Balıkesir’de Ne Yenir? 12 Meşhur Lezzet Durağı

Balıkesir’de Ne Yenir? 12 Meşhur Lezzet Durağı Tarifi

Balıkesir’in En Leziz Yemek & Mekan Rehberi!

Balıkesir nesi meşhur diyenlere rehber niteliğinde bir yazı hazırladık ve bu yazımızı okuyanların Balıkesir’i doya doya gezeceğine inanıyoruz. Çünkü Marmara ve Ege’ye kıyısı olan bu şehri en iyi şekilde gezmeniz için sizlere Balıkesir’de nerede yemek yenir ve nereler görülmelidir sorularının yanıtlarını verdik. Antik dönemlerden günümüze miras kalan bu deniz şehrine bir de biz göz atalım istedik. Bakalım Balıkesir’de sizi neler bekliyor?

Kalabalıktan biraz uzaklaşayım, azıcık da deniz havası alayım diyenler için gayet ideal bir konum olan Balıkesir, hem görülmesi gereken yerleriyle hem de yöresel yemekleriyle turistlerin ilgi odağı oluyor.

Türkiye’nin en kalabalık 17. ili olan Balıkesir, bahar aylarından sonra daha da kalabalık olmaya başlıyor. Akdeniz iklimini en tatlı şekilde yaşatan bu şehri görmeye hazır mısınız? Balıkesir’in neyi meşhur yemek listesi nelerden oluşuyor diyenler için işte Balıkesir rehberiniz karşınızda!

Balıkesir’de Nerede Yemek Yenir? 12 Meşhur Lezzet Durağı

1) Deniz Yıldızı Restoran

Balıkesir’de ne yenir sorunuza vereceğimiz yanıtlardan biri de; tabii ki de en taze şekilde hazırlanan balıklar olacak. Bu balıkları ise Ayvalık’ta Deniz Yıldızı Restoran’da tadacaksınız. Deniz manzarasında ruhunuzu doyururken; leziz mezelerle de midenizi doyuracaksınız. Balıkesir’den yolunuz geçerse bu mekana uğramayı sakın unutmayın!

Adres: PTT Arkası İsmet Paşa Mahallesi (Postane arkası) Ayvalık, Balıkesir

İletişim: 0266 312 66 66

deniz yıldızı restaurant balıkesir

2) Tellioğlu Değirmen Cafe & Restaurant

Tellioğlu Değirmen Cafe & Restoran’da en lezzetli yemekleri tatma fırsatınız bulunuyor. Burada meşhur tatlı höşmerim yemek sonrasında damaklarınızı lezzetlendirmek için hazırlanıyor. Titizlik, konfor ve hızlı servis sizin için bu mekanda toplanmış durumda. Eğer Balıkesir’de dinlenmek ve karnınızı doyurmak isterseniz adresiniz ekliyoruz.

Adres: Bursa Yolu Üzeri 17. Km (Bursa Yolu) Karesi, Balıkesir

İletişim: 0266 274 53 23

tellioğlu değirmen tesisleri

3) Bay Nihat Restoran

Bay Nihat, 1978 yılından günümüze kadar kalitesini koruyan ve Balıkesir’de kendini sevdiren bir mekan olarak karşınızda. Denize nazır kurulan masalarda, keyifli sohbetlerde buluşmak için bu mekanı tercih edebilirsiniz. Menüdeki rakamlar biraz yüksek görünse de masanız donatıldığında, buradan keyif ve afiyetle ayrılacaksınız. Bay Nihat Restoran et ve balık yemeklerinin unutulmaz kılındığı bir adres!

Adres: Mithatpaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 12 Ayvalık, Balıkesir

İletişim: 0266 327 10 63

bay nihat ayvalık

4) Ömür Lokantası

Ömür Lokantası 1924 senesinden bu yana Balıkesir’i doyurmaya devam ediyor. Kaliteli ve lezzetli menüleriyle yıllardır sevilen mekanlardan biri olan Ömür Lokantası, ev yemeklerinin nokta atışı adresi. İşkembe, ev yemekleri, ev yapımı koyun yoğurdu ve ötesi için Balıkesir’de uğramanız gereken lezzet duraklarından biri Ömür Lokantası! Samimi ortam, hızlı servis ve dolgun porsiyonlar için Ömür Lokantası’na davetlisiniz!

Adres: Soğanyemez Mahallesi, Menderes Bulvarı No: 16/A, Edremit, Balıkesir

İletişim: 0266 372 26 26

ömür lokantası

5) Hünkar Kömürde Döner

Balıkesir’de döner yemek istediğinizde aklınıza gelecek mekanlardan biri olan Hünkar Kömürde Döner, kömür ateşinde usul usul pişen döner etlerinin lezzetlendiği bir adres. İskender üzerinde gezen tereyağı ise etlerin son dokunuşu! Balıkesir’in döner merkezinde bu lezzeti tatmak için; şimdi sizlere vereceğimiz adresi not etmeyi unutmayın!

Adres: Eski Kuyumcular Mahallesi Yeşilli Caddesi, Alpaslan Sokak No: 5/A Karesi, Balıkesir

İletişim: 0266 243 58 33

hünkar kömürde döner

6) Köfteci Şaban

Köftenin lezzetlendiği duraklardan birini daha tanıtalım size. Acıktığınız her anda afiyetle yiyebileceğiniz nefis köfteler, Köfteci Şaban’da sunuluyor. Yemek sonrasında kaymaklı ekmek kadayıfı ile öğünü taçlandırabileceğiniz, mütevazi bir ortamda huzurla yemek yiyebileceğiniz ve oldukça ekonomik bir hesap ödeyeceğiniz mekandır Köfteci Şaban!

Adres: Eski Kuyumcular Mahallesi Yeşilli Caddesi Aynalı Çarşı No:10 (Yeşilli Caddesi) Balıkesir

İletişim: 0266 245 16 76

köfteci şaban

7) Kanaat Lokantası

Türk yemeklerinin lezzetlendiği, bir gelenin müdavimi olduğu mekanlardan biri de Kanaat Lokantası oluyor. Bu mekanda en meşhur lezzet pideli et çorbası olarak biliniyor. Etin en güzel şekilde işlendiği yemekleri sıcacık tatmak için tercih edebileceğiniz Kanaat Lokantası, sizlere ev samimiyetini de sunuyor. Bol porsiyonlu öğünler için tercih edebilirsiniz.

Adres: Karesi, Karesi Sokak, Balıkesir Merkez, Balıkesir

İletişim: 0266 241 90 87

kanaat lokantası balıkesir

8) Aniva Cunda

Aniva Cunda, Balıkesir’de keyifle zaman geçirebileceğiniz bir mekan önerisi. Burada dilediğiniz içecekleri içebilir, hoş zaman geçirebilirsiniz. Mezeler ve atıştırmalıklar özenle hazırlanan türden. Konuklara olan ilgi ise son derece profesyonel. Canlı müziği seviyorsanız, akşamlarınıza renk katmak istiyorsanız Aniva Cunda’da kendinize bir akşam hediye edebilirsiniz.

Adres: Mithatpaşa, Ayvalık Caddesi, No: 1, Ayvalık, Balıkesir

İletişim: 0542 478 50 20

aniva cunda

9) Madradan Et & Mangal & Kahvaltı

Balıkesir’de her öğün için seçilmiş bir mekan bulunuyor. Kahvaltıdan mangal keyfinize kadar size eşlik edecek Madradan, en özenli sunumlarla masanızı renklendirecek. Doğayla iç içe bir mekanda buluşmak isteyenler için tasarlanmış Madradan, hem çocukların hem de yetişkinlerin konforunu da düşünmüş. Tatil günlerinizde kendinizi ödüllendirmek için tercih edebilirsiniz.

Adres: Karaağaç Mahallesi Ayvalık – Edremit Yolu 16. Km Gömeç, Balıkesir

İletişim: 0266 367 74 25

madradan balıkesir

10) Balıkçı Bahtiyar

Balıkesir’e kadar gelmişken deniz manzarası karşısında balık ziyafeti yapmadan dönmek olmaz değil mi? Bu keyfi yaşamak isteyenler için Balıkçı Bahtiyar, kapılarını açıyor. Cunda Adası’nın leziz mezeleri ve taze balıklarının sunulduğu Balıkçı Bahtiyar, keyif ve lezzet adresiniz olacak. Doya doya dinlenmek ve midenizi şenlendirmek için Balıkçı Bahtiyar’da masanızı ayırmayı unutmayın!

Adres: Namık Kemal Mahallesi, Mevlana Caddesi, Ayvalık, Balıkesir

İletişim: 0 266 327 27 95

balıkçı bahtiyar

11) Güneşli Köy Konağı

Güneşli Köy Konağı, yaz kış demeden gidip huzur bulabileceğiniz bir mekan. Gönen’de yer alan bu sosyal alanda serpme kahvaltının tadını doya doya çıkarabilirsiniz. Köy ve yayla manzarası eşliğinde kahve içmek dahi size çok iyi gelecek. Balıkesir’i tepeden izlemek ve bolca oksijen almak için buraya uğramayı unutmayın!

Adres: Güneşli Köyü Gönen, Balıkesir

İletişim: 0266 786 51 55

güneşli köy konağı balıkesir

12) Alibaba Restoran

Acıkmanın zamanı yok ama karnınızı doyurmak için birçok mekan var. Bu mekanlardan biri de Alibaba Restoran! Pideden ızgara etlere kadar zenginleşen menüsüyle sevilen Alibaba Restoran, sizlere doyumsuz bir öğün sunuyor. Şık ve nezih mekanda, kaliteli zaman geçirmek için uğramanızı öneriyoruz!

Adres: Plevne, Küçük Sokak No: 6, Balıkesir Merkez, Balıkesir

İletişim: 0266 241 01 00

alibaba restoran balıkesir

Balıkesir Yemekleri – Ne Yemeli?

Yolunuz Balıkesir’e düştüğünde mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetlerden bir liste hazırladık. Bu yemekler Balıkesir mutfağını yıllardır lezzetlendirmekte! Yöresel tatları siz de denemelisiniz!

  • Zerde
  • Höşmerim
  • Bigadiç Güveci
  • Peynirli Patlıcan
  • Tirit
  • Balıkesir Kaymaklısı
  • Sura
  • Tavuklu Balıkesir Mantısı
  • Düğün Çorbası
  • Börülce Ekşilemesi
  • Mafiş Tatlısı
  • Susurluk Ayranı
  • Susurluk Tostu

Tarif için: Tirit (Balıkesir Düğün Yemeği)

Tarif: Tirit (Balıkesir Düğün Yemeği)

Balıkesir Gezilecek Yerler – Aktivite Tavsiyeleri

Her ilçesinde ayrı bir tat alacağınız Balıkesir’i doya doya gezmek için bu listeden faydalanabilirsiniz. Şimdi mutlaka görmeniz gereken yerleri sizlere hatırlatalım!

  • Paşalimanı Adası
  • Sarımsaklı Plajı
  • Şeytan Sofrası
  • Darıdere Tabiat Parkı
  • Ortunç Koyu
  • Antandros Antik Kenti
  • Cunda Adası
  • Hasanboğuldu Şelalesi
  • Kapıdağı Yarımadası
  • Kaz Dağları
  • Bandırma Kuş Cenneti
  • Gönen Kaplıcaları
Şeytan Sofrası

Balıkesir’de Yapılacak Etkinlikler

  • Cunda Adası’nda birkaç gecelik tatil…
  • Ayvalık’ta dalış keyfi…
  • Mavi bayraklı plajlarında yüzmek…
  • Ayvalık’tan kalkan tekne turlarında eğlenmek…
cunda adası

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ayvalık’ta Nerede Ne Yenir? Ayvalık ve Cunda’da En İyi 10 Lezzet Durağı

İzmir’de Ne Yenir? İzmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Çanakkale’de Ne Yenir? En İyi 10 Mekanda Çanakkale Lezzetleri

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

Manisa’da Ne Yenir, Nesi Meşhur? En İyi 9 Restoran – Gezilecek Yerler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Lezzet Durağı Kurabiye Tarifi

Lezzet Durağı Kurabiye

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Balıkesir Höşmerimi Tarifi

Balıkesir Höşmerimi

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Badalan Fasülye (Balıkesir) Tarifi

Badalan Fasülye (Balıkesir)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Höşmerim Tatlısı (Balıkesir) Tarifi

Höşmerim Tatlısı (Balıkesir)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Mersin’in Meşhur Lezzeti Tantuni Tarifi

Mersin’in Meşhur Lezzeti Tantuni

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri