Gilaburu Suyu Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Kullanılır?

Gilaburu Suyu Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Kullanılır? Tarifi

Böbrek Hastalıklarına Mucize Çözüm: Gilaburu Suyu

Her geçen gün şifalı bitkiler listesine yenileri ekleniyor. Diyar diyar dolaşan ve çok araştıran uzmanların engin tecrübeleri ile yepyeni sağlık sırları ortaya çıkıyor. Bu yazımızda yer alan gilaburu meyvesi de bu sağlık sırlarından yalnızca biri. Adını ilk defa duyanlarda bir merak oluşturan gilaburu meyvesi, eşsiz şifaları ile pek çok kişinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Romatizma ağrılarından, strese kadar birçok rahatsızlığa derman olan gilaburu meyvesini ve gilaburu suyunu daha yakından tanımak için yazımıza kulak vermelisiniz. Bir bardak dolusu şifa için sizleri satır aralarında bekliyor olacak. Gilaburu nedir? Neye iyi gelir? Faydaları nelerdir? Ve daha fazlası şimdi sizlerle.

gilaburu faydaları

Gilaburu Nedir? Meyvesi Nerelerde Yetişir?

Gilaburu kırmızı renginde nohut büyüklüğünde bir meyve ağacının meyvesidir. Endemik bitkilerden biridir. Ülkemizde Kayseri yöresinde bolca gilaburu ağacı görülmektedir. Doğanın sihirli ve mucizevi meyvesi gilaburu Kayseri ile ünlenmiştir. Osmanlı Dönemi’nden günümüze kadar gelen bu bitkiye o dönemlerde çiçeklerinin güzelliğinden dolayı “gül ebru” adı verilmiştir. Zaman içinde dildeki değişimden dolayı gilaburu olarak dillerde dolanmaya başlamıştır. Geçmişi çok eskilere kadar uzanmaktadır.

Gilaburu meyvesi sahip olduğu maddeler incelendiğinde reçine, vibirnum, valerianic vsit, organik asitler, tanin, salicosides, saponins maddeleri dikkat çeker. Yapısında 15 farklı aminoasit olmasından dolayı sağlık için faydalı bir besin olarak tercih edilir. Gilaburu ağacının boyu en çok 3 metreye kadar ulaşır. Genel olarak bodur ağaçları yaygındır. Yüksek miktarda C vitamini kaynağı olan gilaburu, ülkemizde kartopu ağacı olarak da kendini tanıtmıştır. Latince ismini merak edenler için “viburnum opurnus” olduğunu ifade edebiliriz.

Yaklaşık 40 meyveli bir salkımı olan gilaburu ağacı, üzüm ağacına benzer. Salkımlar halinde meyvelerini gösterir. Sonbahar geldiğinde meyvelerinin olgunlaştığını görebilirsiniz. Bol su isteyen gilaburu bitkisi meyveleri bakımından çok faydalıdır. Meyveden elde edilen gilaburu suyu pek çok hastalığı iyileştirir. Gilaburuyu tadanlar ham üzüm ya da sirke tadına çok benzediğini ifade ederler.

Değişen iklim koşullarından dolayı gilaburu fiyatları da her sene değişmektedir. İnternet üzerinden gilaburu meyvesi satan kişilerle iletişime geçerek doğal ve organik gilaburuları 5 kilosu 35 TL’den satın alabilirsiniz.

gilaburu suyu

Gilaburu Suyu Faydaları Nelerdir?

  • Gilaburu suyunun faydalarını incelediğinizde öncelikle romatizma ağrıları için etkili olduğunu görebilirsiniz. Ağrı kesici özelliğe ile kas ve eklem ağrılarını da ortadan kaldırır.
  • Antioksidan etkisinden dolayı idrar söktürücü özelliği de dikkat çeker. Bu nedenle ödem atmak için nefis bir içecek olabilir. Bağırsak rahatsızlığınız varsa bir bardak gilaburu suyu çok etkili olacaktır.
  • C vitamini bağışıklık güçlendirir. Gilaburu suyunda da bolca C vitamini bulunur. Gilaburu suyu içerek bağışıklık sisteminizi her daim güçlü kılabilirsiniz.
  • Stresi önleyici içeriği ile gerginliğinizi atabilir kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Ayrıca uyku problemlerinin de önüne geçecektir.
  • Regl döneminde görülen yoğun ağrı ve sancıları dindirerek bu dönemi daha keyifli geçirmenizi sağlar.
  • İdrar yolunda oluşan enfeksiyonu giderir.
  • Astım problemi yaşayanlar için solunum yolunu rahatlatır ve astım etkilerini azaltır.
  • Yüksek tansiyon hastalarının tansiyon dengeleyici içeceğidir.
  • Doğum sonrasında yaşanan spazmları gilaburu suyu içerek ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Safra kesesinde yaşanan rahatsızlıkları da önleyerek karaciğerin daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
  • Antioksidan etkiye sahip olduğu için vücudunuzdaki mikroplarla savaşır ve sizi hastalıklardan korur.
  • Kolesterol değeri yüksek çıkan kişilerin kolesterol seviyesini ideal noktaya getirir.
  • Kanser hücrelerinin ilerlemesini durdurucu özelliği ile birçok hastanın dikkatini çeker.
  • Enerji veren içeriği sayesinde gilaburu suyu içenlerin daha dinamik olduğu da gözden kaçmaz.

Gilaburu Böbrek Taşı Tedavisinde Nasıl Kullanılır?

Gilaburu böbrek taşı tedavisinde kullanılmasıyla son zamanlarda en sağlıklı içecek olarak kendini tanıtmıştır. Böbrek sağlığını korumak adına gilaburu suyu içen kişilerin böbrekleri daha aktif çalışmaktadır. Böbrek taşı rahatsızlığı içinde bulunanlar düzenli olarak gilaburu suyu tüketirse, taşları ağrısız ve sancısız şekilde vücutlarından atabilirler.

Böbrek taşı ve kumlarını eritici özelliğe sahip olan gilaburu suyu, doktor kontrolü ile kullanılmalıdır.

gilaburu nedir

Gilaburu Neye İyi Gelir? Zayıflatır Mı?

Kayseri’nin kırmızı ekşi taneleri gilaburu ne işe yarar?

  • Ödem atıcıdır.
  • Stresi yok eder.
  • Bağırsak çalıştırır.
  • Kalp sağlığını korur.
  • Böbrek taşı ağrılarını dindirir.
  • Böbrek taşını eriterek kısa sürede vücuttan atar.
  • Yüksek tansiyonu dengeler.
  • Uyku problemlerini giderir.
  • Cilt problemlerini iyileştirir.

Gilaburu faydaları arasında ödem atıcı ve bağırsak çalıştırıcı etkisini görmektesiniz. Kilo vermek için öncelikle vücudunuzdaki fazla su miktarını atmanız gereklidir. Bunun için ödem atıcı besinlerle beslenmelisiniz. Bağırsaklarınız da sağlıklı şekilde çalıştığında metabolizmanız düzene girecek ve kilo vereceksiniz. Gilaburu da işte tam bu noktada size destek olacaktır. Düzenli olarak gilaburu suyu içerseniz bağırsaklarınızı düzene sokup ödem atabilirsiniz. Böylece fazla olan kilolara sağlıklı beslenerek güle güle diyebilirsiniz.

gilaburu

Gilaburu Zararları ve Yan Etkileri

Sosyal medyada yer alan sağlıklı besinler ve içecekler yanlış kullanım sonucunda insan sağlığını tehlikeye sokabilir. Bu nedenle tüketmek istediğiniz bir besini bilinçli olarak kullanmalısınız. Bilirkişiye veya doktorunuza danışarak sağlıklı hareket edebilirsiniz. Gilaburunun zararları var mıdır diye merak edenlere kısaca gilaburu yan etkileri hakkında bilgi verelim.

Gilaburu asitli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mide problemleri yaşayanlar için tavsiye edilmemektedir. Özellikle de ülser gibi problemlerde gilaburudan uzak durmalısınız. Yoğun asitlerinden dolayı midenizi yorabilir. Bu etkisi dışında gilaburunun hiçbir zararı yoktur. Vitamin ve mineral açısından güçlü olduğu için sağlıkla tercih edebilirsiniz.

gilaburu suyu faydaları

Gilaburu Nasıl Kullanılır Maranki ve İbrahim Saraçoğlu Kür Tarifleri

Gilaburu İbrahim Saraçoğlu ve Ahmet Maranki tarafından ele alınan şifalı bir bitkidir. Danışanlarına gilaburu kürleri ile sağlıklı kalma yollarını tavsiye ederler. Ahmet Maranki’ye göre gilaburu:

  • Böbrek taşını eriterek taş hastalığını ortadan kaldırır ve böbrek sorunlarını kısa sürede çözer.
  • Sağlıklı sindirim ve boşaltım sistemine sahip olmak için gün içinde bir bardak gilaburu suyu içilmesini tavsiye eder.
  • 1 avuç gilaburuyu 1 litre suda kaynatarak şifalarından faydalanabilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu’nun gilaburuya bakış açısı ise şöyledir:

Gilaburu bitkisi ile hazırlanan sıcak veya soğuk içeceklerin, böbrek taşı tedavisine kullanıldığını bildirmektedir. Gilaburu ile sağlıklı kalmak için düzenli şekilde tüketmenizi önerir.

gilaburu suyunun faydaları

Gilaburu Nektarı Nasıl Yapılır?

Sonbahar aylarında meyve veren gilaburu ağacından gilaburu meyvesi toplanır. Bu meyveler su içinde bekletilerek salamura haline gelir. Su içinde bekleyen gilaburu meyveleri, süzgeç veya kevgirden geçirilerek ezilir. Bu işlem için katı meyve sıkacağı da kullanabilirsiniz. Amaç suyunu almak olacaktır.

Suyunu ayırdığınız gilaburu meyvesine dilediğiniz miktarda içme suyu ekleyebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz gilaburu şurubu serin ve karanlık yerde saklanmalıdır. Ömrünün uzun olması için ağzı kapalı şekilde muhafaza edebilirsiniz. Şeker ilave edilmesi pek tavsiye edilmez. Şeker ilave edilen gilaburu şuruplarının besin değeri kaybolacaktır.

Böbrek Taşı Belirtileri Nelerdir? Nasıl Düşer? İyi Gelen Şifalı Bitkiler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Tarifler Geri
Videolar Geri