Badem Sütü Nasıl Yapılır? Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri

Badem Sütü Nasıl Yapılır? Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri

Bitkisel Protein Kaynağı Badem Sütü

Protein ihtiyacınızı sadece hayvansal gıdalarla alabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Bu algınızı badem sütü ile yıkmaya geliyoruz. Bademde bulunan yüksek proteinden faydalanmanız için bir çözüm önerimiz olacak: Badem sütü ile sağlıklı yaşam sırlarına bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. Nasıl olacak dediğinizde bu yazımız hatrınıza gelecek.

Ülkemizde adını son zamanlarda sıkça duyuran, özellikle de vegan beslenme felsefesinde yeri çok ayrı olan badem sütünü sizler için inceledik. Avrupa’da pek çok kahve türünde de kullanılan badem sütü, bitkisel ağırlıklı beslenenlerin bir numara içeceği olmakta. Nefis Yemek Tarifleri ekibi olarak, sağlıklı beslenme yolunda sizlere badem sütü nasıl yapılır ve faydaları nelerdir sorularından yola çıktık ve dolu dolu bir yazı hazırladık. Meraklılara duyurulur! Badem sütü hakkında tüm merak edilenler işte burada.

badem sütü nasıl yapılır

Badem Sütü Nasıl Yapılır?

Evinizde kolayca deneyebileceğiniz badem sütü tarifi aradığınızda bir tıkla bu yazıda olacaksınız. Adım adım badem sütü yapmak için izlemeniz gereken aşamalar şöyle olacaktır:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı badem
  • 1 litre su
  • El blenderi
  • İsteğe göre tarçın veya bal

Hazırlanışı:

  • 1 bardak bademi geceden veya hazırlamadan 8 saat önce suda bekletin.
  • Suda bekleyen bademleri durulayın ve 1 su bardağı su ile blenderde ezin.
  • Kalan 4 su bardağı suyu da ekleyerek yeniden blenderi çalıştırın.
  • Elde edilen karışımı ince bir süzgeçten geçirin.
  • Süzgeçten geçen kısım badem sütünüzdür. Eğer biraz tatlandırmak isterseniz bal veya tarçın ilave ederek kullanabilirsiniz.

badem sütü faydaları

Badem Sütü Faydaları Nelerdir?

Badem sütü faydaları ile hem sağlıklı beslenenlerin hem de vegan beslenme tarzını benimseyenlerin gözde içeceği olmakta. Peki nedir bu badem sütünün faydaları? dediğinizde listemiz sizlere yol gösterebilir:

  • Badem sütü kilo vermek isteyenler için ideal bir sıvı gıda olmaktadır. Düşük kaloriye sahip olması diyet yapanlar için çekici bir nedendir.
  • Kalp dostudur. Kötü kolesterol düzeyini azaltır ve kalbinizin daha sağlıklı çalışması için harekete geçer. Olası kalp rahatsızlıklarını önlemek için badem sütü iyi fikir olacaktır.
  • Bağırsaklar için faydalıdır. Şeker ve yağ emiliminin daha iyi gerçekleşmesini sağlar.
  • Pek çok kişinin laktoza karşı hassasiyeti vardır. İnek sütüne göre daha iyi sindirilen badem sütü, bu konuda da ön plana çıkmaktadır. Sindirimin kolayca yapılmasını istiyorsanız, badem sütü tercih edebilirsiniz.
  • Yüksek oranda potasyum içermektedir. Kusma ve ishal gibi durumlarda kişi bir anda potasyum kaybeder. Badem sütü ise bu kaybedilen potasyumu yenileyecek bir içecektir.
  • Bademde lif bulunmaktadır. Badem sütü halini aldığında bu lifler süte karışır. Lifler sayesinde bağırsaklarınız zararlı maddelerden korunmaktadır.
  • Bağırsak hastalığı yaşıyorsanız özellikle gastrit gibi şikayetlerde bağırsaklarınızın işleyişini düzenler.
  • Bademde bulunan B2 vitamini, sütünde de açığa çıkmaktadır. Böylece B2 vitamini sayesinde cildi nemlendirir, saçları kuvvetlendirir. Güzelliğinizin sırlarından biri de badem sütü olabilir.
  • Kanserli hücreleri vücuttan yok atacak kadar güçlüdür.
  • Diş ve kemik sağlığınızı badem sütü ile koruyabilirsiniz.
  • Beyin sağlığını da koruyan badem sütü alzheimer gibi rahatsızlıkların yaşanmasını önler. Dişinizden hafızanıza kadar korunmak ve sağlıklı kalmak için badem sütünden faydalanabilirsiniz.
  • Özetlemek gerekirse sağlıklı dişler, kemikler ve bağırsak sistemi badem sütü içmenin faydaları arasında dikkat çekmektedir. Bir bardak badem sütü ile günlerinizi daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

badem sütü fiyatı

Badem Sütü Kalori ve Besin Değeri

Badem sütü besin değeri açısından tatmin edici bir içecektir. Gün içinde 1 su bardağı badem sütü içtiğiniz takdirde; sadece 48 kalori almış olursunuz. Bu nedenle badem sütü kalori miktarı düşük içecekler arasında yerini almıştır. 1 su bardağı badem sütünde 6 gram karbonhidrat bulunuyor. Ayrıca badem sütü protein oranı düşük bir içecektir. 1 su bardağı içinde sadece 1 gram protein vardır. 2.2 gram yağ, 0.4 gram lif, 240 mg potasyum barındırır. B vitamini açısından yüksek olması nedeniyle sağlıklı içecekler grubunda adı anılır.

Detalı bilgi için: Badem Kaç Kalori?

badem sütünün faydası

Badem Sütü ile Neler Yapılır?

Badem sütü Avrupa ülkelerinde aromalı kahvelerde sıkça kullanılmaktadır. Sizler badem sütünü çocuklarınıza sunabilirsiniz. İnek sütüne alışamayan minikler için badem sütü iyi bir başlangıç olabilir. İnek sütü ile yaptığınız her tatlıyı daha sağlıklı olsun isterseniz badem sütü ile yapabilirsiniz. Fikir olsun isteyenlere badem sütü ile kahve yapıldığını belirtebiliriz. Ayrıca muhallebi için de kullanılan badem sütü, hafif tatlılar için idealdir. Süt ilave edilen çorbalarda ve özellikle 6 ay sonrası bebeklerin beslenmesinde badem sütü rahatlıkla kullanılabilir.

Ülkemizde badem sütü yeni yeni satışa sunulan bir üründür. Büyük marketlerde bulabileceğiniz badem sütü fiyatı ortalama 10 TL olmaktadır. 250 ml şişe ve kutularda satılan badem sütünü büyük marketlerde bulamadığınız durumda internetten satış yapan satıcılarla iletişime geçebilirsiniz.

Badem ağaçları acı ve tatlı olmak üzere iki farklı türde meyve vermektedir. Acı bademler ile de çeşitli işlemler sonucunda acı badem sütü elde edilir. Elde edilen acı badem sütü genellikle kozmetik alanında kullanılmaktadır. Oldukça keskin bir kokusu vardır. Kozmetik firmaları acı badem sütü ile yapılan çeşitli nemlendiriciler piyasaya sunmuştur. Acı badem sütü nemlendirici olarak kullanıldığında;

  • Ciltteki yağlanmayı azaltır.
  • Derideki kuruluğu önler.
  • Gebelik döneminde oluşan çatlakları iyileştirir.
  • Çok iyi makyaj temizleyicidir. Bu nedenle acı badem sütü makyaj temizleme ürünlerinizin yerini alabilir.
  • Gözenekleri açarak siyah nokta ve sivilce gibi problemleri giderir.

Acı badem sütü faydaları cilt bakımında ön plana çıksa da genel sağlık için de etkilidir. Kozmetikle ilgilenenler ve acı badem sütünü kullananlar, acı badem sütünün cilde olan faydalarından oldukça memnun olduklarını dile getirmektedirler. Sıkça sorulan soruları arasında “Acı badem sütü tüylenme yapar mı?” sorusu da yer almaktadır. Tüylenme hormonlardan kaynaklanan bir durumdur. Fakat acı badem sütünün tüylenme etkisi yoktur. Tüylenme bazı ciltlerde tatlı badem yağı ile meydana gelmektedir. Tüy köklerini besleyen tatlı badem yağıdır.

Acı badem sütünden faydalanmak istediğinizde eczanelerde ve aktarlarda satılan acı badem sütü ile yapılan kremleri alabilirsiniz. Bir kutusu için ortalama 15 TL ödeyebilirsiniz.

badem sütü

Badem Sütü Zayıflatır Mı?

Badem sütü inek sütüne göre daha kolay sindirilen bir süt türüdür. Lif oranı bakımından da ideal değerde olduğu için diyet beslenmesine oldukça uygundur. Bir su bardağı inek sütü yaklaşık olarak 146 kalori iken, aynı ölçüde badem sütü sadece 48 kaloridir. Bu nedenle kalori hesabı ile beslenenler için de uygundur. Bağırsak sistemini düzenlediği için, badem sütünün zayıflamaya olan etkisi de dikkat çekicidir. Öğünlerinize bir fincan badem sütü eklediğiniz takdirde sindirim ve boşaltım sisteminizi daha aktif hale getirip kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Bademe alerjisi olan kişiler için badem sütü biraz tehlikeli olabilir. İlk defa badem sütü içecek olan kişiler bir tatlı kaşığı kadar badem sütü içtikten sonra bir süre beklemeli. Herhangi bir yan etkisi yoksa, badem sütünü içmeye devam edebilir.

Badem Ezmesi Kalori Değeri, Faydaları ve Tarifi

Badem Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Kullanımı ve Etkileri

Laktozsuz Süt Nedir? Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri

Soya Sütü Faydaları Nelerdir? İnek Sütüne Laktozsuz Alternatif

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ev Yapımı Badem Sütü Tarifi

Ev Yapımı Badem Sütü

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Çiğ Badem Ve Hurmalı Kek Tarifi

Çiğ Badem Ve Hurmalı Kek

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Fındık Badem Ve Çikolatalı Bisküviler Tarifi

Fındık Badem Ve Çikolatalı Bisküviler

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kavrulmuş Badem Tarifi

Kavrulmuş Badem

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Badem Kurabiyesi Tarifi

Badem Kurabiyesi

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Çilek Ve Muzlu Süt Tarifi

Çilek Ve Muzlu Süt

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Su Ve Süt Kefiri Tarifi

Su Ve Süt Kefiri

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Badem Tatlısı Tarifi

Badem Tatlısı

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Badem Çorbası Tarifi

Badem Çorbası

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri