Evde 9 Doğal Çiçek Coşturan Yapımı

Evde 9 Doğal Çiçek Coşturan Yapımı Tarifi

Çiçek Coşturan: Canlı, Sağlıklı Çiçekler İçin Tarifler

Evde çiçek ve bitki yetiştirmeyi sevenler onların adeta bir bebek gibi özel ilgi beklediğini çok iyi bilirler. Onların ihtiyaçlarını takip ederek gidermeye çalışırlar. Siz de bir çiçekseverseniz elbette çiçeğinizin canlı ve sağlıklı görünmesini isterseniz. Onun boynunu büktüğünü ve büyümediğini görmek üzüntü verir. İşte tam da bu noktada çiçek coşturan olarak bilinen ürünler ve karışımlar devreye giriyor.

Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.

Peki çiçek coşturan nasıl yapılır, denenmiş çiçek coşturan tarifi var mıdır? Bugün sizler için denenmiş ve verim alınmış çiçek coşturan tariflerini derledik. Çiçeklerinizin ve bitkilerinizin hızlı büyümesini, canlı bir görünüm kazanmasını istiyorsanız bu formüllerden birini mutlaka denemelisiniz.

Çiçek Coşturan Nasıl Yapılır? 9 Doğal Formül

1) Haşlanmış Yumurta Suyu

  • Sardunyayı kim sevmez? Harika bir görüntüye sahip olan bu hoş çiçek birçoğumuzun evini, balkonunu ve bahçesini süslüyor.
  • Peki sabahları kahvaltıda yemek için haşladığımız yumurtanın suyunun özellikle sardunya için adeta bir can suyu olduğunu biliyor muydunuz?
  • Evet yanlış duymadınız! Haşlanmış yumurta suyu sardunyanın daha canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Ayrıca daha bol çiçekli olmasını sağlar.
  • Aslında haşlanmış yumurta suyu sadece sardunya değil, menekşe ve diğer birçok çiçek için faydalıdır. Bu değerli bilgiyi öğrendikten sonra haşladığınız yumurtaların suyunu artık lavaboya dökmeyeceğinize eminiz!
Haşlanmış Yumurta Suyu

2) Yumurta Kabukları

  • Doğal çiçek coşturan önerilerimize yine yumurta ile devam ediyoruz. Gördüğünüz gibi yumurta sadece bizler için değil bitki ve çiçekler için de faydalı bir besin.
  • Bu sefer ev yapımı çiçek coşturan olarak yumurtanın kabuklarını değerlendireceğiz. Yumurtayı tükettikten sonra kabuklarını sakın atmayın! Kabukları ufak parçalar haline getirdikten sonra saksıdaki toprakla karıştırın. Üzerine de haşladığınız yumurtanın suyunu dökün.
  • Yumurta kabukları bitkiyi kısa sürede daha canlı ve verimli yapar. Ayrıca haşereleri bitki ve çiçeklerden uzak tutar.

Yumurta Kabuğunun Hiç Duymadığınız 6 Faydası

yumurta kabuğu

3) Haşlanmış Sebze Suyu

  • Sebzeler bizler için ne kadar sağlıklı ve faydalı ise aynı durum çiçekler için de geçerli.
  • Bugüne kadar haşladığınız sebzelerin suyunu lavaboya dökmüş olabilirsiniz. Ancak bundan sonra bu alışkanlığınıza bir son vermelisiniz. Çünkü haşlanmış sebze suyu bitki ve çiçekler için çok besleyici.
  • Haşlanmış sebze suyunu çiçeklere dökmeden önce mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu değerli su içerdiği vitamin, mineral ve bileşenler ile çiçeklerinizin daha hızlı büyümesine yardımcı olur.
Haşlanmış Sebze Suyu

4) Meyve ve Sebze Kabukları

  • Sebze haşlamasından elde ettiğiniz suyu yemeklerinizde kullanıyor olabilirsiniz. Üzülmeyin, haşlanmış sebze suyu yerine tükettiğiniz meyve ve sebzelerin kabuklarını da çiçek coşturan vitamin olarak değerlendirebilirsiniz.
  • Gün içinde tükettiğiniz sebze ve meyvelerin kabuklarını uygun bir kapta biriktirin. Kabuklar henüz tazeyken (üzerinden 24 saatten fazla zaman geçmemişken) üstlerini geçecek kadar kaynar su ilave edin. Kabuklar bu suyun içinde en az 12 saat en fazla ise 24 saat beklemeli. Bekleme süresinin sonunda sebze ve meyve kabuklarını suyun içinden çıkarın.
  • Bu su ile çiçek ve bitkilerinizi sulayın. İşlemi düzenli olarak yaptığınızda bitkileriniz kısa süre içerisinde daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşacaktır.
patates kabuğu

5) Kuru Maya

  • Çiçek coşturan kuru maya ile de yapılabilir. Kuru maya hemen her evde bulunan bir malzemedir. Evde olmasa bile uygun fiyatıyla marketlerden kolaylıkla temin edilebilir.
  • Hamur işlerinin olmazsa olmazı kuru maya, bitki ve çiçeklerin kısa süre içerisinde canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Bunun için tek yapmanız gereken; 3 litre suya bir yemek kaşığı kuru maya koyarak karıştırmak ve elde edilen su ile çiçekleri sulamak.
  • Burada dikkat etmeniz gereken bir püf noktası var; sulama esnasında suyun bitkinin yapraklarına değmemesine dikkat etmelisiniz. Su doğrudan toprağa temas etmeli.
  • Bu işlemi her 15 günde bir düzenli olarak tekrar etmelisiniz.

Kuru Maya Maskesi Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

kuru maya

6) Yosun

  • Yosun tıpkı yukarıda saydıklarımız gibi birçok bitkinin köklerini güçlendirme ve onlara ihtiyaç duydukları mineralleri sağlama konusunda alternatif bir doğal çözümdür.
  • Yosunun bu mucizevi etkisinden yararlanmak için; öncelikle denizden topladığınız yosunu tuzundan arındırmak için bol su ile güzelce yıkayın. Ardından bol suyun bulunduğu kapaklı bir kabın içine koyun.
  • Yosun bu suyun içerisinde 1,5 – 2 ay kadar kalmalı. 2 ayın sonunda tertemiz olan yosunu içme suyuyla spreyleme şeklinde sulayın. Son olarak yosunu bitki toprağına yerleştirin.
  • Uzun ve uğraştırıcı bir süreç gibi görünse de, sonucun sizi memnun edeceğini garanti edebiliriz.
Yosun

7) Muz Kabuğu, Fasulye ve Balık Karışımı

  • Kulağa yemek tarifi gibi geliyor değil mi? Aslında doğru! Bunlar da bitki ve çiçeklerin yemek tarifleri. Muz kabuğu, fasulye ve balık karışımı içerdikleri bileşenler ile çiçeklerin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri sunar. Çiçekler için bu besinler doğal gübre niteliği taşır.
  • Bu karışımı hazırlamak için ilk olarak 30 – 40 adet fasulye, bir adet muz kabuğu ve bir adet küçük balığı (örneğin hamsi veya sardalya) uygun bir tencereye koyun. Malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
  • Fasulyeler yumuşayınca haşlama işlemi tamamlanmış olacaktır. Suyun oda sıcaklığına gelmesi için biraz bekleyin.
  • Ardından tüm malzemeleri blenderdan geçirip püre haline getirin. Elde ettiğiniz bu püreyi bitki ve çiçeklerin toprağına karıştırın. Bu karışım sayesinde çiçekler ihtiyaç duyduğu potasyum, azot ve fosfora kavuşur.

Muz Kabuğunun 7 Önemli Faydası, Kullanımı

muz kabuğu

8) Yumurta Kabuğu ve Kahve Telvesi Karışımı

  • Üstteki önerimizle birlikte yumurta kabuklarını çöpe göndermekten vazgeçmiştiniz zaten değil mi? Aslında yumurta kabuğu ve kahve telvesi bir araya gelince güçleri daha da artıyor. Yani artık kahve telvesini de çiçek coşturan karışım olarak kullanabilirsiniz.
  • Yumurta kabuklarını biriktirin. 12 adet yumurta kabuğunu sudan geçirin. Kahve telvesi ile yumurta kabuklarını uygun kapta birleştirin ve blenderdan geçirin. Karışım pürüzsüz bir hal alınca içine bir miktar su ilave edip yeniden blenderdan geçirin.
  • Elde ettiğiniz karışımı bitkilerin toprağına karıştırın. Bu karışım bitkilerin kısa sürede canlanmasına yardımcı olur ve haşereleri bitkilerden uzak tutar.

Kahve Telvesi Faydaları Nelerdir? Maskesi Nasıl Uygulanır?

kahve telvesi

9) Aspirin

  • Yapılan bilimsel araştırmalarda ağrılarımızı kesmesi amacıyla kullandığımız aspirinin bitki ve çiçekler için de faydalı olduğu ortaya konmuştur. Aspirin bitkilerin ve çiçeklerin büyümesini hızlandırır, verimliliğini arttırır, canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
  • Bitkilerdeki mantar hastalıklarını önler. Bu nedenle aspirin çiçek ve bitki bakımında sıklıkla tercih edilir ve kullanımı yaygındır.
  • Aspirinin bu mucizevi etkisinden faydalanmak için 4 adet aspirini ezin ve 15 litre suyun içine karıştırın.
  • Hazırladığınız bu suyla her 3 haftada bir çiçeklerini düzenli olarak sulayın. Hepsi bu kadar!

Aspirin Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Farklı Kullanım Alanları

aspirin

Evde Bitkiler İçin 8 Pratik, Doğal Gübre Yapımı

Ev Bitkileri İsimleri, Çeşitleri ve Bakımı İçin Püf Noktalar

Orkide Bakımı: Çoğaltma, Budama, Sulama ve Saksı Değişimi

Evde Teraryum Yapımı ve Bakımı, İpuçlarıyla Aşamalı Anlatım

Menekşe Bakımı: Evde Nasıl Dikilir, Çoğaltılır, Sulanır? Püf Noktaları

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yumuşacık Peynirli Çiçek Poğaçalar (9 Adet) Tarifi

Yumuşacık Peynirli Çiçek Poğaçalar (9 Adet)

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Şeftali Suyu (Doğal Doğal) Tarifi

Şeftali Suyu (Doğal Doğal)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Doğal Antibiyotik Tarifi

Doğal Antibiyotik

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Kızımın Kahvaltısı (+9) Tarifi

Kızımın Kahvaltısı (+9)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Balık Çorbası 9+ Tarifi

Balık Çorbası 9+

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
9 Kaşık Tatlısı Tarifi

9 Kaşık Tatlısı

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
+9 Bebek Omlet Tarifi

+9 Bebek Omlet

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
9 Kaşık Tatlısı Tarifi

9 Kaşık Tatlısı

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bebek Köftesi +9 Tarifi

Bebek Köftesi +9

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri