Azmak Nehri Sakin ve Huzurlu 8 Kahvaltı Mekanı

Azmak Nehri Sakin ve Huzurlu 8 Kahvaltı Mekanı Tarifi

Azmak Nehri En İyi Yemek & Gezi Rehberi

Doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Akyaka’da eşsiz bir deneyime hazır mısınız? Muğla’nın Gökova Körfezi’nin doğu tarafında bulunan Akyaka, şirin ve küçük bir köydür. Antik çağlardan beri yaşam alanı olduğu bilinen Akyaka’daki Azmak Nehri ise hem dillere destan şifalı suyu hem de doğal güzelliği ile ziyaretçilerini etkilemeyi başarmaktadır.

Akyaka, Muğla’nın tatil beldelerinden biri olarak son yıllarda daha fazla ön plana çıkmaya başlasa da sakinliğini hâlâ korur. Orman kampları ve Azmak Nehrindeki tekne turları ile ziyaretçilerinin ilgisini çekmeyi başaran Akyaka, tatil beldeleri arasında yükselen bir trend olarak görülüyor.

Peki, Akyaka’da Azmak Nehri manzaralı en iyi kahvaltı mekânlarını tanımaya ne dersiniz? Huzurlu, sakin ve eşsiz manzaralı bu doğal güzellik içinde kendinizi yenilenmekten alıkoyamayacaksınız!

azmak nehri

Akyaka Azmak Nehri Bir Doğa Harikası!

Muğla’nın Gökova Körfezinde Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesinde bulunan Azmak Nehri, bölgenin doğal güzelliklerinden biri. Azmak nehri nereden doğar diye merak edenler için hemen söyleyelim: bu doğa harikası su Toros dağlarının batı tarafındaki Sakar Tepesi’nden çıkıyor. Sakar Tepesi eşsiz manzarasıyla dünyanın en iyi seyir terası olarak öne çıkarken bütün Akyaka’yı da kuşbakışı izlemeye imkân tanımaktadır.

Sakar Tepesinden çıkan kaynak sularının farklı kollara ayrılarak Akyaka’da buluşması ile ortaya çıkan Azmak Nehri şifalı suyu ile ünlü. En soğuk mevsimde bile 8 dereceyi geçmeyen suyu 2 kilometrelik bir parkur izleyerek Gökova Körfezi’ne dökülen Azmak Nehrinin derinliği ise 8 metreyi bulmaktadır. Yazın en sıcak günlerde 4 derecelik sıcaklığı ile çevresini serinletmeyi başaran Azmak Nehri kenarında ağaçların arasında kahvaltı keyfi yaşamak için hizmet veren mekânların yanı sıra belediye tarafından kurulmuş olan banklar da yazın sıcağında serinlemek için misafirlerini ağırlamaktadır.

Denizle buluştuğu noktalarda deniz suyuna serinlik katan Azmak Nehri, Kitesurf yapılan bölgenin yanı sıra Akyaka sahiline ve kıyı boyunca farklı koylara dökülüyor. Elinde havlusu ile serin sulara atlamak için hazırlanan ve bu heyecanı doyasıya yaşayanların oluşturduğu manzara görenleri kendine çekmeyi başarıyor. Çocuk, genç yaşlı herkesin bu serin sulara kendini bırakma heyecanı uzun süre etkisini sürdürür. Vücuda canlılık katan Azmak Nehri’nin suyu, şifalı oluşuyla da ilgi görmektedir.

Azmak Nehri İsmi Nereden Geliyor?

Azmak Nehri hikâyesi ile ilgi çekerken, Kadın Azmağı olarak da anılmaktadır. Doğal kaynak suyu olan Azmak Nehri, pH değeri çok yüksek olduğu için sodalı su olarak bilinir. Suyun debisi oldukça kuvvetli olduğu için halk arasında azgın olarak adlandırılmakta. Eski dönemlerde Akyaka’da kadınlar çamaşırlarını Azmak Nehri’nde yıkadıkları için Azmak Nehri ve Kadın Azmağı adını almıştır.

azmak nehri ismi nereden geliyor

Azmak Nehri’nin Şifalı Suları…

Kazları, sazlıkları, soğuk ve şifalı suyu ile kendisiyle tanışanları cazibesiyle etkilemeyi başaran Azmak Nehrinin faydaları saymakla bitmiyor! Ayak ucunuz ile dokunduğunuzda hiç girilmeyecekmiş gibi bir izlenim oluşturan; ancak hemen yanı başınızda suya atlamak için birbiriyle yarışan insanları görünce dayanamayıp kendinizi bıraktığınız su ilk etapta vücudunuza çivi batıyormuş gibi bir his uyandırıyor. Ardından bu hisse alıştıktan sonra vücudunuzu saran ferahlık hissi ile tanışıyorsunuz. Sodalı suyu ile ünlenen Azmak Nehri, güzelleştirici ve cildi canlandırıcı etkisiyle biliniyor.

azmak nehrinin şifalı suları

Azmak Nehri Tekne Turu ile Huzur Veren Gezinti

Akyaka’yı ziyaret ettiğinizde yapabileceğiniz en ideal aktivitelerden biri de Azmak’ta tekne turuna katılmaktır. Yazın bunaltıcı sıcağında o serinliği tecrübe etmek yıl boyu aklınızdan çıkmamasını sağlayacaktır. Berraklığı sayesinde içerisinde yüzen balıklarla birlikte süzüldüğünüz Azmak Nehri’nde tekne turları işletmeye göre değişse de genel olarak 30 ila 40 dakika arasında değişiyor. Fiyatlar da dolayısıyla süreye göre değişkenlik gösterse de 15 TL’yi geçmiyor.

Azmak Nehri Manzaralı En İyi 8 Kahvaltı Yeri

Azmak Nehri kahvaltı mekânları, doğanın tam ortasında yeşillikleri, huzurlu ve nehrin berrak sularında yüzen balıkları ve cıvıl cıvıl kazları ile görenleri kendine çeker. Azmak Nehri restaurant seçenekleri oldukça fazla. Birbirinden lezzetli menüleri ile misafirlerini ağırlamayı başaran mekânlar uygun fiyatlı seçenekleriyle de misafirlerinin beğenisini kazanıyor.

1) Kordon Restaurant

Azmak Nehri manzaralı mekânların en bilindik adreslerinden biri olan Kordon, lezzetli deniz ürünlerinin yanı sıra kahvaltı menüleriyle de misafirlerini etkilemeyi başarıyor. Serpme kahvaltı opsiyonu ile doyasıya keyif alacağınız bu mekânda en sevilen seçenek ise sucuklu yumurta. Yöresel taptaze sebzelerin renklendirdiği Kordon masaları farklı kahvaltı seçenekleriyle oldukça zengin bir görünümle sizi karşılıyor.

Adres: Azmak Mevki, Yaşar Aytaç Sok. No:26, Akyaka, Muğla

İletişim: 0252 243 52 51

kordon restaurant azmak

2) Mum Cook’s

Ev yemeklerini tercih eden misafirlerini ağırlayan Mum’s Cook, doğal meyvelerden yapılmış reçelleri ve kahvaltılık sosları ile de bir cazibe merkezi. Akyaka’da gidilebilecek mekânların önde gelenlerinden biri olan Mum Cook’s ile kahvaltı keyfine doyamayacaksınız!

Adres: Akyaka Mahallesi, Karanfil Sokak, No:18/2, Akyaka, Muğla

mum cooks azmak

3) Cennet Restaurant

Serpme kahvaltısı ile misafirlerinin güne zinde başlamalarını sağlayan Cennet Restaurant, Azmak Nehri civarında konaklayanlar ya da günübirlik ziyaretçiler için ideal bir seçenek olabilir. Birbirinden lezzetli yöresel ürünlerin yer aldığı kahvaltı menüsünde çeşit çeşit soslar ve reçeller de var.

Adres: Akyaka Mahallesi, İnişdibi Cd. No:54, 48650 Akyaka, Muğla

İletişim: 0252 243 50 37

akyaka azmak nehri
www.cennetrestaurant.com.tr

4) Vira Vira

Azmak Nehri kenarında kurulu olan Vira Vira restoranında bir taraftan ayaklarınızı nehrin serin sularına daldırıp diğer taraftan da kahvaltınızı yapabilirsiniz. Derenin kenarına kurulmuş olan masalarda kaz sesleri ve yüzen balıklar eşliğinde Vira Vira’nın birbirinden lezzetli kahvaltı çeşitlerini deneyimleyebilirsiniz.

Adres: Akyaka Mahallesi, Büyüksarıoğlu Sok. No:9, Akyaka, Muğla

İletişim: 0252 243 58 90

vira vira restoran azmak

5) Pizza Fellas

Akyaka’da pizza keyfine varmak için Pizza Fellas’ı ziyaret edebilirsiniz. Her beğeniye hitap eden çeşit çeşit pizzalarıyla öne çıkan mekân, tadına doyamayacağınız tatlıları ile de ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor.

Adres: Akyaka Mah. Nergiz Sok. No:3/1, Akyaka, Muğla

İletişim: 0252 243 53 93

pizza fellas azmak

6) Olta

Sazlık alanda bulunan ve Azmak Nehri’nin tam kenarında kurulu olan bu mekân, lezzetli balık menüleri ile ön plana çıksa da kahvaltı seçenekleriyle de misafirlerinin gönlünü kazanmayı başarıyor. Teknelerin Azmak Nehri üzerinde süzülüşünü izlerken keyfine varabileceğiniz bir kahvaltı seçeneği ile Olta, size Akyaka’da olmanın keyfini sunuyor.

Adres: Akyaka Mah. İniş Dibi Cad. No:46 Akyaka, Muğla

İletişim: 0252 243 59 09

olta restoran azmak

7) Orfoz Restaurant

Doğa ile iç içe bir kahvaltı keyfi için Orfoz doğru bir seçenek! Azmak Nehri manzarasıyla konuklarını büyülemeyi başaran mekân nehre yakınlığı ile de cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Nehrin berrak sularında yüzen balıkları izlerken tadına doyamayacağınız lezzetler size Akyaka’da benzersiz bir deneyim yaşatmaya hazır.

Adres: Azmak Mevki Sarıoğlu Sok. No:48, Akyaka, Muğla

İletişim: 0252 243 59 59

orfoz restoran azmak

8) Azmak Nehri Restaurant

Azmak Nehri’nin hem manzarası hem de serinliği ile misafirlerini etkilemeyi başaran mekânlarından biri olan Azmak Nehri Restaurant, zengin kahvaltı seçenekleri ve birbirinden lezzetli menüleriyle öne çıkmakta. Bölgenin en çok ilgi çeken mekânlarından biri olan Azmak Nehri Restaurant, yeşilin ve mavinin eşsiz birlikteliğinin tam ortasında sizi bekliyor.

Adres: Akyaka Mah. İnişdibi Cad No: 46, Akyaka, Muğla

İletişim: 0252 243 50 41

azmak nehri restoran

Azmak Nehri Nerede? Nasıl Gidilir?

Azmak Nehri, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka mahallesinde yer alıyor. Muğla merkezden Marmaris’e giderken sağ tarafta Gökova Akyaka tabelasını izlediğinizde özel aracınızla Akyaka Azmak Nehri’ne ulaşabilirsiniz.

Muğla merkezden Akyaka’ya giden minibüslerle de ulaşım mümkün. Marmaris’ten de minibüs seçeneği ile Akyaka’ya girip, Akyaka mahallesine ulaştıktan sonra güney yönüne doğru ilerlediğinizde Azmak Nehri’ni görebilirsiniz.

azmak nehrine nasıl gidilir

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Salda Gölü En İyi Yemek ve Mekan Rehberi

Ağva’da Mutluluk Garantili 5 Kahvaltı Mekanı – Gezilecek Yerler Listesi

Fethiye’de Ne Yenir? Tatil Cennetinde 10 Süper Mekan – Gezilecek Yerler

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

Polonezköy Kahvaltı Mekanları – Doğanın İçinden En İyi 5 Kahvaltı Yeri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Avokadolu Kahvaltı +8 Tarifi

Avokadolu Kahvaltı +8

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
8+ Bebeklere Atom Kahvaltı Tarifi

8+ Bebeklere Atom Kahvaltı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bebişime Kahvaltı ( 8 Ay ) Tarifi

Bebişime Kahvaltı ( 8 Ay )

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Sakız Muhallebi Tarifi

Sakız Muhallebi

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ruşeymli Avokadolu Kahvaltı (+8 Ay) Tarifi

Ruşeymli Avokadolu Kahvaltı (+8 Ay)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Sakız Kabağı Salatası Tarifi

Sakız Kabağı Salatası

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Sakız Kabağı Çorbası Tarifi

Sakız Kabağı Çorbası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Dondurucuda Limon Sakla Tarifi

Dondurucuda Limon Sakla

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Sakız Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi

Sakız Muhallebili Etimek Tatlısı

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri