En Temel Kamp Mutfağı ve Yemek Malzemeleri
Kamp kurmaya giderken ihtiyaç duyacağımız kamp malzemeleri listesini asgari düzeyde devam edecek olursak mevsim şartlarına göre konfor ısı değerlerini bilerek almamız gereken uyku tulumları, yattığımız zaman zeminle olan ısı yalıtımını ve rahatlığı sağlayacak olan köpük matlar veya şişme yataklardan bahsedebiliriz.
Kamp için mutfak malzemeleri listenizi hazırlarken size kolaylık sağlaması için derlediğimiz bu yazıyı sizler için paylaştık. Kamp mutfak ürünleri ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerini artık bu yazımızla giderebilirsiniz.

Kamp İçin Gerekli Mutfak Malzemeleri
Kamp esnasında beslenmemizi kolaylaştıracak ürünlere de ihtiyacımız vardır. Bunun için kamp mutfak ürünleri kamp çantanızda sürekli bulunması gereken ekipmanlardır.
Matara tercihini koku yapmayan malzemeden üretilmiş bir üründen yana kullanmalısınız ki mataranızdaki içme suyunuz günlerce beklese bile koku yapmasın. Ayrıca acil durumlarda kullanmak için ilk yardım setimiz mutlaka çantamızda bulunmalıdır.
Hava karardığında aydınlık sağlamak adına yanınızda mutlaka bir fener veya lüks de olmalıdır. Konforunuzu üst seviyeye çıkarmak ve rahat bir kamp hayatı sürmek içinse katlanır masa ve sandalyeler vazgeçilmezleriniz arasında olmalıdır.
Kamp mutfak malzemeleri oldukça fazla ekipmanı içinde bulunduran bir listedir. Listeyi hazırlarken dikkatli davranmanız gerekir. Kamp mutfak gereçleri arasında unutmamanız gereken önemli ihtiyaçlar bulunmaktadır:
- İçme suyu
- Kamp ocağı, tüp ya da mangal (mangal için tel ızgara)
- Odun, kömür, çıra
- Maşa
- Kibrit veya çakmak
- Çatal, kaşık, bıçak, tabak
- Tencere – tava
- Çaydanlık
- Bardak
- Termos
- Tuz, şeker (tercihe göre ek baharatlar)
- Çay, kahve
- Yağ
- Yiyecekleri soğuk tutmak için buzluk ya da soğutucu çanta
- Soğuk tutulabilecek ise tavuk, kırmızı et ve balık
- Patates, soğan, biber, domates, patlıcan (tercih edilen sebze ve meyveler)
- Ekmek
- Piknik örtüsü
- Bulaşık süngeri ve deterjanı

Ayrıca:
- Konserve yiyecekler, uzun ömürlü ve besleyici oldukları için kamp sırasında pratik bir çözüm olacaktır.
- Fındık, ceviz ve kuru yemiş, içerdiği E vitamini nedeniyle uzun süre tokluk hissi veren yemişler tercih edilmelidir.
- Makarna, öğrenci evlerinin vazgeçilmezi olan makarna kamplarda da tercih edilebilir. Tencerede kaynattığınız suda pişirerek sebzeli olarak yiyebilirsiniz.
- Yemek kabı, artan yiyeceklerinizi muhafaza edebilmeniz için yanınızda bulundurabilirsiniz.
- Tüm malzemelerinizi saklayabileceğiniz geniş, kapalı bir plastik kap temin edebilirsiniz.
- Sac tavası, sebzeli et kavurma, çoban kavurma gibi yemekler için idealdir.
- Kesme tahtası, sebze ve etleri doğramak için işinize yarayabilir.

Kamp İçin Gerekli Genel Malzemeler Listesi
- Çadır
- Uyku Tulumu
- Mat
- Şişme Kamp Yatağı
- Şişme Ürünler İçin Pompa
- Yastık
- Battaniye – şal – hırka (mevsimine göre)
- Çok İşlevli Çakı
- Sırt Çantası
- Katlanır Sandalye ve Masa
- Fener veya Lüks (veya çadıra takılabilen ışık)
- Pil veya Gaz
- Buzluk veya Soğutucu
- Termos veya Matara
- Yağmurluk
- Şapka veya Bandana
- Pürmüz veya Magnezyum Tutuşturucu
- Ocak ve Gaz
- Yemek Seti
- Zemin taşlı olacaksa çadır zemin örütüsü

Kamp için gerekli malzemeleri kullanım alanlarıyla birlikte sizler için açıkladık:
- Kamp Çadırı: Seyahat edeceğiniz zaman ve yere uygun bir çadır seçmeniz önemli. Çadırın hava alması, güneş veya soğuktan en az şekilde etkilenmesi, çadırı kaç kişinin kullanacağı gibi pek çok değişken bulunmaktadır. İhtiyacınızı belirleyip doğru çadırı almalısınız.
- Uyku Tulumu: Çadırlarda olduğu gibi uyku tulumları için de seçenek oldukça fazladır. Yaz aylarında yapacağınız bir kampta kullanacağınız tulum ile bahar veya kış kamplarında kullanacağını tulum aynı olmamalıdır. Kamp yapacağınız yerin sıcaklığına bakarak kullanacağınız uyku tulumu çeşidini seçmelisiniz. Konfor derecesi -5 civarında bir uyku tulumu bahar ve yaz aylarında işinize yarayabilir. Kış kampı için daha konforlu bir ürün tercih etmelisiniz.
- Mat ya da Şişme Yatak: Çadırda uyumanın belki de en zor yanı dar ve sert bir zeminde uyumak. Çadırda uyku konforu için standart mat, şişme mat veya şişme yatak kullanabilirsiniz. Şişme mat tercih ederseniz, hem taşıma konforu fazla hem de uyuma konforu oldukça rahat etmenizi sağlayabilir.
- Fener ya da Kafa Lambası ve Yedek Pilleri: Kamp hayatı konfor alanınızdan çıkmayı gerektirmektedir. Hava karardıktan sonra çadırın içinde bir şeyler aramanız durumunda, tuvalete gitmeniz gerektiğinde ve daha pek çok olası durumda aydınlatmaya ihtiyacınız olacaktır.
- Portatif Sandalye ve Masa: Kamp alanında masa ve sandalye için yeriniz varsa büyük rahatlık sağlar. Bazı organize kamp alanlarında kamp masaları olsa da gittiğiniz yerde nelerle karşılaşacağınızdan emin değilseniz kendi oturma alanınızı yaratmak için masa ve sandalyenizi yanınıza almanız iyi olur.
- Gerekli Çamaşırlar ve Yedekler: Kamp esnasında oluşabilecek her türlü sıkıntı için yanınızda mutlaka yedek çamaşır bulundurmalısınız. Uzun konçlu bir çorap, gece soğuk riskine karşı kalın bir ceket, polar ve benzeri bir şey mutlaka yanınızda olsun. Hiç beklenmeyen zamanlarda yağan yağmura karşı kullanacağınız yağmurluk kamplarda faydalı olacaktır.
- Çöp Torbası: Kampa giderken en lazım olan ama en çok unutulan araç ve gereçlerden bir tanesi de çöp torbasıdır. Kamp yaptığınız yerde geride herhangi bir kalıntı bırakmamak için yanınıza mutlaka çöp torbası almalısınız. Bu torbalar bazen kirli çamaşır torbası, bazen de yağmurdan korunmak için yağmurluk olarak da kullanabileceğiniz malzemelerdir.
- GPS ya da Pusula: Artık neredeyse tüm akıllı telefonlarda bulunan uygulamalar olsa da, buraya hatırlatma için yazmak doğru olur. Telefonunuzda yoksa bir uygulama indirebilirsiniz.
- İlk Yardım Malzemesi: Klasik bir ilk yardım çantası her zaman yanınızda bulunmalıdır. Doğada başınıza ne geleceğini bilemezsiniz.

Doğa Yürüyüşü Yaparken Doyurucu 5 Yiyecek
Uzun Yolculuk İçin Pratik ve Taptaze 12 Yiyecek
Kamp’ta ne Yenir? Basit, Az Malzemeli 12 Yemek
İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri – Tam Kafa Dinlemelik 10 Süper Tavsiye
Türkiye’nin En İyi 15 Kamp Alanı – Ekonomik, Pratik ve Doğayla İç İçe!
--
5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.
İlk yorumu sen yaz.
Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.