Bartın’da Ne Yenir? Lezzeti Meşhur 9 Mekan

Bartın’da Ne Yenir? Lezzeti Meşhur 9 Mekan Tarifi

Karadeniz’in Sakin Limanı: Bartın Gezi & Yemek Rehberi

Çok gezip çok görmek isteyenlere ülkemizin sakin illerinden biri olan Bartın’ı tanıtmak istiyoruz. Rotayı biraz Karadeniz’e çevirip Bartın şehrini daha yakından tanımak için şimdiden tatil planlarınızı yapabilirsiniz. Bir kıyı şehri olan Bartın, ılıman iklimi ve gezip görülecek yerleriyle birçok kişinin merak ettiği konumlardandır.

1999 senesine il olan Bartın, tarihi ve doğal güzellikleriyle kendinden söz ettirmektedir. Amasra ilçesiyle turistlerin ilgisini çeken Bartın, temiz sahili ve kıyı şeridiyle insanların beğenisini toplar. El sanatlarının yoğun şekilde yapıldığı Bartın’da ekonomik faaliyetlerin büyük bir kısmı bu sanattan sağlanmaktadır. Her kesim insanın güven ve huzurla yaşayabileceği Bartın’a kısa bir gezi planlıyorsanız sizler için hazırladığımız bu yazıda işlerinizi kolaylaştıracak bilgileri gözden geçirmelisiniz.

Karadeniz sahil şeridinden Bartın’a vardığınızda Bartın’ın neyi meşhur diye düşünebilirsiniz. Bu sorunun yanıtları ve damaklarda iz bırakan Bartın yemekleri şimdi tüm detaylarıyla burada olacak. Gezmekten yorulduğunuzda yemek mekanı aradığınızda Bartın’da ne yenir diye düşünmeyin. Önerilerimizi inceledikten sonra zaman kaybetmeden tavsiye mekanlarımıza gidebilirsiniz.

bartın'da ne yenir

Bartın’da Yemek Nerede Yenir? Lezzeti Meşhur 9 Mekan

1) Türkan Hanım’ın Yeri

Bartın kahvaltı mekanı arayanlar, Türkan Hanım’ın Yeri’ne uğradığında keyifli anlar yaşayacak. Bu mekanda yapılan kahvaltılar, güne dinamik başlamanızı sağlıyor. Menemen, sucuklu yumurta, yumuşacık gözlemeler ve daha fazla kahvaltılık ürünler sadece sizin için hazırlanıyor. Anında ve en sıcak haliyle masanızda konuk olan kahvaltılık ürünler, Türkan Hanım’ın Yeri’nde doyurucu saatlerinize eşlik edecek. Bartın’da kahvaltı yapmak için konforlu ve samimi bir adresiniz olduğunu unutmayın!

Adres: Kum, Selahattin Eyüce Caddesi, Amasra, Bartın

İletişim: 0378 315 21 31

türkan hanımın yeri

2) Haydar Usta Karadeniz Pide

Bartın pide konusunda lezzetli mekanlara ev sahipliği yapıyor. Bu mekanlardan biri de Haydar Usta Karadeniz Pide olmakta. Açık, kapalı, pizza pide ve tamamen damak zevkinize göre hazırlanan yumuşacık pideler Haydar Usta Karadeniz Pide’de hazırlanacak. Gelen misafirlerin beğenisini toplayan çift yumurtalı Trabzon pidesi, şu sıralar mekanın favori yiyeceği. Bartın’da doya doya pide yemek için Haydar Usta Karadeniz Pide’ye uğrayabilirsiniz. Geldiğinize pişman olmayacaksınız!

Adres: Kum Mahallesi, General Mithat Ceylan Caddesi No: 19/A, Amasra

İletişim: 0530 873 12 96

haydar usta karadeniz pide bartın

3) Amasra Sofrası

Bartın lokanta önerilerine Amasra Sofrası da eklendi. Bu mekanda aradığınız pek çok leziz yemeği afiyetle tüketebilirsiniz. Güveç yemekleri, mevsim balıkları, dışı çıtır içi lokum pideler ve dolgun serpme kahvaltı Amasra Sofrası’nda hazırlanıyor. Ekonomik rakamlar karşılığında bolca ziyafet ve hizmet görebileceğiniz Amasra Sofrası, Bartın halkı için popüler bir mekan olmakta. Amasra Sofrası’nın sanat eseri formunda hazırladığı salatayı ise mutlaka denemelisiniz.

Adres: Kum Mahallesi Gen. Mithat Ceylan Caddesi Amasra, Bartın

İletişim: 0378 315 19 94

amasra sofrası

4) Merdane Kafe

Bartın’ın sevilen lezzet duraklarından biri de Merdane Kafe’dir. Merdane Kafe mutfağında hazırlanan taze mantılar ve nefis serpme kahvaltılar, iştahınızı kabartabilir. Ev yemekleri söz konusu olduğunda, Bartın’da adını duyuran Merdane Kafe birçok kişinin memnun kaldığı noktalardan biri olmayı başarmıştır. Ekonomik menülerle zengin sofralar kurmak isteyenlerin buluşma noktası olan Merdane Kafe Bartın’da leziz ve keyifli yemek yemek isteyenlere kapılarını açıyor. En kısa zamanda denemelisiniz!

Adres: Gölbucağı, Bülent Ecevit Bulvarı No: 20, Bartın Merkez, Bartın

İletişim: 0378 228 70 55

merdane kafe bartın

5) Mercan İskender

Bartın’da abonesi olabileceğiniz nefis bir mekan önerelim sizlere. Pide yemek isteyenler, kahvaltı sofrada buluşmayı planlayanlar, leziz döner etini tatmak isteyenler Mercan İskender’de buluşuyor. Oldukça makul fiyatlar içeren Mercan İskender menüsü bolca lezzet de barındırıyor. Ramazan günlerinde gelirseniz özel ramazan menüleriyle masanızı lezzetlendirebilirsiniz. Bartın’ın popüler ve sevilen mekanlarından Mercan İskender, sizi de davet ediyor. Burayı çok seveceksiniz!

Adres: Kırtepe, İpçiler Sokak No: 3, Bartın Merkez, Bartın

İletişim: 0378 227 80 10

mercan iskender

6) Yakamoz Balık Evi

Manzarasıyla ve leziz balıklarıyla, gelen konukları memnun eden Yakamoz Balık Evi Bartın’ın leziz balık restoranlarından biri olmasıyla tanınmaktadır. Alkollü ve alkolsüz içecek menüsü, damak çatlatan mezeler ve izledikçe huzur veren deniz manzarası Yakamoz Balık Evi’nin en sevilen detaylarıdır. Bartın’a gelenlerin ve bu şehirde yaşayanların sık sık uğradığı Yakamoz Balık Evi, keyifli günlerin buluşma adresi olarak bilinmektedir. Leziz ve keyifli akşamlar için tercih edebilirsiniz!

Adres: Çakrazşeyhler Köyü Yolu, Çakrazşeyhler/Amasra, Bartın

İletişim: 0532 772 89 91

yakamoz balık

7) Mengen Restoran

Bartın’ın sevilen lezzet duraklarına bir yenisini daha ekleyelim. Mengen Restoran, ev yemekleri ve deniz ürünleri konusunda nefis sonuçlar veren bir mekan. Kafa dinlemek isteyenlerin, zahmetsiz şekilde balık yemeyi planlayanların favori adreslerinden biri olan Mengen Restoran, Bartın’da oldukça seviliyor. Mezelerle, taze balıklarla donatılan sofralarda buluşmak için Mengen Restoran’ı deneyerek güzel bir öğün yaşayabilirsiniz!

Adres: Karasu/Bartın Merkez, Bartın

İletişim: 0378 238 61 11

mengen restoran

8) Recep’in Yeri Et Mangal

Etin tadına doymak ve kaliteli yemekler yemek için Recep’in Yeri Et Mangal’da masanızı ayırmanızı öneriyoruz. Burada hazırlanan ev yapımı köfte ve sucuklar damaklarda iz bırakıyor. Kuzu pirzoladan köfteye, mantıdan dönere uzanan zengin yelpazesi sayesinde birçok kişi aradığı yemekleri burada buluyor. Seçkin menüsü ve ekonomik fiyatlarıyla beğenileri üzerine toplayan Recep’in Yeri Et Mangal, Bartın’ın lezzet noktaları arasındaki yerini koruyor.

Adres: Boğaz Caddesi, Gürgenpınarı/Bartın Merkez, Bartın

İletişim: 0378 227 87 86

recepin yeri et mangal

9) Sezgin Pide

Sezgin Pide, Bartın’da nefis kokular oluşturan bir yemek durağı. Doyurucu ve yumuşacık bir pide yemek istediğinizde beklentinizi karşılayacak lezzetler sunan bu mekanda, kuşbaşılı pideden lahmacuna kadar pek çok seçeneği değerlendirebilirsiniz. Fırından ilk çıktığı anda üzerine eriyen tereyağı ile leziz uyum sağlayan meşhur Bartın pideleri, öğünlerinizi taçlandırmak için hazırlanıyor. Acıktığınız her anda düşünmeden gelebileceğiniz Sezgin Pide, yıllardır aynı kalitede!

Adres: Köyortası, Esmer Kuyu Sokak No: 3, Bartın Merkez, Bartın

İletişim: 0378 227 90 99

sezgin pide

Yöresel Bartın Yemekleri – Neyi Meşhur?

Sebze ve etlerle harmanlanan yöresel Bartın yemekleri, Karadeniz iklimini yansıtan detaylarla hazırlanıyor. Bartın mutfağını lezzetlendiren meşhur yemekleri sizler için listeledik. Bu liste iştahları açacak gibi görünüyor. İşte tatlısından tuzlusuna kadar Bartın yöresel yemekleri!

  • Pumpum Çorbası
  • Pirinçli Mantı
  • Yumurtalı İsbut
  • Kırk Katlı Börek
  • Amasra Salatası
  • Tirit
  • Tavuklu Köy Böreği
  • Etli Ayva
  • Unlu İspit Dolması
  • Döşemeli Mancar
  • Şapşap Köfte
  • Gıcır
  • Kabak Burması
  • Tatlı Böreği
  • Zırva
  • Halışka
  • Deli Oğlan Sarığı
  • Kaha Tatlısı
  • İncir Dondurması

Bartın Gezilecek Yerler – Aktiviteler Listesi

Her bir köşesi ayrı güzelliğe sahip olan Türkiye’de Bartın’a uğradığınızda, mutlaka görmeniz gereken yerler önerilecektir. Doğal ve tarihi miraslara sahip olan bu şehirde, hatıralarınıza eklemeniz gereken yerleri sizlere hatırlatalım. Bartın’a gittiğinizde bu adreslere muhakkak uğramalısınız!

  • Gürcüoluk Mağarası
  • Amasra Müzesi
  • Amasra Plajı
  • Güzelcehisar Kalesi
  • Uluyayla
  • Ulukaya Şelalesi
  • Bakacak Mevkii
  • Direkli Kaya
  • Küre Dağları Milli Parkı
  • Kapısuyu Plajı
  • Bartın Çayı
  • Göldere Şelalesi
  • Tavşan Adası
  • Amasra Antik Tiyatro
  • Cenova Şatosu
bartın gezilecek yerler

Ordu’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Leziz Mekan

Samsun’da Ne Yenir? Kalitesiyle Meşhur 10 Leziz Adres

Sinop’ta Ne Yenir? Uğramanız Gereken En İyi 10 Lezzet Durağı

Kastamonu’da Ne Yenir, Neyi Meşhur? Çok Beğeneceğiniz 9 Restoran

Amasra’da Ne Yenir? Karadeniz’in Saklı Cennetinde 10 Lezzet Durağı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Airfrey'da 9 Dakikada Sufle Tarifi

Airfrey'da 9 Dakikada Sufle

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Diyet Bozdurmayan Yulaflı Lezzet Bar Tarifi

Diyet Bozdurmayan Yulaflı Lezzet Bar

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Mersin’in Meşhur Lezzeti Tantuni Tarifi

Mersin’in Meşhur Lezzeti Tantuni

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yulaflı Bar Tarifi

Yulaflı Bar

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Protein Bar Tarifi

Protein Bar

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Granola Bar Tarifi

Granola Bar

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Brownie Bar Tarifi

Brownie Bar

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri