İzmir Kahvaltı Mekanları: En İyi 21 Tavsiye 2024

İzmir Kahvaltı Mekanları: En İyi 21 Tavsiye 2024 Tarifi

İzmir’de Günaydın Demenin En Lezzetli 21 Yolu

Birlikte, İzmir’in körfez manzarası ve enfes kordon esintisi eşliğinde bu masalsı şehri damakta iz bırakan bir kahvaltı ile selamlaya ne dersiniz? İzmir kahvaltı yerleri, bu yazıda sizler için en kaliteli seçenekleriyle bir araya getirildi!

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

İzmir En İyi Kahvaltı Yerleri

  • Alsancak Dostlar Fırını
  • Nirvana Kahvaltı Salonu – Çiçekliköy
  • Kumrucu Şevki
  • Üniversite 2 Unlu Mamulleri
  • Filozof Kahvaltı
  • Ayşa Boşnak Börekçisi
  • Kaymakçı Yoğurtçu Hasan
  • Çelebi Unlu Mamuller
  • Moresi Eskiköy – Girit Mutfağı
  • Tuzu Biberi Kahvaltı Evi
  • Zeynel Ergin Gevrek Fırını
  • 80’ler Kahvaltı
  • Aktuğ Köy Kahvaltısı – Çiçekliköy
  • Mori Kahvaltı
  • Denizaltı Cafe & Restaurant
  • Tereci Mavişehir Kahvaltı Salonu
  • Proof Breakfast Brunch
  • Emirgan Sütiş
  • Asmalı Kahvaltı Evi
  • Kahvaltı Üstadı
  • La’dude Art Cafe
izmir kahvaltı mekanları

Ege’nin incisi İzmir, ülkemizin gerek doğal gerekse kültürel güzellikleri bakımından en zengin şehirlerinden birisi olarak bilinir. Benzersiz denizi ve göz alıcı plajları ile hem yaz tatillerinde hem de büyük şehir özelliği ile tüm mevsimlerde turistler tarafından sıkça tercih edilen bölgelerinden İzmir, neredeyse her köşesinde yer alan tarihi dokuları ile gezginleri büyülemeyi başarır. Tüm bu özelliklerinin yanında zengin ve sağlıklı mutfağı ile dikkat çeken İzmir kahvaltı mekanları bakımından da ziyaretçilerini mutlu eder.

En iyilerin arasından derlediğimiz iştah kabartan leziz menüleriyle İzmir kahvaltı mekanları şehre damga vuran tavsiyeleri bu listede, İzmir’de günaydın demeye hazır mısınız?

izmirde nerede kahvaltı yapılır

İzmir’in En İyi 21 Kahvaltı Mekanı

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Alsancak Dostlar Fırını

İzmir’de kahvaltı deyince akla gelen ilk yiyecek olan boyoz, yine İzmir’in en köklü fırınlarından olan Alsancak Dostlar Fırını’nda yenir elbette. Enginarlı, patlıcanlı, peynirli, çikolatalı ve zeytinli gibi birbirinden farklı boyoz çeşitlerini her daim taze olarak misafirlerine sunan bu fırın, İzmir kahvaltı mekanları 2024 listelerinde en başta gelmeyi başarır. Online sipariş de verebilirsiniz.

Adres: Kıbrıs Şehitleri Caddesi No:120 Alsancak, İzmir

İletişim: 0232 421 92 02 – 0544 421 92 02

Web: alsancakdostlarfirini.com

2) Nirvana Kahvaltı Salonu – Çiçekliköy

İzmir’de kahvaltı denildiğinde gidilmesi gereken yerlerden biri olan Çiçekliköy kahvaltı salonları ile birçok İzmirli’nin pazar sabahı uğrak bölgesi olur. Doğal güzellikleri ile nam salmış olan bölgede, çimenlik alanı ve temiz havası ile gezginleri büyüleyen bu kahvaltı salonu, taze ve organik kahvaltılık ürünleri ile bilinir. Şehrin gürültüsünden ve karmaşasından sıkılan herkesi ağırlamayı hedefleyen Nirvana Kahvaltı Salonu, başarılı sunumları ve doyurucu menüsü ile ziyaretçilerini mutlu etmeyi başarır. İzmir Çiçekliköy kahvaltı mekanları, tavsiye açısından birçok kişinin önerdiği bölgelerden birisi olarak görülür.

Adres: Çiçekli Mahallesi, Çamlık Cd. No:25, 35040 Bornova/İzmir

3) Kumrucu Şevki

İzmir kahvaltı mekanları Alsancak civarında genellikle klasik kahvaltıdansa daha hızlı tüketilebilir sokak lezzetlerini içerir ve kumru da bunlardan biridir. Kahvaltısını daha sağlam yapmayı tercih edenlerin uğrak noktası olan Kumrucu Şevki, konum olarak İzmir’in kalbi Alsancak’ta bulunur. Yöresel lezzetleri tatmak isteyenler için birebir olan bu restoran, özel kumru ekmeği arasında kaşar peyniri ve domatesi kömürde pişirerek sunarken, dileyenlere sucuk, salam, sosis ve turşu gibi malzemeler de ekler.

Adres: Ali Çetinkaya Bulvarı No:2/B Alsancak, İzmir

İletişim: 0232 421 90 65

4) Üniversite 2 Unlu Mamulleri

İzmir’in öğrenci merkezi olarak gösterilen Bornova ilçesi, ülkemizin köklü ve kaliteli devlet okullarından birisi olan Ege Üniversitesi’ne ev sahipliği yapar. Burası konumu itibarıyla kendine has bir popülasyona sahip. Öğrenci ve genç kesime yönelik mekanlara sahip bu bölge, hızlı kahvaltılarıyla da nam salar. Malum derse yetişmek lazım… Uzun yıllardır bölgeye hizmet veren Üniversite 2 Unlu Mamulleri, aklınızın alabileceği her çeşit poğaça ve simit gibi tatlı & tuzlu pastane ürünleri ile bilinir. İzmir kahvaltı mekanları Bornova – Küçükpark semtinde nerelerdir, özellikle fiyatları uygun bir yer arıyorum diyorsanız Üniversite 2 Unlu Mamulleri’ne yolunuzun düşmesini tavsiye ederiz.

Adres: 166. Sokak No:1 Küçükpark/Bornova, İzmir

İletişim: 0232 388 94 31

5) Filozof Kahvaltı

İzmir kahvaltı duraklarında yeni favorimiz Filozof Bostanlı! Şık ve orijinal tasarıma sahip bir mekanda ev yapımı tadında reçeller, Ege mutfağına yakışır taze zeytin ve peynir çeşitleri ve bir kahvaltıdan bekleyebileceğiniz pek çok çeşit alternatifle tıka basa doymadan ayrılmayacağınız bir işletme. Dikkat etmeniz gereken bir hususu hemen not edelim, mekana ne kadar erken gelebilirseniz o kadar iyi zira öğlen saatlerine doğru kalabalıklaşabiliyor.

Adres: Bostanlı Mahallesi 1735. Sokak No: 179 Karşıyaka, İzmir

İletişim:  0532 230 59 20

6) Ayşa Boşnak Börekçisi

Konak kahvaltı yerleri arasında böreğiyle meşhur bir yer Ayşa Boşnak Börekçisi! İzmir’in bir diğer eşsiz bölgesi olan Kemeraltı’nda yer alan bu restoran, hem Türk hem de Boşnak mutfağının birleştiği yer olarak görülür. Benzersiz lezzetlerde ve çeşitlerde böreklerin sunulduğu bu mekanda, kendine özgü dekoru bir diğer dikkat çeken nokta olarak gösterilir. Kahvaltı sonrası trileçe tatlısı da tercih edilen restoran, turistlerin uğrak bölgesi olmayı başarır.

Adres: Anafartalar Caddesi Abacıoğlu Pasajı Kemeraltı/Konak, İzmir

İletişim: 0232 484 15 25

7) Kaymakçı Yoğurtçu Hasan

Şehrin bir diğer eşsiz yemek kültürüne sahip İzmir kahvaltı mekanı olan bu restoran, kahvaltısı ile nam salmayı başarır. Özellikle ballı yoğurdu dillere destan olan restoran, dileyenlere organik peynir, domates ve kavurmalı yumurtalı kahvaltı da sunar. Özel balı ve yoğurdu ile güne dinç başlamak isteyenlere benzersiz bir lezzet sunan bu mekana mutlaka uğramalısınız. Ballı yoğurt, kaymaklı tereyağlı bal ve kavurmalı yumurta damağınızda şenlik etkisi yaratacak.

Adres: Anafartalar Caddesi No:451 Kemeraltı/Konak, İzmir

İletişim: 0232 484 00 97

8) Çelebi Unlu Mamuller

İzmir’in son dönemde en meşhur tatlılarından olan orijinal bombayı üreten ve ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim yaşatan Çelebi Unlu Mamulleri, bu özel yiyeceğin yanı sıra kahvaltılık ürünleri ile de ön plana çıkmayı başarır. Özellikle sabahları ufak bir kahvaltı sonrası enerji patlaması yaşamak isteyenlerin uğrak mekanı olan fırın, yüksek kalorili bir yiyecek olan bombayı her daim taze olarak sevenlerine sunmayı başarır.

Adres: Alsancak Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi No: 185/A Alsancak, İzmir

İletişim: 0232 465 33 01

Tarif için: İzmir Bombası Tarifi Videolu Anlatımı ve Detaylarıyla

9) Moresi Eskiköy – Girit Mutfağı

İzmir’de manzaralı kahvaltı yerleri araştırması yapıyorsanız Moresi sizin için güzel bir durak olacaktır. Deniz kenarı kahvaltı mekanları arasında öne çıkan Moresi kahvaltıya deniz havasının eşlik etmesini isteyenler için harika bir seçim!

Gerek konumu itibarıyla kordon havasını barındırması, gerekse lezzetli ürünleri ile misafirini mutlu etmesi ile ön plana çıkan bu mekan, şehrin en gözde İzmir kahvaltı yerleri arasında gösterilir. Vejetaryen menüsüne de sahip olan restoran, her damak tadına hitap eder. Enfes kordon manzarasına karşı kendinizi şımartabileceğiniz kahvaltısında sahanda tulum eritme, börek, pişi ve omlet çeşitleri, doğal reçeller ve nazik hizmet sizleri bekliyor olacak, denemeye değer!

Adres: Atatürk Cad. No: 344/1 Sok. Alsancak, Kordon, İzmir

İletişim: 0232 463 26 46

10) Tuzu Biberi Kahvaltı Evi

Serpme kahvaltı ne demek şöyle hakkıyla görmeye ve tatlara doymaya hazır mısınız? Bir diğer ünlü İzmir serpme kahvaltı mekanlarından birisi olan bu restoran, Bostanlı ve Alsancak semtinin sakin, nezih ve gürültüden uzak havası sebebiyle tercih edilen mekanlardan birisi olmayı başarır. Uzun yıllardır hizmet veren bu mekan, tutturduğu kaliteli hizmet standartları sayesinde her daim popüler mekanlardan birisi olarak görülür. İzmir’de serpme kahvaltı denilince akla gelen Tuzu Biberi, Alsancak ve Karşıyaka şubeleriyle hizmetinizde!

Adres: Bostanlı Mahallesi, 1807/1 Sok No:16/C, 35590 Karşıyaka, İzmir

İletişim: 0232 330 08 08

11) Zeynel Ergin Gevrek Fırını

İzmir’de gevreğe gevrek denir! Peki, bir sorun bakalım neden? Esasında simit ve gevrek bambaşka iki lezzet, burası kesin. İşte meşhur İzmir gevreğinin layığıyla pişirildiği bir fırın var Alsancak’ta: Zeynel Ergin! Fırından yeni çıkmış, sıcacık gevreklerinizi, kumrularınızı alın ve doğru Alsancak kordona doğru ilerleyin. İzmir kahvaltı mekanları Konak – Alsancak semti için araştırma yapıyorsanız en doğru adreslerden birinin bu fırın olduğuna emin olabilirsiniz.

Adres: Alsancak Mahallesi 1466. Sokak No:2 Konak, İzmir

İletişim: 0232 403 40 04

12) 80’ler Kahvaltı

İzmir’in yeni gözdesi 80’ler Kahvaltı, sizi tam anlamıyla ev mutfağı temizliği ve lezzetiyle ağırlayacak nostaljik bir mekan! Keşke bitmese diyebileceğiniz bir kahvaltı deneyimi için burada özellikle pişi, menemen, peynir tabağı, taptaze yeşillikler, ev kaymağı, ev tereyağı, değişik soslar, dilediğiniz çeşit reçellerden tadabilirsiniz. Sanat galerisini andıran salaş bir Rum evinde bol bol fotoğraf çekmeniz olası! Kendi mutfağından daha temiz olduğunu iddia eden müşteriler bile var, laf aramızda…

Adres: Alsancak Mahallesi Yüzbaşı Şerafettin Bey Sokak No: 52 Konak, İzmir

İletişim: 0530 179 61 68

13) Aktuğ Köy Kahvaltısı – Çiçekliköy

İzmir köy kahvaltı yerleri denince Çiçekliköy öne çıkar. İzmir kahvaltı mekanları Çiçekliköy civarında yoğunlaşır çünkü burası günübirlik gezilerin popüler yerlerinden biridir. İzmir Bornova Çiçekliköy’de özellikle bahar aylarında uzun uzun pazar kahvaltısı yapmak bir gelenektir.

Birçok alternatifiniz bulunduğu Çiçekliköy kahvaltı mekanları arasında tercih edebileceğiniz bir diğer seçenek ise Aktuğ Köy Kahvaltısı. İzmir’in favori lezzetleri listesinde yerini alan bu kahvaltıcıda dalından topladığınız meyvelerin suyunu sıkıp hemen o an içebilirsiniz! Aile işletmesinin samimiyetini yansıtan bu mekanda el açması börekler, ev yapımı reçel çeşitleri – özellikle portakal-, meyveli bal tabağı, peynir çeşitleri hepsi organik!

Adres: Çiçekliköy Akasya Sokak No: 23 Bornova, İzmir

İletişim: 0532 747 91 38

14) Mori Kahvaltı

2015 yılında açılan Mori Kahvaltı İzmir’de Bostanlı ve Alaçatı’da keyifle hizmet veriyor. Mekan inovatif olmaya özen gösteriyor ve sürekli kendini yeniliyor. Özellikle Girit mutfağı ilginizi çekiyorsa leziz tatlarla midenizi şenlendirebilirsiniz. Menüde farklı peynir, zeytin, reçel türleri öne çıkıyor. Portakallı fesleğenli tereyağı, çifte kavrulmuş çökelek, köz patlıcanlı kahvaltılık sos, incir pekmezli haşhaş, ballı tarçınlı yoğurt başka yerde bulamayacağınız kahvaltılıklar arasında yer alıyor.

Adres: Nebil Susup Sk. No:159/A, 35550 Bostanlı/Karşıyaka/İzmir

Club Baba Köyiçi, 13010. Sk. No: 8 D:1, 35930, Alaçatı/Çeşme/İZMİR

İletişim: (0232) 362 92 98 / 0 532 052 93 65

15) Denizaltı Cafe & Restaurant

İzmir’in sakin ve huzurlu havasını koruyan şirin sahil kasabalarından Urla’ya doğru yola çıkıyoruz! İzmir kahvaltı mekanları Urla ilçesinde tabii ki bölgenin huzur veren enerjisiyle sarıp sarmalanır… Çeşme otoyolunu kullanarak yapacağınız körfez manzaralı konforlu bir yolculuk sonrası buraya ulaştığınızda ilk rotanız Denizaltı!

Günün her saati leziz yemekleri tadabileceğiniz Denizaltı, serpme kahvaltısıyla da çok popüler. Denize sıfır, bir hayli İzmir havası içeren bu mekana daha sonra tekrar uğrayıp balık ve deniz mahsullerinden tatmak isteyebilirsiniz. Kahvaltı sonrası gelen mini tatlı tabağı da oldukça kibar bir ikram.

Adres: İskele Mahallesi İskele Caddesi No:159 Urla, İzmir

İletişim: 0232 752 24 92

16) Tereci Mavişehir Kahvaltı Salonu

Tereci Gıda Ltd. Şti. ile 1979’da gıda sektörüne giren Tereci ailesi toptan pazarlamadan, bakkala oradan da yöresel büyük marketlere uzanan bir serüvene sahip ve günümüzde kahvaltı salonu ile özel ürünlerini misafirlerine sunuyor. Tereci Kahvaltı Salonu’nda yerel üreticilerin doğal ürünleriyle kahvaltı sofraları şenleniyor! Endüstriyel ürünlerden uzak ev yapımı bir kahvaltı deneyimi yaşamak için Tereci’yi tercih edebilirsiniz.

Adres: Ataşehir, Caher Dudayev Blv No:9/A-B, 35620 Çiğli/İzmir

İletişim: 0554 534 77 88

17) Proof Breakfast Brunch

Yeni nesil kahvaltı restoranı olarak kendini tanımlayan Proof Salı günleri dışında her gün 08:00-16:00 arasında hizmet veriyor ve rezervasyon ile çalışmıyor. Ekmek üstü tatları, Alman ve İngiliz usulü kahvaltı çeşitleri, vegan tarifleri, kruvasan ve pankekleri ile Proof Türk usulü kahvaltının ötesine geçmek isteyenler için farklı alternatifler sunuyor. Mekanda Türk usulü kahvaltı yok mu peki diye endişelenmeyin o da dolu dolu sizi bekliyor.

Adres: Bostanlı, Şehitler Blv no:49/D, 35800 Karşıyaka/İzmir

İletişim: 0538 572 44 02

18) Emirgan Sütiş Folkart Towers

İzmir’in merkezi konumlarından birinde yer alan Folkart Towers’ta Emirgan Sütiş kahvaltısı sizleri bekliyor…  Seçkin menüsü ve özel malzemeleriyle fark yaratan Emirgan Sütiş, kahvaltısıyla İzmirliler için tercih edilen mekanlar arasında. İzmir’de nerede kahvaltı yapılır, sabah saatlerinde sakin ve keyifli nerede vakit geçirilir merak ediyorsanız bu mekanı incelemelisiniz.

Adres: Adalet Folkart Towers, 1600/4. Sk. No:1/A, 35530 Bayraklı/İzmir

İletişim: 0232 502 09 80

19) Asmalı Kahvaltı Evi

İzmir Bornova Çiçekliköy kahvaltı mekanları arayanlar için ideal seçimlerden biri de Asmalı Kahvaltı Evi’dir. Özellikle pazar günü brunch ve uzun kahvaltı keyiflerinizde tercih edebileceğiniz Asmalı, meşhur Çiçekliköy kahvaltı duraklarının en popülerleri arasında yer alır. Siz de, İzmir’de güne dingin bir ortamda doyurucu bir kahvaltıyla merhaba demek isterseniz Asmalı Kahvaltı Evi’ni listenize ekleyebilirsiniz.

Adres: Yakaköy, D565, 35040 Bornova/İzmir

İletişim: 0232 377 54 42

20) Kahvaltı Üstadı

İzmir’de serpme kahvaltı yapmak mı istiyorsunuz? Renkli bir atmosferde dolu dolu bir kahvaltı yapmaya hazırsanız buyrun Kahvaltı Üstadı’na! Serpme kahvaltıyla hem bütçenizi bir nebze koruyabilir hem de lezzete doymanın tadını çıkarabilirsiniz. Sokak hayvanları sevgisiyle de beğeni toplayan mekan pozitif enerjisiyle misafirlerini oldukça memnun eden kahvaltıcılar arasında yer alıyor.

Adres: Şehitler Bulvarı No:27/C Bostanlı/İzmir

İletişim: 0546 734 4758

21) La’dude Art Cafe

Sığacık’ta nerede kahvaltı yapılır diye düşünenleri La’dude Art Cafe memnuniyetle ağırlıyor. Sığacık’ta keyifle yaşamayı seven ev sahiplerinin sofrasına konuk olduğunuzda kendinizi samimi bir atmosferde hissedeceksiniz… Denizin mis kokusuyla harmanlı Sığacık’ın dingin enerjisinde kahvaltı yapmanın tadı bir başkadır.

Adres: Sığacık, 134. Sk. No:3, 35460 Seferihisar/İzmir

İletişim: 0542 821 89 80

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

İzmir ve Meşhur Sokak Lezzetleri

Boyoz

İzmir denilince meşhur Konak Saat Kulesi sonrası akla gelen ilk kelime olan boyoz, gerek lezzeti gerekse yapımı bakımından, benzersiz özellikler gösterir. Tarihi tahmin edilenin çok daha gerisinde olan bu yiyeceğin İzmir’e gelmesi, 1940 seneleri olarak anlatılır.

Aslen Yahudi ailelerinin geleneklerinde yer alan boyoz, zamanla bölge kültüründe önemli yer bulur. Latin Amerika ülkelerinde de rastlanan bu yiyecek türü, genellikle börek ile karıştırılsa da, aslında daha çıtır bir kıvama sahiptir. İncecik yufkaların kat kat konumlandırıldığı bu börek türünü tüketirken, dökmemek neredeyse mümkün olmaz. Köklü tarihi nedeniyle birçok farklı çeşidine rastlanabilen boyoz, ıspanaklı, peynirli, zeytinli, Ege otlu ve hatta tahinli, çikolatalı gibi farklı dolgularla üretilebilir. Fırınlanmış yumurta ile servis edilir.

Gevrek

Bir diğer İzmir yerel kültür öğesi olan gevrek, genellikle simit ile karıştırılsa da, farklı malzemeler ile üretilir. Kökeni 450 yıl önce Kırım’dan İzmir’e göçen Tatarlara dayanan bu yiyecek çeşidi, günümüzde o dönemde üretilen gevreklere kıyasla daha büyük boyutlarda ve farklı malzemeler ile sunulur.

Simit ile karıştırılan bu yiyecek çeşidinin aslında farkı, yapım aşamasında ortaya çıkar. Simit üretilirken üzerine pekmez dökülüp, susamlanıp, fırınlanır. Ancak gevrek hamur haldeyken öncelikle kızgın pekmez dolu bir kaba batırılır ve kısa süreliğine kızartılır, sonrasında susamlanıp fırınlanan bu yiyecek, simite göre daha çıtır bir form kazanır.

Ham madde ve görüntü olarak benzerliğe sahip bu iki yiyecek, yapım aşamasında birbirlerinden bir hayli ayrılır.

Kumru

Yörenin bir diğer ana öğün yiyeceği olan kumru, kendisine has ekmeği ile normal sandviçlerden ayrılır. Üzeri susamlı ve yapı olarak sert bir ekmeğe sahip bu yiyecek, içerisinde birçok farklı malzeme barındırır.

Soğuk halde içerisinde; tulum peyniri, domates ve biber barındıran kumru, sıcak halinde ise kaşar peyniri, salam, sucuk gibi malzemeler ile kömürde pişirilir. Kömürde pişirilen özelliği ile özellikle İzmir’in Çeşme ilçesinde neredeyse uluslararası ün kazanan yiyecek, Aralık 2017 tarihinde tescilli şehir simgelerinden birisi haline gelmeyi başarır.

Urla’da Ne Yenir? Kahvaltı, Yeme & İçme Rehberi – En İyi 11 Mekan

Çeşme’de Nerede Ne Yenir? Unutulmaz Bir Tatil İçin 7 Süper Mekan

İzmir’de Ne Yenir? İzmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Alaçatı’da Nerede Yemek Yenir? En İyi 11 Restoran – Gezilecek Yerler

Kaş’ta Nerede Ne Yenir? En Meşhur 10 Lezzet Durağı – Gezilecek Yerler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri