Çavdar Ekmeği Kalori ve Besin Değeri, Faydaları, Zayıflatır Mı?

Çavdar Ekmeği Kalori ve Besin Değeri, Faydaları, Zayıflatır Mı? Tarifi

Çavdar Ekmeği: Masum ve Besleyici Ekmek

Çavdar ekmeği kalori değeri ve besleyici özellikleriyle beyaz ekmeğe oranla daha fazla zengin içeriğe sahip bir ekmek çeşididir. Birçok kişi beyaz ekmeğe alıştığından dolayı çavdar ekmeğinin tadını beğenmemekte ve yemeyi tercih etmemektedir.

Ancak çavdar ekmeğini sabah kahvaltılarında tükettiğinizde bolca enerji ve lif kazandıracak, böylelikle güne enerjik başlamanızı sağlayacaktır. Çavdar ekmeğinde B vitamini ve demir gibi besinler de yoğunlukla bulunmaktadır.

Ayrıca tam buğday ürünlerinden en değerli tahıldır çavdar. İçerisindeki diyet lifi açısından da zengindir. Kalorilerinizi hızla yakan ve sizleri tok tutmaya yardımcı olan çavdarı sıklıkla sofranızda bulundurmayı tercih edebilirsiniz. Son yıllarda sıklıkla çavdar ekmeği besin değerleri gibi konular gündemdedir.

Çavdar Ekmeği

Çavdar Ekmeği Nedir? Nasıl Yapılır?

Çavdar ekmeği çavdar unundan yapılan en sağlıklı ekmek türlerinden biridir. Eğer yakınlarınızda çavdar ekmeği bulamıyorsanız ve evinizde güvenle çavdar ekmeği yapmak istiyorsanız bu mümkündür. Bunun için birçok çavdar ekmeği tarifi de bulunmaktadır.

Damak tadınıza göre çavdar ekmeğinizi kendiniz yapabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta çavdar ekmeği yaparak stoklamamanız yönündedir. Yalnızca tüketebileceğiniz miktarda yapmalısınız. Kolaylıkla bozulabilen bir ekmek türü olması sebebiyle gün içerisinde tüketmediğiniz takdirde ertesi güne kalırsa bayatlayacaktır.

Kısaca eğer çavdar ekmeği diyeti uyguluyorsanız organik çavdar ekmeği olarak kendiniz de yapabilirsiniz. Çavdar ekmeği yapılışı hakkındaki bilgi edinerek bunu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Çavdar Ekmeği Kalori ve Besin Değerleri Nelerdir?

2 dilim çavdar ekmeği kaç kalori derseniz, toplamda 134 kalori bulunduruyor. Kalori dağılımı ise, yağ oranı %12, karbonhidrat oranı %75, protein oranı ise %13 şeklindedir. Kalori dağılımı gram cinsinden ele alınacak olursa 1,72 gram yağ, 25,12 gram karbonhidrat, 4,42 gram protein 2 dilim çavdar ekmeğinin içerisinde yer almaktadır.

1 çavdar ekmeği kaç kalori diye soracak olursanız, yaptığınız ya da satın aldığınız ekmeğin gramajına göre değişim gösterecektir. Dilim oranında kalori hesaplamanız daha iyi olur.

Çavdar Ekmeği Faydaları Nelerdir?

Çavdar ekmeği yararları birçok kişi tarafından bilinir. Fakat bilinmeyen faydaları da oldukça çoktur.

  • Lif açısından zengin olduğu için kilonuzu kontrol altına almanızı sağlar.
  • Bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlar.
  • Safra kesesini temizler ve taşların meydana gelmesini önler.
  • Şeker hastalığına birebirdir. Yapılan araştırmalarda çavdar ekmeği diyabet hastaları üzerinde oldukça fayda sağladığı gözlemlenmiştir.
  • Bağırsak kanseri riskini azaltır ve dolaşım sisteminin sağlıklı çalışmasına vesile olur.
  • Kolesterol kontrolü açısından etkilidir. Özellikle menopoz ve menopoz sonrası, kadınlar için kolesterolü düzenler.
  • Göğüs kanserinde tedavi edici rol oynamaktadır.
  • Çavdar içerisinde bulunan selenyum, magnezyum, manganez, fosfor gibi mineraller sağlığımız açısından önemlidir.
  • Çimlendirilmiş çavdar ekmeği normal çavdar ekmeğine oranla tahılının çimlenmesi sebebiyle daha fazla oranda vitamin ve mineral bulundurur.

Çavdar Ekmeği Zayıflatır Mı?

Çavdar ekmeği kilo kontrolü için diyet gıdası olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak kontrolsüz tüketim yapılan her gıdanın faydasından çok zararı olabileceği gibi çavdar ekmeğinde de gereğinden çok tüketildiğinde gözle görülür kilolara sebebiyet verebilir. Yemeklerde 2 dilim çavdar ekmeği tüketmek ideal orandır.

Çavdar Ekmeği Zararları Nelerdir? Şekeri Yükseltir Mi?

Çavdar ekmeği şeker tedavisinde kullanılması sebebiyle şekeri yükseltmez aksine dengelemektedir. Çavdar ekmeği şeker oranı düşüktür.

Bu konuda akla gelen diğer sorulardan biri çavdar ekmeği kabızlık yapar mı sorusudur. Eğer gereğinden fazla tüketilirse ufak oranda kabızlık yapabilir ancak bu rahatsız edici düzeyde değildir. Ayrıca çavdar ekmeğini doğru yerde ve doğru şekilde saklamazsanız bozulmaya sebebiyet vereceğinden dolayı fayda yerine zarar sağlar.

Çavdar ekmeği kansızlık yapar mı şeklinde zararlarına ilişkin bazı sorular da bulunmaktadır. Ancak çavdar ekmeği kansızlık yapmamaktadır. Hamilelikte çavdar ekmeği yenir mi sorusuna karşılık olarak hamilelikte çavdar ekmeği tüketmeniz bebeğin gelişimi açısından içerdiği vitamin ve mineraller ile oldukça fayda sağlar denilmektedir.

Çavdar ekmeği mi kepek ekmeği mi diye sorulacak olunursa; çavdar ekmeği genellikle kepekli ekmek ile sıklıkla karıştırılabilmektedir. Fakat çavdar ekmeği ve kepekli ekmek farklı ekmek türleridir. Yine çavdar ekmeği mi tam buğday ekmeği mi diye bakılırsa tam buğday ekmeği ve çavdar ekmeği farklı tür unlardan hazırlanmaktadır. Çavdar ekmeği protein değeri açısından diğerlerinden yüksek bir ekmek türüdür. Faydaları açısından benzerlik gösterse de ayrı amaçlar için tüketilebilmektedir.

Kepekli ekmeğin ve çavdar ekmeğinin farklı faydaları bulunduğundan dolayı da eğer ihtiyacınız kolesterol, kilo kontrolü gibi konularsa çavdar ekmeğini tercih edebilirsiniz. Ayrıca Alman çavdar ekmeği pumpernickel de kolesterol ve kalsiyum açısından en yüksek değerlere sahip ekmek türüdür.

Çavdar yulaf ekmeği ise yulaf ile çavdar unu birlikte hazırlanarak yapılan ekmektir. Hem yulaf ekmeğinin faydalarını hem de çavdar ekmeğinin faydalarını aynı ekmek içerisinde bulundurur. Siyah çavdar ekmeği de yine en yüksek vitamin ve minerallere sahip, doyurucu bir ekmek türüdür.

Çavdar Ekmeği Nerede Satılır? Fiyatı Ne Kadar?

Çavdar ekmeğini diğer ekmekler gibi fırınlardan ve büyük marketlerden temin edebilmemiz mümkündür. Ne yazık ki bakkallarda çoğunlukla çavdar ekmeği bulamayabilirsiniz. Çavdar ekmeğini satın almak istediğinizde diğer ekmeklerden kolaylıkla ayırt edebilirsiniz. Koyu kahverengi rengiyle ve dolgun hacmiyle çavdar ekmeği kendini belli etmektedir. Genellikle çavdar ekmeğinin satış fiyatı ise 1 TL’dir.

Birbirinden Leziz Ev Yapımı 12 Çavdar Ekmeği Tarifi

1) Kolay Çavdar Ekmeği

Bu çavdar ekmeği tarifi ile daha az malzeme listesiyle ve en kolay şekliyle çavdar ekmeği yapabilmeniz mümkün. Yaklaşık 1 saat içerisinde çavdar ekmeğiniz hazır hale gelecektir. Bu sayede hem ekonomik hem de pratik şekilde günlük yemeklerden önce bu tarife bağlı kalarak kendi çavdar ekmeğinizi kendiniz üretebilirsiniz. Saf çavdar ekmeği genellikle evlerinizde hali hazırda bulunan malzemelerin dışında ek olarak yalnızca çavdar ununa ihtiyacınız olacak. Çavdar Ekmeği

Tarif: Çavdar Ekmeği

2) Sütlü Çavdar Ekmeği

Bu tarif ile sütlü çavdar ekmeği hazırlayabilirsiniz. Tarif içerisinde hamur daha fazla işleme tabi tutulacağından ve süt, sıvı yağ gibi malzemelerden dolayı ekmek daha yumuşak bir hal alabilmektedir. Hazırlanma süresi toplamda 3 saate yakın sürebilmektedir. Ancak hem yumuşak olması hem de içerdiği malzemeler nedeniyle daha lezzetli hale gelecektir. Çavdar Ekmeği

Tarif: Çavdar Ekmeği

3) Ballı Çavdar Ekmeği

Ballı çavdar ekmeği hem damağınıza hitap edecek hem de fazla zamanınızı almayacak bir tariftir. İçerisinde balın haricinde yoğurdun da bulunması bu tarifle yapacağınız ekmeğin sindirim sisteminize büyük faydalar sağlayacağını ve diyet açısından etkili olacağını da unutmayın. Hazırlanma süresi ise yaklaşık bir buçuk saatinizi almaktadır. Çavdar Ekmeği

Tarif: Çavdar Ekmeği

4) Alman Usulü Uzun Ömürlü Çavdar Ekmeği

Bu tarif ile hazırlayacağınız çavdar ekmeğiniz, daha uzun ömürlü olmaktadır. Bildiğiniz üzere çavdar ekmeği doğal malzemelerden oluştuğu için yapısı gereği raf ömrü kısa olan bir ekmek türüdür. Ancak ekmeğin uzun süre kendisini muhafaza etmesini istiyorsanız, sabah hazırladığınız ekmeği aynı tazelikle akşam da yemek ve hatta ertesi gün sabaha kadar kendini muhafaza edebilmesini istiyorsanız içerisinde instant maya bulunan bu tariften faydalanabilirsiniz. Çavdar Ekmeği (Roggenbrot)

Tarif: Çavdar Ekmeği (Roggenbrot)

5) Saf Çavdar Ekmeği Tarifi

Bu tarif ile evinizde çavdar ekmeğinin ana malzemeleriyle saf bir çavdar ekmeği yapabilirsiniz. Yine tarifte yer alan instant maya sayesinde diğer tariflere oranla raf ömrü uzun olan bir ekmek olacaktır. Çavdar Ekmeği

Tarif: Çavdar Ekmeği

6) En Organik Çavdar Ekmeği Tarifi

İçerisine şeker veya bal ekleyerek yapacağınız bu tarif ile ekmeğiniz lezzet açısından organik tadı yakalayacaktır. Yaklaşık bir buçuk saat sonra hazır hale gelebilecek olan ekmeğinizin bu tarifini hemen okuyabilirsiniz. Organik Çavdar Ekmeği

Tarif: Organik Çavdar Ekmeği

7) Ay Çekirdekli Çavdar Ekmeği Tarifi

Bu tarif ile hazırlayacağınız ekmeğe ay çekirdekleri de katarak ekmeğinizi hem görsel açıdan hem de lezzet açısından farklılaştırabilirsiniz. Böylelikle çavdar ekmeğine alışma sürecinde lezzetiyle sizi zorlamayacaktır. Çekirdekli Çavdar Ekmeği

Tarif: Çekirdekli Çavdar Ekmeği

8) Ev Yapımı Doğal Çavdar Ekmeği Tarifi

Tarif içerisinde yer alan malzemeler ile evinizde çavdar ekmeğinin en doğal ve katkısız halini elde edebilirsiniz. Evde Çavdar Ekmeği

Tarif: Evde Çavdar Ekmeği

9) En Yumuşak Çavdar Ekmeği Tarifi

Eğer çocuklarınız çavdar ekmeğine alışkın değilse ve sert geliyorsa, beyaz ekmeğe alışmışsanız bu tarif sizlere beyaz ekmeğin tadını ve yumuşaklığını aratmayacaktır. Bu tarif için ekmek yapma makinenizin olması gerekiyor. Hazır ölçüler sayesinde ekmeğiniz fabrikasyon ekmekten ayırt edilmeyecek aynı zamanda ev yapımı katkı maddesi içermeyen bir ekmek olacaktır. Ekmek Makinesinde Yumuşacık Çavdar Ekmeği

Tarif: Ekmek Makinesinde Yumuşacık Çavdar Ekmeği

10) Zengin Mineralli Çavdar Ekmeği Tarifi

Bu tarifte elde edeceğiniz ekmek vitamin ve mineral açısından vücudunuzu doyuracak bir ekmek olacaktır. İçerisinde diğer ekmek tariflerinden farklı olarak ruşeym içermesi sayesinde bebeklerinize ve çocuklarınıza yedirmekte fayda göreceğiniz bir ekmek türüdür.

Buğday ruşeymi, içerisinde 8 farklı vitamin ve mineral bulundurmaktadır. Ayrıca bu tarif için buğday ruşeymini bakkallardan bile rahatlıkla temin edebilirsiniz. Ruşeymli Çavdar Ekmeği

Tarif: Ruşeymli Çavdar Ekmeği

11) Tereyağlı Zengin Çavdar Ekmeği Tarifi

Bu tarifte yer alan malzeme listesiyle yapacağınız çavdar ekmeğiniz içlerinde en zengin değerlere sahip bir ekmek olacaktır. Tereyağı, haşhaş tohumu ve susam gibi gıdaların vücuda ayrı ayrı birçok faydası olduğundan dolayı oldukça besleyici bir ekmek tarifidir. Çavdar Ekmeği (Atalık Buğday Unundan)

Tarif: Çavdar Ekmeği (Atalık Buğday Unundan)

12) Alerji Yapmayan ve Diyabet İçin Çavdar Ekmeği Tarifi

Ekşi maya kullanılarak yapılan bu tarifte ekmeğin hazırlanış süresi biraz zaman almaktadır. Mayaladıktan sonra bekleme süresi olarak 3 gündür.

Ekşi maya kullanılması sebebiyle gerçekleşen bekleme süresi sonunda elde edeceğiniz ekmek gluten alerjisi olan kişiler için birebirdir. Çünkü içerdiği ekşi maya buğdaydaki gluteni parçalamaktadır. Ayrıca ekşi mayalı bu ekmekler şeker hastalığı olan kişilerde ana besin kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bildiğiniz üzere çavdar ekmeği gluten maddesi bulundurmaktadır.

Eğer çavdar ekmeği alerji yapar mı diye soruyorsanız bu tarif tam size göre! Ayrıca bu çavdar ekmeği glisemiks index oranını düşürmesi sebebiyle de diyabetliler için önerilen bir ekmek tarifi olmaktadır. Ekşi Mayalı Çavdar Ekmeği

Tarif: Ekşi Mayalı Çavdar Ekmeği

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çavdar Ekmeği Tarifi

Çavdar Ekmeği

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Çavdar Ekmeği Tarifi

Çavdar Ekmeği

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 1 saat Pişirme
Çavdar Ekmeği Tarifi

Çavdar Ekmeği

6-8 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Makinede Çavdar Ekmeği Tarifi

Makinede Çavdar Ekmeği

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 3 saat 30dk Pişirme
Çavdar Unlu Ekmek Tarifi

Çavdar Unlu Ekmek

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Çavdar Ekmeğim (Roggenbrot) Tarifi

Çavdar Ekmeğim (Roggenbrot)

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Çavdar Ve Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi

Çavdar Ve Tam Buğday Unlu Ekmek

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Benim Ekmeğim Tarifi

Benim Ekmeğim

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Mini Çavdar Ekmekleri (Muffin Kalıbında) Tarifi

Mini Çavdar Ekmekleri (Muffin Kalıbında)

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri