Polonezköy Kahvaltı Mekanları – Doğanın İçinde En İyi 5 Kahvaltı Yeri

Polonezköy Kahvaltı Mekanları – Doğanın İçinde En İyi 5 Kahvaltı Yeri Tarifi

İster Günübirlik İster Konaklamalı

Polonezköy Kahvaltı & Gezi Rehberi

Polonezköy, sadece İstanbul ve Türkiye’de değil; dünya genelinde üne sahip olan köyler arasında yer almaktadır. Bu derece bilinirliğe sahip olmasında ise tarihinden insanlarına, doğasından mimarisine, lezzetlerinden aktivitelerine pek çok farklı etken rol oynamaktadır.

Yaklaşık 150 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu’nun Polonyalı göçmenlere kapılarını açması ile ortaya çıkan Polonezköy, günümüzde ülkemizin turistik değeri yüksek, en güzel noktalarından biri olarak değerlendirilir. Polonya kültürüne dair birçok ayrıntıya yakından tanıklık etmek, kusursuz bir doğa içinde vakit geçirmek ve eğlenmek için siz de ister günübirlik ister konaklamalı olarak bu özgün köyü ziyaret edebilirsiniz.

İşte ulaşımdan gezilecek yerlere, restoranlardan otellere Polonezköy’e dair bilmeniz gereken tüm detaylar!

Polonezköy Nerede? Nasıl Gidilir?

Beykoz ilçesine bağlı olan Polonezköy, İstanbul’un Karadeniz kıyılarına yaklaşık 20 km, Boğaziçi kıyılarına ise yaklaşık 15 km mesafede bulunur. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kavacık çıkışı ve yeni Riva Yolu üzerinden ulaşılabilen turistik köy, özellikle Anadolu Yakası’nda oturanlar için ulaşması zor olmayan, oldukça uygun bir noktada bulunuyor. Her 2 yakadan da bağlanılan Kavacık sapağını geçtikten sonra yeni otoban aracılığıyla 13-14 km ilerleyerek Polonezköy’e ulaşabilirsiniz.

Polonezköy’e en konforlu ulaşım şekli özel araç olsa da toplu taşıma seçenekleriyle de ulaşmak mümkün. 137 Beykoz – Cumhuriyet Köyü ve 138 Ümraniye – Cumhuriyet Köyü otobüsleriyle Polonezköy’e ulaşabilirsiniz. Cumhuriyet Köyü durağı konum olarak Polonezköy Tabiat Parkı’na yakın bir noktada yer almaktadır.

Polonezköy’de Gezilecek Yerler – Gezi Rehberi

Özellikle doğa ve kültür tutkunları için eşsiz bir nokta olan Polonezköy, ziyaretçilerine keşfedilmeyi bekleyen uçsuz bucaksız bir tabiatla beraber değişik temalara ev sahipliği yapan mimari yapılar sunuyor. Köy içinde birbirine yakın yerlerde konumlanmış olan gezilecek yerlerin tümüne yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Zofia Rızı Anı Evi

1881 – 1883 yılları arasında Wincenty Rızı tarafından inşa edilen ve kızı Zofia Rızı’nın da çabalarıyla Polonya – Türkiye dostluğunun simgesi haline gelen tarihi ev, tipik Polonya köy evi mimarisine sahip olmakla birlikte içerisinde ünlü Polonyalılar’ın portrelerini ve Lehçe eserlerin olduğu bir kütüphane bulundurmaktadır.

Polonezköy Ağaç Oyma Heykel Sergisi

Köyün girişinde, kültür evinin karşısında bulunan oyma heykeller, ağaçtan neler yapılabileceğine dair etkileyici örnekler barındırır. Yaratıcı yüz figürleri, çocuk heykelleri ve diğer insan şekillerinden oluşan sergi, aynı zamanda oldukça huzurlu ve dinlendirici bir atmosfer içinde yer almaktadır.

Czestochowalı Meryem Ana Kilisesi

Köydeki şık yapılardan biri olan kilise, daha önce inşa edilmiş ahşap kilisenin deprem nedeniyle zarar görmesi üzerine yapılmış ve 1918 tarihindeki restorasyonun ardından hâlâ aktif olarak kullanılmaktadır. Bir ibadet merkezi olması dışında farklı zamanlarda düzenlenen müzik resitallerine de ev sahipliği yapan kilise, köydeki en eski yapılar arasında bulunuyor.

Polonezköy Tabiat Parkı

Etrafı eşsiz bir doğa ile çevrili olan Polonezköy, ziyaretçilerine tabiatla bütünleşme imkânı da sunar. Yaklaşık 8 km uzunluğunda bir yürüyüş parkuru olan köyde, doğayı keşfetmek isteyenler bu fırsatı değerlendirebilirler. Ayrıca Polonezköy kamp ve benzeri doğa aktiviteleri için de uygun bir bölge. Kısa süreliğine geliyorsanız kamp yerine Polonezköy piknik alanlarını ve mekânlarını kullanabilirsiniz. Özel işletmelere ait olan küçük Polonezköy hayvanat bahçesi örnekeri ise kümes hayvanlarından tavuskuşlarına, midillilerden lamalara pek çok hayvanı yakından görme imkânı sağlıyor.

Polonezköy Kahvaltı Rehberi – En İyi 5 Mekan Tavsiyesi

Köy içindeki en popüler aktiviteler şüphesiz yemekle ilgili olanlar. Kahvaltı ve diğer öğünler, mangal ve piknik, turistik köye gelenlerin yaygın olarak tercih ettiği seçeneklerin başında yer alıyor. Polonezköy kahvaltı amacıyla sıkça tercih edildiği için köyde birçok kahvaltı mekânı mevcut.

1) Polonezköy Stella

Köyün en yeşil mekanı olarak anılan Stella, değirmenleri andıran ahşap ağırlıklı, geniş alana sahip bir mekân. Hem kahvaltı hem mangal hizmeti veren işletme, daha çok “kendin pişir kendin ye” şeklinde adlandırılan mangallar için tercih ediliyor. Polonezköy’de özellikle hafta sonları araçlar için yer bulmak zor olduğundan geniş otoparkıyla büyük kolaylık sağlayan Stella, aynı zamanda böreğiyle ünlü bir mekân ve sıkça doğum günü ya da benzeri etkinlikler için de tercih ediliyor.

Adres: Polonez Mahallesi 75.Yıl Caddesi Polonez Köyü / Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 432 32 32

polonezköy kahvaltı

2) Polonezköy Leonardo Restaurant

Kahvaltı ve brunch ile birlikte Türk, Fransız, Alman ve Slav mutfağından lezzetler de sunan Leonardo, hem kahvaltılarınızı hem diğer öğünleri havuza karşı yiyebileceğiniz, oldukça şık bir işletme. Şirket toplantıları, kır düğünleri gibi organizasyonlar için özel konseptler sunan Leonardo, aynı zamanda çocuk oyun alanı ile çocuklu aileler için de avantaj sağlıyor.

Adres: Polonez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Polonez Köyü/Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 432 30 82

polonezköy leonardo

3) Karçma Kriha Restaurant

Polonya’nın klasik çizgilerini taşıyan restoran, harika doğa manzaralarıyla çevrili geniş bir açık alan, ahşap ağırlıklı kapalı bir alan ve bir de şarap evi içeriyor. Sakin ve seçkin bir ortamda yemek yemek isteyenler için ideal olan işletmenin ek olarak pasta, kek, kurabiye, çay ve kahve servisi yapan kafe bölümü de mevcut.

Adres: Polonez Mahallesi Beykoz Caddesi Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 432 32 81

karçma kriha polonezköy
www.karcmakriha.com

4) 1842 Bistro

Samimi ve şık ortamıyla daha ilk görüşte farkını hissettiren 1842 Bistro, organik ürünleri ile içerik açısından da fark yaratmayı başarmakta. Kahve ve çay çeşitleri; tatlı, makarna ve kahvaltı seçenekleri ile hizmet veren 1842 Bistro, misafirlerine ev yapımı çorbalar, yemekler ve mezeler de servis ediyor.

Adres: Polonez Mahallesi 34829 Beykoz, İstanbul

İletişim: 0535 218 89 75

1842 bistro polonezköy

5) Mari’s House

Bol çeşitli Polonezköy kahvaltı mekânları arasında yer alan Mari’s House, reçelinden zeytinine, yumurtasından peynirine cömert ve geleneksel bir kahvaltı yapmak isteyenler için ideal bir mekân. Alkolsüz olarak hizmet veren işletme, kahvaltının yanı sıra açık alanıyla Polonezköy mangal yapılacak yerler arasında bulunuyor.

Adres: Polonez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 8 Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 432 32 71

mari's house polonezköy

Polonezköy Konaklama Rehberi – En İyi 3 Butik Otel

Daha çok günübirlik ziyaret edildiği için yemek ve organizasyon odaklı mekânların çoğunlukta olduğu turistik bölgede, konaklamak isteyenler için birçok Polonezköy otel ve pansiyon seçeneğine rastlamak da mümkün.

1) Polonezköy Beyaz Bahçe

30 yılı aşkın bir süredir Polonezköy’de otel ve restoran olarak hizmet veren Beyaz Bahçe, standart, suit, balayı ve gelin odası alternatiflerinin yanı sıra düğün ve doğum günü organizasyonlarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Adres: Cumhuriyet Köyü Beykoz Caddesi No: 62 Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 434 51 31

polonezköy beyaz bahçe

2) Club Adampol Otel

Adını köyün eski isminden alan ve Polonezköy’deki en kapsamlı konaklama tesisi olan Club Adampol, 2 adet açık yüzme havuzu, 1 adet kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, spor ve oyun alanları, restoran, otopark gibi pek çok imkânı içinde barındırmaktadır.

Adres: Gümüşsuyu Mahallesi Seyir Sokak No: 12/A Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 432 31 54

clup adampol otel

3) Hera Pansiyon

Polonezköy’deki az sayıda pansiyondan biri olan Hera, geniş bahçeli, samimi bir konaklama seçeneği. Köy kahvaltısı ve brunch servis eden işletme, diğer yandan her cumartesi canlı müzik hizmeti de sunuyor.

Adres: Polonez Mahallesi Köyiçi Caddesi No: 9 Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 432 31 83

hera pansiyon polonezköy

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

Büyükada’da Ne Yenir? Ada’nın En Meşhur 10 Nostaljik Lezzet Durağı

Heybeliada Gezilecek Yerler – Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Mekan

İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri – Tam Kafa Dinlemelik 10 Süper Tavsiye

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kahvaltı İçin Tarifi

Kahvaltı İçin

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kahvaltı İçin Acuka Tarifi

Kahvaltı İçin Acuka

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Kahvaltı İçin Krep Tarifi

Kahvaltı İçin Krep

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
En Pratik Kahvaltılar İçin Fransız Tostu Tarifi

En Pratik Kahvaltılar İçin Fransız Tostu

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Yumurtalı Ekmek (Kahvaltı İçin) Tarifi

Yumurtalı Ekmek (Kahvaltı İçin)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kahvaltı İçin Zeytin Ezmesi Tarifi

Kahvaltı İçin Zeytin Ezmesi

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Lavaş Tost ( Kahvaltı İçin) Tarifi

Lavaş Tost ( Kahvaltı İçin)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri