Ağva’da Mutluluk Garantili 5 Kahvaltı Mekanı – Gezilecek Yerler Listesi

Ağva’da Mutluluk Garantili 5 Kahvaltı Mekanı – Gezilecek Yerler Listesi Tarifi

Göksu Nehrinde Telaştan Uzak Huzurlu Kasaba!

Şile – Ağva

Marmara bölgesinde yer alan Ağva, Karadeniz’e kıyısı olan bir kasabadır. Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bu şirin yer dört mevsimde gitmeye uygun olması ile dikkat çeker. Şile iline bağlı olan Ağva’nın adı Latincede “iki dere arasına kurulu köy” anlamına gelir. Yeşilçay ve Göksu nehirleri arasında bulunması adının anlamını taşıdığını da gözler önüne serer. Ağva Göksu nehri etrafı büyüklü küçüklü otellerle çevrilidir, Yeşilçay ise çoğunlukla balıkçı teknelerine ev sahipliği yapar.

Derelerde deniz bisikletleri ve kanolarla gezinti yapmak oldukça yaygındır. Karadeniz bağlantılı kıyısı yaklaşık 3 kilometredir ve burası hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak yerleri arasındadır. İstanbul’un karmaşasından ya da genel olarak metropol hayattan kaçmak isteyenlerin oldukça sık tercih ettiği Ağva’da koy, adacık ve orman havası almak mümkündür.

şile ağva

Yeşil rengin hakim olduğu bu kasaba geçmişin izlerini de barındırır. Bizans, Roma İmparatorluğu ve Osmanlı Devleti’ne dair kalıntılar bu durumu kanıtlar niteliktedir. Geçmişe kapı aralaması dolayısıyla yalnızca dinlenmeye değil aynı zamanda keşfetmeye de uygun bir yapı sunar.

Turizm potansiyeli yüksek olan Ağva, konuklarına gece hayatı, doğa ve manzara, bol oksijen, dinlenme, gezinti ve yiyecek çeşitliliği sunar. Huzur ve dinginlik vadeden yapısı ile ön plana çıktığını da eklemek gerekir. Butik otellerden bungalovlara değin geniş bir konaklama listesi sunan Ağva’yı dört mevsimde de ziyaret etmek mümkündür. Şile’ye ve Ağva’ya özel araçlarla ve şehir içi ya da şehirler arası ulaşım seçenekleri ile kolay biçimde ulaşmanın mümkün olması bir diğer önemli avantajdır.

Ağva’da Kahvaltı İçin Gidebileceğiniz 5 Süper Mekan

Ağva, doğal güzellikler içerisinde yer alan mekanları ile muazzam bir tatil deneyimi sunar. Otellerin sunduklarının yanı sıra kasabada gidilecek pek çok mekân mevcuttur. Ağva restaurantları bu anlamda oldukça meşhurdur.

1) Ağva Liman Restaurant

Meşhur Ağva Liman Restaurant ilk akla gelenler arasında yer alır. 1976 yılından bu yana hizmet veren Liman Restaurant Yeşilçay deresinin kenarında yer alır. Doğa ile iç içe yemek yeme imkânı sunan bu mekân hem manzarası hem de taze deniz ürünleri ile bilhassa tercih edilir.

Adres: Rıhtım Cd. Ağva Merkez Mah. No: 1 Şile, İstanbul

İletişim: 0216 721 81 99

ağva liman restoran
www.agvalimanrestaurant.com

2) Gizlibahçe

Göksu deresi kıyısında yer alan bu restaurant muazzam bir konuma ve manzaraya sahiptir. Ağva’nın en meşhur yeme – içme mekânlarından olan Gizlibahçe yerel ve yöresel lezzetleri otantik biçimde sunar. Mekânın avantajlarından bir diğeri de kendi teknesinin olması ile kendini belli eder. Ağva’yı nehirden gözlemleme olanağı sunan Gizlibahçe Restaurant’ında mevsime ve hava şartlarına bağlı olarak turlar düzenlenir.

Adres: Sazgeyin Mevkii Köprüsü, No: 1 Ağva/Şile, İstanbul

İletişim: 0539 886 72 30

ağva gizli bahçe restoran

3) Mihman Restaurant

Deniz kenarında yer alan ve bahçesi de olan Mihman, konuklarına geniş bir menü ve eğlenme listesi sunan restaurantlardan. Sakinlik ve huzur arayanların tercih ettiği mekân Türk ve Yunan müzikleri ile keyifli bir tatil vadeder.

Adres: Liman Sokak, Hacı Kasım Mah. No: 18 Şile, İstanbul

İletişim: 0216 711 08 71

ağva mihman restaurant

4) Massha Şile Balıkçısı

Manzarası ile görenleri kendine hayran bırakan Massha hem kahvaltı hem de akşam yemeği için ideal yeme – içme alanlarından. Hızlı servis ve güler yüzlü çalışanlar eşliğinde taze deniz ürünleri, mezeler ve alkol seçeneği olan Massha’da mevsim şartları elverdiğinde denize girmek de mümkündür.

Adres: Liman Sokak, Hacı Kasım Mah. No: 34, Şile, İstanbul

İletişim: 0216 711 06 76

massha şile balıkçısı

5) Beyaz Ev

Meşhur olan ve sıkça tercih edilenlerden bir tanesi Beyaz Ev’dir. Ağva Beyaz Ev, konukların kendini evinde hissetmesi göz önünde bulundurularak dekore edilen ve Ağva kahvaltı seçeneklerini en iyi şekilde sunan mekânlardan biridir.

Adres: Ağva Merkez Mahallesi, Yakuplu Cd. 34990 Şile, İstanbul

İletişim: 0216 721 87 15

ağva beyaz ev
agvabeyazev.com

Ağva Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

1) Ocaklı Kale

Ağva gezilecek yerler anlamında konuklarına birbirinden farklı seçenekler sunar. Gerek Ağva sınırları içerisinde gerek Ağva’ya yakın bölgelerde gidilip görülecek pek çok yer bulmak mümkündür. Ocaklı Kale bunlardan bir tanesidir. Cenevizliler tarafından inşa edilen ve Şile Kalesi olarak da bilinen Ocaklı Kale hem tarihi hem de görüntüsü itibarıyla turistleri cezbeder.

2) Kadırga ve Kilimli Koyları

Ağva’ya yaklaşık olarak 15 dakikalık mesafede olan Kadırga ve Kilimli koyları doğaseverleri memnun eden yerlerdendir. Yaz ve bahar aylarında, Etrafı açık ve yeşilliği bol olan bu koylarda piknik yapmak adeta bir gelenektir. Karadeniz esintilerine yer veren manzarasını seyretmenin yanı sıra uygun mevsimde denize de girilebilir.

kadırga kilimli koyları

3) Hacıllı Köyü & Şelaleler

Hacı Köyü’ne gidildiğinde konukları mağaralar ve şelaleler karşılar. Ağva’ya yakın mesafede olan Hacı Köyü doğal güzellikleri deneyimlemekten zevk alanlara, kampseverlere, kâşif ruhlu olanlara özellikle hitap eden yerler arasındadır.

4) Saklı Göl

Ağva denilince akla gelen bir diğer yer de Saklı Göl’dür. Karamandere Mahallesi’nde yer alan Saklı Göl’de turistleri ormanların çevrelediği bir tesis karşılar. Yeşillikler içerisindeki bu alan hem manzarası hem de kahvaltı seçenekleri ile tercih sebebidir.

5) Gelin Kayası – Ağlayan Kaya

Gelin Kayası ve Ağlayan Kaya keşif ve doğa yürüyüşü yapmayı sevenlerin uğrak yerlerinden biridir. Ağlayan Gelin Kayası da denir ve bunun sebebi beyaz ağırlıklı renklerin buraya hâkim olması ve doğal kalıntıların duvaklı bir belini andırmasıdır.

6) Şile Feneri

Ağva’ya kadar gelip Şile Feneri’ni görmeden dönmek olmaz! 1856 yılında inşası biten Şile Feneri hem Türkiye’nin aktif en büyük feneridir hem de dünya üzerinde aktif olarak çalışan deniz fenerleri arasında ikinci sıradadır. 19 metre yükseklikte bir kulesi bulunur ve özellikle akşamları muazzam bir görüntü sergiler.

şile feneri

Ağva Neresi? Nasıl Gidilir? Ulaşım Bilgileri

Ağva’ya gerek İstanbul içerisinden gerekse diğer illerden ulaşım mümkündür. Buraya ulaşım esasen sanıldığından daha kolaydır. Öyle ki bu kolaylık dolayısıyla hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyenlerin favori yerleri arasında yer alır. Özel araçla gitmenin yanı sıra alternatif ulaşım yolları da vardır.

  • Özel Araç: Şahsi araçla Ümraniye’den Şile güzergâhını takip ederek 2 saatte Ağva’ya varılabilir. Civar şehirlerden Ağva’ya gitmek için Kocaeli – Ağva ya da Sakarya-Ağva güzergâhı uygundur. İzmit – Ağva arası yaklaşık 60 km olduğundan 1 saat sürecektir, Sakarya- Ağva arası ise yaklaşık 80 km’dir ve ortalama bir buçuk saate Ağva’ya varılır.
  • Otobüs – İETT: Ağva’ya gitmek için bir diğer yöntem otobüstür. Bunun için Üsküdar – Şile – Ağva istikametindeki otobüsler kullanılır. 139A nolu otobüs hattını kullanarak 3 ila 4 saat süren bir yolculuk sonrasında Ağva’ya ulaşılır. Bu süre trafiğin durumuna ve hava koşullarına göre daha kısa ya da biraz daha uzun sürebilir. Otobüs yolculuğu gayet keyifli olması bir yana bilet fiyatları anlamında da son derece ekonomiktir. Otobüs yolculuğunu tercih edecek olanların İETT’den saatleri kontrol etmeleri avantajlı olacaktır. Hafta içi ve hafta sonu ya da özel günlerde kalkış saatleri değişkenlik gösterebilir.

Ayrıca bayram, okul tatili ve yaz ayları gibi yoğunluğun fazla olduğu dönemlerde gitme planı yapıldığında Üsküdar’daki otobüs kalkış noktasından bileti önceden almanın faydalı olacağını da belirtmek gerekir. Yeşillikler içerisinde huzurlu, konforlu ve gezinti olanaklı bir tatil arayışında olanlar için son derece iyi bir tercih olan Ağva’da turistleri birbirinden farklı konseptte pek çok konaklama alanı karşılar.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Azmak Nehri Sakin ve Huzurlu 8 Kahvaltı Mekanı – Bayılacaksınız!

İstanbul Semtleri ile Bütünleşen 12 Lezzet – Hangi Semtin Nesi Meşhur?

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri – Tam Kafa Dinlemelik 10 Süper Tavsiye

Polonezköy Kahvaltı Mekanları – Doğanın İçinde En İyi 5 Kahvaltı Yeri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Mutluluk Pastası Tarifi

Mutluluk Pastası

10-12 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Mutluluk Keki Tarifi

Mutluluk Keki

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Muzlu Mutluluk Rulosu Tarifi

Muzlu Mutluluk Rulosu

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Ispanaklı Mutluluk Pastam Tarifi

Ispanaklı Mutluluk Pastam

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
5 i Bir Yerde Zayıflama Çayı Tarifi

5 i Bir Yerde Zayıflama Çayı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
5 Dakikada Hazırlanan Kahvaltı Böreği Tarifi

5 Dakikada Hazırlanan Kahvaltı Böreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Supangle Kaşık Dolusu Mutluluk Tarifi

Supangle Kaşık Dolusu Mutluluk

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
5 Dakika Da Yaş Pasta! Tarifi

5 Dakika Da Yaş Pasta!

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri