Urla’da Ne Yenir? Kahvaltı, Yeme & İçme Rehberi – En İyi 11 Mekan

Urla’da Ne Yenir? Kahvaltı, Yeme & İçme Rehberi – En İyi 11 Mekan Tarifi

Ege Lezzetlerini Tadabileceğiniz Sakin Şehir!

Urla Gezi & Yemek Rehberi

İzmir’in en sevilen ilçelerinden olan Urla, Ege bölgesinde yer alan en güzel tatil beldelerinden biridir. Sakin atmosferi, iklimi, temiz havası, büyüleyici denizi ve kültürel dokusunu koruyan küçük köyleri ile turistlere huzur vadeder. Bu yazıda Urla’nın lezzet duraklarında keyifli bir seyahate çıkıyoruz! Ege mutfağının incileri zeytinyağlılar, taze otlar, mezeler, deniz mahsulleri; Urla kahvaltı mekanları ve gezilecek yerler listesi en seçkin restoranlar eşliğinde tek yazıda elinizin altında!

Urla Nerede?

  • Ege bölgesinin nadide ilçesi Urla esasen bir yarımadadır. İzmir’in ilçesi Urla, aynı isimdeki yarımadanın merkezinde yer alır.
  • Kuzeyinde Ege denizi, güneyinde Düden körfezi ve Seferihisar, doğusunda Güzelbahçe ve batısında Çeşme ile komşu olan Urla, İzmir’e yaklaşık 35 km mesafededir.
  • Komşusu olan tüm bu yerler de turistik, tarihi ve kültürel dokuları ile dikkat çeker.
  • Tatil, gezi ve keşif amacıyla oldukça fazla ziyaret edilen ilçe konaklama ve ulaşım anlamında hayli avantajlıdır.
  • Urla’nın sınırları içerisinde Yücesahil, Çeşmealtı, Denizli, Özbek ve Zeytinalanı gibi turistik mahalleleri ve Uzunkuyu, Kadıovacık, Zeytineli, Balıklıova köyleri yer alır.
  • Buralarda yer alan ormanlık alanlar ve sahil şeridi turistleri oldukça cezbeder.
  • İlçe konumunun bir diğer avantajı da sahil şerididir. İzmir’e en yakın mesafede denize girme olanağı Urla’dadır.
  • Kalabak sahilinden Balıkova’daki sahillere değin yaklaşık 40 kilometrelik bir şerit uzanır.
  • Urla plajları oldukça uzundur ve bu alan boyunca büyüklü küçüklü pek çok tesis, kamp alanı ve kamu kuruluşu ziyaretçilere eşlik eder.
urla

Urla’da Kahvaltı ve Yemek İçin Gidebileceğiniz En İyi 11 Mekan

Turistik anlamda hayli gelişmiş olan Urla’da birbirinden farklı konseptte pek çok yeme – içme mekanı bulunur. Huzurlu ve sakin olması ile öne çıkan Urla’ya gittiğinizde uğrayabileceğiniz 11 mekan:

1) Baristokrat

İyi bir kahve içmeden güne başlamayanların tercihi Baristokrat’ta kahvenizi yudumlarken bilgisayarınızda takılabilir; gazete, dergi ya da kitap okuyabilirsiniz. Butik konseptli Baristokrat sıcak bir atmosfer içinde leziz bir kahve içme deneyimi vadeden mekanlardan.

Adres: Necati Cumalı Caddesi, No: 37, Urla, İzmir

İletişim: 0232 754 78 11

baristokrat urla

2) Yengeç Restoran

Urla’nın en ünlü balıkçılarından olan Yengeç Restoran, aynı zamanda Ege’deki en iyi balık restoranlarından biri olarak bilinir. Geniş bir balık listesi olan mekanda 100’ün üzerinde meze ve 20’nin üzerinde ara sıcak çeşidi de var. Ahtapot salatası, domatesli karides, deniz börülcesi ve daha pek çok mezesi ile masanızı donatabilir, Şarap soslu kidonya ve ballı kalamar ile keyifli bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.

Adres: İskele Mahallesi, 2121. Sokak, No 6/1 Urla, İzmir

İletişim: 0232 752 11 52

yengeç restaurant urla

3) Akın’ın Yeri

Urla’nın en meşhur balıkçılarından bir diğeri olan Akın’ın Yeri, 1970’li yıllardan bugüne misafirlerine üst düzey hizmet veren mekânlardan. Özbek köyünde yer alan Akın’ın Yeri’nde ahtapot, kalamar, kidonya dahil pek çok balık ürünü Ege’ye has yeşillikler eşliğinde sunulur.

Adres: Özbek Köyü, Akkum, Urla, İzmir

İletişim: 0232 753 03 03

akının yeri urla

4) Denizaltı Cafe & Restaurant

En sevilen Urla mekanları arasında yer alan Denizaltı’nda kahvaltıdan akşam yemeği seçeneklerine değin geniş bir liste mevcut. Urla Denizaltı deniz kenarındaki masalarda oturarak muazzam bir kahvaltı yapma ve gün batımı manzarası eşliğinde keyifli bir akşam yemeği yeme olanağı sunar.

Adres: İskele Mahallesi, İskele Tanju Okan Parkı, Urla, İzmir

İletişim: 0232 752 24 92

denizaltı restaurant urla

5) Yörük Aile Evi

Doğanın kucağında, sakin bir atmosferde lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak bu mekanda mümkün. Şehrin gürültüsü ve kalabalığından uzaklaşarak dingin bir gün geçirmek isteyenlere tam da böyle bir ortam vadeden Yörük Aile Evi’nde kahvaltı yapmak bir başka güzel. Tahinli gözleme, güveçte keçi peyniri, otlu pide, sahanda yumurta deneyebileceğiniz lezzetlerden yalnızca birkaçı.

Adres: Demircili Köyü yolu üzeri 12 km, Urla, İzmir

İletişim: 0232 764 82 88

yörük urla

6) Beğendik Abi

Zengin Ege sofrasını görmek ve Urla yemek kültürünü tanımak için Beğendik Abi ideal mekanlardan biridir. Besleyici zeytinyağlı lezzetleri ile kendinizi ödüllendirebilir, zengin güveç yemekleri ile harikulade bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. Beğendik Abi’de kabak çiçeği dolması, enginar dolması, Urla ciğeri, közde patlıcan ve daha pek çok lezzet güler yüzlü çalışanlarca servis edilir.

Adres: Camiatik Mahallesi, Tatarcami Sokak, No:12 Urla, İzmir

İletişim: 0232 754 20 71

beğendik abi urla

7) Hanedan Restaurant

Geniş menü içeriğine sahip olan Hanedan Restaurant’ta kahvaltı ve akşam yemeği yemek bir başka güzel. Türk mutfağından tatlar, kırmızı et çeşitleri ve Urla kahvaltı menüleri ile her öğün keyifle karnınızı doyurabilirsiniz. Pek çok farklı damak tadına hitap eden mekandaki şöminenin yanı başında keyif yapmayı da unutmayın.

Adres: Zeytinler Köyü, Urla, İzmir

İletişim: 0232 762 60 68

hanedan restaurant urla

8) UrlaKöyce

Kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği seçenekleri ile Urla’da olduğunuzu hissedeceğiniz bir mekân. UrlaKöyce’ye gelerek, oldukça beğenilen serpme kahvaltı çeşitlerinin, kırmızı et ürünlerinin ve deniz mahsullerinin tadını huzur dolu bir atmosferde çıkarın.

Adres: İskele Mahallesi, 2018 Sokak, No: 47 Urla, İzmir

İletişim: 0232 752 13 00 – 0553 171 81 91

urla köyce

9) Fırın Vourla

Burası Urla’nın en sevilen mekanlarından. Hem kahvaltı hem de akşam yemeği için tercih edilen Fırın Vourla, adından da anlaşılacağı üzere işe zamanında fırın olarak başlar ve süreç içerisinde restore edilerek bugünkü hâline dönüşür. Şöminesi bulunan mekan tatlı çeşitleriyle de gelenleri kendine hayran bırakır cinsten.

Adres: Zafer Caddesi, Sıra Mahallesi, Yenimahalle Sk, No:72 Urla, İzmir

İletişim: 0533 726 71 06

fırın vourla

10) Şafak Lokantası

Ev yemeğinden vazgeçemeyenler için oldukça iyi bir tercih. 1974’ten bu yana hizmet veren Şafak Lokantası leziz tatları uygun fiyatlarla bir arada sunan bir işletme. Menü içeriğinde zeytinyağlılardan kırmızı ete ve güveç yemeklerine değin pek çok çeşidin yer aldığı lokantada yemekler günlüktür ve taze servis edilir.

Adres: Zafer Caddesi, No:8 Urla, İzmir

İletişim: 0232 754 13 56

şafak lokantası

11) OD Urla

Aşçılarından menüsüne, mekan tasarımından hizmet anlayışına kalitesi Urla sınırlarını aşmış Od, Urla’da çağdaş Avrupa restoranı atmosferinde geleneksel lezzetlerin harmanlandığı profesyonel bir mutfak. Özellikle tadım menüsü çok beğeni alan Od, Urla seyahatinizde denemeye değer. Yemek sanatının inceliğini yansıtan tabakları ve fark yaratan lezzetleri sizleri bekliyor.

Adres: Rüstem Mahallesi 2018/9 Sokak Süt Pınarı Mevkii No:28 Urla, İzmir

İletişim: 0532 696 39 30

od urla

Urla Gezilecek Yerler – Yapabileceğiniz Aktiviteler

Urla gezilecek yerler kapsamında turistlere pek çok ihtimal sunar. Urla’da tarihi ve kültürel yapıların arasında kaybolabilir, doğayla iç içe olabilir ve keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Urla’daysanız uğrayabileceğiniz yerler:

  • Klazomenai Antik Kenti
  • Malgaca Pazarı
  • Karantina Adası
  • Urla Sanat Sokağı
  • Çeşmealtı, Liman
  • Güvendik Tepesi
  • Urla İskele Pazarı

Genellikle şehir hayatının yoruculuğundan uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği Urla’ya geldiğinizde Urla sanat sokağına uğrayıp buradaki kafelerde güzel bir gün geçirebilirsiniz. Hediyelik eşya dükkanları ve antikacıları gezebilir, Urla şarap seçenekleri ile akşam yemeğinizi tatlandırabilirsiniz. Urla İskele’ye gelerek deniz manzarasının ve iklimin tadını çıkarabilirsiniz. Yeşillikler içerisindeki köyleri ziyaret edip doğa ile bütünleşebilir ve Malgaca Pazarı’nda tarihi atmosferi soluyabilirsiniz.

Urla’nın Tarihi ve Kültürel Dokusu

Urla’nın tarihi çok eskilere, M.Ö. 2000 yıllarına kadar uzanır. Geçmişi antik döneme dayanan Urla’nın eski ismi Klazomenai’dir. Klazomenai, 12 İon (İyon da denir) kentinden biridir ve Limantepe’de yer alır. Ege göçleri neticesinde Dorlar orta Avrupa’dan aşağı yani Yunanistan’a iner ve Yunanistan’daki İonlar da Anadolu’ya geçer. İzmir Körfezi’nden Mandalya Körfezi’ne değin uzanan bölgeye yerleşir ve burada kentler kurarlar. Bu kentleşme İon kolonizasyonu olarak da adlandırılır. Yapılan kazı çalışmaları bölgenin geçmişinin en az 4000 yıl öncesine kadar uzandığını kanıtlar. Bu köklü tarihinin yanı sıra bilindiği kadarı ile Klazomenai, Ege sahil şeridindeki en eski ve uzun süreli yerleşim merkezlerinden de biridir.

Kent devleti yapılanması zamanla kendini çeşitli medeniyetlere bırakır. Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Perslerin hakimiyeti altına giren Klazomenai, 1071 yılında Türklerin egemenliğine açık hâle gelir. Sırası ile Büyük Selçuklular, Anadolu beylikleri ve ardından Osmanlığı İmparatorluğu bölgede hüküm sürer. 1330’lu yıllardaki Aydınoğulları Beyliği, ilk Türk egemenliği olarak kabul edilir. Birinci Dünya Savaşı sırasında 3 sene işgal altında kalır ve 12 Eylül 1922’de işgalden kurtulur. İlçenin tarihi ve kültürel bakımdan zengin olmasının altında farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olması yatar.

Urla’nın adını nereden aldığı ile ilgili belli bir netlik yoktur. Kimi kaynaklar Rumca’da “bataklık” anlamına gelen “vurla” kelimesinden türetildiğini söyler. Evliya Çelebi’nin muazzam eseri Seyahatname’de ise şöyle geçer: Kıdafe kralının kızı Ulice bu şehri kurar ve buraya Urli adını verir. Urli isminin zaman içerisinde evrilerek Urla’ya dönüştüğü rivayet edilir.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Çeşme’de Nerede Ne Yenir? Unutulmaz Bir Tatil İçin 7 Süper Mekan

İzmir’de Ne Yenir? İzmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Ayvalık’ta Nerede Ne Yenir? Ayvalık ve Cunda’da En İyi 10 Lezzet Durağı

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

Fethiye’de Ne Yenir? Tatil Cennetinde 10 Süper Mekan – Gezilecek Yerler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Köfte Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Köfte Tarifi

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri