Çakra Açan, Enerji (Aura) Alanı Dengeleyen Yiyecekler

Çakra Açan, Enerji (Aura) Alanı Dengeleyen Yiyecekler Tarifi

Hangi Çakrayı Hangi Besinler Temsil Eder?

Çakra, vücudumuzda bulunan 7 farklı enerji noktasıdır. Sanskritçe’de döngü ve girdap anlamına gelmektedir. Çakralar gökkuşağının 7 farklı rengini temsil etmektedir. Enerjinin girişi ve çıkışı çakralar tarafından kontrol edilmektedir. Beden ve ruh arasındaki dengeyi kurabilen çakralar, duygularımızı şekillendirme görevine de sahiptir.

Ruh ve beden arasındaki pozitif dengeyi bulmak için çakra açma gerekir. Çeşitli egzersizlerle ve beslenme düzeniyle çakra dengeleme yapılır. Bu noktada pek çok kişi çakralar nasıl açılır diye düşünebilir. Aranılan bilgileri sizler için bu satırlara ekledik.

Çakralar aynı zamanda renklerle de ortak bir göreve sahiptir. Renklerin psikolojisi, çakrayı açmaya yardım eder. Gökkuşağını 7 rengi, 7 çakra bölgesini temsil ettiğinden dolayı duyguları harekete geçirmek için 7 renkten faydalanılır. 7 çakra nedir hemen sayalım; kök, sakral, solar plexus, kalp, boğaz, üçüncü göz ve taç çakra.

Omurganın en alt kısmından başlayan çakralar, kafamızın en üst noktasına kadar geniş bir yayılım gösterir. Şimdi 7 çakra nasıl açılır diye merak edenlere, çakra açma yöntemlerini ve çakrayı açan besinleri önereceğiz. Beslenme düzeniyle, renklerle ve egzersizlerle çakra nasıl açılır sorusunun yanıtlarını inceleyelim.

7 çakra açılma belirtileri kişiden kişiye değişmekle birlikte, çakraları sağlıklı olan kişilerde genel olarak yaşam enerjisinde yükselme gözlemlenir; gün içinde daha aktif, daha olumlu ve pozitif bir bilinçte olurlar.

Çakra Açan, Enerji (Aura) Alanı Dengeleyen Yiyecekler

1) Kök Çakra (1. Çakra – Kırmızı)

Çakraların ilk noktası kök çakradır. Kırmızı, kök çakrayı temsil eder. Bu çakra insanların içgüdüsünü ve insani ihtiyaçlarını kontrol etmektedir. Kök çakra, omurganın en alt kısmında yer alır.

Kan, kan dolaşımı sistemi, kalın bağırsaklar, yumurtalıklar, eklemler, kemikler kas yapısı, bacaklar ve ayakları içine alan bir çakra türüdür. Kök çakra tıkanıklığı belirtileri arasında hayattan kopuk hissetmek, yorgunluk, depresif ruh hali sayılabilir.

Kök çakra nasıl açılır sorusu tüm çakra sistemi için çok önemlidir çünkü dünyanın kökünden gelen yaşam enerjisinin kök çakrasından başlayarak diğer çakralara yükseldiği düşünülmektedir. Kök çakra bir nevi ilk çakradır, dünyevi hayat ile bağlantının güçlü olmasını sağlar, yaşam enerjisini yükseltir.

Kök çakrayı açmak yani daha doğru tabirle verimli çalışmasını sağlamak için sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Beslenmenin yanında kök çakraya ne iyi gelir sorusunun bir cevabı da spor yapmak ve fiziksel olarak sevilen aktiviteler içinde bulunmaktır.

kök çakra

Kök çakranızı dengelemek için tüketebileceğiniz besinler:

  • Tarçın
  • Zencefil
  • Pancar, sarımsak, zencefil
  • Şalgam, patates, soğan ve havuç
  • Mercimek, tofu, yer fıstığı ezmesi
  • Bulgur, karabuğday, yulaf
  • Kırmızı elma, karpuz, nar
  • Frenk soğanı
  • Rooibos ve hibiscus çayları
çakra açan yiyecekler

2) Sakral Çakra (2. Çakra – Turuncu)

Turuncu renkle temsil edilen sakral çakra, 2. merkez çakradır. Temel duygusal ihtiyaçları, ilişki ve bağlanma konularını hedef alır. Üreme, ruhsal heves ve neşe duygularını yönetme görevine sahiptir. Bedende yer alan sıvıları dengeler.

sakral çakra

Sakral çakrayı dengelemek için tüketebileceğiniz besin ve bitki çayları şöyledir:

  • Mandalina, portakal
  • Sandal ağacı, sedir ağacı
  • Havuç, biber, bal kabağı
  • Çay, tavuk suyu
  • Tarçın ve vanilya
çakra açan yiyecekler

3) Solar Plexus Çakra (3. Çakra – Sarı)

Öz güveni temel alan bu çakra, sarı renkle temsil edilir. Korku, heyecan, metabolizma ve sindirim sistemi solar plexus çakrasıyla kontrol edilir. Merkezi karın boşluğudur. Ruhsal büyüme ve açık sözlülük gibi özellikleri olan solar plexus, bedensel ve zihinsel güç verme görevini alır. Sindirim sistemini dengeler. Solar plexusta dengesizlik mide ve hazımsızlık problemlerine davetiye çıkarabilir.

solar pleksus çakra

Solar plexusu dengelemek için besin önerilerimiz listede yer almaktadır:

  • Mür, günlük ağacı, limon, köknar ağacı yağı
  • Sarı biber, mısır, limon ve muz
  • Tam tahıllar, esmer pirinç, keten tohumu ve ay çekirdeği
  • Kefir, kombucha, yoğurt
  • Papatya çayı, nane çayı, zencefil çayı
çakra açan yiyecekler

4) Kalp Çakrası (4. Çakra – Yeşil)

Yeşil renkle bağdaşan anahata yani kalp çakrası, iki göğüs arasında timüs bezlerinin üzerinde yer almaktadır. Vücudun tam merkezi olarak kabul edilir ve insani duygular kalp çakrasıyla yaşanır. Sevgi, merhamet ve insani duyguların merkezi olan kalp çakrası insanların ruhsal dengesini destekler.

Kalp çakrasını ruhsal açıdan dengelemek için sarılmak gerekir. Sevdiklerinize sarılarak kalp çakrasını açabilirsiniz. Kalp çakrası nasıl açılır diye merak edenlere kısa bir öneride bulunalım: Özellikle içte niyet ve dua ile çakra açma yöntemi kalp çakrası için çok uygundur. Kalp çakrası açılma belirtileri arasında insanları yargılamayı bırakmak, herkesin özündeki Tanrı yansımasını görerek sevgiyle yaklaşımın kolaylaşması vardır.

kalp çakra

Kalp çakrasını dengelemek için listede önerilenleri tüketebilirsiniz.

  • Bergamot, biberiye, nane, çay ağacı yağları
  • Kale, marul, ıspanak, brokoli, taze fasulye
  • Fesleğen, kekik, kişniş.
  • Misket limonu, yeşil elma, avokado
çakra açan yiyecekler

5) Boğaz Çakrası (5. Çakra – Mavi)

Mavi rengi olan boğaz çakrası, çakraların 5. türüdür. Boğaz kısmında, tiroid bezlerine paralel konumda yer alır. İletişim, konuşma ve düşünme merkezli çalışır.

Boğaz çakrası kapalı olan kişiler, kendilerini ifade etmekte zorlanır ve güven kaybı yaşarlar. Bunun için boğaz çakrasının sürekli açık olması önerilir. Konuşma, nefes alma, dinlenme gibi eylemler boğaz çakrası sayesinde daha sağlıklı yapılır. Sıkça boğaz şişliği ve ağrısı yaşamak, öksürmek, tiroid hormonunda dengesizlikler yaşamak boğaz çakra ile ilişkilendirilir.

boğaz çakra

Boğaz çakrasını dengelemek için önerilerimiz şöyle olacaktır:

  • Lavanta, papatya, ekinezya, kişniş yağı
  • Yaban mersini, elma, şeftali, armut, kayısı, erik
  • Papatya, yeşil çay, ekinezya bitki çayları
çakra açan yiyecekler

6) Üçüncü Göz Çakrası (Ajna) (6. Çakra – İndigo)

Bu çakraya üçüncü göz denilmesinin nedeni iki kaş arasında bulunmasıdır. Çivit mavisi rengiyle bilinen ajna, algı ve sezgi duygularını kontrol eder. Burada epifiz bezi de yer alır.

Kendini anlama, çevreyi algılama gibi görevleri olan ajna çakrası kapalı olduğunda, anlama ve algılama yetileri zayıflar. Ajna, hormonların iyi şekilde salgılanmasına yardım eder.

ajna çakra

Ajnayı dengelemek için tüketmeniz önerilen besinler listede yer alıyor:

  • Vanilya, Hindistan cevizi, okaliptüs, yasemin yağları
  • Çiğ ceviz, çiğ badem, haşhaş tohumu
  • Goji meyvesi, acai meyvesi, üzüm, böğürtlen
çakra açan yiyecekler

7) Taç (Tepe) Çakra (7. Çakra – Mor, Beyaz)

Taç çakra, çakraların sonuncusudur. Menekşe moru veya saf beyaz rengiyle çakralar arasında yer alır. Bu çakra başın en üst yüzeyinde yer alır. Beyin zarı ve hipofiz bezleriyle ilişki içindedir.

Ruhsal gelişimin en üst seviyesini temsil eden taç çakra, insanların spiritüel merkezi olarak bilinir. Bu çakrayı açmanın en iyi yolu öncelikle ruhu beslemektir. Bu nedenle stresten ve olumsuz durumlardan kaçınmak gerekir.

taç çakra

Doğal yollarla ve beslenmeyle çakra dengelemek için önerilerimiz ise şöyle olacaktır:

  • Ylang ylang, gül, portakal çiçeği, günlük ağacı sakızı yağı
  • Tütsü yakmak
  • Adaçayı, yeşil çay, papatya çayı içmek
  • Sebze ağırlıklı beslenmek
  • Zeytinyağı kullanmak
  • Bol su içmek
çakra açan yiyecekler

Kapalı Olan Çakralar Nasıl Açılır?

Aslında çakra açmak tanımı halk arasında söyleniyor olsa da kesin doğru bir tanım değildir; çünkü aslında herkesin çakrası açıktır. Çakra noktaları yaşam enerjisinin aktığı yerlerdir ve kapalı olması mümkün değildir. Çakra açmak derken kastedilen çakranın dengede çalışıyor hale getirilmesidir.

Kapalı çakradan kasıt da çok verimli çalışmayan çakradır. Çakraları rahatlatmanın yolu tek bir formüle bağlı olmamakla birlikte hem fiziksel hem de psikolojik olarak sağlıklı olmak genel gerekliliktir.

çakra dengeleme

Kapalı Aura Nasıl Açılır?

Kapalı aura tanımlaması tam olarak doğru değildir; aura kapalı olmaz ancak zayıf, karanlık ya da bulanık olabilir. Bazı kişiler de aura yükseltmek için ne yapılmalı diye merak eder, bu tanım da tam doğru değildir; çünkü aura düşük olacak bir alan değildir, kişinin fiziksel bedeni etrafında, herkeste olan enerji alanıdır.

Aurayı canlandırmak için pozitif düşünmek, meditasyon yapmak, iç benlikle iletişimi güçlendirmek, yargılamayı bırakmak, ihtiyacı olan iyi ruhlara karşılıksız iyilikler yapmak, sokak hayvanı beslemek, temiz niyette olmak, dedikodu, yalan ve iftiradan uzak yaşamak önemli anahtarlardır. Auramı nasıl görebilirim diye merak ediyorsanız buna özel meditasyonları ve odaklanma egzersizlerini yapmayı deneyebilirsiniz.

aura dengeleme

Besin Listesi Yardımcı Kaynak: livetobloom.com

Sağlıklı, Uzun Yaşamın 11 Beslenme Sırrı

Dikkat Eksikliğine Çözüm: 12 Bitkisel Tedavi

Sirkadiyen Beslenme Nedir? 5 Harika Özelliği

Mikrobiyata Diyeti, Sağlıklı Beslenme İpuçları

Haftada 3 Kilo Verdiren Yin Yang Diyet Programı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Enerji Topları Tarifi

Enerji Topları

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Enerji Topları Tarifi

Enerji Topları

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Enerji Bombası Tarifi

Enerji Bombası

6-8 kişilik, 35dk Hazırlık, Pişirme yok
Enerji Topları Tarifi

Enerji Topları

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
İştah Açan Biber Dolması Tarifi

İştah Açan Biber Dolması

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Şekerpare (Parmaklarınızı Yiyeceksiniz) Tarifi

Şekerpare (Parmaklarınızı Yiyeceksiniz)

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Pide Yedikçe Yiyecekseniz Tarifi

Pide Yedikçe Yiyecekseniz

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Çikolatalı Enerji Pastası Tarifi

Çikolatalı Enerji Pastası

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 45dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri