Bursa Kahvaltı Mekanları: En İyi 12 Restoran

Bursa Kahvaltı Mekanları: En İyi 12 Restoran Tarifi

Bursa’da Kahvaltıya Doyacağınız 12 Lezzet Durağı

Bursa, Osmanlı İmparatorluğu için önemli ve kutsal bir şehir sayılırdı. İlk başkent olan Bursa, birçok yeniliğe de tarih boyunca imza atmıştır. Evliyalar ve şehzadeler şehri olan bu güzel ilimiz, yüzyıllık camiler ve tarihi dokuları ile kendinden asırlardır söz ettirmektedir. Tam bir kültür ve sanat şehri olan Bursa, her mevsimde ayrı bir güzelliğe sahiptir. Baharda açan çiçekler, kışın Uludağ’ın karlı tepeleri, sonbaharda dökülen yapraklar ve yazın cıvıl cıvıl hareketliliği Bursa’yı görülmesi gereken yerlerden yapmaktadır. UNESCO Dünya Kültür Mirası olan bu şehirde bilmeniz ve görmeniz gereken birçok nokta var. Ama şimdi kahvaltı candır diyoruz ve Bursa’da kahvaltı yapılacak yerler üzerine yoğunlaşmak istiyoruz.

Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde söz ettiği Bursa, günümüzde bazı özellikleri koruyamamış olsa da Bursa kahvaltı yerleri konusunda epey iddialı görünüyor. Sevdiklerinizle ve çevrenizle keyifli dakikalar geçirmeniz adına sizlere Bursa kahvaltılık mekanlar nerede, menüleri nelerdir sorularınıza yanıt bulabileceğiniz bir yazı hazırladık.

Her bütçeye hitap eden Bursa kahvaltı fiyatları, verilen parayı da hak edecek nitelikte. Dolu dolu ve huzurlu bir kahvaltı yapmak istediğinizde mekan önerilerimizden memnun kalacağınıza inanıyoruz. İşte Bursa kahvaltı mekanları 2019 yılında tüm kalitesi ile sizinle!

Bursa’da Kahvaltı Nerede Yapılır? İşte Uğrak Noktası 12 Kahvaltıcı

1) Çekirge Manzara Kafe

Bursa’nın birçok bölgesinde kahvaltının olmazsa olmazı manzaradır aslında. Ferah bir ortamda Bursa manzarası eşliğinde sakin ve lezzetli bir kahvaltı yapmak hemen hemen birçok kişinin sevdiği bir andır. Taze kahvaltılıklar ve sıcacık çay, Bursa manzarasına karşı içilmelidir diyorsanız sizlere Çekirge Manzara Kafe’ye davet ediyoruz. Sıcak günlerde balkon bölümünde geçireceğiniz keyifli dakikalar, size bolca oksijen ısmarlayacak!

Adres: Çekirge Mahallesi 1. Murat Caddesi No: 6 Osmangazi, Bursa

İletişim: 0224 236 99 99

çekirge manzara kafe kahvaltı

2) Kahvaltı Kulübü

Kahvaltıya önem verenler, Kahvaltı Kulübü’nde buluşuyor. Adresi merak edenler ise yolunu Nilüfer’e doğru çeviriyor. Sınırsız kahvaltı imkanı sunan bu kahvaltı durağında kuymak, kaymak, sıcacık ekmekler, doğal reçeller ve kahvaltılık ezmeler ile masanız lezzetleniyor. Şık ve özenli bir sunum ile yola çıkan bu mekan, Bursa’da kahvaltıya doymak isteyenleri bekliyor olacak!

Adres: 29 Ekim Mahallesi Ümit Kantarcıoğlu Caddesi No: 1 C/B (İzmir yolu) Nilüfer

İletişim: 0549 690 19 63

bursa kahvaltı kulübü

3) Derebahçe Restoran

Doğa ile iç içe bir mekanda, dereden gelen su seslerinin verdiği huzur ile beraber keyifli bir kahvaltı fikrine ne dersiniz? Eğer bir sabah güne bu güzellikler ile başlamak istiyorsanız, size Derebahçe Restoran’ı önereceğiz. Sıcak ve soğuk kahvaltılıklar ile mideniz şenlenirken, manzara ve ortam ruhunuzu doyuracak. Kahvaltı ve et yemekleri için tercih edebileceğiniz Derebahçe Restoran’ı denemek için geç kalmayınız.

Adres: Doburca Mahallesi Akdemir Caddesi No: 7 Osmangazi

İletişim: 0224 234 45 45

derebahçe restoran bursa

4) Seyr-ü Sefa

Bursa’yı ayaklarınızın altına alan bir manzaraya karşı çay, kahve ya da doyumsuz kahvaltı keyfini yaşamak ister misiniz? En iyi Bursa manzarası nerede izlenir diyorsanız sizleri adına yakışır bir mekana davet edelim. Seyr-ü Sefa, Bursa’nın popüler ve samimi mekanlarından biridir. Her mevsim farklı bir duyguyu yaşatan bu adreste kahvaltınız her zaman aynı kalitede. Pişi, börek, reçel, peynir çeşitleri ve mis gibi omlet Seyr-ü Sefa’da sizin de masanızda olabilir. Denemelisiniz!

Adres: Yiğitali Mahallesi, Uludağ Caddesi No: 250, Osmangazi, Bursa

İletişim: 0224 239 86 68

seyr-ü sefa bursa

5) Zukka Bursa

Kahvaltıda kavrulmuş helva yediğiniz oldu mu? Damaklar tatlansın diye Zukka Kafe, serpme kahvaltınıza helva da eklenmiş. Tereyağında sucuklu yumurta, incir reçeli, peynir çeşitleri ile lezzetlenen kahvaltı masanız Zukka’nın sakinliği ile daha unutulmaz olacak. İç ve dış mekanda misafirlerini ağırlayan Zukka Kafe, kendine has tarzı ile misafirlerini ağırlamak istiyor. Nargile sevenler ve kahve saati gelenler de muhakkak uğramalı diye düşünüyoruz.

Adres: Yüzüncüyıl Mahallesi, 415 Sokak No: 65, Nilüfer, Bursa

İletişim: 0224 413 04 02

zukka bursa

6) Haflinger Çiftliği

Bir kahvaltı gününüzü Haflinger Çiftliği’ne ayırmaya ne dersiniz? At çiftliği ve restoran olan Haflinger Çiftliği, keyifli günlerin uğrak noktası. Kahvaltıdan tüm öğünlere kadar lezzetli bir şekilde zaman geçireceğiniz bu mekanda dilerseniz ata binebilirsiniz. Sakin ve farklı bir ortam arayanların uğradığı Haflinger Çiftliği’nde kahvaltınızı yaptıktan sonra eğitmenler eşliğinde ata binme deneyimini muhakkak yaşamalısınız.

Adres: Çeltikköy Mahallesi Yeniyol Caddesi No: 29 Osmangazi

İletişim: 0224 248 62 66

haflinger çiftliği

7) Saklıkent Kafe

Bursa’da dağ yolu üzerine bulunan Saklıkent Kafe, kalabalıktan uzak kalmak isteyenler için tam bir nokta atışı adres oluyor. Şehrin gürültüsünden yorulanlar ve keyifli bir kahvaltı yapmak isteyenler tarafından sıkça tercih edilen Saklıkent Kafe, doğal salep yapması ile de oldukça meşhur. Biraz yüksekte kaldığı için giderken hava şartlarına uygun giyinmenizi belirtmemiz gerekecek diye düşündük. Kahvaltı keyfinizi üşüyerek geçirmenizi istemeyiz :)

Adres: İnkaya Mahallesi (Uludağ Yolu) Bursa

İletişim: 0224 239 79 08

saklıkent bursa

8) Kınalıkar Bulanlar Konak

Bursa’da kahvaltı denildiğince gözler Cumalıkızlık’ı arayacak elbette. Kahvaltısı ile meşhur olan Cumalıkızlık Köyü, konaklarda ve eski evlerde kahvaltı kültürünü yaşatıyor. Bulanlar Konak da sizlere nefis bir kahvaltı servisi sunan mekanlardan biri. Sarmadan böreğe kadar tüm lezzetler ile donatılan kahvaltı masasına daha yakın olmak için; Bulanlar Konak’ın kapısını aralayabilirsiniz.

Adres: Cumalıkızık Köyü Hamam Sokak No: 15 – 22 Yıldırım, Bursa

İletişim: 0224 372 33 24

kınalı kar bulanlar konak

9) Değirmenci Kahvaltı

Değirmenci Kahvaltı Evi, bol tereyağlı yumurtası ile meşhur olan bir mekan. Her yerde yumurta yersiniz fakat Değirmenci Kahvaltı durağındaki yediğiniz yumurtayı uzun süre unutamazsınız. Çocuklu aileler için ferah bir ortam olan bu adres, bolca oksijen içermekte. Ruhunuzu stresten arındırmak için tercih edebilirsiniz. Kahvaltı için iyi bir mekan arıyorsanız, listenize Değirmenci Kahvaltı ve Gözleme Evi’ni de eklemeyi unutmayınız. Burada gözlemeler anında sıcacık şekilde tabağınızda yer alacak!

Adres: Cumalıkızık Mahallesi, 4. Pınar Sokak No: 21, Yıldırım, Bursa

İletişim: 0224 372 04 85

değirmenci kahvaltı

10) Otantik Kahvaltı Evi

Otantik Kahvaltı Evi, kuş sesleri eşliğinde sakin ve rahatlatıcı bir mekanda sizleri ağırlamak istiyor. Kendinizi memleketinizdeki köyde hissettiren Otantik Kahvaltı Evi, samimi bir ortama sahip. Doyurucu ve doğal ürünler ile hazırlanan kahvaltı masanız, taze ekmek ve hamur kızartmaları ile daha da lezzetlenecek. Denemek için Cumalıkızlık Köyü’nde Otantik Kahvaltı Evi’ne uğramalısınız.

Adres: Cumalıkızık Mahallesi 2. Orta Sokak No: 24/2 Yıldırım, Bursa

İletişim: 0535 914 27 31

otantik kahvaltı evi

11) Doburca Park

Günün vazgeçilmez lezzeti kahvaltı için bir adresiniz de Doburca Park olacak. Tatlı ve tuzlu kahvaltılıklar ile renklenen masanızda keyifli sohbet devam ederken, kendinizi fondaki şelale sesi ile daha da iyi hissedebilirsiniz. Su sesinin rahatlatıcı etkisini ve kahvaltının vereceği mutluluğu tam yerine yaşamak için Bursa’da gitmeniz gereken bir mekan da Doburca Park olacak.

Adres: Doburca Mahallesi 413 Sokak No: 12 Osmangazi, Bursa

İletişim: 0224 239 99 90

doburca park bursa

12) Ayanoğlu Tarz-ı Kahvaltı

Bursa’da pek çok kişinin severek tercih ettiği Ayanoğlu Tarz-ı Kahvaltı, pazar kahvaltılarının vazgeçilmez bir durağı oluyor. Sunumdan lezzete kadar en ince detayı düşünen bu mekan, kahvaltı sevenlerin favori mekanlarından biri haline gelmiş. Market bölümü de bulunan Ayanoğlu’nda dilediğiniz ve beğendiğiniz kahvaltılıkları satın alabiliyorsunuz. Kahvaltıya dair beklediğiniz ne varsa, tüm karşılığı sizin için burada!

Adres: Barbaros Caddesi No: 8 Eserkent Sitesi Nilüfer

İletişim: 0224 246 06 26

ayanoğlu tarz-ı kahvaltı evi

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Bursa’da Ne Yenir? Yöresel Lezzetlerin En İyi Adresi 8 Enfes Mekan

Bursa İftar Mekanları Arayanlara Özel 6 Lezzetli Adres

Bursa Gezilecek Yerler Listesi – Bu 10 Yeri Görmeden Sakın Dönmeyin!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bursa Cantık Tarifi

Bursa Cantık

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 35dk Pişirme
En İyi Katmer Gibi Kete Tarifi

En İyi Katmer Gibi Kete

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri Tarifi
Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Tarifler Geri
Videolar Geri