Bursa’da Ne Yenir? Yöresel Lezzetlerin En İyi 8 Adresi

Bursa’da Ne Yenir? Yöresel Lezzetlerin En İyi 8 Adresi Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Bursa

Bursa’da ne yenir ne içilir söze başlamadan, Türkiye’nin dördüncü büyük şehrine seyahatten önce birkaç bilgi paylaşalım. Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa, aynı zamanda Avrupa Kendi ödüllü, Osmanlı İmparatorluğu’nun doğuşu sıfatıyla da UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesinde yer alıyor. 2016 Dünya Yaşanabilir Şehirler listesinde ise tüm dünyada yaşanabilecek şehirler arasında 28. sırada.

Tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle dünü ve bugünü aynı anda yaşayıp kültür mirasını her adım başında hissedebileceğiniz yeşil Bursa, İznik çinisi ve ipekli dokumalarıyla da güzide bir şehir. Bursa’da gezilebilecek yerler arasında Cumalıkızık Köyü, Ulu Cami, Kapalıçarşı, Kozahan, kış turizminde Uludağ ve Mudanya bulunuyor.

Bursa’da ne yenir? Gerek Bursa halkının gerekse yerli yabancı turistlerin tatmak için geldiği efsane lezzetlerin başında iskender yer alıyor. Aynı zamanda kestane şekeri, cantık, İnegöl köfte ve tahinli pide de tadı damağınızda kalacak diğer önemli lezzetleri arasında.

Tarihi kalıntıların yanı sıra modern bir şehrin imkanlarını da sunan Bursa, gidip görülmesi, havasının teneffüs edilmesi gereken başlıca illerimizden. Nefis Yemek Tarifleri ekibi olarak, Bursa’da nerede ne yenir konusuna lezzetli bir bakış açısı sunalım istedik. Bol kebaplı, tadına doyumu olmayan yöresel lezzetler için hazırsanız başlıyoruz!

Ulu Cami

1) Uludağ Kebapçısı Cemal & Celil Usta

Sırf iskender kebap yemek için Bursa’ya gitmeye değer. Peki, Bursa’da iskender nerede yenir? Bu sorunuz için ilk cevabımız hiç tereddütsiz Cemal & Cemil Usta. Yarım asırdır değişmeyen lezzet kalitesiyle hizmet veren işletme, menüsünde yalnızca Bursa kebabı bulunduruyor, yani artık bu işin ustası onlar. Müşteri memnuniyetine önem veren Uludağ Kebapçısı, bir marka olarak bu lezzeti uzun yıllar devam ettirmeyi hedefliyor.

Adres: Uluyol Şirin Sokak No:12 Bursa

İletişim: 0 224 251 45 51

uludağ kebapçısı

2) Kebapçı İskender Mavi Dükkan

Bursa’da lezzetinden yana memnun kalabileceğiniz bir diğer iskender mekanı ise Kebapçı İskender. İskender kebaba ismini vermiş İskender Efendi’nin oğulları ve torunları tarafından işletilen kebapçı, 1867 yılından bu yana aynı kebap deneyimini müşterilerine sunuyor. İskender kebabını işin pirinden, kaynağından yemek isterseniz rotanız belli ;)

Adres: Tayyare Kültür Merkezi Yanı Atatürk Caddesi No: 60

İletişim: 0 224 221 10 76

kebapçı iskender

3) Ömür Köftecisi 1965

Bir aile işletmesi olan Ömür Köftecisi, köftelerindeki lezzeti Karapınar mevkisinde kendilerine ait besi çiftliğindeki hayvanlardan elde ediyor. Ulu Cami batı kapısına yakın olması nedeniyle camiye gelenlerin de sık sık uğradığı işlek bir mekan olan Ömür Köftecisi, babadan oğulara miras kalan lezzet sırlarıyla Bursa’da köfte için belli başlı adreslerden.

Adres: Nalbantoğlu Mahallesi Ulu Camii Caddesi No: 9 Osmangazi, Bursa

İletişim: 0 224 221 45 24

ömür köftecisi

4) Rumeli Kardeşler Sofrası

Bursa seyahatiniz esnasında karnınız acıktığında yerli halkın uğrak yeri olan bir esnaf lokantasında yemek yemek ister misiniz? Rumeli Kardeşler Sofrası, ilk girdiğiniz anda sizi yemek deryasına çekecek envaiçeşit sıcak yemekle karşılayacak. İlk başta karar vermekte zorlanabilirsiniz, zaten hiç acele etmeyin ve keyifli dakikaların tadını çıkarın. Uygun fiyatlı bol çeşit yemek bu lokantada tüm lezzetiyle sizleri bekliyor.

Adres: Gülbahçe Mahallesi Vardar Caddesi No: 36 Bursa

İletişim: 0 224 252 05 27

rumeli kardeşler sofrası

5) İnci Pide

Bursa’yı ziyarete gelen turistlerin iskendere oranla daha az bildiği bir lezzet var sırada: Cantık! Bursa yerli halkının belirli günlerde, davetlerde ya kutlamalarda misafirlerine ikram ettiği cantık, esasen Kırım Tatarları’na özgü bir çeşit pide. Yuvarlak ve klasik pideye nazaran daha ufak olan cantık da en az iskender kadar Bursa ile bütünleşmiş nimetlerden. Cantık için yerli halkın uğrak noktası ise İnci Pide.

Adres: Otosansit İş Merkezi No: 9 Yıldırım, Bursa

İletişim: 0 224 342 68 17

inci pide

6) Beşler Köftecisi

Bursa’da İnegöl köftesi yemek için uygun bir mekan arıyorsanız adresiniz Beşler Köftecisi. Eski bir handa oldukça salaş bir işletme olan Beşler Köftecisi, lüks restoranları ikiye katlayacak kendine özgü bir lezzete sahip. Samimi bir mekanda hızlıca bir şeyler yeyip gezintiye devam etmek istiyorsanız bol lezzetli ve uygun fiyatlı bu mekanı tercih edebilirsiniz.

Adres: Osmaniye Mahallesi Altay Caddesi No: 5 İnegöl, Bursa

İletişim: 0 224 713 19 72

beşler köftecisi

7) Abdal Simit Fırını

Bursa Abdal Simit Fırını, tarihi 16. yüzyıla dayanan bir geçmişe sahip. Abdal Simit Fırını’nı Bursa’daki diğer emsallerinden ayıran özelliği ise çok eski bir işletme olması. İsmini Bursa’nın fethi sırasında Osman Gazi’ye yardımcı olmuş Abdal Mehmet adındaki bir dervişten aldığı söyleniyor. O tarihlerde fırında simit yerine ekmek pişiriliyormuş. İlk simit ise 1969 yılında pişirilmeye başlanmış. O tarihten günümüze Bursalılar için uğrak bir unlu mamuller mekanı. Adresi de çok manidar :)

Adres: Tuzpazarı Mahallesi Abdal Caddesi 12. Fırın Sokak No: 2 Osmangazi, Bursa

İletişim: 0 224 220 62 86

abdal simit fırını

8) Hacıbey Pideli Köftecisi

Bursa kebabı için tercih edebileceğiniz bir diğer lezzet de iskenderin köfteli hali pideli köfte. Bursa’da sıkça tercih edilen yöresel lezzetler arasında müdavimleri bulunan pideli köfte için en doğru adres ise Hacıbey Pideli Köftecisi. Türkiye’nin en lezzetli pideli köftesini yiyebileceğiniz Hacıbey, küçük ve samimi bir dükkan.

Adres: Kayıhan Çarşısı Bursa

İletişim: 0 224 221 20 69

hacıbey kebapçısı

Bonus: Kestane Şekeri

Bursa’ya gidip de kestane şekeri yemeden dönüldüğü görülmüş şey değil, aman diyelim :)

Kestane şekerini ilk olarak Yugoslavya doğumlu Ali Şakir Tatveren 1930’lu yıllarda Bursa halkına sunmuş ve o günlerden bu günlere Bursalılar için vazgeçilmez bir tat halini almıştır. İsmiyle müsemma Tatveren ailesinin bir armağanı olan kestane şekeri Bursa’dan sevdiklerinize birer hatıra hediyesi olabilir pekala. Kestane şekeri için bütçenize göre piyasadaki farklı markalardan dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Bu efsane lezzeti kendi mutfağınızda da deneyebilesiniz diye bir de tarif bırakalım ;) Kestane Şekeri

Tarif: Kestane Şekeri

Sıralama gelişigüzel yapılmıştır, değer teşkil etmez.

Bursa Gezilecek Yerler Listesi – Bu 10 Yeri Görmeden Sakın Dönmeyin!

Bursa Kahvaltı Mekanları – Gidebileceğiniz En İyi 12 Restoran

Bursa İftar Mekanları Arayanlara Özel 6 Lezzetli Adres

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Tahinli Pide (Bursa Yöresel) Tarifi

Tahinli Pide (Bursa Yöresel)

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak Tarifi

Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yöresel Lezzet Göbü Tarifi

Yöresel Lezzet Göbü

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yöresel Lezzet Arabaşı Tarifi

Yöresel Lezzet Arabaşı

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Dönderme (Yöresel Lezzet) Tarifi

Dönderme (Yöresel Lezzet)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Kırlona (Yöresel Lezzetler) Tarifi

Kırlona (Yöresel Lezzetler)

12-14 kişilik, 25dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Ejder Meyvesi Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Ejder Meyvesi Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Ejder Meyvesi (Pitaya) ile Sağlığınıza Renk Katın! Ejder meyvesi, bir başka bilinen ismiyle "Dragon Fruit"…

Dut Yaprağının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Dut Yaprağının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Dut Yaprağı: Sağlıklı Yaşamın Doğal Şifresi! Dut yaprağı, dut ağacının (Morus) yapraklarıdır. Dut ağacı, çoğunlukla…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Yüksek Protein ve Lif Kaynağı Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Cennet Hurmasının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Cennet Hurmasının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Cennet Hurması: C Vitamini Deposu Doğal Tatlı! Türkiye’de Trabzon hurması adıyla bilinen cennet hurması, botanik…

Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir?

Brokoli: Faydalarıyla Sizi Şaşırtacak Lif Deposu! Turpgiller (Brassicaceae) familyasının en gözde sebzelerinden biri olan brokoli,…

Biberiye Çayının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Biberiye Çayının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Biberiye Çayı: Fiziksel ve Ruhsal Sağlığa Birebir! Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan biberiye hem taze…

2023 Eylül Ayının 30 Popüler Tarifi
2023 Eylül Ayının 30 Popüler Tarifi

Havaların tatlı bir esintiyle sonbaharı karşıladığı eylül ayının son günü. Ayın son günü demek ise…

Ejder Meyvesi Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Ejder Meyvesi Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Ejder Meyvesi (Pitaya) ile Sağlığınıza Renk Katın! Ejder meyvesi, bir başka bilinen ismiyle "Dragon Fruit"…

Dut Yaprağının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Dut Yaprağının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Dut Yaprağı: Sağlıklı Yaşamın Doğal Şifresi! Dut yaprağı, dut ağacının (Morus) yapraklarıdır. Dut ağacı, çoğunlukla…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Yüksek Protein ve Lif Kaynağı Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Cennet Hurmasının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Cennet Hurmasının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Cennet Hurması: C Vitamini Deposu Doğal Tatlı! Türkiye’de Trabzon hurması adıyla bilinen cennet hurması, botanik…

Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir?

Brokoli: Faydalarıyla Sizi Şaşırtacak Lif Deposu! Turpgiller (Brassicaceae) familyasının en gözde sebzelerinden biri olan brokoli,…

Biberiye Çayının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Biberiye Çayının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Biberiye Çayı: Fiziksel ve Ruhsal Sağlığa Birebir! Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan biberiye hem taze…

Ayvanın Faydaları: Ayva Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Ayvanın Faydaları: Ayva Yemek Neye İyi Gelir?

Ayva: C Vitamini ve Lif Zengini, Antioksidan! Ayva, Rosaceae ailesine ait bir ağacın meyvesidir ve…

Avokadonun Faydaları: Avokado Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Avokadonun Faydaları: Avokado Yemek Neye İyi Gelir?

Avokado: Besleyici, Lif ve Vitamin Zengini! Avokado, Persea americana adlı ağaçtan gelen meyve olarak bilinir.…

Yeşil Çayın Faydaları: Ne İşe Yarar, Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilir? Tarifi
Yeşil Çayın Faydaları: Ne İşe Yarar, Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilir?

Yeşil Çay: 5000 Yıllık Antioksidan Kaynağı Yeşil çay, Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilen bir…

Propolisin Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Propolisin Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Antioksidan Propolis: Güçlü Bağışıklığın Anahtarı! Propolis Yunanca bir kelimedir. "Korunan bölge, şehir" anlamını taşır. Arılar…

Narın Faydaları: Nar Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Narın Faydaları: Nar Yemek Neye İyi Gelir?

Nar: Antioksidan Zengini Süper Meyve! Nar, Punica granatum adı verilen bir ağaç türünün meyvesidir ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri