İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri – Tam Kafa Dinlemelik 10 Süper Tavsiye

İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri – Tam Kafa Dinlemelik 10 Süper Tavsiye Tarifi

Ne İçindesiniz Şehrin Ne de Büsbütün Dışında!

İstanbul’a yakın tatil yerleri için kısa bir gezi planı yaparak İstanbul’un kalabalık ve karmaşık yapısından uzaklaşma fikrine ne dersiniz? Binalar, iş merkezleri, yoğun trafik ve milyonlarca insandan uzak kalıp bazen denize bazen de yemyeşil alanlara yakın olmak hemen hemen herkese ilaç gibi gelecektir.

Uzun süredir tatile çıkma imkanınız olmadıysa ve kendinize birkaç gün hediye etmek istiyorsanız, İstanbul’a yakın tatil yerleri önerilerimizi değerlendirebilirsiniz. Sizleri stresli ve yoğun hayat telaşından alıp huzur dolu tatil mekanlarına götürüyoruz. Bavulları hazırlayın, bu mekanlarda kendinizi çok mutlu ve huzurlu hissedeceksiniz!

İşte, Hafta Sonu Kaçamağına Birebir 10 Mekan!

1) Ağva

  • Ağva, Marmara ile Karadeniz sınırları içinde bulunan Şile ilçesinin tatil mekanıdır. Göksu ve Yeşilçay derelerinin arasında kurulan Ağva bölgesi, son yılların en uğrak tatil adreslerinden biridir.
  • Ormanlık araziler, deniz, kumsal ve bol oksijen ile İstanbula yakın tatil yerleri tavsiye listemizin ilk önerisi oluyor. Ağva, tarih boyunca pek çok kültüre ev sahipliği yapmıştır.
  • Ağva’ya tatil için gittiğinizde romatizmaya ilaç olan kumsalda yürüyebilir, denize girip denizin ve yaz mevsiminin tadını çıkarabilirsiniz. Yemek ihtiyacınızı gidermek için birbirinden lezzetli yemekleri hazırlayan balık lokantalarına uğrayabilirsiniz.
  • Tatil programınızı Ağva için şekillendirecek olursanız, Ağlayan Kaya ve Gelin Kaya’yı, mağara ve çeşmeleri görmeniz tavsiye edilir.

Detaylı bilgi için: Ağva’da Mutluluk Garantili 5 Kahvaltı Mekanı – Gezilecek Yerler Listesi

ağva

2) Sapanca

  • Sapanca, Sakarya iline bağlı görülmesi gereken yerlerden biridir. Sapanca Gölü olarak bilinen göl, pek çok kişi tarafından Sapanca Denizi olarak da ifade edilir. Frigyalılar’dan bu yana Sapanca, pek çok tarihi olaya ve döneme imza atmıştır. Hem coğrafi hem de kültürel açıdan dikkat çeken Sapanca, şehrin mimari yapısında Mimar Sinan’dan izler taşır.
  • Eğer tatil için vaktiniz az ise; Sapanca İstanbula yakın 2 günlük tatil yerleri önerisi olabilir. Doğa ile iç içe olan oteller ya da kiralık evlerde strese dair ne varsa unutabilirsiniz. Cuma akşamından pazar akşamına kadar, kendinizi Sapanca’nın huzurlu havasına bırakıp yeni bir haftaya bomba gibi başlayabilirsiniz.
sapanca

3) İğneada

  • İğneada, İstanbul’a yaklaşık 4 saat uzaklıkta kalan, gördüğünüz anda bu uzaklığın hiç de önemli olmadığını düşündüğünüz bir tatil konumu olarak karşınızda. İğneada’da geçen tatil gününüz için bizden tavsiye; longozlarda uzun uzun bir yürüyüş yapın. Doğayı keşfe çıkar gibi yapacağınız bu yürüyüşlerde ciğerlerinize temiz hava alabilirsiniz.
  • Yürüyüş sizi acıktırdığında yemek yiyebileceğiniz pek çok restoran bulunuyor. Hangisine kendinizi yakın hissediyorsanız, size kapılarını açacaktır. Dupnisa mağarası ve daha pek çok doğal oluşumu görmeden evinize dönmeyin.
  • Konaklama konusunda ise hiç endişe etmeyin. Pansiyon ve butik oteller sizi İğneada’da en iyi şekilde ağırlayacaktır. Temiz hava ve sakinlik arayanlara rota: Kırklareli, İğneada.
iğneada

4) Garipçe Köyü

  • İstanbula yakın tatil yerleri kış demeden yaz demeden sizi bekliyor. Sıradaki tatil tavsiyemiz Garipçe Köyü oluyor. Garipçe Köyü nerede diye soracak olursanız, İstanbul’dan çok uzak kalacağınızı söyleyemeyiz. Sarıyer civarında yer alan bu tatil köyü, Sarıyer’e ortalama 20 kilometre uzakta.
  • Çok büyük sayılmayan Garipçe Köyü, kafa dinlemek isteyenlerin tam aradığı özellikte. Yaz sıcaklarında buraya gelirseniz Garipçe plajlarında denizin keyfini alabilirsiniz.
  • Pek çok kafe ve restoranın da yer aldığı bu tatil adresinde, az zamanda çok huzurlu anlar yaşayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için: Rumeli Feneri Garipçe Köyü Kahvaltı Yerleri – En İyi 4 Meşhur Restoran

garipçe köyü

5) Karasu

  • Plajı ile meşhur olan Karasu, Sakarya’nın en işlek tatil adreslerinden biridir. İstanbul’dan çok uzaklaşmadan kendinize tatil planı ayarlamak istediğinizde, Karasu’ya doğru yola çıkabilirsiniz.
  • Karasu’da yeşilin her bir tonu sizlere görsel şölen yaşatacak. Neredeyse her mevsim yağışlı olan bu tatil yeri, İstanbul’da yaşayanlara sadece 150 kilometre uzakta kalıyor. Karasu’da her mevsim tatil yapma imkanınız da var.
  • Otel ve apartlar, Karasu’da tatil yapmak isteyenler için dizayn edilmiş. Tatil döneminiz geldiyse Karasu sizi bekliyor. İyi bir tatil sizin de hakkınız!
karasu

6) Kefken

  • Kocaeli sınırları içinde kalan Kefken, İstanbul ve çevresinde yaşayan kişiler için ideal bir tatil yeri olarak dikkat çekiyor.
  • Kefken’in en önemli özelliği ise mavi bayraklı sulara sahip olmasıdır. Mavi bayrağın anlamı ise denize girmek için uygun ve son derece temiz olduğuna işarettir. Her bütçeye hitap eden konaklama imkanları ile isterseniz otelde kalabilirsiniz.
  • Eğer kalabalık bir aileye sahipseniz; villa ve daire kiralayıp tatilinizi daha rahat bir ortamda geçirebilirsiniz.
  • Kefken, İstanbul’a yakın tatil yerleri deniz imkanı olan bölgeler arasında yer almaktadır ve tatil için gelecek misafirlerini en iyi şekilde uğurlayacaktır.
kefken

7) Kilyos

  • Son zamanlarda günleriniz çok stresli mi geçti? Yaşadığınız her ne problem varsa tüm bu streslerden arınmanın bir yolu var: Kilyos’a gidip sadece birkaç gün geçirmek!
  • Kilyos, İstanbul il sınırında yer alan ve gezmekten zevk alan insanlar için keyifli adreslerden biri. Sahil, kumsal, plaj, sosyal alanlar ve daha ötesi Kilyos’ta toplanmış durumda.
  • Ulaşım esnasında Belgrad Ormanları’ndan geçerek kendinizi film sahnesinde hissedebilirsiniz. Arabayı trafiğe uygun bir noktaya çekerek bu doyumsuz manzarayı izlemek de iyi bir fikir olacak. Kilyos, kısa tatil kaçamakları için sizi bekliyor.
kilyos

8) Avşa Adası

  • Tatil dönüşü yapan çevrenizden muhakkak Avşa Adası’nın özelliklerini duymuşsunuz. Avşa Adası’na gitmediyseniz muhakkak bu önerimizi dikkate alıp en iyi zamanda kendinizi ödüllendirebilirsiniz.
  • Avşa Adası’nda neler mi yapabilirsiniz? Marmara Denizi’nde yer alan üç adadan biri olan Avşa Adası’nda kesintisiz ve sorunsuz bir tatil yapabilirsiniz. Denize sıfır otellerde yahut butik otellerde en konforlu şekilde konaklayabilirsiniz. Tertemiz kuma sahip olan plajında yürüyerek temiz havayı soluyabilirsiniz.
  • Avşa Adası, ruhunuza ve bedeninize çok iyi gelecek tatil mekanlarından biri olarak listenize eklenebilir.
avşa adası

9) Ömerli Barajı

  • En kısa zamanda tatil planınızı gerçekleştirmek istiyorsanız, doğaya hiç olmadığınız kadar yakın olup bir kamp hayatı yaşamak ister misiniz? Evet diyorsanız sizi Ömerli Barajı’na doğru bir yolculuk bekliyor. Çadırınız, kitabınız, oltanız hazırsa Ömerli Barajı’nda kısa bir kamp yapmak için harekete geçebilirsiniz.
  • Ömerli Barajı çevresinde bulunan Esenceli Köyü içinde bu tatili gerçekleştirmek oldukça ideal bir fikir olabilir.
  • Biliyoruz ki kalabalıktan ve hareketlilikten kaçmak istiyorsunuz. İşte bu tatil önerimiz de tam istediğiniz gibi.
  • İstanbul, Bostancı’ya hemen hemen 1 saat kadar uzakta kalan Esenceli Köyü’ne gidip köy havasında tertemiz ve en az masrafla tatil yapabilirsiniz.
ömerli barajı

10) Polonezköy

  • Polonezköy, Beykoz’a çok yakın mesafede bulunan, kendisi ile başbaşa kalmak isteyenlerin çok iyi şekilde kafa dinleyeceği bir adres.
  • Polonyalı köyü olarak bilinen bu bölge, İstanbul’a çok yakın bir civarda tatil yapmak isteyenlerin aradığı kriterleri taşıyor. Bitmek bilmeyen telaşlardan yorulanlara, havuz başında saatler geçirmek isteyenlere, pansiyonda kalıp mangal keyfine doymak isteyenlere göre Polonezköy tatil önerimiz, birçok kişinin ilgisini çekebilir. Gidince nerede konaklayabilirim, bütçem yeter mi diyorsanız hiç endişe içinde hissetmeyin.
  • Polonezköy’de her cebe uygun tatil fırsatları imkanı bulunuyor.

Detaylı bilgi için: Polonezköy Kahvaltı Mekanları – Doğanın İçinde En İyi 5 Kahvaltı Yeri

polonezköy

Gezi Rehberi kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

10 Durakta İstanbul’da Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

Keşfedilmemiş Tatil Yerleri – Yurt İçi Uygun Fiyatlı 11 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kısır Süper ( Tam Ölçü ) Tarifi

Kısır Süper ( Tam Ölçü )

4-6 kişilik, 1 saat Hazırlık, Pişirme yok
İstanbul Salatası Tarifi

İstanbul Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
Pizza Süper (Tam Ölçü) Tarifi

Pizza Süper (Tam Ölçü)

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Simidi Tarifi

İstanbul Simidi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 45dk Hazırlık, 35dk Pişirme
İstanbul Simiti Tarifi

İstanbul Simiti

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri