defterinize alabilirsiniz. Diyet günlerinizde ara öğün olarak tercih edebileceğiniz armutlu içeceği çok seveceksiniz. Armutlu Tarçınlı Diyet Ara Öğün

Tarif: Armutlu Tarçınlı Diyet Ara Öğün

6) Armutlu Cevizli Turta ile Tatlı Saatlerinizi Lezzetlendirin

Yemekten sonra çay keyfini boş geçiremeyenler için bol vitaminli ve lezzetli bir tarif tavsiye ediyoruz. Deneyenler tadını çok sevdi. Siz de denemek ve lezzetini almak isterseniz işte nefis tat: Armutlu ve Cevizli Turta

Tarif: Armutlu ve Cevizli Turta

7) Bu Kek Pamuk Gibi: Yumuşacık Kakaolu Armutlu Kek

Armut ile kakao uyumunu bu kek ile tatmak için daha fazla geç kalmayın. Pamuktan daha yumuşak kıvamda olan lezzetli kek tarifini çok seveceksiniz. Kek fırındayken bir çay demlemek iyi olacak! Yumuşacık Kakaolu Armutlu Kek

Tarif: Yumuşacık Kakaolu Armutlu Kek

8) Kahvaltıların Yeni Gözdesi: Armutlu Elma Reçeli

Sıcacık ve taze bir ekmek ile nefis uyum sağlayan armut reçeli, kahvaltıların gözdesi olacak. Armut ile lezzetli ve tam kıvamında bir reçel yapmak isteyenler için tarifi şöyle bırakalım. Armutlar tükenmeden reçelleri hazırlayın! Armutlu Elma Reçeli

Tarif: Armutlu Elma Reçeli

9) Yumuşacık Lezzet: Armutlu İrmikli Çizkek

Tatlı tabaklarını süsleyen, mideyi lezzetlendiren, günün tüm yorgunluğunu alan armutlu irmikli çizkek tarifini deneyenler çok sevdi. Elden ele dolaşan nefis tarifi sizler de deneyin ve muhteşem lezzetin tadına varın. Armutlu İrmikli Çizkek

Tarif: Armutlu İrmikli Çizkek

10) Kurabiye Canavarları İçin Leziz Armutlu Kurabiye

Armut kullanıldığı her şeyi lezzetlendirmeye devam ediyor. Kurabiye içinde olduğunda da damaklarda nefis bir tat bırakan armut, bu tarifle çok sevilecek. Kurabiyesiz çay içemeyenler için nokta atışında bir tarif denemek isterseniz tıklayın! Armutlu Kurabiye

Tarif: Armutlu Kurabiye

11) Doğal Armutlu Narlı Enfes Salata

Bol antioksidan içeren bu salatayı isterseniz ana yemeklerde ikram edin isterseniz diyet günlerinizde tüketin. Bu salata ile bağırsaklarınız daha aktif hale gelecek ve bedeniniz zararlı maddelerden anında arınacak! Denemek için tıklayın. Doğal Armutlu Narlı Enfes Salata

Tarif: Doğal Armutlu Narlı Enfes Salata

12) Pratik Yapımı Olan Nefis Armutlu Turta

Turta yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Armut ile nefis bir lezzet ortaya çıkan bu turta tarifini her zaman yapmak isteyeceksiniz. Çay ve kahve saatlerinizde tatlı kaçamağı yapmak istediğinizde, tarifimiz burada olacak. Afiyetle! Armutlu Turta Yapımı

Tarif: Armutlu Turta Yapımı

Armut ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Armut Kalori ve Besin Değeri, Çeşitleri, Faydaları yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Armut Tatlısı Tarifi

Armut Tatlısı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Armut Tatlısı Tarifi

Armut Tatlısı

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Armut Tatlısı Tarifi

Armut Tatlısı

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Armut Şöleni Tarifi

Armut Şöleni

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri